Babypraat, Moeder zijn, Persoonlijk

Lieve River…

Lieve River,

Op het moment dat ik dit typ lig je heerlijk te slapen. Je bent alweer 10 maanden en wat gaat de tijd toch snel. 10 maanden geleden lag ik nog in het ziekenhuis met jou in mijn buik en nu ben je al zo groot. Toen ik wist dat ik in verwachting was van jou, hadden mama en papa een hectische tijd. De eerste paar weken heb ik totaal niet van je kunnen genieten. We moesten ons huisje verlaten en onze droom. Een droom die we met jou wilden gaan beleven. Wij wilden graag op een camping werken en we zagen jou al heerlijk helpend op de receptie of in het restaurant. Maar helaas mocht het niet zo zijn, het is een moeilijke tijd in de recreatie. Gelukkig vonden we snel een ander huisje en konden we gaan klussen. We maakten een mooi kamertje voor jou en toen werd het wat rustiger.

lieve1Ik voelde je vaak schoppen, bewegen en ik had hele grote fantasieën. Hoe zou je eruit zien, had je een beetje rossig haar of zou je net als papa donker worden. Kreeg je mama’s wipneusje of papa’s genen. We moesten op het laatst vaak naar het ziekenhuis omdat je al veel te laat was. Gelukkig hielden ze je goed in de gaten en eindelijk na 42 weken konden wij je vasthouden. We lieten je vol trots zien aan alle opa’s en oma’s. Helaas kon ik je niet voorstellen aan mijn moeder, en wat had ik dat graag gewild. Maar ik weet zeker dat ze heel trots op jou zou zijn geweest. We moesten nog een paar dagen in het ziekenhuis blijven en papa sliep thuis. Voor mama was dat wel moeilijk, ze had veel pijn en kon jou niet pakken, gelukkig waren er veel mensen in het ziekenhuis die om jou gaven, en gelukkig kwam papa elke dag heel vroeg naar ons toe en bleef hij tot ’s avonds laat in het ziekenhuis. Het was voor ons allemaal erg wennen. Ik wist in het begin niet goed wat ik met je moest doen. Ik was onzeker maar gelukkig was dat gauw voorbij. Nadat ik helemaal hersteld was en echt helemaal voor je kon zorgen ging het elke dag een beetje beter.

lieve2Voor ons was het even wennen en nieuw net als dat het voor jou was. De eerste dag dat ik alleen met jou was kroop de onzekerheid weer even terug. Je was niet helemaal in je hum en je voelde dat ik ook onzeker was. Je moest veel huilen en daarom huilde ik mee. Maar na een tijdje kreeg ik het vertrouwen en was mama eindelijk de mama die ze wilde zijn. Iedereen zei nog tegen mij: geniet ervan, ze zijn zo groot.
Ik dacht, laat maar waaien. Maar ze hadden gelijk. Nu je alweer 10 maanden bent, wil je alleen maar staan, kruipen, zitten en weer staan. Je hebt je eigen willetje en bent voor niemand bang. Over twee maanden word je alweer 1 jaar, afgelopen jaar is in een sneltreinvaart gegaan. Je bent van een klein baby’tje die bijna niks kon, gegroeid tot echt al een persoontje. Je houdt van lekker eten, banaan, aardbei, knakworst of een boterham met kaas. Ik kan zo van je genieten als jij geniet van al dat lekkers.
Je kan heerlijk spelen met een blaadje of een doekje, je bent tevreden met alles wat ik geef. Ik kan elke dag van je genieten, soms ben je een deugniet en kan ik je wel even achter het behang plakken, maar als je dan weer even naar me lacht ben ik dat al weer vergeten. Lieve River, je bent een geweldig kind, I love you <3

liefsbibian

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

18 reacties

 • Reageer Joyce 4 april 2014 om 12:17

  Wauw! Heel mooi geschreven! <3
  Joyce onlangs geplaatst…Friday Favourites #2My Profile

 • Reageer Kelly Caresse 4 april 2014 om 12:30

  Wauw wat mooi geschreven! Ik krijg er kippenvel van, de liefde straalt er vanaf <3
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…Foodie friday : Suikervrij eten challengeMy Profile

 • Reageer Suzanne 4 april 2014 om 12:43

  Wat heb je dit super mooi geschreven meid. Ik heb er ook kippenvel van. Je bent een fantastische mama lieve Bibian en ik kan niet wachten om dit heerlijk ventje te mogen ontmoeten! Liefs xx
  Suzanne onlangs geplaatst…Kruidenplantjes van de HemaMy Profile

 • Reageer Dita 4 april 2014 om 13:14

  Wauw, wat mooi geschreven
  Dita onlangs geplaatst…Plog #1 – donderdag 3 aprilMy Profile

 • Reageer Anneke 4 april 2014 om 13:16

  Heel mooi geschreven!

 • Reageer Krista 4 april 2014 om 14:10

  Geweldig mooi geschreven en wat zullen jullie trots zijn op zo’n mooi mannetje!

 • Reageer Elise 4 april 2014 om 14:22

  River lijkt me een heerlijk fijn mannetje! Geniet er maar van 🙂
  Elise onlangs geplaatst…De duif die niet kon duiken – Edward van de VendelMy Profile

 • Reageer Anoeska 4 april 2014 om 14:25

  Prachtig geschreven!
  Anoeska onlangs geplaatst…MAC Viva Glam 1, Viva Glam Rihanna, Candy Yum-Yum lipsticksMy Profile

 • Reageer Judith 4 april 2014 om 15:38

  Wat mooi geschreven, ik voel de tranen achter mijn ogen. Wat bijzonder hé, zo klein mannetje zichzelf zien ontwikkelen <3. Toevallig, mijn zoontje is ook net 10 maanden. Ik herken dat onzekere in het begin, maar dat is denk ik 'normaal' als het je eerste kindje is. Ik weet zeker dat je een geweldige moeder bent, er zit zoveel liefde in je brief.
  Genietse 😉
  Judith onlangs geplaatst…Remember why you started…My Profile

 • Reageer todayslife 4 april 2014 om 15:42

  wat lief!!!
  todayslife onlangs geplaatst…4 April 2014 – New in OneillMy Profile

 • Reageer Marjon 4 april 2014 om 17:51

  Mooi geschreven!
  Marjon onlangs geplaatst…Overzicht op de kaartMy Profile

 • Reageer Lyda 4 april 2014 om 20:53

  Heel mooi geschreven, ik kreeg er zelfs tranen van in mijn ogen! Geniet maar lekker van je mooie mannentje x

 • Reageer Maai 4 april 2014 om 21:28

  Wat een heerlijk stukje. Het herinnert me eraan dat ik ook weer eens een brief aan ze moet schrijven. Sommige dingen vergeet je zo snel. Liefs
  Maai onlangs geplaatst…SnoepkontjesMy Profile

 • Reageer Barbara 4 april 2014 om 22:42

  Wat een droppie!
  Barbara onlangs geplaatst…Tip: Brandnetelthee tegen vocht vasthoudenMy Profile

 • Reageer Mama's Jungle 4 april 2014 om 22:48

  Inderdaad, met hoe weinig een kindje tevreden kan zijn. Je brief is echt heel erg liefdevol. River mag blij zijn met zijn moeder. Mijn meisje is ook 10 maanden, ik herken je gevoel heel erg.
  Mama’s Jungle onlangs geplaatst…Zonne(creme)blogMy Profile

 • Reageer Maaike 5 april 2014 om 12:23

  Wat mooi geschreven! Het is zo’n leuk mannetje!

  X
  Maaike onlangs geplaatst…My March LovesMy Profile

 • Reageer Jennn 5 april 2014 om 21:22

  Wat mooi geschreven!
  Jennn onlangs geplaatst…Change the world: ja of neeMy Profile

 • Reageer Miranda 6 april 2014 om 12:18

  Mooi geschreven, recht uit een moederhart!
  Miranda onlangs geplaatst…Wist je dat?My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge