Babypraat, Moeder zijn, Persoonlijk

Jong & moeder – meer dan 40 graden koorts, en nu?

IMG-20140508-WA0020
Het begon ’s ochtends al, River sliep om half 10 nog en ik postte nog een foto op Instagram dat hij nog steeds sliep. Ik zocht er niks achter want hij slaapt wel vaker wat langer. Rond half 11 werd hij wakker, we maakten ons klaar en gingen op weg om schoon te maken. Hij was erg rustig en had zo’n 2 uur rustig in de maxi cosi gezeten, niet echt iets voor River maar ik zocht er nog niet veel achter, iedereen heeft wel eens zo’n dag. Toen we thuis kwamen aten we een broodje, het ging niet van harte maar dat heeft hij wel vaker. Nadat we lekker gespeeld hadden en hij een beetje hangering werd en voelde ik aan zijn voorhoofd, wow die was wel erg warm. River begon ook een beetje te ijlen en hele tijd te kreunen. Ik  besloot zijn temperatuur op te meten, en ja hoor wat ik al dacht, 40.1 graden koorts. Ik belde mijn vriend omdat ik niet zo goed wist wat ik moest doen. Altijd even onzeker bij zulke dingen als je ze voor het eerst mee maakt. Na een half uur kwam mijn vriend thuis en die besloot op advies van de oma’s toch even de huisartsenpost te bellen, ook omdat hij 2 dagen eerder de prikjes had gehad bij het CB. De huisartsenpost vond het wel even nodig dat er naar River gekeken werd en dus gingen we de auto in op weg naar Zevenaar.

20140508_184326
Eenmaal bij de huisartsenpost waren we al gauw aan de beurt. River moest op de onderzoeksbank gaan liggen, nou dat was natuurlijk niet zo leuk. Hij werd helemaal onderzocht en bekeken. Het bleek dat hij een boven luchtweginfectie heeft. Niks met de prikjes te maken, gelukkig. We kregen het advies veel en goed koud te laten drinken en goed bij te houden of hij vocht genoeg binnen zou krijgen. Met het advies gingen we weer naar huis. River zou de dag erna voor het eerst naar het kinderdagverblijf gaan maar dat hebben we maar even afgebeld. Ook ik meldde me af bij mijn werk en nam zorgverlof op. De volgende ochtend zag River er op zich weer wat beter uit, na een nacht een paar keer wakker te zijn geweest en een zetpil te hebben gekregen. Ik nam de ochtend zijn temperatuur weer op, 37.6 dat is al een stuk beter.

IMG-20140508-WA0043Zijn normale temperatuur zit altijd rond de 36.8. Maar hoe verder de middag naderde, hoe zieker River weer werd, de zetpil was natuurlijk weer uitgewerkt. Ik besloot rond een uur of 4 weer zijn temperatuur te meten, en ja hoor 40.3. Ik werd er enorm onzeker van, je wilt graag wat doen maar je weet gewoon niet wat je moet doen.
Ik besloot hem weer een zetpil te geven en daarna sliep hij weer even heerlijk. Nadat hij uitgeslapen was zag meneer er weer een stukje beter uit. Ik deed hem lekker in bad en een schone pyjama aan, gaf hem nog wat drinken en stopte hem lekker in zijn bed, hopend op een goede nacht.

Gelukkig voelt River zich nu weer een stuk beter. De zelfverzekerde moeder werd in deze paar dagen weer even de onzekere, het is echt niet leuk om je kindje ziek te zien zijn. En helaas zal dit niet de laatste keer zijn, het enige wat ik kan doen is hem vertroetelen en goed verzorgen. Hopelijk blijven de ziektekiemen nog even weg hier, want we hebben wel weer genoeg gehad!

Vonden jullie het de eerste keer ook zo eng en was je ook zo onzeker? Of ben je nog steeds onzeker wanneer je kindje ziek is?
liefsbibian

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

19 reacties

 • Reageer Geertje 11 mei 2014 om 07:04

  Oh verschrikkelijk is dat, als je kindje zo ziek is. En hoe machteloos je je voelt, zeker als het een van de eerste keren is.

  Wat ik wel als tip mee wil geven: als je eenmaal paracetamol geeft, doe dit dan ook echt om de 5 a 6 uur (even de dosering kijken hoeveel hij er maximaal per dag mag) Beide meiden hebben hier koortsstuip gehad doordat de koorts te snel opliep na paracetamol. Doodeng…..!!!
  Geertje onlangs geplaatst…Kids Shoplog: H&MMy Profile

 • Reageer Pauline 11 mei 2014 om 07:24

  Awh nooit leuk he als die kleintjes zich zo rot voelen. Beterschap voor kleine River! Ik had hetzelfde als jou tijdje terug, wist niet wat te doen en man opgebeld.. Samen even aangekeken en savonds toch bij de huisartsenpost.. Was het een oorontsteking.
  Nu is ie zwaar verkouden en zat mn man afgelopen vrijdagochtend bij inloopspreekuur bij de dokter, toch ook omdat we niet zo goed wisten wat te doen.
  Pauline onlangs geplaatst…D.I.Y: Spijkerjasje met studsMy Profile

  • Reageer Bibian Sloot 11 mei 2014 om 21:49

   De huisartsenpost zei ook, beter 1 keer teveel dan net 1 keer te laat komen… En zo is het ook

 • Reageer Nicole 11 mei 2014 om 08:02

  Och germ, dat is echt niet prettig als je kindje zo ziek is. Gelukkig is hij nu alweer beter maar toch ik snap je onzekerheid helemaal! Bij ons zal t misschien nog ‘enger’ zijn, qua gevoel dan. Want ons meisje heeft ook 1x koorts gehad wat we gemeten hadden en toen had ze dus een infectie in haar hersentjes.. Daarvoor 3 weken in het ziekenhuis gelegen.. Best scary allemaal!
  Nicole onlangs geplaatst…MoederdagMy Profile

 • Reageer Gwen 11 mei 2014 om 08:24

  Blijft echt zo naar, zieke kindjes. Wij geven zo min mogelijk zetpillen omdat koorts in principe komt omdat het lichaam de infctie of het virus ah wegwerken is. Gelukkig slaapt Olivia prima met koorts en zonder zetpil, mr dat verschilt natuurlijk per kindje. En dan die nachten, steeds voelen en kijken of ze geen koortsstuip heeft, echt naar die bezorgdheid. Even afkloppen, want ze is al een tijdje niet ziek geweest. Hopekijk is River na het wknd weer fit!
  Gwen onlangs geplaatst…Knuffelen, knuffelen, knuffelenMy Profile

 • Reageer Dita 11 mei 2014 om 08:24

  Ja vreselijk lijkt me dit! Met kindjes op mn werk vind ik dit altijd al zo erg, als het je eigen kind komt je mamagevoel er ook nog bij
  Dita onlangs geplaatst…MoederdagMy Profile

 • Reageer Annemarie 11 mei 2014 om 08:43

  Heel herkenbaar! Onze zoon is nu 5 maanden, maar startte al slecht bij zijn geboorte. Vervolgens kreeg hij met 6 weken een urineweginfectie. Niets weet je meer zeker en alles voelt even als het ergste op de wereld. Vertrouw op je moederinstinct en het feit dat stomme vragen niet bestaan. Beterschap met jullie knappe vent!

  • Reageer Bibian Sloot 11 mei 2014 om 21:48

   Ahh ja zo zielig, dankje

 • Reageer Kelly caresse 11 mei 2014 om 09:10

  Ik heb het nog niet meegemaakt maar het idee alleen al lijkt me vreselijk! Zo’n machteloos gevoel en je wilt zo graag iets kunnen doen. Knap hoe je ermee om gegaan bent Bibian! 🙂
  Kelly caresse onlangs geplaatst…Another blogging tag : Over bloggen, dromen en meer!My Profile

 • Reageer Lauriette 11 mei 2014 om 10:06

  Wat schrikken zeg! Fijn dat het nu weer beter gaat!
  Lauriette onlangs geplaatst…Honig Glacé KoekenMy Profile

 • Reageer Laura 11 mei 2014 om 10:38

  Lastig als je zo bezorgd bent, maar je vertroetelt River goed hoor! Beterschap.

 • Reageer Suzanne 11 mei 2014 om 10:48

  Het lijkt me ook moeilijk zeker zo’n eerste keer. Maar als je kindje ziek is.. Brr dat lijkt me echt verschrikkelijk. Gelukkig gaat het weer goed met Riv.
  Suzanne onlangs geplaatst…Interieur | Mijn grote liefde RaskogMy Profile

 • Reageer Mama's Jungle 11 mei 2014 om 11:07

  Zo zielig een ziek kindje, je wilt het het liefst overnemen.. lekker vertroetelen die kleine man. En inderdaad, dat soort dingen maakt je als moeder onzeker.
  Mama’s Jungle onlangs geplaatst…Who the FUCK is eco?! – MoederdagMy Profile

 • Reageer Miranda 11 mei 2014 om 11:42

  Wat schrikken lijkt me dat!
  Altijd zielig wanneer die kleintjes zo ziek zijn.
  Miranda onlangs geplaatst…Tic Tac doosjes: wat doe jij er mee?My Profile

 • Reageer Cindy 11 mei 2014 om 16:05

  Een klein kindje mag niet langer dan 3 dagen koorts hebben, dan moet het zeker gezien worden door een huisarts. Paracetamol mag je naar gewicht geven, geef dit ook consequent om zo een spiegel op te bouwen. Verder is het belangrijk om op te letten of hij alert reageert, voldoende drinkt en plasluiers heeft en geen ingevallen oogjes. Want als dat zo is, dan ligt uitdroging op de loer of heeft hij het al. Bij niet wegdrukbare vlekjes moet je ook altijd contact opnemen, of als een kind een piepende ademhaling heeft. Tot zover mijn tips, succes!
  Cindy onlangs geplaatst…Fijne moederdag, mama!My Profile

  • Reageer Bibian Sloot 11 mei 2014 om 21:48

   Dankjewel voor je tips! Liefs

 • Reageer Petra 11 mei 2014 om 17:34

  De eerste keer is vreselijk om te zien en maakt je heel onzeker. Ik belde ook gelijk de huisarts om langs te komen. Dat ze ziek zijn is nog steeds niet leuk, je wilt het het liefst van ze overnemen maar de onzekerheid wordt minder. En je belt minder snel de dokter. Tenzij je moederhart dit ingeeft te doen.
  Petra onlangs geplaatst…I love music #3My Profile

 • Reageer Tamara 12 mei 2014 om 21:13

  Ik reageer net bij fotoblogje over de rotprikjes maar een infectie is helemaal niet fijn. Zou het ook eng vinden als Zoë straks een keer zo hoge koorts heeft. Hopelijk gaat het snel beter.
  Tamara onlangs geplaatst…Fijne moederdag!My Profile

 • Reageer Eline 13 mei 2014 om 12:35

  is nooit leuk he als een kleintje zo ziek is!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge