Babypraat, Persoonlijk

Ach, wat is ZE toch leuk…

Ach wat is ze leuk.., wat heeft ze een mooie ogen.. ja ze lijkt echt op jou. NEEHEE het is geen zij maar een hij. Waarom durf ik dat nooit hardop te zeggen, ik knik altijd maar, terwijl ik denk.. het is een hij.. Hij, hij, hij!

blogbeerheader
Toen River net geboren was, kreeg ik in de stad, supermarkt of waar ik liep natuurlijk vaak aanspraak. Even in de wagen kijken en dan wat zeggen. Ik had een rode maxicosi en River was 9 van de 10 keer in het blauw gekleed en dan toch kregen mensen het voor elkaar om River een ze te noemen. Zodra ik in een kinderwagen kijk zie ik gelijk of het om een jongetje of meisje gaat. Oké, soms kan je het fout hebben. Maar de meeste moeders en vaders gaan voor roze bij een meisje en een jongetje gaat toch vaak wel in het blauw gekleed maar waarom dan toch elke keer die fout?

Dat het fout gaat en dat mensen het vragen of het een jongetje of meisje is als het net geboren is snap ik. Maar nu River al bijna 11 maanden is vind ik dat hij toch echt op een echte jongen lijkt. Hij heeft volgens mij gewoon een jongenshoofd en toch kregen er vorige week zo’n 3 mensen het voor elkaar om River een meisje te noemen. Maar ik als bescheiden iemand zeg er niks van maar denk wel 20 dingen. “Je ziet toch dat het een jongetje is, hij is in het blauw” en “hij heeft een spijkerbroekje aan en Adidas schoentjes” of “zegt een kuif met gel niet genoeg?”. Er gaan zoveel dingen door me heen en waarom durf ik dan niet tegen diegene te zeggen dat ze hem best een jongen mogen noemen.

ab3bbfa845e50db26494a125ed62f37aZo snap ik het als ze denken dat het een meisje is. (Dit was een grapje van mij en Manon voor mijn vriend.)

Een paar jaar geleden was ik met een vriend aan het werk tot er een gezinnetje binnen kwam en aan tafel ging zitten. Nadat er besteld was, raakten we een beetje aan de praat. Op een gegeven moment zei die vriend tegen het meisje die op de grond aan het spelen was: “Aaah, ben je lekker met je broertje aan het spelen?”, waarop de moeder antwoordde: “Het is haar zusje”. Nou we konden wel door de grond vallen, we schaamden ons diep. En ik denk dat dat het moment is geweest dat ik heb bedacht er maar nooit op in te gaan. Wat nou als ik zeg: “Ja mevrouw maar het is een jongen.” Waarop die persoon dan precies zo’n moment moet ervaren als wat wij toen gehad hebben. Nee ik denk dat ik maar gewoon heel wijselijk mijn mond houd.

Misschien ligt het aan de kleren of misschien wel zijn lekkere bekkie, maar één ding is zeker. Mocht ik ooit een dochtertje krijgen, wordt ze bedolven onder het roze, zodat er niemand durft te vragen wat er nou eigenlijk in de maxicosi ligt!

Hebben jullie ook wel eens van zulke momenten, en wat doe je dan? Zeg je er wat van of laat je het net als ik maar gewoon varen?
liefsbibian

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

30 reacties

 • Reageer Anneke 5 mei 2014 om 13:04

  Hahah herkenbaar! Bij mijn zoontje is dat ook weleens een paar keer gevraagd, terwijl hij bedolven zat onder het blauw! Onbegrijpelijk!

 • Reageer Jess 5 mei 2014 om 13:04

  Oh gruwelijk. Hier vragen ze het ook nog steeds. Volgens mij zijn die mensen blind ofzo, haha! Maar heb ook een vriendin met een dochtertje die dol is op roze. Tot een roze kinderwagen aan toe. Daar vragen ze steeds wat het is. Zo apart, haha!
  Jess onlangs geplaatst…Winactie kaartenset PrinstagramMy Profile

  • Reageer Bibian Sloot 5 mei 2014 om 14:48

   Ooh noo, zelfs met een roze kinderwagen? Ik kan het niet begrijpen..

 • Reageer Dita 5 mei 2014 om 13:42

  aah dit lijkt me zo niet fijn als moeder zijnde. Sommige mensen zijn er gewoon dan niet helemaal met hun hoofd ofzo 😛
  Dita onlangs geplaatst…My new tattooMy Profile

 • Reageer Shirley 5 mei 2014 om 13:51

  Ah, dat vind ik altijd zo verschrikkelijk, haha. Gewoon goed kijken mensen. Ik zie ook duidelijk een jongetje! Skyler ziet er vanaf het begin al echt jongensachtig uit en vaak zien mensen het wel maar krijg nog regelmatig de vraag of het een jongen of een meisje is. Pff.
  Shirley onlangs geplaatst…Naar het theater met Dirk!My Profile

  • Reageer Bibian Sloot 5 mei 2014 om 14:49

   Haha echt he, Skyler heeft inderdaad ook echt een jongenskoppie!

 • Reageer Jannieneke 5 mei 2014 om 14:15

  River heeft juist echt al een jongens-gezicht! Sommige mensen zijn gewoonweg niet te begrijpen… Laat ze maar kletsen denk ik dan(maar ’t is niet altijd leuk/makkelijk).

 • Reageer Betty 5 mei 2014 om 14:45

  Hahaha wat bizar! Ik vind River echt duidelijk een jongen. Hoe zijn gezicht eruit ziet, maar inderdaad ook zijn haar en zijn kleding. Ik heb zelf ook nog nooit gezegd: “aaw, wat een schattig meisje!”, als ik het niet zeker wist. Dan houd ik mijn mond wel.

  Ik had trouwens ook niet verwacht dat je daar zoveel vragen over zou krijgen. Waar bemoeien mensen zich toch mee, hè!
  Betty onlangs geplaatst…Zwangerschaps-misverstandenMy Profile

  • Reageer Bibian Sloot 5 mei 2014 om 14:50

   Hahaha ja he, bereid je maar voor… (in de trant van je twitterbericht net haha)

 • Reageer Judith 5 mei 2014 om 14:50

  Neejoh, gebeurt dat echt? River heeft echt een jongens-koppie! En zijn outfits zijn overduidelijk jongensachtig. Ik zou er wel wat van zeggen hoor, zo van ‘het is een jongen’ en dan vriendelijk lachen 😉 haha. Hier nog nooit voorgekomen, maar ik kan me voorstellen dat het irritant is.
  Judith onlangs geplaatst…Mama zijn #1. Hoera! 11 maanden mama ♡My Profile

 • Reageer Zina 5 mei 2014 om 15:02

  Haha neeee, ik vind River ook heel erg een jongenskoppie hebben! Vooral nu met zijn stoere kuif en zijn kleren. Ik heb zo’n blunder gelukkig nog nooit gemaakt, heb wel een keer (toen ik nog in de opvang werkte)tegen een kindje gezegd ‘Oh kijk, opa komt je vandaag ophalen!’, terwijl het vader bleek te zijn… OEPS!
  Zina onlangs geplaatst…Het beste medicijn tegen een kater.My Profile

 • Reageer Suzanne 5 mei 2014 om 15:03

  Ik probeer het, als ik het niet zeker weet, ook altijd neutraal te houden. Het is zo beschamend als je het fout zegt.
  Suzanne onlangs geplaatst…TAG | Work That EsMy Profile

 • Reageer Miranda 5 mei 2014 om 15:15

  Ik zou me doodschamen als ik het verkeerd zou zeggen, dus zou ik het neutraal houden:) maar dit gebeurt me niet zo vaak want ik kijk niet bij wildvreemden in de kinderwagen/maxicosi haha. Dat opzich vind ik al een bijzonder fenomeen geloof ik haha.

  Maarre ik zie duidelijk een jongetje hoor. Mensen die River voor een meisje aanzien kijken gewoon niet goed genoeg denk ik!
  Miranda onlangs geplaatst…5 mei bevrijdingsdagMy Profile

 • Reageer judith 5 mei 2014 om 15:47

  Aaah wat een schatje is ze toch;-) hihi grapje! Ik hou het altijd neutraal tenzij echt heel duidelijk is of het een J/M is

 • Reageer Dominique 5 mei 2014 om 15:55

  Nou ja zeg, wat stom! River is overduidelijk een jongen. Ik snap dat je het niet durft te zeggen. Als ik het niet zeker weet probeer ik hij en zij meestal te voorkomen. Het voelt zo ontzettend lullig als je het verkeerd hebt.

 • Reageer Lauriette 5 mei 2014 om 16:12

  Heb er eigenlijk nooit zo bij stil gestaan dat het moeilijk is om het juiste geslacht te zien! Meestal zie je het toch wel aan de kleuren van de kleding!
  Lauriette onlangs geplaatst…Present Time Medicine Box!My Profile

 • Reageer Anoeska 5 mei 2014 om 16:35

  Jeetje dat lijkt me echt irritant/frustrerend. Geen idee hoe ik zou reageren als mensen dat bij mijn kindje zouden zeggen.
  Anoeska onlangs geplaatst…Catrice Carnival of Colours collectieMy Profile

 • Reageer Pauline 5 mei 2014 om 17:14

  Leuk stukje! Ik vind River ook echt wel een jongenskoppie en bouw hebben hoor! Gek genoeg heb ik de opmerking bijna nooit gekregen, terwijl Nim echt niet altijd stoer en blauw gekleed is. Zelfs ik denk af en toe hmmm ziet ie er nu niet te meisjesachtig uit? Haha.
  Maar joh lekker niks van aantrekken die ‘ze’ mensen… 😉 River is een stoer klein knulletje!
  Pauline onlangs geplaatst…Fotodagboek #18My Profile

 • Reageer Rosalie 5 mei 2014 om 17:25

  Ik kan zelf het geslacht van baby’s alleen maar herkennen aan de kleertjes die ze aan hebben. Ik houd het meestal maar op ‘leuke baby’ als ik het niet zeker weet!

  • Reageer Bibian Sloot 5 mei 2014 om 17:45

   Haha ja, als je het niet zeker weet kan je beter neutraal blijven ipv misschien iemand te “beledigen” haha

 • Reageer Petra 5 mei 2014 om 20:32

  Echt waar? Ik vind River toch echt een jongenskoppie hebben. Zelfs met de roze haarband. Gelukkig is het mij nooit overkomen. Net als jij zou ik overigens wel mijn mond houden.
  Petra onlangs geplaatst…De perfecte moederMy Profile

 • Reageer Eline 5 mei 2014 om 21:18

  Ik vind river echt een jongenshoofdje hebben. Mensen kijken gewoon niet goed!
  Eline onlangs geplaatst…Bloedprikken en naar de internistMy Profile

 • Reageer Lisa 5 mei 2014 om 22:15

  Laurent werd vanmiddag weer voor een meisje uitgemaakt. Ik vind het niet erg, het komt soms ook door de kleding die ik hem aantrek, best verwarrend, zo’n poezenlegging. Haha, maar ik verbeter men wel door te zeggen dat ik een zoon heb. Ik heb nog nooit stil gestaan bij het blunder-gevoel, haha.

  • Reageer Bibian Sloot 5 mei 2014 om 23:31

   Ahh jaa, maar dan nog.. Laurent heeft ook echt een jongenskoppie hoor! Poezenlegging of niet haha

 • Reageer Nicole 5 mei 2014 om 22:18

  Pfff echt vaag, heb het zelf nog nooit gehad terwijl ons meisje juist stoere kleertjes draagt ook en vaak dr haar omhoog heeft in een kuif/hanekam. Dus als men zich dan vergist.. begrijpelijk maar bij river.. neeeee onbegrijpelijk!
  Nicole onlangs geplaatst…Favorieten: items in mijn tasMy Profile

 • Reageer Barbara 6 mei 2014 om 16:23

  Een collega van mij had hetzelfe. Haar buurvrouw, die nota bene een geboortekaartje had ontvangen, keek naar haar dochtertje in de wagen en presteerde het om te zeggen ‘wat een lief kereltje’. Vanaf toen kreeg ze allemaal roze aan en een strikje in haar ene babyhaar.
  Barbara onlangs geplaatst…36 weken zwanger: verlof!My Profile

 • Reageer Kim 7 mei 2014 om 14:37

  Ik zie toch overduidelijk een jongetje op de foto hoor. Ik vond het altijd heel vervelend als mensen in de kinderwagen zaten te gluren, vooral omdat ze het allemaal zo opzichtig doen. Alsof ik het achtste wereldwonder had gebaard ofzo.
  Kim onlangs geplaatst…HaarkameleonMy Profile

 • Reageer Lies 7 mei 2014 om 21:00

  Ik vind hem er wel echt als een jongetje uitzien! Maar nu ben ik wel benieuwd: waarom vind je het zo erg dat hij voor een meisje wordt aangezien?

 • Reageer Favoriete bloggers mei - Mamaliefde 7 januari 2016 om 08:41

  […] het zo Huiswerk voor een 5-jarige – Rock n roll mama Knuffelen – Mijn leven als mama Ach, wat is ZE toch leuk – Little Wonder World De prijs van perfectie – Mama Anders Luieravontuur – […]

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge