Lifestyle, Organizen, Persoonlijk, Wonen

Housekeeping!

Op steeds meer blogs zie je huishoudstukjes verschijnen. Ik ben zelf een echte schoonmaak/netfreak dus ik ben helemaal gek op deze blogjes. Daarnaast ben ik ontzettend nieuwsgierig aangelegd en vind het dus heerlijk om een kijkje in andermans keuken te hebben. Ik kan ook helemaal genieten van discussies over hoe vaak je je handdoek gebruikt na het douchen en hoe vaak je je bed verschoond, HAHA. Vandaag deel ik mijn “schoonmaakroutine”.

20140414_123118
Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ik heb totaal geen routine. Geen vaste dag waarop ik het bed verschoon of wanneer ik de badkamer een grote beurt geef. Ik doe gewoon wat ik vind dat moet gebeuren. Ik stofzuig bijna elke dag. Ik heb drie katten rondlopen, waarvan twee met lange haren, dus dan heb je al snel veel stof. De huizen in de wijk waarin ik woon zijn van zichzelf heel “stoffig”. Heel gek maar ik heb verschillende buren er ook al wel eens over gehoord. Heb je net de vensterbank afgenomen en dan knipper je een keer met je ogen en dan ligt er al weer een laagje. Ik stofzuig dus bijna elke dag!

Dweilen is hier een “MOET DAT” klusje. Wij hebben best een groot oppervlak beneden en ik ben zeker een half uur bezig om goed te dweilen. “Gelukkig” hebben we een echte houten vloer die je niet heel vaak mag dweilen (vervelend zeg). Eén keer in de twee weken is meer dan genoeg, anders wordt de vloer lelijk. Rondom de kattenbak maak ik wel vaker schoon. Op handen en knieën met een natte doek.

20140425_135401
Dan neem ik ook zo’n drie keer in de week alle horizontale dingen af: het tv-meubel, de vensterbanken etc. De salontafel, keukentafel en het aanrecht maak ik gewoon elke dag schoon als dit nodig is. Verder maak ik ook meerdere keren per week de wc’s schoon, zorg ik dat de wasbakken fris zijn en stofzuig ik de bank/stoelen (vanwege de kattenharen). Verder verschoon ik elke week ons bed en heb ik een keer in de week een wasdag. Die wasdag wisselt altijd, als ik er zin in heb of als het nodig is gaan hier de trommels draaien.

20140425_104710

Van zulke stapeltjes schone was wordt iedere huisvrouw toch vrolijk?

Tot slot heb ik nog van die klussen wanneer ik het nodig vind: de badkamer en keuken grondig poetsen, de ramen zemen (dan komt mama altijd, lief he!) en bovenop kasten waar je niet normaal bij kunt stoffen enzo. Daarnaast zorg ik ervoor dat de benedenverdieping netjes is voordat we naar bed gaan: kussens recht, vaatwasser ingepakt en aangezet, keuken leeg/schoon en alle spullen opgeruimd. Dit is altijd binnen 5 minuten gebeurd. Ten eerste doe ik dit omdat de katten anders ’s nachts een speelparadijs hebben met losse spullen of dat ze ons vieze glazen/borden/pannen gaan aflikken en ten tweede moet ik er niet aan denken om ’s morgens beneden te komen en er is een bom ontploft. Dan begin je je dag al slecht!

schoonmakenOm nu met een vraag te komen: hoe vaak verschonen jullie je bed en doen jullie met jullie handdoek na het douchen? (Sorry ik vind dat ZO interessant hahahaha. Ik verschoon dus mijn bed een keer in de week en ik pak na elke douche/bad een schone handdoek. Twee zelfs: een voor mijn haar en een voor m’n lijf.)

liefsmanon kopie

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

28 reacties

 • Reageer Maris 1 mei 2014 om 13:23

  Mijn schoonmaakrooster lijkt op de jouwe. Vroeger verschoonde ik ons bed 2x per week (omdat er altijd twee katten en een hond op sliepen). Vond ik niet zo fris. Tegenwoordig hebben we nog maar 1 kat, die amper boven slaapt en red ik het niet meer met wassen. Dus doen we 1x per week. De bedden van de kindjes ook. We proberen hier twee keer met een handdoek te doen, maar soms gaat ie na 1x de was in. 2x is wel echt de max. Ik vind ze daarna niet zo lekker meer ruiken. Ik was zo’n 1 a 2x per dag. De vaatwasser draait 1x per dag. Ik stofzuig om de dag en swiffer de dagen ertussen. Dweilen doe ik ook zo min mogelijk 😉 Rotklusje. PS. Kijk eens naar schoonmaakproducten van Ha’Ra. Maakt dweilen enzo al een stuk minder vervelend 😉 Ik zweer erbij. Vooral bij de vaatdoekjes ervan!
  Maris onlangs geplaatst…Tweede kindje, niet boeiend!My Profile

 • Reageer Robin 1 mei 2014 om 13:32

  Ik vind zon dingen ook altijd leuk om te lezen. Ik verschoon het bed 1 keer in de week, of soms als het erg warm is (zwetennn) 2 keer per week. Met de handdoek voor mijn haar doe ik 2 keer maar voor mijn lichaam 1 keer

 • Reageer Cindy 1 mei 2014 om 13:45

  Wat grappig om te zien hoeveel mensen kunnen verschillen. Ik doe echt veel minder vaak iets in het huishouden, scheelt ook wel dat wij beide werken en geen huisdieren (en/of kinderen) hebben en vaak niet thuis zijn.
  Cindy onlangs geplaatst…Hoera, het is mei!My Profile

 • Reageer Eline 1 mei 2014 om 13:48

  Oh dan zul je echt smullen van de topics op viva die hierover gaan! Honderden reacties met wie er wel of geen smeerpoets is omdat ie zijn handdoek 4 keer gebruikt!

  Linkje; http://forum.viva.nl/forum/Thuis/Hoe_vaak_gebruik_jij_je_handdoek/list_messages/76851/8
  Eline onlangs geplaatst…Het trajectMy Profile

  • Reageer Manon 1 mei 2014 om 17:40

   Oh smullen! Grappig dat mensen elkaar zo kunnen uitfoeteren omdat ze het anders doen dan zichzelf!

 • Reageer Marloes / GLAMOURMOES 1 mei 2014 om 14:00

  Haha wat een geniaal artikel. Ik verschoon mijn bed om de twee a drie weken. Dat is iets wat ik vaak vergeet. Terwijl ik een schoon bed wel super fijn vind. En handdoeken pak ik iedere dag schoon.
  Marloes / GLAMOURMOES onlangs geplaatst…Shoplog: Bershka, Pull&Bear, KikoMy Profile

 • Reageer Eline 1 mei 2014 om 14:07

  haha, ik haat die klusjes :p
  Eline onlangs geplaatst…April 2014 !My Profile

 • Reageer Judith 1 mei 2014 om 14:30

  Euhm, meer dan 1x met een handdoek doen? Dat heb ik eerlijk gezegd nooit gedaan of van gehoord :O. Dat is dan toch niet meer zo heel fris? Ik was dan liever 1x extra hoor. Ledikantje van mijn zoontje verschoon ik 2x per week & ons eigen bed 1x in de week. Ik heb een hekel aan dweilen (de rest van de klusjes vind ik niet erg), maar dweilen…dat laat ik het liefst mijn man doen 😉 haha.
  Judith onlangs geplaatst…Your history is not your destiny.My Profile

 • Reageer Dita 1 mei 2014 om 14:56

  Wat leuk om te lezen, ik vind dit soort posts altijd erg leuk! Ik verschoon het bed vaak 1x per week of 1x per 2 week. Het verschilt, in de zomer sowieso vaker. Handdoeken gebruik ik vaak 2x. Dit omdat ik toch alleen mijn lichaam er mee afdroog, die net is gewassen. Ik vind het dan zonde om het gelijk in de was te gooien. Als ik de handdoek op de grond leg was ik het wel natuurlijk gelijk.
  Dita onlangs geplaatst…Ons lieve katjes Lana en AmigoMy Profile

 • Reageer Marjon 1 mei 2014 om 15:09

  Ik vind ditnook altijd leuke artikels om te lezen. Interessant hoe anderen het doen!
  Voor het stoffen & zuigen en de badkamer hebben we wel een beetje vaste dag en daarnaast als het nodig is. Was, strijken, keuken gewoon elke dag. En de grote klussen eens in de zoveel weken als ik zin heb!
  Ik gebruik ook 2 handdoeken, maar die voor mijn lichaam maar 1keer. Ik heb erns een aflevering van klokhuis gezien, waarbij ze testten wanneer je handen na het handenwassen schoon waren. En pas na het afdrogen aan een handdoek waren ze het schoonst. Fus ik wil niet weten wat er na een douchebeirt alsnog vannje lihaam in de handdoek komt. DAan maar een wasje extra
  Marjon onlangs geplaatst…Overzicht op de kaartMy Profile

 • Reageer Marjon 1 mei 2014 om 15:10

  Oeps, wat een spel/typfouten!
  Marjon onlangs geplaatst…Overzicht op de kaartMy Profile

 • Reageer Betty 1 mei 2014 om 15:25

  Haha ik vind dit soort stukjes ook altijd zo leuk om te lezen van anderen!

  Ik stofzuig eens in de twee dagen, verschoon iedere dag het bed, maak de wc meestal 2x per week school (of een keertje extra als er visite komt) en zorg er (sinds ik niet meer werk) ook voor dat het huis er iedere avond voordat we naar bed gaan weer even netjes uit ziet. Zo lekker wakker worden!

  Wat die handdoek betreft ben ik een stuk minder ‘schoon’! Maran en ik gebruiken allebei een eigen handdoek waar we meestal wel 3 à 4x mee doen voordat ik die in de wasmachine gooi. Vind het zo’n gedoe om vaker een handdoek te wassen! Hij wordt toch alleen maar gebruikt op een schoon lichaam! 😉
  Overigens vind ik die discussie dus ook heel erg leuk om te volgen, haha!
  Betty onlangs geplaatst…De groeiende buikMy Profile

  • Reageer Manon 1 mei 2014 om 17:40

   Elke dag schone lakens op je bed :-O? Respect hoor haha. Ik heb met 1x in de week al rugklachten en een gevecht met het beddengoed.

   • Reageer Betty 1 mei 2014 om 18:55

    Haha nee!! Ik bedoelde eens per WEEK! Lekker dom! Zwangerschapshormonen de schuld geven?

    Iedere dag zou ik wel willen, maar ben gewoon te lui voor 😉
    Betty onlangs geplaatst…De groeiende buikMy Profile

 • Reageer Miranda 1 mei 2014 om 15:45

  Ik verschoon elke week alle bedden, beneden doe ik dagelijks afnemen, ook hier een huis dat je je omdraait en er ligt alweer een laag stof. Wc elke dag doekje erdoor en 1x in de week de tegeltjes. Mijn wasmachine staat eigenlijk elke dag aan.
  Miranda onlangs geplaatst…Win een persoonlijke en unieke Bijoux armband!My Profile

 • Reageer Miranda 1 mei 2014 om 16:05

  grappig. Ik vind dat soort discussies van ‘hoe vaak doe jij…’ ook altijd machtig interessant. Daarom zal ik ook maar braaf antwoord geven op je vragen:)

  Ik verschoon ons bed 1 keer per week. Mocht ik een slechte periode hebben (veel in bed) dan vaker, dat voelt toch frisser. Meestal om de 2/3 dagen dan. Maar dat komt gelukkig niet heel vaak voor, levert zoveel was op;)

  Afdrogen na het douchen doe ik altijd met een schone handdoek:) altijd. 2 gebruik ik er, 1 voor mn haar en 1 voor de rest. Wij hebben allemaal witte handdoeken en 1 keer per week heb ik een hele wasmachine vol:) geen probleem, ik hou van schone handdoeken:)
  Miranda onlangs geplaatst…TBT: Onze trouwdagMy Profile

  • Reageer Manon 1 mei 2014 om 17:39

   Hahaha ik vind dat ook altijd zo leuk om te lezen, die “discussies”! Ik heb ook 1x per week een wasmachine vol handdoeken, prima te doen!

 • Reageer Nathalie 1 mei 2014 om 16:38

  Leuk om te lezen!
  Bed verschonen zit hier niet echt regelmaat in… Soms wat vaker, soms wat minder 😀
  En de handdoeken doen we ook wat langer mee. Ik heb gebruik een groene set handdoeken en mijn vriend een set paarse. Zo weet je altijd welke handdoek van jou is. Ik neem wel elke keer een zuiver washandje, die gebruik ik nooit 2x na elkaar. Ik heb zo’n giga badhanddoek die ik na het douchen 1x om me heen sla, die was ik dan pas na 2 à 3x. De kleinere handdoek voor mijn haar meestal na 2x.
  Als ik net een wasje ga draaien mik ik er wel alles in, ook de handdoeken die er nog maar net lagen, dat dan weer wel 😉

 • Reageer Zina 1 mei 2014 om 19:08

  Oké confession: ik houd echt van dit soort blogjes, ben ook echt zo’n schoonmaakmuts. Ik verschoon meestal een keer per twee weken het bed (in de zomer meestal wat vaker) en pak iedere dag een schone handdoek, die gebruik ik dan ’s ochtends en ’s avonds.
  Zina onlangs geplaatst…Life lately: AprilMy Profile

 • Reageer Lysan 1 mei 2014 om 19:12

  Oh my! Ik voel me nu een echte sloddervos haha! Qua handdoeken, daarvan gebruik ik elke keer een nieuwe.. Tot grote ergernis van mijn vriend, die dat ronduit belachelijk vindt. Stofzuigen doe ik bijvoorbeeld één keer per week. En alles even afnemen, uhhh dat zou ik wel vaker kunnen doen! Tipje trouwens voor een stoffig huis, stofzuig de muren en het plafond eens, klinkt gek, maar werkte bij ons ook!

 • Reageer Roos 1 mei 2014 om 19:13

  Bed verschonen wil hier nog wel eens vergeten worden. Ayden zijn matrashoes wordt wel elke week (minimaal) gewassen. Handdoeken gebruik ik 1x om af te drogen en dan de volgende dag voor de vloer om op te staan (geen badmat :p).
  Roos onlangs geplaatst…Bath time #19My Profile

 • Reageer Petra 1 mei 2014 om 21:23

  Leuk om te lezen. Ik heb totaal geen regelmatig. Bed is de ene keer 1 x per week maar m de 2 weken kan ook voorkomen. De handdoek gebruik ik meestal 2 keer.
  Petra onlangs geplaatst…Beautyblogger voor een dagMy Profile

 • Reageer Gwen 1 mei 2014 om 21:49

  Oh heerlijk dit! Hier een stel viezerikken die wel een wk met handdoeken doen. Maar goed, ik hang ze direct netjes op en we hebben een apart matje op de vloer en ieder ons eigen handdoek. Bed wordt wekelijks verschoond, wassen draaien om de dag en stofzuigen doe ik zo’n 3x per week. Momenteel niet echt veel energie, want het was 4 of 5x per week haha. Voor Olivia er was. Toen was ik sowieso iets strikter met dingen zoals op de kastjes doen. Nu is het vaak: oh ja, dat moet gebeuren, maar dan vergeet ik het vervolgens gerust nog een maand. Oeps. Overigens ziet het er wel netjes en schoon uit hier hoor 😉 Ook een stofhuis trouwens, wordt hier afgedaan als bouwstof, maar vind dat dat na 2,5 jaar wel mag verdwijnen nu 😉
  Gwen onlangs geplaatst…BasisschoolMy Profile

 • Reageer Joyce 1 mei 2014 om 21:54

  Ik heb totaal geen regelmaat of een schema wat het huishouden betreft.
  Zelf was ik altijd van het alles op 1 dag doen, samen met manlief. Maarja, nu met een kleine in huis wil ik elke dag de boel gewoon netjes hebben.
  Maar hier moet ik nog wel een handigheidje in vinden, daarom vind ik zulke blogs geweldig!

  Wij verschonen eens per week het bed en zelf doe ik maximaal 2 keer met een handdoek. Manlief wel vaker, maarja, dat moet hij weten haha!
  Joyce onlangs geplaatst…De nacontroleMy Profile

 • Reageer Rosie 3 mei 2014 om 12:25

  Ik moest heel hard lachen om die schoonmaak discussies :p! Had er serieus nog nooit van gehoord ;p! Ik wist eerder ook niet eens dat er mensen bestonden die vaker met hun handdoek doen dan 1x (tot ik mijn vriend tegen kwam). Nu gebruik ik mijn handdoek 2x en dat vind ik prima :). Bed verschonen doe ik 1x per week maar ik moet bekennen dat ik soms opeens denk SHITTIE ik moet het bed nog verschonen (en dat kan ook wel eens na 9 of 10 dagen gebeuren). Natuurlijk zou ik liever elke dag in een schoon bed slapen maar ik ben nou eenmaal een slechte huisvrouw.. Zoals jij er van kan genieten zoveel haat koester ik voor schoonmaken haha!

  Veel liefs ;-)! XXX
  Rosie onlangs geplaatst…First plog: 1 mei 2014My Profile

  • Reageer Manon 3 mei 2014 om 12:27

   Hahaha, ja grappig he dat sommige mensen zulke andere dingen doen wat je zelf eigenlijk niet eens doorhebt!

 • Reageer Sarah 9 mei 2014 om 11:31

  Wat een leuk artikel. Ik verschoon 1x per week de bedden. En een handdoek gebruik ik ook na elke beurt een nieuwe. Ook toevallig 1 voor mijn haar en 1 voor het lichaam.
  Sarah onlangs geplaatst…Somalische rijstMy Profile

 • Reageer tina Heurter 9 augustus 2016 om 17:02

  Ik alle bedden 1 x per week(vaste dag)stofzuigeren dweilen boven en beneden elke dag..wc, s elke dag..stoffen boven en beneden elke dag ok op de kasten en plinten,wasbak en douchecabine iedere dag en tegels 1 x in de 2 weken.ramen binnen beneden elke week,boven binnen 1x in de maand buiten ok elke week..keuken elke dag….en elke dag schone handdoek na t douche,zijn er 5 per dag!!!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge