Food, Lifestyle, Persoonlijk, WeightWatchers

Eetdagboek Manon #3

Het blijkt altijd dat eetdagboeken van ons heel erg in trek zijn. Ik vond het wel weer een keer leuk om bij te houden. Ik ben nu alweer 2 maanden op mijn streefgewicht en ik heb er niet zo heel veel moeite mee, YES! Een eetdagboek van iemand die afvalt is natuurlijk wel anders dan iemand die op gewicht is, en “gewoon” eet. Dus bij deze! (En ja, ik wéét dat ik te weinig groente eet. Heb er laatst over geschreven: mijn strijd met groente. En ik weet ook dat ik veel brood/pasta/koolhydraten eet ;).)

eetdagboek1Dag 1
Ontbijt: Ik ben de laatste tijd goed bezig met drinken, YES! Ik begon de dag met een grote pot thee (1,5 liter) en nam hierbij een aardbei/banaan/kwark smoothie. Ik had iets teveel gemaakt maar daardoor zat ik wel lekker lang vol.
Lunch: ’s Middags at ik vier crackers met verse jonge kaas met pizzakruiden, een bakje aardbeien en een kopje bouillon.
Avondeten: Er stonden deze avond pannenkoeken op het menu! Ik nam één appelpannenkoek met appelstroop en een naturel pannenkoek met (veel) Nutella.
Snack: ’s Avonds nam ik een bakje Spinners chips (mijn favoriet!) en een cola light.

eetdagboek2Dag 2
Ontbijt: Een van mijn lievelingsontbijtjes: Alpro Soja Vanille met verse aardbeien en Special K melkchocolade. Lekker met een kopje thee.
Lunch: Ik lunchte op het terras samen met mama en Lizanne: een panini met mozzarella, pesto, pijnboompitjes, tomaat en een lekker pittig sausje.
Avondeten: Nasi! Ik maak mijn nasi altijd heel erg pittig, lekker met rode pepertjes en sambal (en taugé!).
Snack: Rond vier uur nam ik wat WeightWatchersdropjes en ’s avonds een zakje WeightWatcherschips.

eetdagboek3Dag 3
Ontbijt: Mijn lievelingssmoothie: kwark, banaan, mango en een scheutje vanille-extract.
Lunch: Ik nam vier crackers van Bolletje met Slankie smeerkaas (sambal en peper)!
Tussendoor: Ik voelde me een beetje flauw dus nam ik een Opkikkertje, helpt altijd meteen.
Avondeten: Ik had nog een half Toscaans brood over en mijn vriend en ik hadden niet enorm veel honger dus maakten we er een tosti van. Lekker met kaas, ham, uien, wat pesto inclusief een cocktailsausje, YUM!
Snack: We waren ’s avonds bij mijn ouders en ik nam daar een Oreo koekje, ZO ZO ZO LEKKER!

eetdagboek4Dag 4
Ontbijt:
Weer mijn lievelingssmoothie. Ik vind die combi gewoon goed haha.
Lunch: Ik maakte zelf guacemole en roosterde twee speltboterhammen. Lekker dik guacemole erop, zo lekker!
Avondeten: Ik had al een week lang zin in lasagne, dus dat stond vanavond op het menu. Heerlijk met béchamel saus.
Snack: Nadat ik in bad ben geweest nam ik een zakje WeightWatchers chips in de smaak Italian Herbs, ik vind deze echt goed te doen!

eetdagboek5Dag 5
Ontbijt:
Ze liggen eindelijk in de winkels: verse Hollandse aardbeien! Ik at dus een bakje met overheerlijke aardbeitjes, een grote kop thee en ik nam ook nog een speltboterham met pindakaas.
Lunch: Als lunch at ik twee mini-Bartjes (van Bakker Bart) met uitjes, kaas en ham. Lekker was dat.
Avondeten: Omdat mijn moeder jarig was die dag, nam ik een kop soep als avondeten zodat ik ’s avonds nog lekker kon snoepen bij mama. Ik nam fritattensuppe (een soep uit Duitsland/Oostenrijk, gewoon kale bouillon met een soort ei/pannenkoekreepjes erin, lijkt heel gek maar is echt heerlijk!).
Snack: Mmmmmmmm, mama had chocoladetaart dus hier moest ik een stuk van hebben! Ook heb ik me laten gaan aan allerlei andere lekkere dingen: stickjes met dipjes, bitterballetjes, 100 blokjes kaas en leverworstjes. Ja een echte Tatta’s be like verjaardag ;).

Meer eetdagboeken van mij zien? Bekijk hier nummer 1 en hier nummer 2.

liefsmanon kopie

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

25 reacties

 • Reageer Milou 14 april 2014 om 13:41

  Leuk om te zien! En heerlijk dat je ook zo lekker kunt blijven snoepen en op gewicht blijft. 😀
  Milou onlangs geplaatst…Diary #3 – Kittehs, food & selfiesMy Profile

  • Reageer Manon 14 april 2014 om 16:29

   Jaaa, zonder snoepen geen leven voor mij haha.

 • Reageer Miranda 14 april 2014 om 13:59

  leuk om te zien wat je zoal eet! Lekker hollandse aardbeien! En je smoothies zien er heerlijk uit!
  Miranda onlangs geplaatst…Pinteressant: PasenMy Profile

 • Reageer Anneke 14 april 2014 om 14:04

  Hahah, erg leuk om te zien!

 • Reageer Sara 14 april 2014 om 14:55

  Altijd leuk om te zien! Van mij mogen dit soort logjes vaker komen!

 • Reageer Jannieneke 14 april 2014 om 15:57

  Heel fijn om te zien dat je (nu je je streefgewicht heb bereikt) toch gewoon hele lekkere dingen kan eten. De smoothie’s klinken heel goed! Ik vind het heel erg leuk om jullie blog te volgen. Vrolijke dingen en ik leer van jullie! Superleuk hoe jullie t allemaal doen!

  • Reageer Manon 14 april 2014 om 16:29

   Dankjewel voor je complimentje ^^ Leuk om te horen!

 • Reageer Amber 14 april 2014 om 15:58

  Leuk om te lezen, ook ik eet vaak crackers tussen de middag!

 • Reageer Anne Solveig 14 april 2014 om 16:54

  Wat heb je lekkere dingen gegeten!
  Anne Solveig onlangs geplaatst…De Blog Bijbel, voor beginners & gevorderdenMy Profile

 • Reageer Kimberly 14 april 2014 om 17:42

  Hollandse aardbeien zijn zo lekker! Ik ben echt blij dat ze weer in de winkels liggen. Spinners zijn trouwens ook mijn favoriete chipjes, die smaak is heerlijk hihi! Leuk om je eetdagboek te zien trouwens 😀
  Kimberly onlangs geplaatst…Portugal: Wat te doen in welke 4 steden?My Profile

 • Reageer Chantal 14 april 2014 om 18:51

  Wat leuk en inspirerend weer om te lezen!
  Zit jij wel lang vol van een smoothie?
  Ik krijg al vrij snel weer een honger gevoel namelijk.
  Ik eet om 6.45 en kan dan pas weer om 10.00 wat eten.. dus meestal voor mij geen smoothie.

  • Reageer Manon 14 april 2014 om 19:44

   Mmm, nee heb daar eigenlijk geen last van. Ik maak mijn smoothie wel altijd met veel kwark (200 gram ongeveer) en sowieso één hele banaan, en dan nog een grote hand aardbeien/mango/ietsanders erbij. Ik ontbijt tussen 8 en half 9 meestal en eet dan rond 13.00 m’n lunch…

 • Reageer Kirsty 14 april 2014 om 19:21

  Wat heb je lekker en over het algemeen gezond gegeten zeg! Die smoothies zien er echt overheerlijk uit 🙂 Ik eet als ik een verjaardag heb meestal ook alleen soep; ik houd altijd plek vrij voor een stukje taart hihi 🙂
  Kirsty onlangs geplaatst…Deborah Lippmann Do The MermaidMy Profile

 • Reageer Vintagirie 14 april 2014 om 19:34

  Wat interessant om te zien! Ik eet echt veel zo te zien 😛
  Vintagirie onlangs geplaatst…Win een camera ringMy Profile

 • Reageer Dita 14 april 2014 om 19:41

  Erg leuk om te zien, kan je eens een recept van de nasi onlinezetten? Ben benieuwd hoe jij deze maakt. Ik hou van pittige nasi 🙂
  Dita onlangs geplaatst…AdoptieMy Profile

  • Reageer Manon 14 april 2014 om 19:45

   Die staat al online! Moet je even zoeken op nasi goreng 🙂

 • Reageer Marloes / GLAMOURMOES 14 april 2014 om 21:02

  Ziet er allemaal heel lekker uit! Ik vind eetdagboeken altijd heel leuk om te zien/lezen.
  Marloes / GLAMOURMOES onlangs geplaatst…Beauty: Winnares winactie Essence & NYC pakketjeMy Profile

 • Reageer patricill 14 april 2014 om 23:24

  Lekker!!! Enne.stukje taart moet kunnen toch haha

 • Reageer Suzanne 15 april 2014 om 09:46

  reo! Die ga ik halen, daar heb ik zin in! Jummie. Leuk om te zien wat jij eigenlijk allemaal eet. Ik zal dat van mij ook eens bij gaan houden.
  Suzanne onlangs geplaatst…Hardlopen | Waar begin ik?My Profile

 • Reageer Bouchra 15 april 2014 om 11:29

  Leuk om te zien! Ik hou van dit soort artikelen 😀
  Bouchra onlangs geplaatst…Clean eetdagboek – door FarahMy Profile

 • Reageer Eline 15 april 2014 om 11:43

  lekker 😀

 • Reageer Jennn 15 april 2014 om 23:10

  Leuk om te lezen!
  Jennn onlangs geplaatst…#100happydaysofjennn, 1-16My Profile

 • Reageer Dorine 24 augustus 2014 om 13:35

  Hoi meiden!
  Ik heb jullie blog een paar dagen geleden ‘ontdekt’, echt super leuk! Ben de afgelopen dagen alleen maar oude artikelen aan het teruglezen haha! Super leuk om te lezen allemaal. Herken veel van mezelf erin (ben 25, dus zelfde leeftijdscategorie)!
  Vraagje. Welke kwark gebruik jij in je smoothie?
  Ga zo door met schrijven/bloggen/vloggen/ploggen etc! Jullie bezorgen mij veel leesplezier :)!

  • Reageer Manon 24 augustus 2014 om 14:46

   Hey! Wat een leuk berichtje ^^, dankjewel! Wij gebruiken altijd Franse magere kwark in onze smoothies (van Albert Heijn, zo’n wit met groene bak).

   • Reageer Dorine 24 augustus 2014 om 20:45

    Thanks voor je reactie :)! Ga ik eens proberen…

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge