Babypraat, DIY, Moeder zijn, Zwanger

Jullie worden opa, oma en tante!

Vanmorgen lag onze blog er helaas eventjes uit. Hebben jullie het artikel van vanmorgen gezien? Wij maakten zelf ijsjes voor onze Summer High Tea!

In een ver verleden heeft Bibian een blogpost geschreven over manieren hoe je kunt vertellen dat je zwanger bent, in real life en op Facebook. Natuurlijk wil iedereen dit op een originele manier doen en ik wilde ook iets speciaals doen om te vertellen dat onze ouders opa en oma worden en dat onze zussen de titel tante krijgen. Hele bijzondere dingen vonden wij ook weer niet bij ons passen want dat zou te overduidelijk zijn. Als ik bijvoorbeeld bij mijn ouders aan zou komen met drie cadeautjes, voor ieder één, en zou zeggen: “wel tegelijk openmaken hoor!” dan zouden ze het allang weten. Dus ik besloot het heel erg “Manon” te houden en cupcakes te bakken. Misschien niet hét origineelst maar wel wat bij ons past. Ik bakte cupcakes, kocht kant en klare frosting, kleurde dit babyblauw en babyroze, maakte mooie toeven en besprenkelde de cupcakes met roze en blauwe muisjes.

vertellen3

Ik maakte ook nog leuke vlaggetjes voor een extra duidelijke aanwijzing haha! Allebei de keren dat we naar onze ouders gingen was ik zo nerveus, niet normaal. Voordat we gingen stond ik zowat over te geven boven de pot, zo zenuwachtig was ik (niet gebeurd hoor, bijna). We hadden de cakejes in een taartdoos gedaan en bij beiden ouders op tafel gezet. Bij mijn ouders kon ik het niet, dus verstopte ik me in de keuken toen Robert de deksel van de doos af deed haha. Mijn moeder riep helemaal verrast: “MANON, BEN JE ZWANGER?”, toen kon ik uit de keuken tevoorschijn komen met een big smile. Knuffels, tranen van vreugde en kusjes vlogen me om de oren. Precies hetzelfde verhaal bij de ouders van Robert. Ik kon me toen niet verstoppen maar de reacties waren ook weer ZO, ZO, ZO leuk! Zo fijn om het eindelijk te kunnen vertellen.

cakejes1

Bij Bibian en Mike was het een klein beetje anders. Ik bestelde een t-shirtje voor River met daarop de tekst: ik krijg een vriendje of vriendinnetje. We moesten moeite doen om Bibian, Mike en River naar ons toe te laten komen want ze waren ontzettend druk. Dus, met een flauwe smoes lukte het. Toen ze binnen kwamen nam ik River mee naar boven onder het mom dat ik iets leuks gekocht had voor River en dat ik dat even aan ging doen bij hem. Ik kleedde hem om, liep de trap af met hem en liet hem aan mijn hand richting Bibian en Mike lopen. “WAAAAAAAAAH BEN JE ZWANGER” riep Bibian. Weer ZO, ZO, ZO leuk!

vertellen1

Voor mijn andere vriendinnetje/nichtje kocht ik een schattig fotolijstje en deed daarin een briefje met: foto komt op 21 november 2014. Toen ze het uitpakte keek ze me al aan met zo’n blik van: ECHT? Dus nadat ze het lijstje gezien had was zij ook heeeelemaal blij en volgens mij spotte ik ook een paar traantjes in d’r ogen haha. Haar vader en moeder, mijn oom en tante, waren op dat moment ook thuis dus vol trots liet ze het lijstje aan hen zien en ook zij reageerden zo leuk! Een uur later waren mijn oom en tante terug van boodschappen doen en toen kreeg ik van mijn oom een ENORME pot met augurken hahahaha.

vertelllen

We zouden nog naar de verjaardag van Roberts oma gaan en vonden het toen ook een goed moment om het big news te vertellen. We schreven dit kaartje en plakten er een foto bij van onze beeb. Oma vond het ook helemaal geweldig, tot tranen aan toe en ik heb nog nooit zo’n stevige knuffel gehad!

Precies toen ik 12 weken zwanger was hebben we het ook aan de rest van de familie verteld (telefoon, smsjes, e-mail), Robert vierde het met taart en bier op het kantoor, en we wilden ook op een grappige manier op Facebook vertellen dat we zwanger zijn. In het begin hebben we dus deze foto gemaakt om op Facebook te zetten:

Baby1Het originele idee komt natuurlijk van Pinterest en wij vonden dit ook wel een leuke manier om het écht wereldkundig te maken.

Vertellen dat je zwanger bent is tot nu toe bijna een van de leukste dingen die ik heb gedaan. Zoals je kunt zien hebben we er wel een klein beetje werk van gemaakt maar zoiets kun je toch niet zomaar voorbij laten gaan? Hebben jullie nog bijzondere dingen gedaan om te vertellen dat je zwanger bent/was?

liefsmanon kopie

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

36 reacties

 • Reageer MamaVanMo 20 mei 2014 om 13:09

  Jullie hebben het op een hele originele manier verteld vind ik! Ik moest zelf bijna een traantje laten 🙂
  MamaVanMo onlangs geplaatst…Get to know me!My Profile

 • Reageer Marieke 20 mei 2014 om 13:12

  Super leuk hoe je het bekend hebt gemaakt!

 • Reageer Joyce 20 mei 2014 om 13:14

  Aah wat leuk gedaan! 🙂
  Joyce onlangs geplaatst…Buitenspeeltips | Spelen met water!My Profile

 • Reageer Kim 20 mei 2014 om 13:16

  Haha wat origineel allemaal! Ik zou op zulke dingen helemaal niet komen haha! Die foto is echt super grappig, net een reclamespotje voor Clearblue 😀 Als ik zelf ooit zwanger ben lees ik jullie originele ideeën zeker nog eens opnieuw! Maar dat mag wel nog enkele jaren duren 🙂
  Kim onlangs geplaatst…Primark Heaven: shoplog #1My Profile

 • Reageer Sharon 20 mei 2014 om 13:17

  Super leuk gedaan Manon!

 • Reageer Miranda 20 mei 2014 om 13:36

  Wat een leuke ideetjes. Echt leuk gedaan.

  Je ziet tegenwoordig een heleboel overdreven
  ‘Bijzondere’ manieren voorbij komen, de ene nog gekker dan de ander geloof ik:) ik vind dit precies goed. Lekker normaal, maar toch speciaal!
  Miranda onlangs geplaatst…Hands off my chocolate!My Profile

 • Reageer Suzanne 20 mei 2014 om 13:56

  Super leuk gedaan, mijn vriend en ik hadden het er over na aanleiding van jouw foto! Haha de leukste ideeen kwamen naar boven, nee zoiets kan je niet zomaar voorbij laten gaan. Ik hoop ook dat ik het ooit op zo’n leuke manier mag gaan vertellen!
  Suzanne onlangs geplaatst…Summer High Tea | Drie favoriete zomerdrankjesMy Profile

 • Reageer Anoeska 20 mei 2014 om 14:24

  Wat een leuke manieren om het te vertellen! Je wilt altijd wel iets origineels doen, dat is jullie goed gelukt denk ik. 😉

 • Reageer Carolien 20 mei 2014 om 14:30

  Wat leuk gedaan zeg! Super. Kan me voorstellen dat het heel spannend is om te vertellen. Leuke ideetjes!

 • Reageer Vanessa 20 mei 2014 om 14:36

  Dat heb je leuk gedaan. Lijkt me geweldig om zo’n mooi nieuws over te brengen!
  Vanessa onlangs geplaatst…Lady Speed Stick Aloë Protect: is het de hype waard?My Profile

 • Reageer Chantal 20 mei 2014 om 15:03

  Super leuk gedaan!
  Wij kregen op mijn verjaardag 13 nov alle 3 een chocoladeletter. O O en T..opa oma en tante!

 • Reageer Marieke 20 mei 2014 om 15:16

  Aaawh die foto die jullie gemaakt hebben voor op Facebook!! Hoe leuk! En wat fijn dat iedereen zo leuk reageerde 🙂

 • Reageer Betty 20 mei 2014 om 15:16

  Aaahh Manon! Wat leuk gedaan! Inderdaad precies de goede combinatie tussen ‘iets speciaals’ en ‘niet te speciaal’. Heel erg leuk!

  En dat willen verstoppen… hahaha zo herkenbaar! Dat wilde ik ook zo graag. Maar ik wilde die eerste blikken ook zien, dus ik heb me weten te vermannen en bleef er maar gewoon bij zitten. Maar zenuwachtig dat ik was! Haha!
  Betty onlangs geplaatst…Zwanger = dik wordenMy Profile

  • Reageer Manon 20 mei 2014 om 16:25

   HAHA, ja pfff, doodeng he! Gelukkig kon ik na 3 seconden al tevoorschijn komen.

 • Reageer Renée 20 mei 2014 om 15:26

  Wat een superleuke manieren om het te vertellen. Vooral die met dat shirtje vind ik erg leuk! Ik had Bibian d’r gezicht wel willen zien. Wij hebben het nieuws aan de ouders/broers en zus verteld na de eerste echo. We hebben in New York de test gedaan en daarmee een selfie gemaakt op Times Square. Vervolgens hadden we een fotoboek gemaakt van 18 pagina’s (ik wilde er niet teveel, haha). We hadden op 30 april ’s ochtends de echo (BLOEDNERVEUS!) en gingen om 14:00 in ondertrouw. De ouders wisten dus dat we langs zouden komen met taart. Tijdens het taart eten lieten we het foto boek zien. Op de allerlaatste pagina stond die foto met de test. Eerst gingen we naar mijn ouders, daarna naar mijn schoonouders. Superleuke reacties. Ongeloof, tranen. Zelfs de vaders! En bij mijn moeder moest ik vreselijk janken, wat een opluchting was het! Omdat we in september gaan trouwen, en altijd hebben gezegd eerst te trouwen en dan kindjes, gingen de ouders er echt niet vanuit dat we al zwanger zouden zijn. Ze hadden het gewoon echt niet verwacht, dat was ook het leuke eraan. En oja, we hebben het allemaal stiekem gefilmd. Zó leuk! Ik kijk het nog vaak terug 

  Mijn vriend en ik werken bij hetzelfde bedrijf. We hadden bij 10 weken (ik was erg misselijk en kon het lastig verborgen houden én we wilden het gewoon supergraag vertellen) cupcakes met roze en blauw glazuur gemaakt. Ook weer superleuke reacties! Eerst naar mijn afdeling. Daarna naar zijn afdeling. Iedereen was verrast! Zo leuk!

  • Reageer Manon 20 mei 2014 om 16:24

   Aaah, ja met dat fotoboek vind ik ook een heel erg leuk idee. Onthouden voor een volgende 😉 haha. En wat TOF dat jullie het gefilmd hebben, dat zou ik ook wel willen haha.

 • Reageer Petra 20 mei 2014 om 15:31

  Mooi is dat hè?! Je bent niet alleen zelf dolblij maar je maakt een ander ook nog eens dolgelukkig met het nieuws. Bij de eerste heb ik onze zwangerschapstest ingepakt. Mijn ouders waren op vakantie in Nederland en ik heb het cadeau afgegeven bij de receptie van het hotel. We hebben op de parkeerplaats gewacht op hun telefoontje en hebben toen samen nog wat gedronken. Bij de 2de testte ik net voor Sinterklaas positief. Ik heb toen chocoladeletters gekocht met de O van opa en oma. En uiteraard heb ik er een gedichtje bij geschreven.
  Petra onlangs geplaatst…Waarom oordelen we zo snel?My Profile

 • Reageer Jennn 20 mei 2014 om 16:22

  Wat ontzettend leuk gedaan zeg! Ik ben nog niet zover, maar als ik zwanger ben wil ik er zeker een beetje werk van maken ja!
  Jennn onlangs geplaatst…#100happydaysofjennn, 33-48My Profile

 • Reageer Nicole 20 mei 2014 om 17:10

  Leuk gedaan hoor! Wij konden wel een cadeautje geven want we kwamen net van onze huwelijksreis af en hadden ook een boek gemaakt voor hen met trouwfoto’s! Zusje en broertje hebben we t helaas via telefoon moeten vertellen aangezien broerlief in buitenland zat..
  Nicole onlangs geplaatst…Eerlijk over moederschap #1My Profile

 • Reageer Lauriette 20 mei 2014 om 17:32

  Heel leuk om het op zo’n originele manier te vertellen!
  Lauriette onlangs geplaatst…Een leven zonder suiker, de eerste stap!My Profile

 • Reageer Pauline 20 mei 2014 om 18:51

  Wat leuk gedaan allemaal. Je hebt er inderdaad wel werk van gemaakt, leuk! Wij hadden sokjes gekocht en daarop verfde ik opa, oma en oom. Op vakantie tijdens 25jarig huwelijk van mijn ouders gegeven, ze dachten dat ze iets geks kregen ofzo haha.. Ik wist dat ze het totaal niet zou verwachten en ik deed 2 dagen ervoor de test dus had weinig tijd om iets leukers te bedenken. De rest ingelicht via telefoon met 10 weken, en via facebook een echofoto met ‘ rara wat hebben we gefotografeerd’. Op mijn werk wisten ze het al snel en niet via mij omdat ik met 6 weken meteen kotsmisselijk op de bank moest bivakkeren.
  Pauline onlangs geplaatst…Fotodagboek #19 & #20My Profile

 • Reageer Dita 20 mei 2014 om 20:15

  aah wat leuk om te lezen! En die laatste foto, haha 😉
  Dita onlangs geplaatst…Outfit of the day #11My Profile

 • Reageer lizanne 20 mei 2014 om 20:24

  Ik krijg alweer een lach op m’n gezicht als ik dit lees. Toen je het vertelde wist ik niet of ik moest lachen of huilen hahaha :’) emotionele tante lies 😉

  • Reageer Manon 20 mei 2014 om 20:49

   Hahaha, lieve emo tante Liesbeth hoor ♥♥♥

 • Reageer Jannieneke 20 mei 2014 om 20:26

  Wat leuk!!!

 • Reageer Fonghwa 20 mei 2014 om 20:33

  Wowww wat ontzettend leuk Manon!! Heel leuk bedacht!!

 • Reageer Stephanie 20 mei 2014 om 22:45

  Onwijs leeeeuk! Dit wil ik later ook doen, geweldig!!!
  Stephanie onlangs geplaatst…Muziek | Favorieten – mei 2014My Profile

 • Reageer Gwen 21 mei 2014 om 06:55

  Wat origineel zeg! Wij hebben gewoon iedereen gebeld of geappt haha, zowel de eerste als nu tweede keer. Saai hihi, als ik dit zo zie 😉
  Gwen onlangs geplaatst…Zo blij, weer zwanger!My Profile

 • Reageer Barbara 21 mei 2014 om 09:00

  Wat een superleuke nanieren om te vertellen! Cupcakes zijn ook heel mooi geworden.
  wij hadden cadeaudoosjes gekocht voor de aanstaande grootoma, opa’s en oma’s en hadden daarin de echofoto geplakt, dus als ze het doosje opendeden was het duidelijk!
  Barbara onlangs geplaatst…38 weken zwanger: de laatste loodjesMy Profile

 • Reageer Melanie 21 mei 2014 om 11:06

  Aaah super leuk! ik had ook zooooveel leuke ideeen maar doordat de eerste keer ( de 2de zwangerschap ) al vrij snel verkeerd ging moesten we bellen dat ik zwanger was maar bloedde dus dat was geen leuk nieuws.

  Bij de 3de zwangerschap ( 1ste zwangerschap is onze zoon ) gewoon de testen laten zien maar helaas had mn moeder nu ‘eerst maar even afwachten’.. Helaas ging dit ook weer mis en met de 4de zwangerschap ook weer direct verteld maar weer bang dat het mis ging dus geen leuke enthousiaste reacties van moeder en zus en ook dit ging weer mis.

  Toen bij de 5de zwangerschap, had ik er genoeg van, wilde geen baby;s meer zien, geen zwangere buik, ging niet kijken op internet na babydingen, en heb pas op het laatste moment de vk gebeld. 2 dagen later mocht ik al voor de echo en toen er eindelijk een kindje met kloppend hartje in zat heb ik mn moeder gebeld dat ik leuk nieuws had, begon natuurlijk al te huilen, maar dat het hartje eindelijk klopte!
  Nu 18 weken, maar vind het toch wel jammer maar natuurlijk heb je het niet voor het zeggen, allang blij dat het nu goed gaat!

  • Reageer Manon 21 mei 2014 om 12:01

   Oh, jee wat een rotverhaal 🙁 Lijkt me inderdaad allemaal verschrikkelijk om zoveel teleurstellingen mee te moeten maken joh! Gelukkig gaat het nu de goede kant op en kun je wel een beetje genieten!

 • Reageer Sara 22 mei 2014 om 09:25

  Echt een hele leuke manier! Ik ga de cupvakes zeker onthouden, al lijkt het mij ook heel spannend om te vertellen en moet ik mij waarsfhijnlijk ook in de gang verstoppen haha. Ik vind het trouwens ook heerlijk om om youtube filmpjes te kijken waar het te zien is hoe mensen het aan de ouders vertellen, super leuk! (Soms wat overdreven reacties, maar ik krijg er tranen van in mijn ogen haha)

 • Reageer Jennifer 22 mei 2014 om 10:01

  Haha die laatste foto zou ook echt iets voor mij/ons zijn om t posten op facebook, maar dat duurt nog wel een paar jaar! Ik zou het ook met iets als cupcakes doen, ik vind slabbetjes en speentjes zo afgezaagd (het past ook niet bij mij) en inderdaad met cadeautjes zouden mijn ouders ook al raden voor het openmaken.
  Jennifer onlangs geplaatst…Plog 20/5My Profile

 • Reageer Eline 22 mei 2014 om 12:35

  haha echt super 😀

 • Reageer Lizan 8 september 2014 om 12:41

  Mijn broer en schoonzus hebben mijn ouders het Nijntjeboekje “opa en oma Pluis” gegeven. Een paar week later mochten m’n zus en ik het ook weten: toen kwamen ze met paastompoucen aan met daarop een haan, een kip en een kuikentje. Dus toen we de opdracht kregen om goed naar het plaatje te kijken, wisten wij het ook!

  Wat ik verder heel leuk vond om te doen: met m’n moeder maak ik vaak voor nabije baby’s een 10-dagen pakket. Dat deden we nu ook, maar stiekem hebben m’n zus en ik voor onze ouders ook een 10-dagen opa-en-oma pakket gemaakt. Met o.a. het grote opa-en-oma-doe-boek (zelfgemaakt via hema, met foto’s van toen wij klein waren en activiteiten die bij opa en oma in de tuin, buurt etc gedaan kunnen worden, zoals jam maken van de zelfgeplukte bramen, naar de kinderboerderij etc), een overalletje maatje 96 (ze wonen buitenaf), een voorleesboek, badspeeltjes, zwembandjes (wonen naast het zwembad) etc. Toen we om 1 uur ’s nachts gebeld werden dat ons nichtje geboren was, hebben m’n zus en ik allebei onze vaste telefoon gepakt (we belden elkaar mobiel) en onze ouders gebeld (die hadden 2 telefoons) en ze verteld dat iemand even op het zoldertje onder het blauwe plaid moest kijken. hierdoor waren wij telefonisch getuige van dat ze het pakket ontdenkten en het opa-en-oma-doe-boek uitpakten (dat was dag 1). Het was een succes!

 • Reageer Sandra 25 november 2014 om 20:55

  Wat een leuke manieren om het aan te kondigen :D!
  Sandra onlangs geplaatst…Bijna 25: wat staat er op mijn wenslijstje?My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge