Food, Lifestyle, Persoonlijk, WeightWatchers

WeightWatchers in het dagelijks leven #1: de cursus

We kregen de laatste tijd een aantal mailtjes en vragen van meiden die toch wel erg benieuwd waren naar het hele WeightWatchersgebeuren. Is het oubollig? Hoe gaat zo’n cursus nou? En hoe doen jullie dat in het dagelijks leven met etentjes, terrassjesweer wat er weer aankomt en gezellige dingen met vriendinnen? In deel 1 vertellen wij hoe zo’n cursus nou te werk gaat. We wilden het graag filmen maar dat mocht helaas niet van WeightWatchers (niet van onze coach, die vond het superleuk maar van de hoge pieten mocht het niet…).

wwdagelijks2Als eerste, de drempel en de cursus! De drempel om naar WeightWatchers te gaan was bij ons al erg laag. Bibian had al eens eerder WW gedaan en kon dus als aan Manon vertellen hoe zoiets ging. In eerste instantie wilde Manon niet, dan moet je openbaar je gewicht vertellen enzo? NEE, juist helemaal NIET! Privacy is heel belangrijk bij de cursus. Het wordt vaak gehouden in een ruimte/buurthuis ofzoiets. Je komt binnen, je wordt hartelijk ontvangen en als je voor het eerst bent wordt je al opgemerkt door de coach. Die geeft je een warm onthaal en complimenteert je dat je bent gekomen. Dan, als je al lid bent, meld je je aan (je schrijft je nummer op de lijst) en dan krijg je je voortgangskaart van de dames achter de “balie”. Je kunt dan eventueel nog producten kopen en dan is het tijd voor het weegmoment.

Er staat een weegschaal op de grond maar het display waar het gewicht op komt te staan, staat voor de neus van de coach. NIEMAND kan jouw gewicht dus zien. Je kunt aan de coach vragen of ze je gewicht op je kaartje wilt schrijven zodat alleen jij en de coach weet hoeveel je weegt en of je afgevallen/aangekomen bent. Wij zijn ondertussen zo open geworden bij de coach dat wij gewoon hardop roepen hoeveel we wegen en hoeveel we afgevallen zijn. Iedereen is daar om af te vallen dus wat boeit het gewicht? Het gaat erom dat je afvalt en iedereen is trots op je.

wwdagelijksGrappig: de broek waar ik mee begon heeft Bibian nu aan! En zoals je ziet, staat het display richting de coach, niemand kan het zien!

Dan ga je zitten en wacht je tot de echte cursus begint. Als je geen zin hebt in een cursus kun je na het wegen ook weer gaan. Maar je betaalt genoeg dus haal alles uit je geld ;)! Het wegen op de cursus is voor ons een echte stok achter de deur omdat je er niet onderuit kunt, ja het kan wel maar dan is het DOEI ELF EURO! En dat vinden wij zonde. Dan heb je een cursus van ongeveer een half uur (bij ons loopt het altijd uit omdat het zo gezellig is). Elke week heeft een thema: zuivel, kerstmis, feestjes, motivatie, noem maar op. Je krijgt een boekje met tips, verhalen en recepten erin wat met het thema te maken heeft. De coach stelt vragen, geeft tips, kletst en de cursisten kunnen ook verhalen delen. Dan, als het afgelopen is, ga je weer met een rugzak vol motivatie, tips en ideetjes naar huis en kun je er weer tegenaan voor een nieuwe week. Als je nieuw bent ga je apart met de coach nog even zitten na de cursus zodat zij je alles uit kan leggen.

wwquoteIs het oubollig? Wij vinden van niet. Natuurlijk zijn er vrouwen (af en toe een man!) van verschillende leeftijden, maar bedenk wel dat je er allemaal met hetzelfde doel zit: afvallen! Ook ligt het aan je coach. Wij hebben echt een tof wijf, grappig, lief, oprecht en ze maakt het niet mooier dan het is. We hebben wel eens een inval-coach gehad, nou we sliepen na 5 minuten al. Maar je moet het ook zelf een beetje leuk maken. Maak praatjes met de vrouwen om je heen en deel dingen met elkaar. De sfeer bij onze cursus is supergezellig, open en huiselijk wat het heel prettig maakt om er heen te gaan. Wat ook nog wel even iets is om te vertellen is dat veel WW-coaches het programma zelf ook volgen. Ze wéten dus wat het is en het zijn niet van nature slanke dennen die nooit moeite hebben gehad met hun gewicht. Onze coach is zeker weten een voorbeeld voor ons!

In het volgende deel van WeightWatchers in het dagelijks leven vertellen wij hoe we omgaan met WW in het “echte” leven: etentjes, feestjes, dipjes etc. Als je nog vragen hebt stel ze dan bij de comments, dan behandelen we deze zeker weten!

liefsbibianenmanon

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

24 reacties

 • Reageer Chantal 12 maart 2014 om 06:55

  Leuk en interessant stuk meiden!

 • Reageer Dita 12 maart 2014 om 07:09

  Wat leuk om te lezen meiden

 • Reageer Carolien 12 maart 2014 om 07:54

  Wat een leuk verhaal 🙂 Nu ik weer ben begonnen gebruik ik alleen de online tools. De cursus hier word gegeven door een slecht verstaanbare vrouw en de gemiddelde leeftijd ligt erg hoog. Daarom besloten dat niet weer te doen

  • Reageer Manon 12 maart 2014 om 08:33

   Ja, de cursus staat of valt echt door de coach die ervoor staat!

 • Reageer Silvia 12 maart 2014 om 08:40

  Wat een ontzettend leuk verhaal! Leuk om eens te lezen hoe de ‘andere’ kant het ervaart.
  Maar, eerlijk is eerlijk; het is makkelijk een leuke coach te zijn met zulke geweldige cursisten. Jullie zijn een voorbeeld voor iedereen.

  Liefs,
  Silvia (coach Weight Watchers)

  • Reageer Manon 12 maart 2014 om 10:51

   Ah lief! Dankjewel Sil ^^

 • Reageer Marjon 12 maart 2014 om 08:54

  Leuk om te lezen hoe het op de cursus gaat. Ik vind jullie blog trouwens ook erg leuk! Paar weken geleden was ik op zoek naar informatie/ervaringen over WW en kwam op jullie site terecht. Mede door jullie enthousiaste verhalen heb ik me ook aangemeld en doe nu WW online! Wel even wennen dat ik zooveeel mag eten (met 28 punten), want ik heb een aantal keer Cambridge gedaan. maar het voelt goed. Nu hopen op goed resultaat. Ik kijk uit naar deel 2 van deze blog.

  • Reageer Manon 12 maart 2014 om 10:51

   Oh wat goed van je zeg! Wij krijgen onze punten altijd met gemak op 😉 Schepje kwark meer, tussendoortje erbij, een puntje extra snacken ’s avonds!

 • Reageer areyoulookingclosely 12 maart 2014 om 09:04

  Wat een leuk verhaal! Knap hoor, vergt wat doorzettingsvermogen!

 • Reageer Suzanne 12 maart 2014 om 09:08

  Erg interessant! Ik ben benieuwd naar het concept van Weight Watchers en ga me hier in verdiepen (niet omdat ik wil afvallen, maar omdat het over voeding gaat)

 • Reageer Joyce 12 maart 2014 om 09:48

  Wat goed dat jullie dit delen, zo krijg je wat meer inzicht in het hele ww gebeuren. Thanks for sharing!

 • Reageer Vanessa 12 maart 2014 om 09:50

  Leuk om te lezen! Ik ben ooit naar een cursus gegaan en voelde me er totaal niet op mijn gemak. Iedereen keek me aan van ‘wat kom jij hier doen?’. Niemand zei een woord tegen me en ook de coach was niet echt vriendelijk. Gelukkig was het een proefles en moest ik niets betalen. Ik ben ook nooit meer teruggekeerd.

 • Reageer Bianca Kalksma 12 maart 2014 om 10:18

  Meiden wat zijn jullie toch super slank! En wat een super leuk bericht weer! Ik vind “onze” coach ook nog steeds de beste 🙂 en ik zeg: tot vanavond 🙂 !

  • Reageer Manon 12 maart 2014 om 10:52

   Dankjewel Bianca 😀 Tot vanavond!!!

 • Reageer Betty 12 maart 2014 om 12:02

  Wat leuk om te lezen hoe jullie de cursus ervaren! Voor mijn cursus ‘gewichtsconsulent’ heb ik zelf ook een groepsles moeten voorbereiden. Ik vond het heel leuk om te doen, houd ook enorm van presenteren, dus het lijkt me leuk om daar in de toekomst misschien iets mee te doen.

  Ik ben benieuwd naar jullie volgende verhalen!

 • Reageer Linda 12 maart 2014 om 13:36

  Super leuke blog! En alles klopt helemaal! Leuk hoor meiden.

 • Reageer Jennifer 12 maart 2014 om 14:12

  Grappig hoe sommigen hier baat bij kunnen hebben en anderen juist niet. Mijn moeder heeft diabetes en moet ook wel wat kilo’s kwijt, maar die wil echt niet naar zo’n cursus en die heeft een hekel aan puntjes tellen voor ieder product.

  • Reageer Loes 13 maart 2014 om 10:12

   Hoi Jennifer, je hoeft niet per sé punten te tellen hoor, ze hebben ook heel veel informatie over de zogenaamde ‘powerfoods’, klinkt stoer, maar zijn gewoon de gezondere verzadigende producten. Als je alleen die producten eet, hoef je niet te tellen. En je hebt echt heel veel keus aan producten. Alle groentes, fruit, magere vleessoorten, bijna alle vis, aardappelen, pasta enz enz. Het is dus niet dat je dan beperkt bent zeg maar…

   • Reageer Manon 13 maart 2014 om 10:21

    Ja klopt! Ik ken iemand en die vindt het tellen ook maar niks dus zij doet alleen maar de “Powerstart” of “telvrij”, hoe je het ook wilt noemen. En dat gaat net zo goed als het punten tellen. Je hebt tegenwoordig twee manieren van WeightWatchers!

 • Reageer Cindy 12 maart 2014 om 18:32

  Een inval-collega van mij is ook WW-coach en ze heeft mij al heel wat informatie over WW gegeven. Zelfs nu heb ik er nog veel aan, veel fijne gerechten uit het WW-magazine. Leuk om jullie ervaring hierin te lezen

 • Reageer Milou 13 maart 2014 om 11:54

  Leuk om te lezen! Ik vond de drempel om naar de cursus te gaan ook niet lastig, maar dat komt omdat ik met een vriendin ging. Als ik alleen was gegaan had het lastiger geweest denk ik. Ik ben begonnen met powerstart en dat is, zoals jullie al weten (haha!), echt SUPER goed gegaan! Ik ga nu een weekmenu maken volgens pro points, ben super benieuwd hoe het zal gaan (met mijn Disneyland reisje tussendoor hèhè). Mijn coach is echt een schat van een mens, zo’n lieve vrouw. Ze reageerde zo enthousiast toen ze zag hoeveel ik was afgevallen, haha echt leuk! Nogmaals bedankt, door jullie ben ik dit gaan doen! 😀

  • Reageer Manon 13 maart 2014 om 11:57

   Ah, wij zijn echt trots op je! Vet goed resultaat al joh. En Disneyland overleef je zeker, lekker eten en je loopt de hele dag dus dat compenseert dan weer een beetje. Houd ons een beetje op de hoogte, vinden we leuk :D!

 • Reageer Iris 10 augustus 2014 om 13:39

  Hallo Manon en Bibian,

  Wat leuk dat jullie wat hebben verteld over de WW cursus. Ik ben namelijk aan het twijfelen of ik me op zal geven voor de cursus of niet, maar aangezien ik er alleen naar toe zal moeten gaan ligt de drempel voor mij best hoog. Ik weet ook niet of ik zomaar langs moet gaan en zeggen “hoi hier ben ik, voor een proefles” want dat is niet echt duidelijk. Maar ik wil ook zo graag afvallen, maar het lukt me niet alleen….. zou dit het zijn voor mij? Van m’n ouders en vrienden roept de helft doen, de andere helft roept het werkt toch niet. Dus lastig. Maar als ik dit zo lees denk ik dat ik het misschien maar gewoon moet doen. Succes verder met jullie strijd! 🙂

  • Reageer Manon 10 augustus 2014 om 13:57

   Hey Iris! Wat goed dat je de stap wilt gaan nemen. Je kunt gewoon zonder afspraak langsgaan bij een cursus in de buurt en dan zeggen dat je een keertje komt kijken of het wat voor jou is. Dat mag gewoon! En ja, wij zijn allebei heel succesvol (en veel!) afgevallen dankzij WW dus wij raden het altijd iedereen aan :)!

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge