Lifestyle, Organizen, Persoonlijk, Wonen

ORGANIZEN: Mandjes

Mijn huis was altijd chaos. Ik ben gewoon niet zo’n opgeruimd type. Toen ik hoorde dat we een nieuw huisje zouden krijgen, besloot ik het daar anders aan te pakken. Georganiseerder, want een chaos, daar had ik echt geen zin meer in. Als je huis een rommel is, ben je zelf ook veel drukker in je hoofd. Ik besloot Manon te vragen voor wat tips en zo begon ik om alles in mandjes te organiseren. Als je allerlei soorten troepjes in mandjes doet ziet het er gelijk een stuk netter uit. Kijken jullie mee naar mijn voor en na foto’s van mijn kasten?

organ1
Allereerst mijn kastje in de keuken. Hier staan wat bakspullen: de eierkoker, mixer, slabbetjes en doekjes van River. Ik vind het fijn om deze in de keuken te hebben voor als we gaan avondeten. Ik ben zo’n moeder die onderhand na elk hapje eten de toet af veegt, ik weet het, heel erg maar heb een hekel aan smudzige kindjes hahaha. Ik deelde de spullen in 3 mandjes in en kijk wat een verschil. Boven in het blauwe mandjes zitten nu al mijn bakspulletjes, daarnaast het mandje met slabbetjes en doekjes, en onderin zit de eierkoker, mixer en nog wat andere handige keukenhulpjes. Een stuk opgeruimder vind ik.

Daarna was het tijd voor de voorraadkast. Ik vind de voorraadkast altijd een zooitje, waar en bij wie je ook kijkt, het is nooit helemaal netjes. En dat kan natuurlijk ook niet, want het zijn allemaal verschillende verpakkingen, doosjes en zakjes. Maar je kan natuurlijk wel met mandjes het een stuk overzichtelijker maken, en dus begon ik in de voorraadkast met puin ruimen.
organ2
Ik ben er super blij mee. Ik heb de voorraadbakjes in een mandje gedaan, de bakjes voor River zijn brood en koekjes in een ander mandje. Daarnaast liggen de afbakbroden in een mandje. Op de tweede plank liggen de pastasauzen, pasta’s, soepen, blikken etc. Als laatste op de plank de chips en koekjes van Weight Watchers en de normale snaaierij. Daaronder heb ik servetten en flessen drank gewoon op het schap gezet en in het laatste mandje zitten koekjes voor River. Wat maken een paar mandjes een hoop verschil hรจ, en je kan zo veel makkelijker wat terug vinden.

Hoe hebben jullie jeย (voorraad)kasten georganiseerd, en zijn jullie ook zo van de mandjes? Ik ben helemaal om, alles gaat in mandjes hier in huis haha.

liefsbibian

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

19 reacties

 • Reageer Kelly caresse 29 april 2014 om 06:47

  Wat een slimme maar ook leuke tip om mandjes te gebruiken! Dat is zeker georganiseerder maar ziet er ook knusser en leuker uit ๐Ÿ™‚
  Kelly caresse onlangs geplaatst…Healthy recept: Gezondere taart! (Lactosevrij, suikervrij en glutenvrij)My Profile

 • Reageer PSnim 29 april 2014 om 07:17

  Stukken netter inderdaad! Wij proberen het ook zoveel mogelijk te doen, dan weet je in ieder geval waar je moet zoeken als je iets wil hebben haha.
  PSnim onlangs geplaatst…Fotodagboek #17My Profile

 • Reageer Dita 29 april 2014 om 08:27

  Wauw veel netter inderdaad! Ik ben best wel netjes maar heb al mn kruiden ook netjes in mandjes, anders wordt het zo’n troep
  Dita onlangs geplaatst…Indian Henna CollageMy Profile

 • Reageer Lauriette 29 april 2014 om 08:43

  Ziet er zeker overzichtelijk uit! Ik probeer mijn plankjes altijd als een Albert Heijn in te richten haha, omdat ik meestal wel een flinke vooraad van 1 product heb maar ik er meestal gewoon een winkelschap van haha!
  Lauriette onlangs geplaatst…De nieuwe vtwonen collectieMy Profile

 • Reageer Geertje 29 april 2014 om 08:57

  Super handig! Ik heb maar 1 la waar ik mijn voorraad in kan doen, dus als ik daar ook nog eens mandjes in ga doen, houd ik minder ruimte over. Verder heb ik wel 1 grote blond trommel waar de koekjes en snoepjes in gaan en 1 mandje waar het zoete broodbeleg in zit.
  Geertje onlangs geplaatst…Een Kijkje In Mijn Leven #18My Profile

 • Reageer Elise 29 april 2014 om 09:51

  Mijn bureau was ook altijd een ontzettende rommel tot ik de schuiven indeelde met kleine bakjes. Superhandig, overzichtelijk en netjes ๐Ÿ™‚
  Elise onlangs geplaatst…Dertien rennende hertjes โ€“ Edward van de VendelMy Profile

 • Reageer Maris 29 april 2014 om 10:04

  Ik ben organiseerfreak nummer 1. ๐Ÿ˜‰ Hier alles in mapjes, mandjes, bakjes en weet ik veel wat. Zelfs al het speelgoed is hier gesorteerd en in aparte mandjes en bakjes. Ik hou ervan. Geeft rust en overzicht!
  Maris onlangs geplaatst…Kleren voor BarbieMy Profile

 • Reageer Miranda 29 april 2014 om 10:51

  Haha. Wat goed. Ik herken mezelf helemaal in je verhaal.

  Ik heb ook overal in huis mandjes en bakjes. In de klerenkast, in m’n nachtkastje en natuurlijk ook in de keuken en in de voorraadkast. Ik zou echt niet zonder kunnen:)
  Miranda onlangs geplaatst…Recept voor gevulde kipfilet met kaasMy Profile

 • Reageer Lifestyle-Fabriek 29 april 2014 om 11:46

  Wat een paar mandjes wel niet voor verschil kunnen zorgen! Heerlijk zo’n opgeruimde kast dat geeft mij persoonlijk ook altijd een hoop rust!
  Lifestyle-Fabriek onlangs geplaatst…8X TIPS FOR THE PERFECT ROADTRIPMy Profile

 • Reageer Eline 29 april 2014 om 12:14

  wij hebben er ook zo…handig!
  Eline onlangs geplaatst…Persoonlijk vs fotografieMy Profile

 • Reageer me 29 april 2014 om 12:16

  En op een gegeven moment heb je weer teveel mandjes en helpt alleen sorteren en weggooien nog hahaha

 • Reageer Eline 29 april 2014 om 12:30

  Lekker he, als alles overzichtelijk is!
  Eline onlangs geplaatst…Het trajectMy Profile

 • Reageer Cindy 29 april 2014 om 12:43

  Ik heb ook overal mandjes: In onze inloopkast, de voorraadkast, de keuken. Ideaal!
  Cindy onlangs geplaatst…Winactie: Win een goodiebag!My Profile

 • Reageer Carolien 29 april 2014 om 13:23

  Wat grappig, ik ben net klaar met de reorganisatie van mn keuken kastjes en kelder kast haha. Ik heb zoveel mogelijk netjes in rijtjes gezet en meer dingen naar lades verplaatst ipv kastjes. Nu heb ik al mn voorraad dozen en pakken knorr en sausjes etc zo staan dat ik van boven in een oogopslag zie wat ik nog heb ipv alles achter elkaar in de kast. Veel makkelijker!

 • Reageer Vanessa 29 april 2014 om 15:06

  Ziet er overzichtelijk uit! Ik gebruik sinds kort ook mandjes, is toch handig!
  Vanessa onlangs geplaatst…NIVEA Body Milk Onder De Douche | Shea BoterMy Profile

 • Reageer Joyce 29 april 2014 om 17:29

  Ik mocht willen dat het er zo uit zag bij mij ๐Ÿ˜‰
  Misschien moet ik toch eens gaan investeren in een kast vol mandjes en beetje bij beetje elke kast, elke la en elke ruimte te organiseren op zo’n manier..
  Joyce onlangs geplaatst…Ik pin, jij pint, wij pinnenMy Profile

 • Reageer Melissa Charlotte 1 mei 2014 om 23:49

  Ziet er veel netter uit zo! Ik heb ook altijd overal bakjes voor, zelfs in lades.
  Melissa Charlotte onlangs geplaatst…Verzorgingsproducten van Penpal JunkieMy Profile

 • Reageer haia 10 augustus 2016 om 21:53

  I love mandjes.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge