Lifestyle, Persoonlijk

Mijn boodschappenlijstje

Vroeger, of nouja tot vorig jaar, ging ik gewoon naar de winkel en keek ter plekke wat ik wilde eten, stopte het in het winkelwagentje en reed met de kar naar de kassa. Toen we allebei werkloos waren, moesten we toch wat zuiniger aan doen. We hadden een vast bedrag per week en daar wilde ik graag onder blijven. Om niet voor schut te staan bij de kassa besloot ik thuis het boodschappenlijstje te maken en op de Albert Heijn website de prijzen erachter te zetten. Zo wist ik thuis al wat ik kwijt zou zijn in de winkel en kan je soms wat extraatjes nemen omdat je die dan ingecalculeerd hebt. Het klinkt misschien heel dom en kinderachtig, maar zo zie je pas echt wat alles kost en wat je uitgeeft. Toen ik daar nog niet oplette kon ik zo op een dag 50 euro uitgeven en de volgende dag nog weer naar de winkel moeten omdat je “niet gedacht had aan het avondeten”. Nu ik alles uitdokter, kosten de boodschappen ook veel minder en heb ik veel minder impulsaankopen.

1Ik plan dus eerst voor de hele week wat ik ga eten, hierbij houd ik ook gelijk rekening met de lunches van mijn vriend. Nadat ik voor een hele week gepland heb, ga ik het boodschappenlijstje maken. Ik ga de hele weekplanning na en schrijf alles op wat ik nodig heb. Dan pak ik de iPad erbij en ga ik naar de Albert Heijn site. Daar kan je precies zien wat alles kost, ideaal. Dat schrijf ik er dan achter.

2Nadat ik alles opgezocht heb reken ik de totaal prijs uit. Ik word altijd heel blij als ik onder de 50 euro zit voor een hele week, dat is toch kicken. Ik moet wel toegeven dat hier de potjes van River niet bij in zitten, hij eet ook niet vaak meer potjes, meestal eet hij met ons mee. Maar laat ik zeggen dat ik per week 2 á 3 potjes van €0,90 cent per week haal. Verder zitten de luiers hier ook niet bij, maar die haal ik in Duitsland, 100 stuks voor 11 euro.

Het kost misschien wat meer tijd om zo je boodschappen uit te dokteren, maar ik doe het al heel lang zo en ik word er steeds sneller in, en hee het is altijd mooi meegenomen als de boodschappen minder kosten!

Hoe doe jij de boodschappen? Maak je ook lijstjes of ga je gewoon naar de winkel en bedenk je het ter plekke?

liefsbibian

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

25 reacties

 • Reageer Vanessa 15 mei 2014 om 13:18

  Ik maak altijd een boodschappenlijstje als ik ga winkelen. Zo koop ik enkel wat ik nodig heb én het bespaart ook veel geld!
  Vanessa onlangs geplaatst…Boek: Happy Life door MaschaMy Profile

 • Reageer Petra 15 mei 2014 om 13:21

  Ik maak altijd een boodschappenlijstje. Het liefst op papier maar soms via de AH app. Dat vindt manlief prettig. Dan is ook gelijk de looproute bepaalt.
  Petra onlangs geplaatst…Van babykamer naar stoere jongenskamerMy Profile

 • Reageer rachel 15 mei 2014 om 13:26

  ik reken ook altijd graag alles van te voren uit! wat goedkoper is.. is alleen maar goed vind ik! liefs x

 • Reageer Jennn 15 mei 2014 om 13:46

  Ik maak wel lijstjes, maar reken niks uit. Met als gevolg dat ik af en toe toch wel schrik als ik af moet rekenen hoor.
  Jennn onlangs geplaatst…Change the World: kweek je eigen etenMy Profile

 • Reageer Sophie 15 mei 2014 om 14:06

  Ik maak inderdaad ook lijstjes.
  Wij halen eerst altijd alles bij de lidl en wat ze daar niet hebben bij de gewone supermarkt. Lidl scheelt toch behoorlijk!

 • Reageer Andrea 15 mei 2014 om 14:14

  Dat doe je slim! Ga ik volgende week ook eens voor zitten. Waar haal jij de luiers? 100 voor 11 euro is niet duur!

  • Reageer Bibian Sloot 15 mei 2014 om 14:21

   In Duitsland bij de DM drogist!

 • Reageer Wendy (B) 15 mei 2014 om 14:28

  Ik schrijf op wat er zoal nodig is (daarvoor is dat niet voor de komende week) en als ik genoeg heb, ga ik naar die desbetreffende winkel de boodschappen halen 🙂

 • Reageer Agneta 15 mei 2014 om 14:46

  Ik maak wel lijstje maar meer om dingen die ik normaal niet elke week koop niet te vergeten. Daarnaast winkel ik bij de lidl en doe ik bij de AH alleen boodschappen die ze bij de lidl niet hebben. Scheelt ook weer in prijs. We hebben hier keus uit 5 supermarkten in de buurt. Ik kan nooit eten bedenken voor een hele week, ik bedenk me elke dag wel 10x voor we echt wat op tafel hebben staan.
  Agneta onlangs geplaatst…Brief tussen Travelsuitcase en Pinkit.nlMy Profile

 • Reageer Marloes/GLAMOURMOES 15 mei 2014 om 14:53

  Het is wel beter om thuis je lijstje te maken en alleen de dingen te kopen die op je lijstje te staan. En vooral geen boodschappen doen als je honger hebt haha ;).
  Marloes/GLAMOURMOES onlangs geplaatst…Personal: Blogger’s life tagMy Profile

 • Reageer Dianne Overbeeke 15 mei 2014 om 15:27

  Ik maak een lijstje, want anders ben ik bang dat ik iets vergeet te kopen! Ook ik pak altijd het goedkoopste wat er in het schap staat!
  Dianne Overbeeke onlangs geplaatst…Persoonlijk – Mijn eerste keer TAGMy Profile

 • Reageer Carolien 15 mei 2014 om 15:49

  Ik doe het zo vaak mogelijk ook zo. Wat ik ook doe als ik er tijd voor heb (af en toe) dan ga ik met dat lijstje met ah prijzen naar lidl en/of aldi en haal ik daar alles wat goedkoper is dan bij de appie. Ook ideaal! Alleen heb ik er niet zo veel tijd voor helaas

 • Reageer Remy | BakingBeautyNL 15 mei 2014 om 16:15

  Heel herkenbaar. Ik zet zelf niet de prijzen er achter, maar maak wel een lijst op de Appie App. Die is meer voor het wegstrepen en om aan het lijstje te houden. Ik ga ook niet meer kopen dan op het lijstje. Dus geen impulsaankopen voor mij 😉

  200.- per maand moet prima te doen zijn en het is juist een uitdaging om dit te realiseren.

  Fijne avond!

 • Reageer Lauriette 15 mei 2014 om 16:17

  Wat een structuur zeg, fijn! Ik maak wel eens lijstjes maar reken het nooit uit met prijzen. Ik kijk ook eigenlijk per dag wat ik dan ga eten, heb nooit zoveer ideeën haha.
  Lauriette onlangs geplaatst…Papieren Bunny van Loods 5My Profile

 • Reageer Desiree 15 mei 2014 om 17:21

  Grappig ik doe op precies dezelfde manier boodschappen. Ik kijk ook altijd even ik de voorraadkast en in de vriezer wat we nog in huis hebben. Wij hebben het een hele periode heel zuinig aan moeten doen. Nu hebben we het veel ruimer maar toch maak ik er nog een sport van om zo goedkoop mogelijk de week boodschappen te doen. Wij gaan altijd naar de lidl en ah.

 • Reageer Sara 15 mei 2014 om 17:24

  Heel handig en zo koop je inderdaad niet zomaar dingen. Ik heb het een tijdje zo gedaan, maar bleef dan met veel groente/melk/brood zitten omdat we dan toch ineens spontaan ergens gingen eten of langs mijn ouders ofzo. Af en toe maakte ik het dan alsnog om in te vriezen, maar dat eten we uiteindelijk nooit meer op. Nu ben ik elke dag wel in de ah en ik word er gek van! Heb nog geen methode gevonden die voor ons werkt! Zou heerlijk zijn om elke week max €50 uit te geven en moet ook lukken met ze 2e!

 • Reageer Eline 15 mei 2014 om 20:57

  Ik maak ook lijstjes, Ik heb een heel beperkt budget en ga er o zondagavond dus echt even voor zitten. Ik kijk wat er nog in de vriezer en koelkast ligt en probeer daar combi’s mee te maken en maak aan de hand daarvan mijn boodschappenlijstje 🙂
  Eline onlangs geplaatst…De propere huisvrouw; Shine your sink!My Profile

 • Reageer Miranda 15 mei 2014 om 21:00

  Poeh wat een discipline! Knap ook, onder de 50 euro!

  Ik maak wel altijd een weekplanning en maak dan het lijstje in de Appie app. Die zet ik op looproute van mijn Albert Heijn en loop dan zó de winkel door met mijn lijstje:)

  Jammer dat de app de kosten nog niet optelt dus dan weet ik het alsnog pas bij de kassa.

  Als ik ooit geld moet besparen dan kan dat zeker op de boodschappen want ik koop veel dure dingen:) maar zo lang het nog niet hoeft… Besteed ik daar nog weinig aandacht aan eigenlijk:)
  Miranda onlangs geplaatst…Throw Back Thursday: Jochem MyjerMy Profile

 • Reageer Lianne 15 mei 2014 om 21:07

  Ik maak ook altijd een weekplanning en een boodschappenlijst. Ik haal de boodschappen bij de lidl en groente en fruit op de markt, scheelt echt een hoop vergeleken met AH.

 • Reageer Suzanne 15 mei 2014 om 21:52

  Ik ben dol op boodschappen doen (waar ik er voor een jaar geleden nog een hekel aan had) maar dan wel boodschappen met een lijstje, zodat ik precies weet wat ik nodig ben en niet hoef te zoeken. Ik heb een standaard lijstje en kijk daarnaast wat er in de aanbieding is.
  Suzanne onlangs geplaatst…Running | Goals MeikeMy Profile

 • Reageer Dita 15 mei 2014 om 22:06

  Leuk om te lezen, ik maak elke don een lijstje en bedenk wat we die week gaan eten. Op vrijdag ben ik vaak vrij en doe ik boodschappen. Scheelt een hoop geld en we gooien minder weg
  Dita onlangs geplaatst…Ooglook – Every dayMy Profile

 • Reageer Nicole 15 mei 2014 om 22:30

  Ik maak wel lijstjes maar we pakken toch ook nog best vaak dingen die niet op het lijstje staan. Daardoor zijn de boodschappen de ene week wel duurder dan de andere week. Wij zitten overigens ook niet al te ver van Duitsland af, misschien toch ook maar daar luiers halen?!
  Nicole onlangs geplaatst…AchtertuinMy Profile

 • Reageer Patricia 15 mei 2014 om 22:39

  Zo doe ik het ook vaak; lijstje maken met de prijzen erachter.

  Ik zou wel eens een paar weekmenutjes van jullie willen zien 😀

 • Reageer Danielle 16 mei 2014 om 11:12

  Ik maak ook voor een aantal dagen een menu en maak lijstjes, maar haal bij 3 verschillende supermarkten mijn boodschappen. En reken ook niks uit. Heb ook nog wel geregeld produkten die niet op mijn lijstje staan. Maar meer omdat ik ze dan wel nodig heb, maar vergeten ben op te schrijven. Pendaalemmer zakken bijv.
  Wat ik wel doe is een ‘r’ in een rondje erachter schrijven zodat ik weet dat het in de reclame is!

 • Reageer Zina 16 mei 2014 om 17:20

  Ik ga bijna altijd met een lijstje naar de supermarkt omdat ik anders dingen ga kopen die ik helemaal niet nodig heb of ik vergeet dingen. Moet ook zeggen dat sinds ik het niet meer zo breed heb, ik veel meer let op wat ik koop en waar ik het koop. Soms scheelt de Lidl echt euro’s en het basic merk bij de Appie is vaak ook stukken goedkoper.
  Zina onlangs geplaatst…Studie: Honours wattes?My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge