Lifestyle, Persoonlijk, Wonen

Verhuis Update #1

We hebben nu zo’n twee weken de sleutel. Twee drukke weken achter de rug want het gewone leven gaat ook gewoon door. Mijn vriend heeft het erg druk met zijn bedrijf en ook ik werk en blog gewoon vrolijk door. Maar hoe ver staat het nou? We hebben nog zo’n twee weken te gaan voordat we het oude huis uit moeten.

In de eerste week hebben we vooral weer geschuurd en geschilderd. Ik denk dat het huis een beetje verwaarloosd was want de woningbouw had de plafonds al gewit (thank you). Maar de plinten waren zwart, die moesten dus wit gemaakt worden. En dat gaat natuurlijk niet met 1 laagje verf. De eerste dag hebben Manon en ik alles op alles gezet om beneden alles in de grondverf te zetten. Maar je bent Bibian of je bent het niet, en ik had natuurlijk weer de verkeerde verf gekocht waardoor we zeker 2 uur voor niks hebben zitten schilderen (dom!) Gelukkig kregen we het gronden die middag wel af, maar het lakken niet.
verhuisupdate1

Ik zou ’s avonds alleen even terug gaan, maar Lizanne vroeg of ze me even moest helpen, en zo waren we binnen een kleine 2 uurtjes klaar met het lakken van alle plinten beneden en het lakken van de wanden in de keuken. De volgende dag gingen we er ’s middags weer even heen, ik wou natuurlijk even het resultaat zien van wat we ’s avonds met bouwlampen in elkaar hadden gefrutseld. Het zag er best oké uit, alleen de keuken moest (helaas) nog een keer. Die heb ik daarom gelijk even gedaan, af is af. Mijn vriend grondde nog even een deurkozijn en samen hebben we ook nog even de plinten op de kamer van River gegrond. Daarna was River er wel klaar mee, want de hele middag op een kleedje in een saai huis is natuurlijk ook niet zoveel aan.

Verder hebben Manon en ik ook heerlijk opgeruimd in het oude huis en dat hebben jullie al kunnen zien. Mijn vriend en een vriend begonnen na het schilderen met behangen van de muren. Helaas was de kwaliteit van de muren zo slecht dat het behang er gewoon niet normaal op ging. Je bleef lelijke naden zien. Bummer, want we wouden het allemaal zo budget mogelijk doen.

update1

Helaas, dit is geen gezicht, dus heeft mijn vriend het de volgende dag er weer af getrokken. Na wat overleg hadden we besloten alle rollen behang terug te brengen en glasvezelbehang te halen. Dit zijn hele grote rollen die veel dingen bedekken.
update2Dus zijn we op pad gegaan om drie rollen behang te halen en lijm. Daarna kreeg ik samen met mijn vriend het briljante idee om alvast de spullen van de zolder in het oude huis naar het nieuwe huis te doen. Zo gezegd zo gedaan, de zolder is nu ook leeg. Heerlijk. Daarna hebben we de hele middag behangen, en wat wordt het mooi. De bovenverdieping is nu helemaal af en zijn we op het moment dat jullie dit lezen aan het schilderen. We zitten redelijk op schema maar toch heb ik nog veel stress, maar dat heeft elk mens dat verhuist vast haha.

Voor nu is dit de update, ik hoop snel klaar te zijn met het sausen van de muren, en daarna is het laminaat-leg-tijd, dat vind ik zo geen leuk werk haha. Tot de volgende update maar weer!

liefsbibian

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

12 reacties

 • Reageer PSnim 12 maart 2014 om 13:44

  Heel veel klus sterkte nog ;). Als het straks af is en al je spulletjes staan erin weet je dat je harde werk niet voor niks was!

 • Reageer Joyce 12 maart 2014 om 14:06

  Succes meid, ik ben benieuwd naar het eindresultaat!

 • Reageer Dita 12 maart 2014 om 14:59

  succes! ik ben erg benieuwd naar jullie huisje

 • Reageer Kimberly 12 maart 2014 om 15:12

  Wat vervelend van de muren zeg, dat is wel even een tegenvaller! 🙁 Heel veel succes nog met alles!!

 • Reageer Betty 12 maart 2014 om 15:44

  Verhuizen gaat inderdaad niet zonder stress 🙁
  Houd je eraan vast dat je, als je er eenmaal woont, geen seconde meer terugdenkt aan deze stressvolle situatie. Dan ben je vooral heel blij dat het zo mooi geworden is! Succes en hou vol!

 • Reageer Sara 12 maart 2014 om 18:34

  Zo dat is een hele klus, sterkte! Het is het straks allemaal waard. Nu kan je alles mooi doen en dan is het straks gewoon af!

 • Reageer Chantal 12 maart 2014 om 19:00

  Nog even bikkelen en dan kan je genieten an jullie huisje!
  En zo te lezen heb je goede hulp!

  • Reageer Bibian Sloot 12 maart 2014 om 21:02

   Jaa we hebben super lieve vrienden die ons geweldig helpen!

 • Reageer Nicky 12 maart 2014 om 21:08

  Heel veel succes met alles, jullie hardwerk zal worden beloond wanneer jullie er eenmaal in zitten.

 • Reageer Natasja 13 maart 2014 om 08:58

  Komt me zo bekend voor dit allemaal, ben de afgelopen 5 jaar 4 keer verhuisd! Klussen maar iedere keer haha. Succes! Het schiet in ieder geval al een beetje op. 🙂

 • Reageer Annick 13 maart 2014 om 15:28

  Veel succes met alles wat nog moet gebeuren!

 • Reageer Whitney 14 maart 2014 om 15:25

  Succes! Hier zijn onze muren ook erg slecht. Baal vooral dat onze kinderkamer niet naar wens is. Het behang laat gewoon los. Nu lees ik bij jou glasvezel behang, misschien moeten wij dat ook aanschaffen.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge