Persoonlijk

Twee diploma’s en nog geen brood

Toen mijn vriend en ik onze baan verloren door een faillissement ben ik begonnen met solliciteren. En iedereen weet dat niet gemakkelijk is. Op dat moment dat ik mijn baan verloor was ik 4 weken zwanger. Geen beste tijd om een baan te vinden maar ik bedacht me, tot 12 weken hoef je niks te vertellen en zie je ook niks dus kan ik best nog een mooie baan vinden. Ik begon met het zoeken naar baantjes waar ik voor gestudeerd heb. Een baan in de kinderopvang, gehandicapten, ouderenzorg of recreatie en receptie.
De-Toppers-van-de-camping
(Op de camping bezig met de recreatie)

Maar het is zo uitgedund, nergens zoeken ze mensen en al helemaal niet iemand van 24, want dan ben je echt heel oud! Ik solliciteerde me rot, en hoorde niks. Vroeger kreeg je nog een brief of een mail met een antwoord dat je helaas niet geselecteerd bent. Tegenwoordig mag je blij zijn als je van 1 op de 30 sollicitaties wat hoort. Ik was ondertussen al zo’n 6 maanden zwanger en ik had stress, veel stress. Nadat ik bij de dokter was geweest en die mij voorstelde rustiger aan te doen, ook omdat ik last had van mijn rug, kreeg ik wat meer rust. Maar de gedachte dat ik een zoontje zou krijgen terwijl ik geen werk had zette me toch keer op keer aan het denken. Ik legde me er bij neer en stopte even met solliciteren dit was voor mezelf beter en voor mijn ongeboren zoontje.

Na de bevalling en na volop genoten te hebben begon het weer te jeuken. Ik moest echt weer gaan solliciteren, ik verbreedde mijn sollicitatie en solliciteren overal op. Van vakkenvuller (heeft geen zin I know, maar beter iets proberen dan niets) tot een weekendbaantje. Nadat ik opeens gebeld werd door de Hema of ik op sollicitatie gesprek wilde komen voor een contract van 4 uur stond ik te springen door de woonkamer. Ik had eindelijk een reactie op een sollicitatie! Die dag werd ik ook gebeld door de Prénatal of ik op gesprek wou komen. Wat had ik toch een mazzel, twee gesprekken. Die week erna had ik de twee gesprekken en ik had het voor het kiezen. Ik koos voor de Hema, ik had hier al eens gewerkt, het leek me een leuk team en ze hadden me meer uren te bieden dan de Prénatal. Oké het was niet veel, maar ik was blij en ook voor mijn CV, even geen lege ruimte tussen mijn werkervaringen.

Nu een half jaar later werk ik nog steeds een paar uurtjes bij de Hema en het ziet er naar uit dat ik daar toch wat meer uurtjes kan gaan draaien. Ook heb ik afgelopen week een sollicitatie gehad en ben ook daar aangekomen voor avonden en de weekenden. Ik ben benieuwd hoe ik het ga vinden. Het is wel achter een balie dus misschien zie ik daar toch een stukje terug van mijn o zo leuke vak op een camping, de receptie. Ik ben erg blij dat ik toch wat uurtjes hier en daar weet te scoren en dat ik het ook nog naar mijn zin heb ondanks dat het niet veel met mijn diploma’s te maken heeft!

Is er in jullie sector wel werk te vinden, en hebben jullie ook voor meerdere diploma’s gestudeerd?

liefsbibian

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

13 reacties

 • Reageer dresses and daisies 13 april 2014 om 13:04

  Het is hard vandaag de dag om werk te vinden. Ik heb nu een fulltime job, maar voor volgend jaar kan dat heel wat anders zijn. Je zit nooit echt vast in mijn sector (leerkracht). Hard… en het geld heb je echt nodig. Ik begrijp je helemaal! Veel succes!

  Ps. Er is momenteel een winactie op mijn site. Doe je ook mee? ^-^
  dresses and daisies onlangs geplaatst…Favoriete series van het moment #2My Profile

 • Reageer Yvonne 13 april 2014 om 14:46

  Wat goed dat je meer uren krijgt, fijn dat je toch een baan hebt kunnen vinden en houden voor nu. Het is inderdaad moeilijk, ik zie het overal om me heen en je word er niet erg vrolijk van. Ik heb een vakdiploma en dan is je werkveld heel klein, allerlei dingen geprobeerd, ook zelfstandig maar dan heb je geld nodig wil het werken voor je. Afgelopen week heb ik de knoop eindelijk doorgehakt en besloten dat ik weer ga studeren. Voelt fijn toch eerst weer 4-5 jaar onder de pannen te zijn. Best een opluchting eerlijk gezegd en heb er heel veel zin in. Toevallig heb ik maandag een sollicitatie voor een weekendbaantje, ben heel benieuw!(ik ben 27 en ook te oud om vakken te vullen of af te wassen grrrr).. Veel succes en hopelijk komt er gauw een baan op jouw pad die aansluit bij je opleiding, dat is toch het mooist:)
  Yvonne onlangs geplaatst…Off to Amsterdam: Simply PR eventMy Profile

 • Reageer Lauriette 13 april 2014 om 16:21

  Wat fijn dat je nu in ieder geval wat hebt! Het is op dit moment denk ik in alle sectoren vrij lastig 🙁 Maar en komen vast weer betere tijden aan!
  Lauriette onlangs geplaatst…Mijn aankopen bij Hype KappersMy Profile

 • Reageer Judith 13 april 2014 om 18:18

  Wat fijn voor je dat je meer uren bij Hema kan werken! En natuurlijk je andere baan. Ik hoop voor je dat het je erg goed bevalt! Ik zoek werk in de geestelijke gezondheidszorg, maar ook daar is het moeilijk om aan een baan te komen…Hopen op betere tijden maar 😉 X, Judith
  Judith onlangs geplaatst…Your history is not your destiny.My Profile

 • Reageer Eline 13 april 2014 om 18:21

  Ik ben psychologe en zit achter de kassa. Frustratie alom dus!

 • Reageer Eline 13 april 2014 om 18:22

  Oj en gefeliciteerd met je nieuwe baliebaan!

 • Reageer Marije 13 april 2014 om 18:26

  Wat goed dat je weer een nieuwe baan erbij hebt, het is ontzettend moeilijk! Ik ben vorig jaar afgestudeerd als juf en kan tot nu toe ook alleen maar invalwerk doen, flink balen zo af en toe. Ik hoop toch na mijn verlof ook weer eens een echte baan te hebben.
  Marije onlangs geplaatst…The Guilty Pleasure TagMy Profile

 • Reageer Petra 13 april 2014 om 19:06

  Gefeliciteerd met je nieuwe job. Geen idee in welke sector momenteel de banen voor het oprapen liggen. Ik heb één HBO studie gevolgd die ik gelukkig ook erg leuk vond. Inmiddels ben ik al ruim 13 jaar werkzaam in het communicatievak.
  Petra onlangs geplaatst…De groei van mijn kanjerMy Profile

 • Reageer Dita 13 april 2014 om 19:23

  Ja balen he dat er zo weinignwerk is. Ik werk in de kinderopvang en het onderwijs, ondanks ik al 6 jaar bij die organisatie werk heb ik nog maar 7u op contract. Ik werkte altijd veel meer en heb nu gelukkig 4 ochtenden in het onderwijs maar het blijft balen. Ik zou graag in een van die sectoren een vaste baan willen met min 25u.
  Dita onlangs geplaatst…Roze at our homeMy Profile

 • Reageer Fleur 13 april 2014 om 19:34

  Oh herkenbaar dit!
  Ik ben net klaar met de opleiding pw 3 maar kan ook geen baan vinden. Gelukkig kon ik bij mijn bijbaantje een aantal uren erbij krijgen waardoor ik nu minimaal 2 en halve dag per week werk (toevallig ook bij de HEMA). Maar ik ben nog jong en als het lukt ga ik dan ook in september nog een opleiding doen in een totaal andere branche, hopelijk lukt dat en heb ik dan meer kans op werk.
  Ik hoop dat jij je helemaal thuis gaat voelen bij je nieuwe baan!
  Dan heb je toch nog iets waar je zo hard voor gewerkt hebt! En net wat jij zegt; beter iets dan niets!
  Fleur onlangs geplaatst…Lifestyle | Post je blog en social media link(en)!My Profile

 • Reageer Suzanne 13 april 2014 om 19:53

  Nope, ook in mijn sector geen werk nog te vinden. Gelukkig studeer ik nog even door en heb ik een studie waar ik straks zelfstandig mee aan het werk kan.
  Suzanne onlangs geplaatst…Mijn favoriete bloggers #4My Profile

 • Reageer Tamara 13 april 2014 om 22:37

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan en dat je bij de Hema meer uren gaat werken.

 • Reageer patricill 14 april 2014 om 23:25

  Super een nieuwe baan én extra uren. Top!!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge