Food, Recepten

RECEPTENWEEK: Romige Risotto

DSC_0095
Afgelopen vrijdag kwam Lizanne bij mij thuis “haar” risotto maken. Ik heb (schaam) nog nooit eerder risotto gehad omdat ik gewoon geen goed recept had en ik gewoon geen geduld heb om het op de juiste manier te maken. Gelukkig was mijn zusje zo lief om voor mij en Robert te komen koken en ze deelt met alle liefde het recept!

DSC_0045
Wat heb je nodig? (Voor 3 personen)
✪ Risottorijst (rond de 90-100 gram droge rijst per persoon)
✪ Hamblokjes
✪ Parmezaanse kaas
✪ Bouillonblokjes voor 1 liter water
✪ Eén liter water
✪ Ui
✪ Courgette
✪ Olie
✪ Peper (zout is echt niet nodig, de kaas en bouillon is zout genoeg)

En zo maak je het:
risotto1
Breng een liter water aan de kook en voeg hier de bouillonblokjes aan toe.

risotto2Snipper alvast het uitje, snijd de courgette in kleine blokjes en weeg de risottorijst af.

risotto3Doe wat olie in een diepe, grote pan en fruit het uitje aan.

risotto5Dan bak je de risottorijst totdat deze glazig is.

risotto6Als de rijst glazig is begin je met het toevoegen van de bouillon, lepel voor lepel. Blijf goed roeren in de pan. Als de bouillon is opgenomen voeg je weer een lepel of twee toe net zolang tot het een romig geheel is en de korrel zacht is (proeven!).

risotto8Ondertussen kun je de courgette aanbakken en de hamblokjes warm maken.

risotto10Na ongeveer een half uur zal alle bouillon opgenomen zijn (ja zo lang!) en kun je de Parmezaanse kaas er doorheen roeren. Tot slot roer je de courgette en de ham er doorheen.

DSC_0097Opscheppen en eten maar! Eet smakelijk!

DSC_0102Of het lekker was? Jazeker! Heerlijk romig door de kaas, yum!

receptenDit was alweer het laatste recept van onze receptenweek! Als je er nog wat gemist hebt, hier zijn de anderen nog even op een rijtje:
Vlinders met camembert
Pittige Panini
Toetje: Toblerone Mousse
Vier gezonde smoothies
Guacemole
Monchourolletjes

liefslizanneliefsmanon kopie

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

17 reacties

  • Reageer Chantal 27 april 2014 om 13:15

    Lekker!!
    Dit ga ik maar een keer maken want *schaam schaam* ik heb ook nog nooit zelf risotto gemaakt!

  • Reageer Floor 27 april 2014 om 13:38

    Mega toevallig. Ik heb vanmiddag als lunch risotto gemaakt voor mijn ouders en zus. Het recept was van de AH. http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R551298/groenterisotto-met-ham Dit was de eerste keer met dit recept, anders deed ik het altijd met spinazie en kip. Ook lekker!

  • Reageer Dita 27 april 2014 om 14:32

    Hier was ik al lange tijd naar op zoek, een fijn risotto recept. Ik heb het ook nog nooit gemaakt
    Dita onlangs geplaatst…Recept: Gegrilde groenten en aardappeltjesMy Profile

  • Reageer Miranda 27 april 2014 om 14:52

    mooie duidelijke foto’s!
    Zo maak ik ook risotto, alleen ik doe er andere dingen in, o.a. walnoten en doperwten:) dat is ook heerlijk!

    Ik vond de receptenweek een groot succes:) heb alle recepten met plezier gelezen en weer veel inspiratie op gedaan. Leuk!
    Miranda onlangs geplaatst…Recept chocolade truffelsMy Profile

  • Reageer Mirne 27 april 2014 om 14:53

    Ik ben gek op risotto en deze ziet er goed uit!
    Mirne onlangs geplaatst…#foodblogswap : Frambozen chocolade smoothieMy Profile

  • Reageer Laura 27 april 2014 om 15:51

    Klinkt lekker! Ik maak vaak risotto met citroen of met geitenkaas en prei. Heerlijk 🙂
    Laura onlangs geplaatst…Websites voor schrijversMy Profile

  • Reageer Maaike de Mol 27 april 2014 om 16:00

    Yummie!
    Krijg er honger van!

    Liefs Maaike

  • Reageer Lauriette 27 april 2014 om 16:17

    Dit ziet er heerlijk uit! Ik weet alvast wat ik ga maken morgenavond! 😉
    Lauriette onlangs geplaatst…Marshall Monitor BlackMy Profile

  • Reageer Petra 27 april 2014 om 19:29

    Ik heb ook nog nooit zelf risotto gemaakt. Dit recept klinkt heerlijk en redelijk makkelijk om klaar te maken.
    Petra onlangs geplaatst…Emotioneel als een weekdierMy Profile

  • Reageer Eline 27 april 2014 om 20:28

    lijkt me heerlijk!
    Eline onlangs geplaatst…Daguitstap met de familie – Planckendael 2014!My Profile

  • Reageer Jess 27 april 2014 om 21:07

    Superlekker! Wij eten echt heel vaak risotto. Ben er dol op en Sam eet het ook echt supergoed. Heel fijn!
    Jess onlangs geplaatst…Zwanger!!!My Profile

  • Reageer Elise 27 april 2014 om 21:07

    Ik heb ook nog nooit risotto gegeten. Ben wel ontzettend benieuwd hoe het smaakt, het ziet er lekker uit. Deze versie lijkt me niet te moeilijk dus die komt zeker bij m’n favorieten!
    Elise onlangs geplaatst…Dertien rennende hertjes – Edward van de VendelMy Profile

  • Reageer Jennifer 28 april 2014 om 10:30

    Super lekker recept! Ik vind het altijd zo leuk om te zien hoeveel je wel niet met risotto kunt variëren!
    Jennifer onlangs geplaatst…Running TagMy Profile

  • Reageer Svenja 28 april 2014 om 11:05

    Hmmmmm, ziet er heerlijk uit <3 Zelf lukt het mij op de een of andere manier nooit de risotto perfect te krijgen 🙁 Het blijft vaak een beetje hard, terwijl ik met veel geduld het vocht blijf bij scheppen.
    Svenja onlangs geplaatst…Victoria’s Secret – Such a flirtMy Profile

    • Reageer Manon 28 april 2014 om 11:06

      Oh balen! Hier duurde het echt wel een half uur/40 minuten voordat het klaar was…

  • Reageer Ilse 4 mei 2014 om 18:23

    Dank je voor het recept!
    Heb het vanavond gemaakt en smaakte heerlijk. Dit ga ik vaker maken.

    Lieve groetjes van Ilse

  • Reageer Overheerlijke Risotto - 5 juni 2015 om 21:33

    […] aantal dagen geleden deelde Manon en Bibian op hun blog Little Wonderworld een super fijn recept voor romige risotto! Ongeveer een halfjaar geleden heb ik tijdens een lunch voor het eerst risotto gegeten en ik vond […]

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge