Food, Lifestyle, WeightWatchers

Life with Lizanne: WeightWatchers met het gezin

Zoals veel van jullie al weten ben ik nu ongeveer 20 kilo kwijt geraakt met WeightWatchers. Misschien weten jullie niet dat ik nog thuis woon bij mijn ouders. In het blogje van vandaag geef ik 5 tips hoe je kan afvallen terwijl de rest van het gezin niet meedoet. Natuurlijk is dit artikel ook handig als je een gezin hebt of een partner die niet af hoeft te vallen!

DSC_0005

Tip 1: Zorg ervoor dat je gezin je 100% steunt
Dit vind ik de nummer 1 tip: vertel je ouders dat je af wilt vallen, op welke manier je dat wilt gaan doen en vraag of ze je willen steunen. Mijn ouders houden rekening met mij door niet elke avond een zak chips open te trekken waar ik naast zit en zoveel mogelijk gezonde dingen in huis te halen.

Tip 2: Maak een planning voor het avondeten
Wat bij mij onwijs goed heeft geholpen is om een planning te maken voor het avondeten. Elke zondagavond legden mijn moeder en ik onze agenda’s naast elkaar en keken we wie wanneer thuis at en wanneer we snel en makkelijk moesten eten. Zo wist ik de hele week waar ik (vooral qua punten) aan toe was, en mijn moeder vond het natuurlijk handig voor de boodschappen!

DSC_0349Lekker samen uit eten gaan moet kunnen!

Tip 3: Ga mee boodschappen doen.
Nou vind ik het superleuk om boodschappen te doen (ja echt!!), dus voor mij is dit geen probleem. Maar laat je ouders (of diegene die altijd de boodschappen doet) zien welke producten je veel eet en wat je graag wilt hebben. Na een paar weken WeightWatchers kwam mijn moeder standaard thuis met eten en drinken voor mij en wist ze al dat ik sowieso elke week crackers, kwark en diepvriesfruit wou. Ideaal en natuurlijk super lief!

Tip 4: Eis ruimte in de koelkast en voorraadkast
Dit klinkt misschien een beetje asociaal, maar voor mij heeft dit supergoed geholpen. Ik heb een mandje in de voorraadkast met mijn WeightWatchers snacks, wat chips die ik mag en crackers. Iedereen weet dat dit mijn mandje is en dat hier mijn spulletjes in liggen. Niemand mag hier aankomen zonder toestemming ;-)! Hetzelfde geldt voor de koelkast: een pakje vleeswaren en een bakje filet zet ik altijd in de groentela uit het zicht, anders eet iemand anders het weer op!

20140514_092217

Tip 5: Zorg voor alternatieven
Tja, soms komt het helaas ook wel eens voor dat je planning niet gaat zoals gepland: iemand komt laat thuis, moe en geen zin om te koken. Dan wordt er bijvoorbeeld friet of chinees gehaald. Natuurlijk kan je best een keertje meedoen, maar mijn advies is: zorg dat je altijd een alternatief in huis hebt. Een zakje groente en kipfilet in de vriezer, rijst erbij en je hebt een gezonde snelle maaltijd. Zo ook met pasta en een blik gepelde tomaten: supersimpel maar wel een gezond alternatief!

liefslizanne

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

13 reacties

 • Reageer Dita 15 mei 2014 om 06:40

  Erg handig deze tips!
  Dita onlangs geplaatst…Ooglook – Every dayMy Profile

 • Reageer Kelly Caresse 15 mei 2014 om 07:31

  Wat een goede tips! Fijn dat je ouders je zo steunen en rekening ermee houden.
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…Diary donderdag : Eerste moederdag, Mascha happy life en datenight!My Profile

 • Reageer MamaVanMo 15 mei 2014 om 07:56

  Hele handige tips! O boodschappen doen vind ik ook heel fijn 🙂

 • Reageer Geertje 15 mei 2014 om 08:34

  fijne tips…Ik heb het geluk alles zelf in de hand te hebben, maar het is wel belangrijk inderdaad dat je familie je steunt!
  Geertje onlangs geplaatst…Vakantaseren: ParijsMy Profile

  • Reageer Lizanne 15 mei 2014 om 20:29

   Dat is zeker belangrijk! En heeft ook zeker meegespeeld met mijn gewichtsverlies

 • Reageer Miranda 15 mei 2014 om 09:19

  Wat een goede tips.
  Goed om te lezen dat jouw ouders je zo steunen!

  Ik woon alleen met mijn man en heb de luxe alles zelf in de hand te hebben. Hij hoeft niet af te vallen maar eet gewoon met me mee. Gezond eten is ook goed voor hem;)
  Miranda onlangs geplaatst…Throw Back Thursday: Jochem MyjerMy Profile

 • Reageer Lauriette 15 mei 2014 om 09:47

  Wat fijn dat er zoveel rekening met je gehouden wordt, top prestatie hoor, 20 kilo! Wauw!
  Lauriette onlangs geplaatst…Avocado, Bacon en Honing SandwichMy Profile

 • Reageer Nicole 15 mei 2014 om 10:12

  Wat fijn zeg dat je ouders ook zo goed meedenken en meehelpen!
  Ik heb ook de knop weer om gezet en aangezien ik altijd zelf de boodschappen doe en ook kook ga ik een mooi lijstje maken met standaard dingen die ik wekelijks wil kopen. En de tip van ‘een reserve’ iets in huis hebben is ook erg fijn. Al heb ik zelf soms geen zin om te koken en juist dat is het gevaar!
  Nicole onlangs geplaatst…AchtertuinMy Profile

 • Reageer Cindy 15 mei 2014 om 11:29

  Wat een goede tips. Ook voor iemand die niet meer thuis woont (het bakje opeisen haha) Mijn vriend pakt soms ook iets wat voor mij bedoeld was (en vice versa trouwens ook hoor, guilty!) Wat een topprestatie zeg, fijn dat je ouders rekening met je houden!
  Cindy onlangs geplaatst…Picture Time – mei #1My Profile

 • Reageer Yvonne 15 mei 2014 om 15:32

  Handige tips, lijkt me idd een stuk moeilijker om vol te houden als je met meer mensen thuis bent. Je staat wel sterk in je schoenen dan;) Bij mij is het heel belangrijk dat ik bepaalde snacks ed gewoon niet koop, of in elk geval niet op voorhand, want dan eet ik het meteen op. Als het bv weekend is dan mag ik wel chips eten maar dan moet ik die zak op zaterdag kopen bij het boodschappen doen en niet doordeweeks al want dan haalt ie de zaterdag niet..
  Yvonne onlangs geplaatst…Toch even een persoonlijke update, nu echt!My Profile

 • Reageer naomi 15 mei 2014 om 19:27

  Wat een handige tips!
  naomi onlangs geplaatst…Review: 3x Essense nagellakMy Profile

 • Reageer Eline 15 mei 2014 om 20:37

  Fijn dat je ouders je zo steunen, dat maakt het lijkt me net even iets makkelijker!
  Eline onlangs geplaatst…De propere huisvrouw; Shine your sink!My Profile

 • Reageer alexa 18 mei 2014 om 11:32

  Leuk!
  alexa onlangs geplaatst…Treatwell Palma MassageMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge