Lifestyle, Organizen, Wonen

Verhuizen: opruimen die handel!

Zoals de meesten van jullie wel weten gaat Bibian verhuizen. Een perfect moment om met de zogenoemde “schone lei” te beginnen! Opruimen, sorteren, weggooien… Sommige mensen kunnen dat gewoonweg niet (goed). Bibian is daar één van (sorry schat). Ze vroeg om mijn superieure expertise wat betreft opruimen en organizen (hahaha, nee serieus ik ben daar goed in). Ik ben met haar langzaamaan begonnen met opruimen en inpakken. Ik dacht: ik ga mijn tips met jullie delen. Dus bij deze opruimtips van Manon!

❂ Zie het inpakken niet als één project. Dus niet: ik moet het hele huis opruimen. Nee, hak het in stukken: de woonkamer is een project, de keuken, de slaapkamer etc. Als je ermee gaat beginnen, hak je het weer in stukjes. Dus de woonkamer verdeel je ook weer: het tv-meubel uitmesten, het dressoir, de gangkast en alle overige laatjes. Zo maak je er geen Mount Everest van en is het veel overzichtelijker. Op deze manier kun je (als je gaat verhuizen) ook dozen maken met “dressoir” en daar gaat dan alles in wat je in het nieuwe huis ook weer in het dressoir wilt.opruim4

❂ Wees écht selectief in wat je houdt en wat je weg wilt doen. Het is moeilijk, dat weet ik, maar denk niet bij ALLES wat je in je handen hebt: misschien gebruik ik dit ooit nog wel voor dit of dat. Nee! Heb je het een jaar niet gebruikt? Dan gebruik je het ’t komende jaar ook niet. Spullen met een verhaal of sentimentele waarde kun je natuurlijk wel bewaren, maak daar gewoon een aparte mooie doos (doorzichtige plastic bakken van IKEA zijn hier ideaal voor!) en bewaar daar al je herinneringen in. Maar 10 vazen gebruik je echt niet allemaal tegelijk, hou er gewoon 5 die je mooi en praktisch vindt, de andere kunnen naar ’t kringloop of desnoods de glasbak.

❂ Als je bijvoorbeeld de keuken gaat uitzoeken/inpakken, maak dan elk kastje eerst helemaal leeg voordat je gaat beginnen. Mijn lieve vriendin wilde potje voor potje alles bekijken en selecteren, maar waar laat je de spullen die je wilt houden als het keukenkastje nog vol is? Nee, hoppa, leegmaken die handel. Doekje erdoor, vuilniszak ernaast, en gaan met die banaan. En wat ze zeggen: het wordt eerst veeeeeel rommeliger voordat het netjes wordt.
opruim1❂ Nog zo’n keukending: gooi asjeblieft halve zakjes/pakjes weg. Of opengemaakte zooi wat je 6 maanden geleden voor het laatst gegeten hebt. En dan heb ik het niet over kruiden of rijst ofzo maar over halve zakjes kant-en-klare lasagnepoeder, een bodempje pesto of een zak koekjes die al weken opstaat (bah, zachte koekjes). Het is inderdaad echt zonde, maar je wilt met een schone lei beginnen dus dan koop je ook maar nieuwe voorraad kant-en-klare lasagnes.

❂ Blauwe vuilniszakken. Een paar cent bij de Action, rete-sterk, lekker groot en ideaal voor opruimwoedes. Alles kan erin en ze gaan niet stuk. Die kleine, zwarte standaard vuilniszakken gaan zo snel stuk en er kan zo weinig in…

opruim2❂ Je hebt vast en zeker spullen van andere mensen in je huis staan, in de gangkast, op zolder… Weg ermee! Wat van jou is, hoort ook niet in jouw nieuwe huis. Maak een doos/tas/stapel met spullen die van iemand anders zijn. Een tas voor je zus en een doos voor je tante. Sms ze dat je nog spullen van ze hebt en dat je dit graag voor de verhuizing weg wilt hebben. Andermans spullen hoef JIJ niet mee te zeulen… Scheelt weer in de verhuiswagen!

❂ Muziek, gezelligheid, hulp erbij zijn allemaal dingen die het een beetje leuker maken. Trommel je vriendinnen op om je kledingkast een goed door te spitten of vraag je (schoon)moeder om een keertje mee te rijden naar het aanbiedstation om al je troep af te geven. Vele handen maken licht werk 😉
opruim3

Zoek River hahaha.

Ik kan nog wel meer punten opnoemen maar dan wordt deze blog veel te lang!

Hebben jullie nog een gouden tip voor opruimen? Let us know!

liefsmanon kopie

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

9 reacties

 • Reageer Healthy Mommy 4 maart 2014 om 06:30

  Leuke post. Ik hou van opruimen, weggooien en schoonmaken dus de tips zijn niet nodig maaar misschien moet vriendlief dit een keer lezen; opengemaakte pakjes die er pás 6 maanden staan om een ‘keer ooit mogelijk’ op te gaan eten. Uh hu. Right!

 • Reageer Dita 4 maart 2014 om 06:42

  Leuke handige tips! Zelf ben ik redelijk opgeruimd maar als wij dit jaar gaan verhuizen moet vooral de zolder eerst maar eens goed doorgespit worden, daar ligt zoveel troep.

 • Reageer Petra 4 maart 2014 om 07:52

  Ik geef de doos.zak of krat een nummer ,en op een lijst zet ik dan wat er in zit en naar welke ruimte deze gaat .deze lijst af ik aan iedereen die meehielp me verhuizen .ik gaf de meubels kasten etc ook een nummer.ik ben 16x verhuisd de laatse x was 3 jaar geleden en in 2 dagen was alles uitgepakt en stond alles .veel plezier met je verhuizing
  Peet

  • Reageer Manon 4 maart 2014 om 07:56

   Oh dat is ook handig om te doen zeg!

 • Reageer Marieke 4 maart 2014 om 07:55

  Ik doe idd ook op deze manier opruimen. Al heb ik met mijn laatste verhuizing wel alles wat van mij was gewoon in dozen gedaan en hier nog heel wat vuilniszakken gevuld.

  Handig artikel meiden!

 • Reageer Geertje 4 maart 2014 om 10:32

  Ik verkoop altijd best veel spullen…Als ik het niet meer nodig heb, hup, op marktplaats. zo hebben we gelukkig niet heel veel rotzooi meer als we straks moeten verhuizen. En het blijft eigenlijk altijd opgeruimd in je huis…

 • Reageer Gwen 4 maart 2014 om 12:35

  Ik had het geschreven kunnen hebben hihi! Ik ben echt vh weggooien, heb ooit 2x gedacht: hmm, had ik dat maar niet weggegooid. Maar wat ik ervoor terug krijg: een opgeruimd huis en weinig troep, heerlijk! Sowieso fijn om eens in de zoveel tijd een kast oid onder handen te nemen en weer een shifting te maken en van alles weg te flikkeren 🙂

 • Reageer Tamarah 5 maart 2014 om 09:55

  Wat een heerlijk artikel. Ik houd van opruimen en schoonmaken! En goede tips!

 • Reageer Whitney 14 maart 2014 om 14:55

  Ik doe twee keer per jaar een grote schoonmaak ronde door het het hele huis inclusief de schuur. Scheelt veel troep en vooral in de keuken daar vaker. Al die losse dingen bah.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge