Lifestyle, Persoonlijk

Hoe hebben we elkaar gevonden?

Het begon allemaal in de vierde klas van het VMBO. We weten het niet meer helemaal precies hoe we in contact zijn gekomen maar we weten wel dat we bij elkaar in de klas zaten (goh). Op een dag wisselden we telefoonnummers uit en dat was dat.
Manon ging een keer naar de vakantiebeurs met haar ouders en zusje. Ze was op de foto geweest met Raymond van Barneveld (die darter?) die daar toevallig was. Dit sms’te ze naar Bibian en de rest is geschiedenis. We sms’ten steeds meer, gingen met elkaar om in de pauzes van school en spraken af na schooltijd.

DSC01781
We waren twee bijzondere meisjes hoor. Totaaaaaal niet hetzelfde. Bibian hoorde bij het “populaire” groepje op school en Manon, tja, gewoon niet. Niet dat Manon een nerd was of zoiets, nee ze had gewoon haar eigen mensen waarmee ze omging. Waarom we vonden dat we dan een goed setje vriendinnen zouden kunnen worden, we have no idea!

We hadden op een gegeven moment een schriftje gekocht en daar gingen we domme dingen indoen en daar schreven we rare dingen in. We hadden onszelf de Poepskes genoemd (WHY? Oké, houd in gedachten dat we een jaar of 14/15 waren ja?) en het schrift was het Poepskesschrift. Manon was Poepske Large en Bibian Poepske Mini. Waar slaat het op hahahaha. Iedereen vond ons volgens mij leuk. We hadden “vrienden” uit iedere groep van de school: de populaire meisjes, de nerds, de skaters, de gothics, ja wij waren allemansvrienden.

manonbibianikea
Tijdens de lessen waren we op een gegeven moment altijd samen en deden de domste dingen. Als we in de klas een film gingen kijken, gingen wij in ons schriftje schrijven/plakken/tekenen/kleuren. Tijdens de gymles gingen we filmpjes maken met een digitaal fototoestel die we gewoon meenamen. In de biologieles gingen we gewoon met z’n tweeën naar de docent toe, en vroeg of de docent een foto van ons wilde maken samen met het skelet (???). Ja, we waren (en zijn…) twee bijzondere types bij elkaar. Ook was Manon heel erg dichtbij Bibian tijdens het overlijden van haar moeder. Dit heeft ons ook zeker wel hecht gemaakt ♥.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Na het VMBO gingen we allebei een andere opleiding doen. Het contact werd wel iets minder, maar bleef toch altijd wel. De ene keer meer dan de ander en gelukkig bestond er toen MSN. We hebben wat af gechat inclusief webcam en microfoon! Bibian liep ondertussen stages door het hele land en Manon bleef in onze eigen regio studeren. Toen Bibian in Vianen ging wonen samen met Mike, werd ons contact veel hechter. We spraken elkaar toen wel wekelijks, niet perse in real life, maar vooral via sms/chat etc. Langzaamaan spraken we ook weer vaker af en dat brengt ons eigenlijk hier. Bibians zwangerschap van River en dat ze weer in de buurt is komen wonen, heeft onze vriendschap alleen maar sterker gemaakt!

Vaak beseffen we niet eens dat onze vriendschap zo bijzonder is. Dat merken we vooral veel aan de comments die jullie geven! We vinden het dan ook heel fijn dat we elkaar “gevonden” hebben en koesteren onze vriendschap ook heel erg.

Dit was ons vriendschapverhaal. Hoe hebben jullie je BFF ontmoet?

liefsbibianenmanon

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

18 reacties

 • Reageer Dita 16 april 2014 om 06:37

  Wat leuk om te lezen. Ik heb eigenlijk 3 beste vriendinnen. Twee daarvan ken ik al sinds ik in NL woon, dus vanaf baby af aan. We woonden in hetzelfde dorp, zaten op dezelfde school en ons ouders hadden ook goed contact. Die andere vriendin ken ik via de opleiding, ik wist al wel wie ze was. Met alledrie spreek ik regelmatig af, met de een. Iets meer dan met de ander. Ook spreek ik regelmatig met collega’s af en met een groepje die ook is geadopteerd.
  Dita onlangs geplaatst…Een middagje bootje varenMy Profile

 • Reageer Kelly caresse 16 april 2014 om 07:43

  Wauw wat een mooi verhaal meiden, dat prachtig dat jullie vriendschap zo hecht is geworden! Ik heb dat niet met met iemand die ik al van de middelbare school ken helaas. Wel ben ik dankbaar voor de lieve vriendinnen om me heen, jullie zijn toppers en ik kijk er naar uit jullie te ontmoeten
  Kelly caresse onlangs geplaatst…Aangrijpende verhalen: Marieke werd jarenlang gepestMy Profile

 • Reageer Geertje 16 april 2014 om 07:48

  Wat super leuk om te lezen hoe jullie elkaar ontmoet hebben. Toen ik van Brabant naar de Randstad ben verhuisd, ben ik veel vrienden uit het oog verloren. Wel heb ik onze beste vrienden leren kennen hier, door mijn man…
  Geertje onlangs geplaatst…Wat Zijn Ze Toch Al Groot…My Profile

 • Reageer Jess 16 april 2014 om 07:52

  Wat kennen jullie elkaar al lang. Volgens mij hebben jullie een hele bijzondere vriendschap. Heel tof om te lezen.
  Jess onlangs geplaatst…Een lichtje in de nachtMy Profile

 • Reageer Suzanne 16 april 2014 om 08:14

  Wat een super verhaal, ik heb dit niet, maar wel super lieve vriendinnen om mij heen.
  Suzanne onlangs geplaatst…Hardlopen | Waar begin ik?My Profile

 • Reageer Lauriette 16 april 2014 om 08:30

  Wat een mooi verhaal! Tijdens mijn schoolperiodes had ik meestal wel een beste vriendin, maar dit was nooit zo hecht zoals jullie beschrijven. Helaas verwaterde dat ook weer. Heel mooi om te zien dat jullie zo hecht zijn gebleven en zijn! Is heel waardevol!
  Lauriette onlangs geplaatst…Nieuwe spulletjes van de IntratuinMy Profile

 • Reageer Lizanne 16 april 2014 om 08:41

  Jammer dat jullie het James bond filmpje er niet bij hebben gedaan! :’) (op mijn oude slaapkamer, bibian met een ku(l)twijf T-shirtje, rugzak op :’):’):’))

  • Reageer Manon 16 april 2014 om 10:33

   HAHAHAHAHAHA OMG

   • Reageer Bibian Sloot 16 april 2014 om 21:44

    Hahahaha ohnooo

 • Reageer Nicky 16 april 2014 om 08:45

  Leuk om te lezen hoe jullie elkaar ontmoet hebben. En fijn dat jullie nog zo close met elkaar zijn.
  Nicky onlangs geplaatst…Productreview | Primark blusher en oogschaduwMy Profile

 • Reageer Joyce 16 april 2014 om 09:15

  Mooi artikel! Ik heb mijn dierbaarste vriendin leren kennen op Jazz Ballet, we gingen eerst niet eens met elkaar om, maar op een gegeven moment zat het goed. Inmiddels hoort ze echt bij ons leven, en ook al zien en spreken we elkaar niet veel het zit gewoon goed. Ik ben ook nog steeds dankbaar dat ze mijn getuige was op onze bruiloft. 🙂
  Joyce onlangs geplaatst…Kinderbedden, belangrijk voor de ontwikkelingMy Profile

 • Reageer Marloes / GLAMOURMOES 16 april 2014 om 09:16

  Erg leuk om te lezen hoe jullie elkaar hebben leren kennen!
  Marloes / GLAMOURMOES onlangs geplaatst…Fashion: Wishlist H&M Lente 2014My Profile

 • Reageer Jennn 16 april 2014 om 12:06

  Wat leuk om te lezen! Zo’n schriftje hadden wij vroeger ook 🙂
  Jennn onlangs geplaatst…#100happydaysofjennn, 1-16My Profile

 • Reageer Cindy 16 april 2014 om 19:21

  Wat leuk om te lezen zeg! Ik heb een vriendin die ik ook vanaf de HAVO al ken, maar door mijn verhuizing zie ik haar niet zo vaak meer, vind ik erg jammer. Een echte beste vriendin heb ik niet, wel verschillende vriendinnen waarmee ik verschillende dingen doe.
  Cindy onlangs geplaatst…Picture Time – april #2My Profile

 • Reageer Maris 16 april 2014 om 20:22

  Wat een leuk verhaal!!!
  Maris onlangs geplaatst…PlogMy Profile

 • Reageer Gwen 16 april 2014 om 21:19

  Wat een mooi/cool/leuk/spontaan/speciaal verhaal!
  Gwen onlangs geplaatst…Lief Dagboek #15My Profile

 • Reageer Marieke 18 april 2014 om 16:45

  Wat een leuk en bijzonder verhaal!
  Ik heb nu een aantal vriendinnen. Eentje ken ik er nog van de basisschool, daarmee ben ik vriendinnen sinds de eerste dag in groep 1, superleuk! Haar moeder vertelde dat ze thuis kwam en dat ze had gezegd: “Mama, ik heb een heel lief meisje in mijn klas!” En dat was ik haha, heel lief.
  Andere vriendinnen heb ik leren kennen op de middelbare school. En eentje kende ik al op de middelbare school, daar ging ik niet zo veel met haar om, we zijn toen dezelfde opleiding gaan doen en sindsdien zijn we vriendinnen! (Mensen vragen altijd of we zusjes zijn haha)

 • Reageer Project Positief Instagram Challenge | Little Wonder World 14 februari 2015 om 06:02

  […] want mijn allerbeste vriendinnetje is natuurlijk Bibian. We kennen elkaar al vanaf de 4e klas (hier kan je onze “geschiedenis” lezen!) en vanaf dat moment zijn we eigenlijk […]

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge