Food, Recepten

RECEPTENWEEK: Monchourolletjes

monchou2
Vandaag delen we ons lievelingshapje die wij bijna altijd maken op onze verjaardagen! Deze staat standaard op tafel tussen de leverworstjes en blokjes kaas en zijn altijd een groot succes. De credits gaan naar een tante van Robert, zij had deze een keer op een verjaardag gemaakt en ik vond het zo lekker dat ik het recept toen gevraagd had. Zij was zo lief om dit aan mij te geven en sindsdien staat dit hapje bovenaan mijn lijstje! Het is heerlijk door de zachte, warme Mon Chou in combinatie met de ham en het knapperige bladerdeeg en dan ergens in de verte een pittig tintje door de chilisaus. Mmmmm! Op naar het recept.

monchou1Wat heb je nodig?
✲ Bladerdeeg
✲ Plakjes ham (ik gebruik altijd achterham)
✲ Chilisaus
✲ Mon Chou (niet die zachte in kuipjes maar deze “vaste”)
✲ Italiaanse kruiden

En zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 220 graden (of wat de verpakking van het bladerdeeg aangeeft).

monchou4Snijd de Mon Chou in smalle reepjes.

monchou3Haal het bladerdeeg uit de verpakking en laat dit een klein beetje ontdooien. Doe wat chilisaus in een bakje om het gemakkelijk te maken.

monchou on Make A GifEigenlijk is het heel simpel: smeer je bladerdeeg in met wat chilisaus, leg er een plakje ham op, een reepje Monchou bovenaan, wat Italiaanse kruiden eroverheen en dan kunnen we gaan rollen. (Leuk he, zo’n GIFje!)

monchou5Dan krijg je zoiets als dit.

monchou7Je kunt dit ook prima een dag van te voren maken! Heel makkelijk te bewaren in de koelkast in wat plastic folie.

monchou8Dan snijd je de rolletjes in smalle reepjes en leg je ze op een bakplaat. En kunnen ze voor ongeveer 20-25 minuutjes in de oven totdat ze goudbruin zijn.

monchou9Tadaaaa! Súperlekker. Het water loopt me weer in de mond bij het zien van deze foto’s!

monchou10Met 10 plakjes bladerdeeg, 1 pakje ham en 1 pakje Mon Chou kun je echt heel veel hapjes maken.

Eet smakelijk!

liefsmanon kopie

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

22 reacties

  • Reageer Kelly Caresse 26 april 2014 om 13:09

    Mmm wat een geweldig lekker idee!
    Kelly Caresse onlangs geplaatst…Huishoudelijk: Een kind kan de was doen, maar waarom ik niet?My Profile

  • Reageer Marloes / GLAMOURMOES 26 april 2014 om 14:16

    Dat ziet er echt keilekker uit!
    Marloes / GLAMOURMOES onlangs geplaatst…Lifestyle: Mee naar Ibiza #3 Ibiza-stadMy Profile

  • Reageer Dita 26 april 2014 om 14:26

    Lekker! Dit ga ik zeker eens maken
    Dita onlangs geplaatst…My Life – April 2014 #2My Profile

  • Reageer Angelique 26 april 2014 om 15:23

    Dat ziet er lekker uit! Gelijk even snel opgeschreven
    Angelique onlangs geplaatst…FeedbackMy Profile

  • Reageer Miranda 26 april 2014 om 15:45

    Oh dat is echt een goed idee. Ik ken wel hamrolletjes met monchou dat vind ik nooit zo heel erg lekker maar dit ziet er echt super uit!:)
    De volgende verjaardag zijn deze aan de beurt, met bladerdeeg smaakt (bijna) alles lekker haha!
    Miranda onlangs geplaatst…Shoppen bij de intratuinMy Profile

    • Reageer Manon 26 april 2014 om 21:59

      Echt zo haha. En in het begin ziet het er heel lelijk uit maar als bladerdeeg eenmaal in de oven is geweest: YUM!

  • Reageer Nathalie 26 april 2014 om 16:10

    Oeh super idee zeg, en idd best voordelig! Op hoeveel graden zet je de oven eigenlijk?

    Ga ik in mijn achterhoofd houden voor een housewarming 🙂

    • Reageer Nathalie 26 april 2014 om 16:11

      220 graden dus,sorry ik las niets goed 😀

  • Reageer Lizanne 26 april 2014 om 18:18

    Bo vind ze ook heeeerlijk :’)!!!!

  • Reageer Elise 26 april 2014 om 18:46

    Ooh wat heeeeeerlijk!
    Elise onlangs geplaatst…Dertien rennende hertjes – Edward van de VendelMy Profile

  • Reageer Suzanne 26 april 2014 om 19:30

    Klinkt goed!!
    Suzanne onlangs geplaatst…Koningsdag | Orange is the new blackMy Profile

  • Reageer Eline 26 april 2014 om 19:41

    Super lekker. Jammer alleen dat bladerdeeg zo’n calorieënbom is!
    Eline onlangs geplaatst…Een Gastric-BypassMy Profile

    • Reageer Manon 26 april 2014 om 21:58

      Haha ja, maar wel heel lekker 😉

  • Reageer Eline 26 april 2014 om 20:29

    heerlijk 😀
    Eline onlangs geplaatst…Daguitstap met de familie – Planckendael 2014!My Profile

  • Reageer Marlinde 26 april 2014 om 21:38

    Pas sinds een paar dagen jullie blog ontdekt, maar erg leuk om te lezen!
    Dit recept gaat zeker een keer gemaakt worden!

    • Reageer Manon 26 april 2014 om 21:58

      Wat leuk om te lezen! Dankjewel 😀

  • Reageer Maaike 27 april 2014 om 16:01

    Hmmm dit ziet er echt super lekker uit! Ik ga ze even onthouden voor mijn verjaardag!

    X
    Maaike onlangs geplaatst…It looks like EGG timeMy Profile

  • Reageer Svenja 28 april 2014 om 11:05

    Ik krijg echt trek van al die heerlijke gerechten op jullie blog <3
    Svenja onlangs geplaatst…Victoria’s Secret – Such a flirtMy Profile

  • Reageer Mamav van Levi 24 juli 2014 om 13:38

    Heei Manon en Bibian, Wat een geweldig idee zeg! Toen ik het zag dacht ik meteen MOET IK OOK MAKEN, hihi. Nu word ons zoontje Levi de 4e 1 jaar(3e vieren we het) en meteen gelijk een idee qua hapje. Zometeen een proefronde maken hihi om te kijken of het echt een topper is :P. Groetjes Samantha en Levi

  • Reageer Mijn favoriete borrelhapjes | SimoneZegt | Persoonlijk lifestyleblog 26 september 2015 om 06:09

    […] rolletjes naar aanleiding van een recept op […]

  • Reageer SimoneZegt • Persoonlijk lifestyle blog - Mijn favoriete borrelhapjes 30 september 2015 om 13:05

    […] rolletjes naar aanleiding van een recept op […]

  • Reageer Els 1 mei 2017 om 19:10

    Ziet er lekker uit ik wil ze ook graag gaan maken en ik heb een vraag kun je ze na het af bakken ook loud eten

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge