Babypraat, Fashion, Moeder zijn, Persoonlijk, Zwanger

Disney – liefde of haat?

DSC_0196
Disney ♥. Al vanaf dat ik een klein meisje was, was ik VERZOT op Disney. Eigenlijk mijn hele leven lang ben ik al een echte fan. Ook tijdens mijn puberperiode downloadde ik alle Disneyliedjes en zong ze mee achter de computer. En zonder schaamte! Ik zette de liedjes van Ariël, JungleBook en Peter Pan schaamteloos op mijn MP3-spelertje en luisterde ze in de pauzes op school.

Ook ben ik altijd wel bijgebleven met de films in de loop van de jaren: the Princess and the Frog, Monsters & Co en natuurlijk Frozen van dit jaar. Ik ben in de afgelopen jaren ook drie keer naar Disneyland Parijs geweest en ik voel me daar altijd een prinsesje en weer even helemaal dat kleine meisje.

DSC_0239
Ik weet nog heel goed dat ik samen met mijn zusje en mijn vader naar de bioscoop ging om de “nieuwste” film van Disney te gaan kijken: Doornroosje. Wat vond ik dat prachtig! Ook heb ik alle films eindeloos gekeken: Belle en het Beest, Assepoester en de Kleine Zeemeermin heb ik grijs gedraaid (of hoe deed je dat met een videoband, ook grijs draaien?). Leuk om te vertellen: de meeuw in de Kleine Zeemeermin heet Jutter, altijd als ik als klein meisje Jutter zag, noemde ik hem Fierter. Mijn vader en moeder zeiden altijd van “Nee Manon, het is Jutter luister maar!”. Hup, de videoband werd teruggespoeld en Ariël zei daadwerkelijk Jutter. Maar nee, Manon hoorde toch écht Fierter. Dus nu wordt die gekke meeuw nog steeds Fierter genoemd haha.

Nu kan ik ook nog genieten van een nieuwe Disneyfilm, ik heb traantjes gelaten bij Frozen en de liedjes staan ook al in mijn iTuneslijstje. Toch blijven de Kleine Zeemeermin en Belle en het Beest mijn favorieten.

DSC_0089DISCLAIMER – ALERT: Ik wil niemand beledigen of oordelen met dit blogje.
Waarom heb ik deze blog dan liefde of haat genoemd? Nou ik zal het je vertellen. Straks als mijn zoon of dochter ter wereld komt, vind ik het maar niks om een Disneykamer als baby/kinderkamer te hebben. Ik wil niet dat mijn zoon of dochter in kleertjes gaat lopen waar groot Cars opstaat of het personage van Brave. Hij of zij kan een pyjamaatje en een onderbroek krijgen van Disney maar gaat écht niet naar school met een rugzak van Finding Nemo op de rug. Ik weet niet wat het is. Soms denk ik: “Ach Manon stel je aan, jij wilde vroeger ook alles Disney en Barbie”, maar ergens vind ik het gewoon niet mooi.

De enige die mij hierin snapt is Bibian. Die is dan wel overstag gegaan met Bumba voor River (ook zoiets, Bumba, Dora, Diego, WAAROM?) maar het blijft bij een pyjamaatje en sokjes. We kunnen er samen om giebelen en een beetje gek doen, en als onze kinderen nog zo klein zijn zoals River nu is, en straks mijn newbornbaby, dan lukt het wel om geen Winnie de Pooh en Teigetje aan te trekken maar wat nou als ze naar groep 1 gaan en ze willen toch echt zoooooooo graag een shirtje met Cars erop? Gaan wij dan als moeders onze voet stijf houden omdat WIJ dat toevallig niet mooi en leuk vinden? Ik denk dat ik dan toch zal zwichten… Ik bedoel, ik heb zelf ook T-shirts van Disneyland Parijs met grote poppen erop omdat ik dat dan wel weer leuk vind! (Raar!)

Nogmaals, ieder heeft zo zijn smaak! Ik weet ook wel dat er mensen zijn die vinden dat River er als een “hipster” bij loopt met z’n sjaaltjes en hysterische broekjes. En straks als ik mijn kindje aankleed weet ik ook zeker dat er mensen zijn die dat niet mooi vinden (zoals het poezenbroekje wat ik van de meisjesafdeling van Zara gekocht heb, ook al krijg ik een jongetje, die poezenbroek gaat aan). De een vindt het geweldig en de ander vindt het niks!

Wat vinden jullie van poppetjes/tekenfilmfiguurtjes op kleding?

liefsmanon kopie

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

29 reacties

 • Reageer Desiree 29 mei 2014 om 07:41

  Leuk artikel! Ik denk inderdaad dat je de eerste 2 jaren je kindje wel lekker kan aantrekken wat je wilt maar dat er daarna toch wel een eigen mening om de hoek komt kijken! Voor mijn zoontje, nu 6, combineer ik het een beetje. Niet alles Cars en planes maar ook andere shirtjes met leuke printjes. Gelukkig vind hij tot nu toe alles prachtig wat ik voor hem koop. Bij elk broekje of hempje zegt hij al: ohhh wat mooi mama dankje wel! Haha

 • Reageer Kelly caresse 29 mei 2014 om 07:46

  Haha wat een leuk artikel! Disney films zijn leuk voor de kids en ik vind disneyland parijs ook echt geweldig! En qua printjes op dingen zou ik het met mate wel leuk vinden maar niet een en al disney prints overal hihi
  Kelly caresse onlangs geplaatst…Diary donderdag : Vooral veel lekker eten!My Profile

 • Reageer Linda 29 mei 2014 om 08:00

  Interessant onderwerp, zelf hoefde het voor mij ook niet. Zie vooral veel K3 en Hello Kitty om mij heen. Vond dat maar onzin. Toch heeft ze nu ook een rokje met hello kitty en een shirt met minnie. Voor mij ligt de grens bij het verzamelen, een kledingstuk kan maar het moet geen ‘rage’ worden compleet met tassen, speelgoed etc.
  Linda onlangs geplaatst…Verlanglijstje tweede verjaardagMy Profile

 • Reageer Vanessa 29 mei 2014 om 08:24

  Ik vind Disneyfilms heel leuk en dan vooral de oude uit mijn kindertijd, de nieuwe volg ik zo niet meer. Wat betreft de kleertjes vind ik een shirt of sokjes wel schattig, zolang het maar geen hele Disney outfit wordt.
  Vanessa onlangs geplaatst…Sleek I-Divine Pallet StormMy Profile

 • Reageer Dita 29 mei 2014 om 08:57

  Op kleding vind ik het echt niet mooi, een pyjama gaat nog maar meer ook niet
  Dita onlangs geplaatst…Ebay aankopen #2My Profile

 • Reageer Marion 29 mei 2014 om 09:38

  ja, vooral de echte Disney Originals. Vind ik toch wel erg leuk. Maar gewoon voor op de tv, niet op behang, niet op kleertjes, niet op een dekbed. Nou oké, pyjama. Maar meer ook niet!
  Marion onlangs geplaatst…Maandag weer werken!My Profile

  • Reageer Manon 29 mei 2014 om 10:42

   HAHA, echt zo he. Eigenlijk best stom van mezelf want ik had vroeger behang met Donald Duckjes (ik vond het geweldig!) en later zelfs nog behang met BARBIE! No way dat dat hier gaat gebeuren haha.

 • Reageer Sara 29 mei 2014 om 09:39

  Je zegt het precies goed! Ik vind Disneyland ook geweldig en ga er graag heen. Maar doorslaan en het thema overal terug laten komen, no way! Ik vind de stijl van River super leuk, zo stoer! Vooral dat colbertje van laatst. Jep, een pyjama is ook de limit bij mij. En oké als mijn kind het heel graag wil? Dan krijgen ze op de verjaardag toch dat cars shirt, om mee af te wisselen !

  • Reageer Sara 29 mei 2014 om 09:40

   Of eigenlijk is het de stijl van Bibian haha. Maar River ziet er altijd leuk uit!

   • Reageer Bibian Sloot 29 mei 2014 om 10:20

    Ahw dankjewel!

 • Reageer corine de vries 29 mei 2014 om 10:15

  Leuk verhaal en ik denk ook inderdaad dat je ze eerste 2 jaar ka aantrekken wat je wilt daarna krijgen ze een eigen meening en willen ze cars prinsessen of andere dingen. Maar dan worden ze 8 of 9 en dan willen ze dat ook niet meer want dat is kinderachtig. En dan ben je er ook van af. Haha

 • Reageer MamaVanMo 29 mei 2014 om 10:22

  Fijne onderwerp! Ik heb zelf een zoontje van bijna 1 jaar, en hij draagt ook nooit kleren met tekenfilmprintjes (behalve op piyama zoals jij zegt). Maar ik kan het me voorstellen dat hij straks naar een kleuterklasje gaat en meer interesse heeft in tekenfilms. Dan zal ik toch wel snel toegeven denk ik.
  MamaVanMo onlangs geplaatst…Wishlist Mo: ZaraMy Profile

 • Reageer Gwen 29 mei 2014 om 10:25

  Haha! Dat laatste stuk! Olivia heeft wel een shirtje met Minnie, die ik stiekem echt heel leuk vind, mr ik heb echt een hekel aan Hello Kitty. En toen kwam mn schoonmoeder met een Kitty emmertje en tasje. Oef… Uiteindelijk draagt Ol nu zelfs onderbroekjws met Kitty. Het was dat of prinsessen en die prinsessen waren on zachtgeel en mint, het cerise en blauw van Kitty was meer mijn ding. Tja, dan mr Kitty. Je word er makkelijker in, want ik was net zo stellig als jij 😉
  Gwen onlangs geplaatst…Plannen en lijstjesMy Profile

  • Reageer Manon 29 mei 2014 om 10:41

   Hahaha, ja ik denk dat ik ook wel moet gaan zwichten hoor… En ik zag laatst een foto van Emilia (van de SacconeJolys op YouTube) met een legging vol Minnies en een trui met een Minnie erop. Dat vond ik toch eigenlijk wel heel schattig staan. Dus het ligt ook denk ik heel erg aan hoe het eruit ziet ofzo… Lastig hoor haha.

 • Reageer Miranda 29 mei 2014 om 10:41

  Haha wat een leuk artikel! Ik vind de Disney-films en Disney land in Parijs erg leuk, maar zo leuk als jij, nee. Haha dat dan weer niet. Frozen wil ik trouwens nog wel graag eens kijken, dat komt er steeds niet van:)
  Miranda onlangs geplaatst…The nom nom nom TagMy Profile

 • Reageer Chantal 29 mei 2014 om 11:07

  Hier nog een Disneyfan. Ik zou mijn kind later ook niet snel als disneyfiguur verkleden.Heb zelf laatst nog wel een Bambi top gekocht haha.
  Chantal onlangs geplaatst…5 boeken die ik nog wil lezenMy Profile

 • Reageer Eline 29 mei 2014 om 11:27

  ik vind het daar super 🙂 zou zo weer gaan !

 • Reageer Milou 29 mei 2014 om 12:31

  Een vriendin van mij heeft een zoontje en zij wilde zelf absoluut niets van Cars hebben. Haar zoontje vindt Cars nu zó leuk, en daar gaat het uiteindelijk wel om. Hij loopt niet dagelijks met Cars kleding maar wel veel speelgoed en een fietsje enzo is helemaal in Cars stijl omdat hij er zo gek van is haha. Als mijn kind Disney leuk zou vinden zouden ze het met mate mogen dragen, ik zou ze het niet verbieden omdat ik het zelf niet leuk vind.
  Milou onlangs geplaatst…Review: Andrélon Keratine RepairMy Profile

 • Reageer Danielle 29 mei 2014 om 13:47

  Ah ja Disney. Gaan we graag heen. Voor onze dochter uren in de rij gestaan voor foto met een karakter en dan ach dan zelf ook maar ff op de foto. De prinsessen fase is hier nu over. Maar Disney films kijken niet hoor. Ook zij mocht niet verder een pyjama, maar moet toegeven dat ze wel een rapunzel rugtas heeft gehad en een prinsessen reiskoffer, maar daar lag ook mijn grens. Gelukkig heeft ze er nooit echt om gevraagd.

 • Reageer Nicole 29 mei 2014 om 13:55

  Ik vind het leuk, in mate.. mijn kindje heeft eigenlijk vrijwel niks met disney ofzo erop maar als ze dat wil prima.. Zelf krijg ik van een tante te horen dat ik mn meisje als een jongen kleed terwijl ze regelmatig rokjes draagt maar ik hou gewoon meer van stoer! Kan toch best? En zodra ze zelf kan kiezen mag dat wie weet wil zij helemaal niet stoer maar meer tutuus enzo! Hihi..

 • Reageer Ann 29 mei 2014 om 14:19

  Haha, ik dacht er helemaal hetzelfde over. Nu is mijn dochter echter 2,5 en helemaal gek van Dora. Zo zijn er al heel wat Dora-items mee naar huis gegaan en als ik zie hoe blij ze er van wordt, laat ik al mijn vroegere ideeën varen…

 • Reageer Sonja 29 mei 2014 om 15:24

  Daar zit ik nu ook enorm mee. Wel of geen ‘merken’ achtergrondje. Ga ik toch voor een woezel en pip kamer, of toch gewoon ‘dieren’ thema. Waarom per sé Cars of Dora? Twijfel!!
  Sonja onlangs geplaatst…Winactie; jouw meest grappige, gênante, irritante of heerlijke verhaal over zwangeren: Plaats ze!My Profile

 • Reageer Joyce 29 mei 2014 om 15:27

  Oh jaaa dat is zo herkenbaar!
  Net als nijntje, bleh!
  Maar ondertussen komen er hier steeds meer woezel en pip spullen in huis (geen kleertjes gelukkig!) en dan bedenk ik me het excuus, ach, woezel en pip zijn nog deel van een goed doel.

  En die Disney films kijk ik over een poosje lekker mee 🙂 Heerlijk!
  Joyce onlangs geplaatst…TBT – Toppers in concertMy Profile

 • Reageer Betty 29 mei 2014 om 16:50

  He-le-maal mee eens! Ik HOU enorm veel van Disney, altijd al gedaan.

  Maar ik heb dus echt een hekel aan kleding met iets van Disney erop, of van die Disney-ingerichte kamertjes of iets anders. Sowieso houd ik niet van merchandise van tekenfilms of boeken. Nijntje, Cars, noem maar op. Als pyjama of sokjes, nouja dat is prima. Maar echt zo in your face, dat zal ik mijn kind ook niet zo snel aan doen. Nu hoop ik dan ook van harte dat hij dat ook niet al te graag wil… Neem ik hem in plaats daarvan wel lekker vaak mee naar Disneyland 😉
  Betty onlangs geplaatst…Onze huwelijksreisMy Profile

 • Reageer Tamara 30 mei 2014 om 00:23

  Hier komt geen hello kitty in huis als alles goed gaat.
  Tamara onlangs geplaatst…Laatste ‘verstand’ ook kwijtMy Profile

 • Reageer Eilish 30 mei 2014 om 11:26

  Ik houd van Disney! Ik heb ook een t-shirt met sneeuwitje erop! Gewoon, omdat het kan! En krijg er alleen maar complimentjes over!
  Eilish onlangs geplaatst…TAG: Let’s Get PersonalMy Profile

 • Reageer Mama's Jungle 30 mei 2014 om 20:36

  Kan me voorstellen dat je je kleintje ook in leuke kleertjes wilt steken (heb ik ook) maar ach, als ze blij worden een dora of bob de bouwer outfitje… who cares? Ik laat dat liever gaan dan dat inieminie rokje + naveltruitje op 12 jarige leeftijd 😉
  Mama’s Jungle onlangs geplaatst…Zie jij het ook? #3My Profile

 • Reageer Jess 9 juni 2014 om 17:33

  Ik vind het ook niet leuk maar Sam wel. Eerst wilde ik er helemaal geen spullen van maar inmiddels ben ik zo ver dat hij wel een bal heeft van planes en een van Cars. En wat Bumba speelgoed en idd ook die sokken.
  Jess onlangs geplaatst…Zwangerige update + mirror shotsMy Profile

 • Reageer With a touch of Disney | Little Wonder World 2 augustus 2015 om 05:00

  […] outifts Manon? Wat zeg jij daar nou? In een ver verleden schreef ik al eens over hoe veel ik van Disney houd maar ik kleding met Disneyfiguren erop wanstaltig vind (sorry voor de mensen die dat wel heel leuk […]

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge