Babypraat, Moeder zijn, Persoonlijk

Jong & Moeder – naar het consultatie bureau #2

Afgelopen dinsdag was het weer zo ver, tijd voor de 11 maanden check bij het consultatiebureau. Ik had er zelf niet zoveel zin in want River kreeg prikjes, en nu ze het allemaal steeds meer door hebben is het dus echt niet leuk meer. Wel was ik erg benieuwd of hij goed was gegroeid en hoe het stond met zijn ontwikkeling. Gelukkig ging mijn vriend mee, dat vind ik altijd wel prettig als er prikjes gegeven moeten worden. Toen we aankwamen, kleedde ik River uit en mocht hij al snel komen voor zijn lengte en gewicht, nou dat vond meneer al niet zo leuk. Het is natuurlijk ook hartstikke koud zo’n weegschaal haha. Daarna moesten we nog even wachten en kreeg River honger dus even de fles tot de kinderarts ons riep.

20140507_083828
20140506_141801We hadden een andere kinderarts die we normaal niet hadden dus de volgende keer krijgen we onze eigen weer. Voor nu moesten we het met de nieuwe doen, voor mij geen probleem verder hoor. We bekeken zijn groeicurve en die zat goed boven het gemiddelde. Hij was zo’n 600 gram zwaarder geworden, dit is normaal omdat ze nu veel meer bewegen. Ook was hij weer een paar centimeter gegroeid. Daarna werden zijn motoriek en vaardigheden bekeken. Hij liep volgens de kinderarts erg voor op zijn ontwikkeling, trotse mama hier natuurlijk haha. Verder zag alles er goed uit en mogen we beginnen met gewone koemelk te geven en mogen de poedermelkjes de deur uit. Slik, hij wordt nu wel erg groot. We mogen hem nu gewoon een normaal eetpatroon gaan geven. ’s Ochtends een boterham of pap met een boterham. ’s Middags een broodje en melk en ’s avonds gewoon warm eten. Wel blijven wij hem een papfles geven wanneer hij naar bed gaat, dit heeft hij gewoon nodig om de hele nacht door te slapen.

Toen was het tijd voor de prikjes, en natuurlijk kreeg mijn vriend op dat moment een telefoontje en als eigen ondernemer moet je die natuurlijk oppakken. Dus ik stond er alleen voor, maar wonder boven wonder gaf River bijna geen kik, een paar traantjes en that’s it! Grote jongen. Ik ben blij dat het allemaal goed gaat met River en dat het allemaal volgens het boekje verloopt, ja ik ben trots!

Vinden jullie prikjes ook altijd zo vervelend of heb je er geen moeite mee?

liefsbibian

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

15 reacties

 • Reageer Jess 8 mei 2014 om 13:18

  Wat doet River het goed. Prikjes blijf ik vreselijk vinden. Vooral omdat Sam er zo verschrikkelijk woest van wordt dat ik een hysterisch kind moet aankleden en hij bij thuiskomst nog steeds huilt. Zo sneu!
  Jess onlangs geplaatst…Over mijn grote held Harry…My Profile

 • Reageer Petra 8 mei 2014 om 13:28

  De prikjes zijn vreselijk. Gelukkig was het hier altijd even keihard krijssen en binnen 1 minuut was alles al weer over.
  Petra onlangs geplaatst…3 maanden oudMy Profile

 • Reageer Dorris 8 mei 2014 om 14:05

  Ja verschrikkelijk die prikjes bah! Moet er
  Altijd zelf bijna van huilen gelukkig hoeft onze kleine man voorlopig ff geen prikjes maar oooo als die datum van de prik dichter bij komt pffffff

  • Reageer Bibian Sloot 8 mei 2014 om 18:10

   Ja hier ook hoor 🙁 bluh

 • Reageer Eline 8 mei 2014 om 14:41

  super zeg dat River het zo goed doet!
  Eline onlangs geplaatst…Hallo wereld!My Profile

 • Reageer Lauriette 8 mei 2014 om 16:04

  Aww wat een schattige foto!
  Lauriette onlangs geplaatst…De zomercollectie van IvyRevelMy Profile

 • Reageer Angelique 8 mei 2014 om 16:42

  De prikjes zijn inderdaad vreselijk! Liet ook altijd mijn vriend mee gaan. Vandaag moest ik terug met mijn zoon voor zijn oogtest.
  Angelique onlangs geplaatst…30 days challenge #Dag7My Profile

 • Reageer Betty 8 mei 2014 om 18:10

  Haha, voordat ik zwanger werd kon ik me er niks bij voorstellen, maar ik weet nu inderdaad zeker dat ik ook met lood in mijn schoenen langs zal gaan als mijn kleine man voor een prik moet.

  Gelukkig gaat het zo goed met River! Ik begrijp helemaal dat je een trotse mama bent!
  Betty onlangs geplaatst…Haat/liefde verhouding met mijn haarMy Profile

 • Reageer Nicole 8 mei 2014 om 19:57

  Mijn meisje krijgt morgen haar eerste prikjes en ik vind het vreselijk!
  In het ziekenhuis die drie weken was ze al zoveel geprikt, elke keer deed mn moederhart weer pijn! Dus ben heel blij dat mijn moeder morgen meekan, manlief moet helaas werken.
  Nicole onlangs geplaatst…BabyborrelMy Profile

  • Reageer Bibian Sloot 8 mei 2014 om 20:57

   Oh dat is zeker fijn, als mijn vriend niet mee kan gaat Manon meestal met me mee, vind het niks alleen haha

 • Reageer Laura 8 mei 2014 om 20:42

  Wat goed dat het zo goed gaat!
  Laura onlangs geplaatst…Ik las: Vaslav – Arthur JapinMy Profile

 • Reageer Pauline 8 mei 2014 om 21:20

  Wat goed dat hij zo op de prikjes reageerde, en zo goed groeit!
  Met de laatste keer prikjes was het bij ons letterlijk broek uit prikken erin en wegwezen. Niks geen voedingsadvies, motoriek bekijken of wegen en meten.. Blegh vind dat consultatiebureau hier helemaal niks 🙁
  Pauline onlangs geplaatst…D.I.Y: Spijkerjasje met studsMy Profile

 • Reageer Eline 9 mei 2014 om 07:54

  Fijn dat alles goed is met river. Lijkt me toch fijn om die bevestiging te krijgen van professionals 🙂
  Eline onlangs geplaatst…Ik hou van kokenMy Profile

 • Reageer Dita 9 mei 2014 om 07:59

  Wat fijn dat River het zo goed doet
  Dita onlangs geplaatst…My Life – Mei 2014 #1My Profile

 • Reageer Eef 12 mei 2014 om 12:48

  Ik ben zelf jeugdverpleegkundige (en dus degene die dagelijks prikjes geeft aan kindjes zoals River) en volgens mij went het voor geen een ouder ooit… haha! Allemaal voor het goede doeleinden, maar ik zie alle -lees: echt alle- mama’s en papa’s slikken, wegkijken of traantjes weg vegen…. Heeeeel menselijk toch?!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge