Babypraat, Moeder zijn, Persoonlijk

Jong & Moeder: Papatijd?

Nu River steeds ouder wordt, komen er momenten dat ik River soms moet corrigeren. Ik begin nu al vaak te vertellen dat dingen niet mogen of niet kunnen. Ik vind dat je daar maar beter vroeg genoeg mee kunt beginnen voordat het hek straks van de dam is. Ik zie River overdag veel meer en vaker dan dat Mike hem ziet. Als Mike ’s avonds thuis komt van zijn werk, is het altijd even papa tijd. Heerlijk om te zien dat die twee zoveel lol kunnen hebben samen. Maar als River dan iets doet waar ik het niet mee eens ben dan corrigeer ik dat. Waarna Mike dan zegt: ach, laat hem toch even. En dat is het verschil, ik zie hem veel en veel vaker en ben dan dus ook een beetje het strenge moedertje soms. De tijden dat Mike hem ziet is dan ook gewoon lang leve de lol en mag alles.

Ik hoor deze situatie steeds vaker om mij heen, van andere moeders. En ik denk dat het bij veel gezinnen ook zo is. Maar het is wel moeilijk om dan op één lijn te gaan zitten want anders hebben de kinderen het straks door en dan denken ze: bij mama mag het niet dus ik vraag het wel aan papa. En ik snap Mike in deze zin ook wel, hij heeft geen zin om de hele tijd te moeten corrigeren als ze elkaar maar zo weinig zien. En gelukkig snapt Mike mij in die zin dan ook wel weer! Het is soms lastig een tussenweg te vinden maar op zich vinden we die wel een beetje.

papatijd

River mag gewoon lekker dollen met papa ’s avonds maar als hij dingen doet die echt niet mogen (en dat is natuurlijk nu nog niet heel erg maar als hij straks wat groter is natuurlijk wel, elk kind doet dingetjes die niet door de beugel kunnen), dan laten we wel even merken dat het niet mag. Bij ons is gewoon nu zo dat ik in grote lijnen de opvoeding op mij neem en dat Mike daar in mee gaat. Natuurlijk luister ik naar wat hij wil en hoe hij over de opvoeding denkt, maar ik moet het 9 van de 10 keer uitvoeren. Gelukkig zitten we goed op één lijn en zijn we het vaak samen wel eens over de opvoeding. Alleen dat ene puntje ’s avonds is nog wel even een dingetje. Maar soms kijk ik maar even tussen mijn vingers door, want als ze elkaar dan eindelijk zien en ze hebben zoveel lol samen dan heb je ook geen zin om er telkens als “strenge” moedertje tussen te gaan zitten.

Gaat het bij jullie ook zo en mogen je kinderen van papa wat meer dan van mama? Of is het bij jullie gelijk?

liefsbibian

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

16 reacties

 • Reageer Dita 3 april 2014 om 06:42

  Volgens mij gaat het bij meer gezellinnen zo. Als wij een kindje krijgen hoop ik dat ik kan werken op de vrije dag van mn vriend.
  Dita onlangs geplaatst…Random foto’s van ons inrichtingMy Profile

 • Reageer Jenny 3 april 2014 om 08:53

  Hm ja ik snap je dilemma, lijkt me ook moeilijk hier een tussenweg in te vinden!
  Jenny onlangs geplaatst…Filmtip: 47 RoninMy Profile

 • Reageer Sonja 3 april 2014 om 08:56

  Ik denk dat moeders over het algemeen strenger zijn met regeltjes dan vaders dat zijn, al heb je uitzonderingen natuurlijk. Zeker als pappa het kindje maar even per dag ziet, is het wel begrijpelijk dat hij dan het zo leuk mogelijk wil houden. Benieuwd hoe dat straks bij ons gaat!
  Sonja onlangs geplaatst…sporty momMy Profile

 • Reageer Kelly caresse 3 april 2014 om 08:56

  Ik begrijp je keuze daar in ook helemaal, ik breng ook hele dagen met Lana door dus ben ik als ze wat groter is ook de gene die het meest haar corrigeert, ben benieuwd hoe dat zal gaan met mij en mijn vriend qua verdeling
  Kelly caresse onlangs geplaatst…Diary donderdag: Laatste week in ons appartement My Profile

 • Reageer Lifestyle-Fabriek 3 april 2014 om 08:57

  Heel herkenbaar, bij ons gaat het precies zo. Ben ik de hele dag bezig met opvoeden, avonds komt daar niets van terecht. Een middenweg vinden vind ik wel lastig, je moet wel samen op 1 lijn komen, want ook al zijn ze nog zo klein, ze weten donderds goed wat wel en niet mag, en maken daar zelf dan ook even lekker misbruik van!
  Lifestyle-Fabriek onlangs geplaatst…BUSINESS BABE: DROOM OPLEIDINGMy Profile

 • Reageer Geertje 3 april 2014 om 09:00

  Wij zitten ondertussen wel op 1 lijn. (mag ook wel na bijna 5 jaar mama en papa te zijn) Maar is inderdaad heel lastig. En soms zijn er nog wel van die dagen dat ik wat sneller boos ben omdat ze de hele dag al dingen doen die niet mogen, en dat mijn man dan vraagt waarom ik zo snel boos ben. Maar ja… alles heeft een reden 😉
  Geertje onlangs geplaatst…April Wish List: Herenmode…My Profile

 • Reageer Joyce 3 april 2014 om 09:07

  Hier is Robert echt strenger haha! Bij mij mag hij af en toe net ietsjes meer.
  Joyce onlangs geplaatst…Op de boekenplank: Waar is de ridder?My Profile

 • Reageer Eline 3 april 2014 om 10:52

  hier is het ook zo hoor! Maar wij hebben nu duidelijk afspraken gemaakt en doen beide wat water in onze wijn 😉
  Eline onlangs geplaatst…Maart 2014My Profile

 • Reageer Maris 3 april 2014 om 10:52

  Bij ons is het wel redelijk gelijk eigenlijk. Ik weet ook als ik een dag van huis ben, dat Rick precies dezelfde regels hanteert als ik. Vind dat erg fijn. Dat ik gewoon twee kindjes heb om op te voeden en niet drie 😉
  Maris onlangs geplaatst…Spullen doorschuivenMy Profile

 • Reageer Sharmayne 3 april 2014 om 11:56

  Ik denk dat hij van mij meer mag als papa. Juist omdat ik hem veel meer zie zie ik ook wat meer door de vingers.

  Papa is strenger met sommige dingen dan ik. Maar sommige dingen waarvan ik dan denk toe even!! Reageert hij niet op. Dus we vullen elkaar prima aan haha
  Sharmayne onlangs geplaatst…1 April.. #dringende oproep#My Profile

 • Reageer Barbara 3 april 2014 om 14:07

  Denk dat het heel belangrijk is dat ouders op één lijn liggen. Hoop dat het mijn man en mij straks lukt om allebei toch wel een beetje streng te zijn (maar liefdevol!)
  Barbara onlangs geplaatst…Tip: Brandnetelthee tegen vocht vasthoudenMy Profile

 • Reageer Suzanne 3 april 2014 om 17:23

  Haha ik herken dit wel heel erg van mijzelf, ik ging vroeger standaard naar papa, want die zei toch wel ja 😛
  Suzanne onlangs geplaatst…Stom!My Profile

 • Reageer Gwen 3 april 2014 om 21:18

  Hier veel gelijk gelukkig. Manlief snapt heel goed hoe ontzettend ondeugend Olivia is (wat met de dag erger wordt ongeveer) en corrigeert ook. Gelukkig!
  Gwen onlangs geplaatst…De box, hoelang?My Profile

 • Reageer Denies 4 april 2014 om 19:42

  Ben zelf (nog) geen moeder maar vind je blog wel erg herkenbaar als ik naar onze vriendenkring kijk. Ook kom ik zelf uit een gezin waar van papa alles mocht en moeders er dan vaak alleen voor stond. Mn moeder heeft het daar nu nog vaak over, vooral mn broertje maakte al op jonge leeftijd erg handig gebruik van de makkelijkheid van mn vader of die twee tegenover elkaar uit te spelen. Het lijkt me ook bijzonder lastig, liefst sta je op 1 lijn maar de omstandigheden maken het soms denk dat er altijd 1 ouder is die sneller toegeeft en makkelijker is. Succes!
  Denies onlangs geplaatst…Project BlogofficeMy Profile

 • Reageer Mama's Jungle 4 april 2014 om 23:20

  Hier zitten we redelijk op één lijn als we onderling over voorbeelden praten. maarja, eerst zien dat geloven :). Er hebben zich verder nog niet echt hele stoute dingen voorgedaan.
  Mama’s Jungle onlangs geplaatst…Zonne(creme)blogMy Profile

 • Reageer Favoriete bloggers april - Mamaliefde 7 januari 2016 om 08:47

  […] Bloggen en Privacy – Kelly Caresse Spullen doorschuiven – McDid Papatijd – Little Wonder World Deze ouders hebben een veel slechtere dag dan jij – Famme Een mond vol tanden – […]

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge