Babypraat, Moeder zijn, Persoonlijk

Jong & moeder – Werkloos en zwanger

Die ochtend, die ene ochtend waarop ik in die mooie blauw-witte clearblue test een speciaal woordje zag staan, stond mijn leven even op zijn kop. Ik kon het wel uitschreeuwen, maar bleef rustig. Nadat ik samen met mijn vriend het onwerkelijke gevoel gedeeld had en ik Manon had gesmst, vloog ik heerlijk over de roze en blauwe wolken. Tot onze toenmalige werkgevers ons wilden spreken. Ze kwamen, gingen aan tafel zitten. Het voelde niet goed, maar ik zag het allemaal niet zo, ik had geweldig nieuws gehad dus niks kon mij meer raken. “We gaan het bedrijf failliet laten verklaren”. Dat is het enige wat ik hoorde, bam, zo in your face.

De-Toppers-van-de-camping
Ik had die ochtend het mooiste nieuws wat je mij kon geven en nog geen paar uur laten vielen we van die mooie wolk af. Dit kon je niet menen, zwanger en werkloos, daar had ik niet over nagedacht. We hadden een leuke baan, een leuke toekomst en we vonden dat dit een goede basis was om voor een kindje te gaan. Zo zie je maar, een goede baan, een mooi huis en dan nog kan het niet gaan zoals je wilt. Ik wist even niet wat ik moest doen of denken. Mijn werkgevers wisten natuurlijk niet wat er in onze hoofden om ging, maar ik wist me even geen raad. Wat nu?
herinnering1

Nadat alles besproken was, gingen mijn vriend en ik terug naar ons huis. Wat nu, weghalen was geen optie. Maar beiden geen werk was ook zeker niet wat we voor ogen hadden. We besloten onze ouders te bellen, we hadden raad nodig. “Pap, we zijn failliet, en ik ben zwanger”. Daar begon het telefoongesprek mee. Na een goed en fijn gesprek belde ook mijn vriend zijn ouders. Een beetje gerustgesteld gingen we slapen. De volgende ochtend bekroop me weer dat angstige gevoel. Ik probeerde er even niet teveel aan te denken en me eerst te storten op het faillissement.

Een paar weken later. Mijn vader had een huisje geregeld en na de verhuizing konden we dan eindelijk even bijkomen van al het geweld dat ons even in een korte periode was aangedaan. Ik begon langzaamaan te genieten maar toch voelde het niet oké. Ik moest voor een kindje gaan zorgen en ik moest een baan zien te krijgen. Uren, dagen, weken heb ik gesolliciteerd. Maar helaas mocht het allemaal niet baten. Tot ik een oproep zag voor gastouders, dat leek me leuk. Ik meldde me aan en mocht op gesprek komen, ondertussen al zo’n 7 maanden zwanger. We besloten dat ik na mijn verlof zou beginnen wanneer ze gezinnetjes voor mij had. Een heerlijk gevoel, yes.
zwanger

Een mooi vooruitzicht, maar op het moment zelf is het nog steeds geen feest. Ik had een mooie kinderwagen op het oog, ik wilde hem zo graag hebben. Maar €1000,- hadden we gewoonweg niet. We hadden alles berekend met het salaris wat we hadden met onze banen en dat hadden we niet meer. Ik heb wat zitten huilen, waarom. Ik had zulke leuke dingen willen kopen voor ons eerste kindje, maar dat ging helaas niet meer. Veel lieve vrienden en familie hielpen ons en zo hadden we toch een mooi kamertje, kleertjes en een kinderwagen. Niet helemaal wat ik voor ogen had, maar ik was er ontzettend blij en dankbaar voor.

IMG_20130219_145848Het was een moeilijke maar tegelijkertijd een mooie tijd. Een tijd die ik voor geen goud anders had gewild. Natuurlijk, kleine dingetjes waren makkelijker geweest. Maar als ik zie hoe we nou samen zijn, een mooi huisje, een mooi kindje, Mike heeft werk, ik werk een paar uurtjes en ben verder nog op zoek, maar alles komt goed. Ik heb geleerd dat als je alles op alles zet je heel wat kunt bereiken, ook als je even geen werk hebt.

liefsbibian

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

18 reacties

 • Reageer Vanessa 16 april 2014 om 13:18

  Mooi geschreven artikel, fijn om te lezen. Ik heb op dit moment (nog) geen vaste job en ik denk telkens: we kunnen pas aan een kindje beginnen zodra ik vast werk heb. Maar eigenlijk is dat onzin, want zoals je zegt heb je nooit werkzekerheid. Je kan al jaren ergens werken en dan ineens te horen krijgen dat het stopt. Ik geloof best dat het geen makkelijke tijd voor je was, maar je mag fier zijn waar je nu staat, met je prachtige zoontje!
  Vanessa onlangs geplaatst…Hema Warm Honey MaskMy Profile

  • Reageer Bibian Sloot 16 april 2014 om 21:44

   Ahh dankjewel ^^

 • Reageer maai 16 april 2014 om 13:23

  Poe dat is een hoop wat je in een dag aan emoties voorbij ziet komen. Maar uiteindelijk, jullie hebben je er toch maar mooi doorheen geslagen en daar kan je trots op zijn!
  maai onlangs geplaatst…5x Heerlijke gezonde lunchMy Profile

 • Reageer Anoeska 16 april 2014 om 13:31

  Jeetje wat aangrijpend zeg. Kan me niet voorstellen hoe je je gevoeld moet hebben. Mooi geschreven!
  Anoeska onlangs geplaatst…H&M en Alexander WangMy Profile

 • Reageer Cindy 16 april 2014 om 14:02

  Zo zie je maar dat je nooit van te voren weet hoe iets loopt. Ik hoop dat je snel weer een leuke baan hebt, ik dacht dat je ergens, naast de Hema, was aangenomen? Maar wat een ontzettend heftige periode zou dit voor je geweest moeten zijn zeg. Maar ik geloof er in dat het zeker goed komt met je! Misschien niet zo snel als je wilt, maar het komt goed 🙂 Je bent een sterke vrouw, dat lees ik zo wel.
  Cindy onlangs geplaatst…Picture Time – april #2My Profile

 • Reageer Dianne Overbeeke 16 april 2014 om 14:14

  Heel mooi geschreven!

 • Reageer Eline 16 april 2014 om 14:25

  ik ben ook werkloos sinds ik 3 maand ver was… het werk wou mijn contract niet verlengen (hoewel ik al 1,5jaar in dienst was). De reden? de zwangerschap, al zetten ze dat natuurlijk niet op papier!

 • Reageer PSnim 16 april 2014 om 15:10

  Wat rot dat dat toen zo gelopen is, maar wel super goed van je dat je je er uiteindelijk overheen heb kunnen zetten. En super fijn dat mensen je bijstonden wat betreft de baby uitzet. En River merkt er niets van toch, prachtig mannetje is het… Uiteindelijk het aller belangrijkst!
  PSnim onlangs geplaatst…Tag: Mijn leven als mamaMy Profile

  • Reageer Bibian Sloot 16 april 2014 om 21:44

   Dat is zo, hij heeft er niks van gemerkt en alles is goed gegaan. Liefs

 • Reageer Sara 16 april 2014 om 15:20

  Mooi geschreven! Lijkt mij een heel gek gevoel, eerst zo blij van de zwangerschap en daarna bam dat
  slechte nieuws. Maar heel goed en mooi om te zien dat alles goed komt!

 • Reageer Con leche 16 april 2014 om 15:59

  Wauw, mooi geschreven, maar wat een heftig verhaal. Zo realiseer ik me wel weer even dat je alles nog zo goed voor elkaar kunt hebben er toch altijd onverwachts iets op je pad kan komen. Knap dat jullie het, samen met vrienden en familie, zo hebben opgepakt!

  • Reageer Bibian Sloot 16 april 2014 om 21:43

   Jaa, tegenwoordig kan alles zo maar veranderen..

 • Reageer Marije 16 april 2014 om 16:31

  Heftig! Ik herken stress om geld wel, de banen liggen nu eenmaal niet voor het oprapen, maar ik geloof er ook in dat het goed komt als je er hard voor knokt. Tot nu toe komt het hier ook altijd goed. 🙂
  Marije onlangs geplaatst…Bevallen, het bevalt mij nietsMy Profile

 • Reageer Dita 16 april 2014 om 16:47

  Wat mooi geschreven. Het lijkt me erg heftig als je dit dan te horen krijgt. Wij zitten nu ook al te denken van ” als ik een vaste baan met meer uur heb kunnen we aan een kindje beginnen” mja niets is zeker en ik heb werk, helaas steeds maar voor tijdelijk en een vaste baan voor maar 7u.

 • Reageer Petra 16 april 2014 om 20:57

  Heftig ook die verschillende emoties op een dag. Maar fijn dat alles goed is gekomen. Je hebt gelijk als je alles op alles zet kun je veel bereiken.
  Petra onlangs geplaatst…Het leed dat shoppen heetMy Profile

 • Reageer Kelly Caresse 16 april 2014 om 21:03

  Wat een heftige situatie en wat mooi beschreven. Wat een heftige start zo als je kersverse ouders geworden bent maar wat zijn jullie er sterk mee omgegaan zeg! 🙂
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…In het zonnetje: Uit en thuis met kidsMy Profile

 • Reageer Francesca Vonk 16 april 2014 om 23:24

  Herkenbaar stuk! Op 5 december jl. een positieve test in mijn hand van ons tweede kindje…. 7 Januari bedrijf failliet. En nu dus ook zwanger thuis met nog een mannetje van 1,5 jaar oud. Het scheelt dat mijn man nog wel een baan heeft, maar het is wel even heel raar.
  Fijn dat alles is goed gekomen, dat gaat hier ook vast en zeker wel gebeuren.
  Francesca Vonk onlangs geplaatst…22 weken zwanger! UpdateMy Profile

  • Reageer Bibian 17 april 2014 om 11:51

   oh wat naar zeg, fijn dat je man nog wel een baan heeft. Wel lekker genieten van je zwangerschap he! liefs

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge