Lifestyle, Organizen, Wonen

Kijkje in mijn keuken

Vorig jaar zomer hebben wij een aanbouw aangebouwd en daarmee kreeg onze hele onderverdieping een make-over. We wilden ook een grote leefkeuken in ons huis en die wens is uitgekomen! We hebben nu al zo’n driekwart jaar deze keuken en we zijn er ontzettend blij mee. Via de blog en YouTube krijgen ik ook heel veel complimentjes over de keuken en stiekem ben ik er zelf ook heel trots op (dankjewel!).

keuken1Toen we de keuken gingen plaatsen, besloten we om afwasbare verf op de achterwand te doen. Nou, ik raad het niemand aan want het kerstdiner zit nog achter het fornuis op de muur laten we maar zeggen. We gingen op zoek naar een oplossing. Tegeltjes vinden we niet mooi en voegen worden vaak vies, RVS is zo moeilijk schoon te maken (vlekken enzo) dus kwamen we uit bij glas. Afgelopen week kwamen ze het glas plaatsen en we zijn er helemaal happy mee! We kozen voor glas met een coating aan de achterkant zodat het helemaal in de keuken past.
Ik had de keuken na het plaatsen van het glas schoongemaakt en het leek me toen wel leuk om jullie een kijkje in mijn keuken te geven. Lekker neuzen in andermans keukenkastjes, wie vindt dat nou niet leuk? Ik in ieder geval wel! Oja, ik heb niet alles picture perfect gemaakt want een keuken is nooit pico bello toch?

keuken2Helemaal links in de hoek hebben we een grote wandkast met een combimagnetron erin. In de drie bovenkastjes staan de volgende spullen: één kastje heeft alle bakblikken/cupcakeblikken etc., in kast twee liggen schalen, een tajine, ijsblokjesvormpjes etc, en in kast drie staan alle apparaten die ik vaak gebruik: tostiapparaat, blender, broodrooster etc.

keuken3Dan is helemaal links onze koelkast met klein vriesvakje. Onder de koelkast zit een kleine lade waar ik alle bakspullen (deegroller, sprinkles, kleurstoffen) in heb liggen. Onder de oven zit ook een lade waarin alle vuilniszakken, diepvrieszakjes, bakpapier etc. liggen. Helemaal rechts van de grote wandkast staat het dagelijkse servies: glazen, mokken, borden, schaaltjes…

keuken4Dan de drie laatste lades: in een lade staan grote schalen en ovenschalen, in een andere la liggen rommeltjes die nergens anders thuishoren: mengbakken, kannen, vergiet, rasp, zeef etc. Dan in de laatste lade heb ik alle theedoeken, vaatdoeken en dat soort dingen liggen.

keuken5Dan het linker deel van het aanrecht. We hebben daar een deurtje met daarachter drie lades. Het bovenste laatje is ons rommellaatje: sleutels, paracetamol, pen en papier… Daaronder staan alle kruiden en in het onderste laatjes staan andere kruiden/smaakmakers zoals sojasaus, ketjap, grote potten met peperkorrels en vitaminepotjes.
Dan hebben we de pannenla, de voorraadla en de bestekla met al het dagelijkse bestek/scharen etc.
Ik hou mijn aanrecht het liefst zo leeg mogelijk. De katten willen er nog wel eens opspringen als we niet thuis zijn en zo kan ik voordat ik ga koken het aanrecht makkelijk even afnemen (wat ik altijd doe voor het koken, ik hou niet van kattenharen enzo in mijn eten).

keuken6Dan het fornuis waar ik helemaal verliefd op ben, dat was altijd mijn droom: een hele grote oven! Ons gasfornuis heeft 6 pitten.
Rechts in de hoek staat onze Dolce Gusto en de koffiekopjes ernaast.
Dan hebben we weer een bestekla met kookgerei en allerlei andere tools: kaasschaaf, knoflookpers, ijslepels etc.
Daaronder onze “ontbijtla”: crackers, brood, pindakaas, rijstewafels etc.
In de onderste la ligt “de rest”: thee, koffie, suikerklontjes, cacaopoeder, suiker…

keuken7Tot slot nog het keukeneiland (droom nummer twee). Aan de kant van het aanrecht zit de vaatwasmachine en daarnaast het gootsteenkastje met een prullenbak voor het plastic. Rechts hebben we een kast waar een troep van Tupperware bakjes ligt en daaronder grotere apparaten: mijn KitchenAid (droom nummer drie), een Senseo en de geliefde AirFry.

keuken8Aan de achterkant van het eiland hebben we ook nog twee kasten die nog heel veel ruimte hebben. Links liggen wat kookboeken, een broodmandje en troep. Rechts ligt vooral spul voor de katten: voer, speeltjes, snoepjes en voerbakken.
Helemaal als laatst heb ik ook nog een witte buffetkast waarin alle wijnglazen, bierglazen en dat soort dingen staan. Ook mijn geliefde Oilily theeserviesje staat hier uitgestald.

Zoals je kunt zien hebben wij enorm veel ruimte in de keuken en we hebben room to grow voor onze kleine gezinsuitbreiding in november. Ik kan niet wachten om flesjes, plastic bordjes en zachte lepeltjes in de keuken te vinden ♥. De keuken is een fijne plek waar wij heel veel te vinden zijn!

Hebben jullie ook een droomkeuken?

liefsmanon kopie

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

32 reacties

 • Reageer Joyce 13 mei 2014 om 13:05

  Je keuken is echt mooi! En wat veel ruimte, heerlijk!
  Joyce onlangs geplaatst…Mama test | Nuby opstap stoeltjeMy Profile

 • Reageer Petra 13 mei 2014 om 13:20

  Heerlijk ruime keuken hebben jullie. Hier staat er ook niet meer dan noodzakelijk op het aanrecht. |Mijn droom is een open keuken. Nu is de keuken afgesloten van de woonkamer en dat vind ik minder gezellig.
  Petra onlangs geplaatst…Spam je blogMy Profile

 • Reageer Betty 13 mei 2014 om 13:29

  Wauw, geweldige keuken! Helemaal mijn smaak! En wat is hij heerlijk ruim! Straks inderdaad lekker al die babyspulletjes erbij <3
  Betty onlangs geplaatst…Moeders voor Moeders, wat deed ik?My Profile

 • Reageer patricill 13 mei 2014 om 13:36

  Mooie keuken en aahhh we hebben dezelfde keukendromen. In mijn eerste koophuis heb ik de keuken om mijn groot fornuis ontworpen en wilde ik perse een keukeneiland, toen vond ik de kitchenaid te prijzig. Twee jaar geleden dit huis gekocht, met een mooie keuken mét groot 6 pits fornuis, alleen helaas geen eiland want is lange smalle keuken maar wel mijn kitchenaid.

 • Reageer Eline 13 mei 2014 om 13:42

  Wat een fantastische keuken zeg! Ik heb vandaag ook over mijn keuken geblogd, vet toevallig! overigens grappig dat je zegt dat t niet opgeruimd is voor de foto, het is namelijk supernetjes!
  Eline onlangs geplaatst…De propere huisvrouw; Shine your sink!My Profile

 • Reageer Marloes/GLAMOURMOES 13 mei 2014 om 14:34

  Prachtige grote keuken!
  Marloes/GLAMOURMOES onlangs geplaatst…Personal: GLAMOURMOES’ WEEKLY #6My Profile

 • Reageer Lauriette 13 mei 2014 om 14:59

  Wat een prachtige grote keuken!
  Lauriette onlangs geplaatst…Mijn Treatwell bezoek aan Soraya!My Profile

 • Reageer Zina 13 mei 2014 om 15:03

  Wauw, wat een geweldige keuken! Mijn keuken is helaas super klein, dat maakt het koken/bakken toch wat minder leuk vind ik.
  Zina onlangs geplaatst…Dit is allemaal vervelend aan verkouden zijn.My Profile

 • Reageer Silke 13 mei 2014 om 15:03

  Geweldig! Mijn droomkeuken bestaat ook uit een kookeiland, maar helaas was daar in onze huidige ruimte echt geen mogelijkheid voor. We hebben hem verder wel naar onze eigen smaak aangepast, dus hij komt in de buurt 😉 én hier ook een KitchenAid op het aanrecht!

  Ik vind dat je een hele mooi rustige (grote!) keuken hebt, komt ook doordat je je aanrecht zo lekker vrij houdt. Leuk om te zien.
  Silke onlangs geplaatst…Reisinspiratie: Cinque TerreMy Profile

 • Reageer Hannah 13 mei 2014 om 15:03

  Echt heel erg mooi! Zo’n soort keuken mag later ook wel in mijn huis 🙂
  Hannah onlangs geplaatst…Photo Diary #7 | My life latelyMy Profile

 • Reageer Cindy 13 mei 2014 om 15:38

  Ik zag je keuken al bij filmpjes voorbij komen en dat is dé droomkeuken die ik ook wil hebben. Wij hebben nu een grote keuken, maar nog wel 4 pits koken (inductie) en het zou geweldig zijn als dat 6 pits, of 5 pits zou worden. En zo’n kookeiland! Wauw! Ik neem je keuken mee naar hoe ik mijn keuken wil hebben 😉
  Cindy onlangs geplaatst…Steviazoetstof van GreensweetMy Profile

 • Reageer Miranda 13 mei 2014 om 15:48

  oh manon! Ik ben echt helemaal verliefd op je keuken! Elke keer als ik hem zie in een filmpje valt het op;) errug mooi hoor! Daar mag je zeker trots op zijn.

  Mooi dat glas aan de achterkant. Daar ga ik misschien ook maar eens naar op zoek. Onze keuken zat er net in toen wij het huis kochten, er zat alleen nog niks op de muur. Omdat ik geen roestvrijstaal of afwasbare verf (:D) wilde hebben we tegeltje gedaan. Ik heb echt spijt door dat gedoe met voegen. Ik heb er aankomend weekend zelfs een blogje over haha. Schoonmaken van voegen, wat een drama is dat.

  Maar jouw glas ziet er echt supermooi uit.. dat onthou ik even!
  Miranda onlangs geplaatst…DIY: Hoe kun je een Cadeau inpakken?My Profile

  • Reageer Manon 13 mei 2014 om 16:51

   Ja, ik ben nu al helemaal dol op dat glas. Echt een uitkomst, ook heel makkelijk en goed schoon te houden! Beetje glassex en klaar!

 • Reageer José 13 mei 2014 om 16:00

  Ik vind jullie keuken echt heel erg mooi. Echt mijn smaak! Hij lijkt wel wat op de onze. Ook wij hebben zo’n spoeleiland (met afwasmachine en gootsteen) mijn moeder bijvoorbeeld had wel wat twijfels, maar dat is echt ongegrond, het werkt best wel prettig en staat lekker ‘luchtig.

  KitchenAid <3

  • Reageer Manon 13 mei 2014 om 16:50

   Ja! Dat vonden wij ook. Als wij in de woonkamer zitten dan kijken we op het eiland zeg maar. Als we er een fornuis hadden geplaatst dan zou er ook een afzuigkap boven moeten en dat blokkeert ons zicht zo naar buiten toe, dus dit is echt ideaal!

 • Reageer Fonghwa 13 mei 2014 om 16:08

  Jullie keuken viel mij inderdaad meteen op toen ik een video keek. Prachtige keuken! En superhandig 6 kookpitjes!
  Ik heb trouwens sinds gisteren jullie blog ontdekt via Kelly van Kellycaresse. Nou jullie hebben er een fan bij! Jullie hebben superleuke onderwerpen, video’s zijn leuk om te zien en jullie 2 samen zijn zo enthousiast wat jullie zeker uitstralen. En stiekem ben ik ook een klein beetje verliefd geworden op River hihi ♥

  Hoelaat en op welke dagen komen artikelen en video’s online? Jullie behoren nu zeker tot mijn dagelijkse routine!

  • Reageer Manon 13 mei 2014 om 16:49

   Ah, dankjewel voor al je complimentjes! Wij hebben elke dag twee artikelen (om 6:00 en om 13:00) en in het weekend 1 artikel (om 6:00). Filmpjes verschillen op welke dagen deze online komen, we willen sowieso elke week 1 filmpje, vaak zijn dit er wel 2!

 • Reageer Nicole 13 mei 2014 om 16:51

  Vind jullie keukenblad echt enorm mooi!
  Dat hoogglans van de kastjes vind ik dan wat minder maar wat ben ik jaloers op de ruimte zeg!!
  En dat eilandje.. Gaaf!
  Dat is wel voordeel van een eigen huis, wij huren dus kunnen het nooit zo maken zoals we willen!
  Nicole onlangs geplaatst…Het bezoekje aan.. het consultatiebureauMy Profile

 • Reageer Rosanne 13 mei 2014 om 18:59

  Wat een mooie keuken! Ben stiekem wel een beetje jaloers, hihi 🙂
  Rosanne onlangs geplaatst…Een beginnende bloggerMy Profile

 • Reageer Fleur 13 mei 2014 om 19:01

  Wat een ontzettend mooie keuken zeg!
  Het ziet er rustig en heel ruim uit, ik vind het eilandje ook ontzettend leuk!
  Het straalt heel veel mooie luxe uit:).
  Fleur onlangs geplaatst…Lifestyle | BITS: A Tale Of Two ShoesMy Profile

 • Reageer Dita 13 mei 2014 om 19:51

  Wat een mooie keuken! Wij gaan in aug verhuizen en ik wil ook een mooie keuken. Hebben jullie alleen dat vriesvak of ook nog ergens een grotere? Wij vriezen best veel in en een zo’n vak is voor ons nu al echt te kleun, haha 😉
  Dita onlangs geplaatst…Random foto’s van fijne dingenMy Profile

  • Reageer Manon 13 mei 2014 om 19:54

   Wij hebben in de garage ook nog een koelkast met 3 vrieslades haha.

 • Reageer Sara 13 mei 2014 om 20:56

  Leuk om te zien en wat een prachtige keuken! Zo´n eiland is ook mijn droom. Mijn ouders hebben ook een grote keuken waar je kan zitten en daar komt iedereen altijd samen. Als iemand aan het koken is dan zit iedereen er gezellig bij en kletsen we ondertussen!

 • Reageer Mama's Jungle 13 mei 2014 om 23:22

  Wat een prachtige keuken! Kan zo in een magazine, echt waar. Wij hebben een Ikea keukentje, maar voor mij helemaal prima.
  Mama’s Jungle onlangs geplaatst…Een luierverhaaltje met een luchtje eraanMy Profile

 • Reageer Remy | BakingBeautyNL 14 mei 2014 om 12:28

  Aangezien ik keukens verkoop viel me jullie keuken ook op.
  Een keukeneiland is perfect voor het opnemen van de video’s.
  Op dit moment zit ik weer in een starterswoning, maar mocht ik gaan verhuizen met Marije dan wil ik ook iets met een eiland! En net als jullie heel veel laden.

  Mooie houten vloer en basis wit is perfect. Zelf had ik voor een licht grijze werkblad gekozen, maar gelukkig: smaken verschillen.

  Jammer data de katten op het aanrecht springen, daar is niks aan te doen, maar denk dat je de KitchenAid anders wel op het aanrecht zou hebben. Niet?

  Fijne dag vandaag!
  Remy | BakingBeautyNL onlangs geplaatst…Shoplog Duitsland: KIKO, DM, RitualsMy Profile

  • Reageer Manon 14 mei 2014 om 12:58

   Dankje! Wij hebben voor een houten blad gekozen omdat we van die landelijke look houden, maar grijs is ook heel mooi inderdaad. Ik had in onze vorige keuken de KitchenAid op het aanrecht maar ik gebruik ‘m niet echt wekelijks en dan staat ie al gauw in de weg en zit zo snel onder het stof enzo. Thanks voor je leuke comment :)!

 • Reageer Eline 14 mei 2014 om 17:34

  wauw, prachtige keuken!

 • Reageer Suzanne 14 mei 2014 om 20:43

  Ik ben zo jaloers op jouw kitchen aid… En op je keuken, wat prachtig. Hemel!
  Suzanne onlangs geplaatst…Studeren | Update thuisstudie VoedingsdeskundigeMy Profile

 • Reageer Ellen E 14 maart 2016 om 20:33

  Hoi Manon,

  Ik weet niet of je nog comments op een ouder bericht leest, maar ik had een vraag.
  Mijn man en ik gaan dit jaar ons eigen huis bouwen, dus zijn druk aan het uitzoeken naar o.a. wat we willen qua keuken. Nu dacht ik in eens aan de keuken van jou. Zie het wel eens in je filmpjes terug en we vinden het een erg mooie keuken. We zouden dan ook een soortgelijk iets willen. Nu vroegen wij ons af waar jullie destijds de keuken aangeschaft hebben. Mocht je dit liever voor jezelf houden dan begrijp ik dat uiteraard ook.
  Groetjes,
  Ellen

  • Reageer Manon 15 maart 2016 om 06:51

   Hoi! Onze keuken komt van Keukenloods!

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge