Food, Lifestyle, Persoonlijk, WeightWatchers

Life with Lizanne: Mijn afval-verhaal

24 juli 2013
“Lieeeess wij gaan vanavond naar Weightwatchers, ga je mee?’’

Zo begint mijn afvalverhaal. Negen maanden geleden gingen Manon en Bibian voor het eerst naar Weightwatchers, en vroegen (heel subtiel ;-)) of ik meeging. Ik twijfelde: ‘’Kan ik dat wel? Durf ik wel op de weegschaal? Straks ben ik veel te dik, of weeg ik het meest van iedereen daar…’’ Ook vond ik het idee dat iemand anders jouw gewicht weet wel heel spannend. Ik besloot om dus niet mee te gaan.

In de week dat Manon en Bibian begonnen waren met Weightwatchers hoorde ik hun verhalen over hoe makkelijk dit ging, en hoeveel plezier ze er eigenlijk in hadden om binnen hun dagelijkse puntenaantal te blijven. Ik bladerde bij Manon door de boekjes die ze had. Manon zei toen: “Lies ga nou gewoon mee woensdag, je ziet zelf ook wel dat er wat af mag bij jou’. BAM dat wás het moment dat ik dacht: nú wil ik ook iets aan mijn gewicht doen, ik wist heus wel dat ik te zwaar was, maar stak gewoon m’n kop in t zand.

liesafval1

31 juli 2013
Daar ik dan, doodzenuwachtig stapte ik in de auto naar Manon (je dacht toch niet dat ik alleen ging?) waar ik een half uur te vroeg aankwam. We gingen toen Bibian er ook was naar de cursus. Manon en BIbian gingen eerst wegen en hun resultaat was zo goed! Allebei ruim 2 kilo kwijt! Stiekem was ik wel een beetje jaloers, maar dit gaf mij motivatie om nu ook écht iets aan mijn overgewicht te doen. Toen ging ik de weegschaal op: BAM wát schrok ik. Ik wist wel dat ik te zwaar was, maar zóveel? Na het praatje van de coach, het kopen van alle boekjes en repen ging ik vol goede moed naar huis, waar ik keurig netjes een menu maakte voor de komende week.

De eerste week WeightWatchers:
Natuurlijk zou ik Lizanne niet zijn als ik een geweldige week uitkoos om te beginnen met Weightwatchers: ik ging 3 daagjes op vakantie naar Duitsland in mijn eerste lijnweek! Ik nam een koelbox vol magere yoghurt, crackers en WeightWatchers repen mee want nu wilde ik doorzetten en er voor de volle 100% voor gaan. Ik heb me deze dagen ook keurig netjes aan mijn dagpunten gehouden. Maar op woensdag zou ik toch echt de weegschaal op moeten.
Die woensdag togen we allemaal weer goede moed naar de cursus. Ik sprong op de weegschaal en hoppa 1,7 kilo eraf! Ik was natuurlijk trots op mezelf en dit gaf precies de boost die ik nodig had.

liesafval3

Hoe gaat het nu?
Op dit moment kan ik supertrots zeggen dat ik tot nu toe 20 kilo kwijt ben. Zolang ik netjes mijn dagtotaal opeet val ik nog steeds 0,5 tot 1 kilo per week af. Ik heb wel wat dipjes gekend. Zo rond de kerstdagen en rond oud en nieuw ging het eigenlijk wel prima, maar eind januari/begin februari ging het ronduit slecht. Ik kwam 3 ons aan en viel er 1 af, en zo ging het een tijdje door. Hierdoor heb ik wel even stilgestaan maar nu heb ik de motivatie weer gevonden! Ik moet op dit moment nog 10 kilo afvallen, maar met de steun van Manon en Bibian, en onze superlieve Weightwatcherscoach gaat dit zeker lukken!

liefslizanne

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

27 reacties

 • Reageer Dita 24 april 2014 om 06:33

  Leuk om te lezen en knap dat je doorzet! Lijkt mij erg moeilijk.
  Dita onlangs geplaatst…Outfit of the day #9My Profile

 • Reageer Chantal 24 april 2014 om 06:43

  Knap hoor!!
  Lekker doorgaan en soms een beetje genieten!

 • Reageer Kelly caresse 24 april 2014 om 07:19

  Wat leuk om jouw verhaal te lezen Lizanne! Ik kan me heel goed voorstellen hoeveel moed dit moet hebben gekost, knap dat je hebt doorgezet en zo’n topresultaat behaald hebt, je mag super trots op jezelf zijn!
  Kelly caresse onlangs geplaatst…Diary donderdag XL : Thuismoeder, gezelligheid en rustig aan doenMy Profile

  • Reageer lizanne 24 april 2014 om 08:41

   Dankjewel Kelly, lief van je!

 • Reageer Linda 24 april 2014 om 08:26

  Wauw, ook al zo’n enorm verschil. Gefeliciteerd!
  Linda onlangs geplaatst…New in: Marc Jacobs MBM3188 horlogeMy Profile

 • Reageer Elise 24 april 2014 om 08:33

  Wat fijn dat je dit verhaal met ons wil delen. Je ziet er nu alvast stralend uit, wat zal dat niet zijn als je nog eens 10 kilo kwijt bent :).
  Elise onlangs geplaatst…Het land van de grote woordfabriek – Agnès de LestradeMy Profile

 • Reageer Suzanne 24 april 2014 om 08:36

  Wauw Lizanne, wat een verschil. Je ziet er goed uit en interessant om ook jouw verhaal eens te horen! You go girl!
  Suzanne onlangs geplaatst…Meike | I’m BackMy Profile

 • Reageer Geertje 24 april 2014 om 08:53

  Wauw, wat een super resultaat! En wat goed dat je toch nog volhoudt, ondanks dat je gewicht nu beetje blijft hangen. Dat zijn vaak de moeilijkste momenten! Maar, die 10 kilo, weet zeker dat je dat lukt!
  Geertje onlangs geplaatst…Extreme Couponing, Ik Ben JaloersMy Profile

 • Reageer Milou | Shimmer-Pie 24 april 2014 om 08:57

  SUper krnap zeg!!
  Echt heel goed gedaan! Ik wil zelf ook 309 kilo afvallen haha! Ik ben er durk mee bezig!
  Milou | Shimmer-Pie onlangs geplaatst…Kom in de kas foto’sMy Profile

 • Reageer Cindy 24 april 2014 om 09:48

  Wat superleuk om te lezen! Ik ben zelf nu bijna 40kg afgevallen (niet door WW overigens hoor, maar erg drastisch enzo) en er is echt een wereld voor mij open gegaan. Ik moet er nog 8, maar die gaan zo’n sloom. Maar als ik afvalverhalen van anderen lees, dan raak ik weer steeds gemotiveerder om iets te gaan doen. Dank je wel voor het delen van je verhaal!
  Cindy onlangs geplaatst…Throwback Thursday: Feestjes en festivalsMy Profile

  • Reageer Lizanne 24 april 2014 om 16:23

   Woow 40 kilo is ook suuuuperknap! Die laatste kilo’s kosten inderdaad bloed zweet en tranen, maar we komen er wel!;-)

 • Reageer Eline 24 april 2014 om 10:01

  Super zeg! Doe zo verder!
  Eline onlangs geplaatst…Daguitstap met de familie – Planckendael 2014!My Profile

 • Reageer Eline 24 april 2014 om 11:25

  Goed bezig lisanne!
  Eline onlangs geplaatst…Een Gastric-BypassMy Profile

 • Reageer rachel 24 april 2014 om 11:57

  wauw super gefeliciteerd zeg heel tof en goed gedaan! liefs

 • Reageer Miranda 24 april 2014 om 12:06

  Wat goed! Knap ook, die eerste stap. Dat was vast moeilijk!

  Leuk om je verhaal te lezen:)
  Miranda onlangs geplaatst…TBT: onze wcMy Profile

 • Reageer Zina 24 april 2014 om 14:29

  Wauw, wat zie je er al super goed uit! Moet er echt nog 10 kilo af?
  Zina onlangs geplaatst…Waarom ik eigenlijk altijd naar mijn vriendje zou moeten luisteren.My Profile

  • Reageer Lizanne 24 april 2014 om 16:24

   Jaa die 10 kilo moet er nog echt af! Ik heb officieel nog geeneens een gezond gewicht!

 • Reageer Jennn 24 april 2014 om 14:32

  Leuk om te lezen! Knap dat je doorgezet hebt.
  Jennn onlangs geplaatst…Recept: vegetarische champignonburgersMy Profile

 • Reageer Sharrel Veenstra 24 april 2014 om 15:32

  Wauw ik vind het echt super knap van je!

  x
  Sharrel Veenstra onlangs geplaatst…Outfit x Neon LightsMy Profile

 • Reageer mamoesjka 24 april 2014 om 17:31

  fantastisch!! heel knap…. 🙂
  mamoesjka onlangs geplaatst…Win 25 euro shoptegoed!My Profile

 • Reageer mamoesjka 24 april 2014 om 17:32

  ps. Mamon en Bibian, leuke nieuwe foto van jullie op de site! Ik vind vooral Bibian mega slank op die foto….wauwie!
  mamoesjka onlangs geplaatst…Win 25 euro shoptegoed!My Profile

 • Reageer Petra 24 april 2014 om 22:43

  Respect

 • Reageer Stephanie 24 april 2014 om 23:24

  KNAP!! Ga zo door ^^
  Stephanie onlangs geplaatst…Event | Elf Fantasy Fair 2006 – 2014My Profile

 • Reageer Betty 27 april 2014 om 16:40

  Wauw wat onwijs goed van je! En wat zie je er mooi uit. Nu op naar de laatste 10 kilo! 🙂
  Betty onlangs geplaatst…Geen schoolritme meerMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge