Lifestyle, Persoonlijk

Naar de kattenkapper

Afgelopen donderdag ging ik met mijn twee grote pluizenbollen naar de kattentrimsalon. Wij gaan altijd naar Ilona’s Kattensalon. Het is een klein half uurtje rijden hier vandaan en ik ben ontzettend blij als ik er altijd weer heen ga. Twee keer per jaar ga ik met Bouli en Balou hierheen om hun overtollige vacht te laten weghalen. Zelf kan ik dit gewoon niet en ik heb niet de goede materialen in huis, geen opleiding hiervoor gevolgd en ik wil al die losse haren niet in huis hebben! En ik ga nu volgens mij 2 jaar naar Ilona en ik vind het geweldig! Echt een aanrader voor langharige katten (en konijnen!) om eens een bezoekje te brengen aan een kattentrimsalon.

20140515_102630Klaar voor vertrek!

bouli2Bouli was als eerste aan de beurt. Ze ging lekker liggen en liet het over zich heenkomen haha. (Dat kapje heeft ze om zodat ze niet ineens uit kan halen.) Oja: trimmen doet net zoals bij een hond absoluut GEEN pijn bij de dieren. Ze haalt puur het losse haar en de dikke onderwol weg! Natuurlijk vinden dieren het moeilijk en niet leuk om een uur op een tafel te staan/liggen maar als het pijn zou doen zou ik dit nooit doen! Altijd als ze weer thuis zijn, zijn de katten een stuk energieker dan anders. Logisch: de hebben het niet meer ontzettend warm na het rennen/spelen, en een dikke vacht met eventuele knopen/klitten zit natuurlijk ook niet heel lekker lijkt me. Kan gaan jeuken en kriebelen. Dus even een disclaimer als mensen denken dat het dierenmishandeling is: nee, totaal niet, het is juist in het voordeel van de dieren en extra verzorging!

20140515_122319HEERLIJK! Kijk dan hoeveel vacht eruit komt. Dit is na een uurtje werk.

balou2Toen was Mister Balou aan de beurt. Hij begon al lelijk te doen terwijl ze nog niks gedaan had :’). Grote mond maar verder ook niet haha. Nadat Balou klaar was, na een uurtje lag hij alweer heerlijk te spinnen in zijn mandje en kopjes te geven.

20140515_132019En ook bij Balou kwam er een extra kat uit!

bouliIk had ook nog voor en nafoto’s genomen. Je kunt het niet heel duidelijk zien op de foto’s, maar in real life zijn ze echt MINI-katjes geworden haha.

balouOok bij Balou kun je het goed zien maar vooral heel goed voelen. Weer een heerlijk dun, glad, gezond vachtje!

Over een half jaartje gaan we weer en dan zijn ze er ook echt weer aan toe hoor. Gaan jullie wel eens met je hond, kat of konijn naar de trimsalon?

liefsmanon kopie

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

27 reacties

 • Reageer Kelly caresse 18 mei 2014 om 07:56

  Hahaha wat leuk en schattig om te zien! En wat een grote hoeveelheid haren komt er bij die snoezige lieverds vanaf zeg.
  Kelly caresse onlangs geplaatst…Outfit : De Zara turquoise vlindertopMy Profile

 • Reageer Suzanne 18 mei 2014 om 08:02

  Haha die foto van Balou is leuk, echt zo van ‘nou was dat allemaal nodig baas?’
  Suzanne onlangs geplaatst…Hotspot | Bed and Breakfast Oh Oh Den HaagMy Profile

 • Reageer MamaVanMo 18 mei 2014 om 08:26

  Wat zijn ze schattig! Maar heb je niet drie katten of vergis ik me?
  MamaVanMo onlangs geplaatst…Get to know me!My Profile

  • Reageer Manon 18 mei 2014 om 09:08

   Klopt! Die 3e is een korthaar dus die kan ik zelf bijhouden!

 • Reageer Desiree 18 mei 2014 om 08:26

  Haha leuk hoor! Je ziet echt duidelijk het verschil! En daar is niks geen mishandeling aan hoor! Juist nooit laten trimmen lijkt mij eerder mishandeling omdat ze er dan veel last van kunnen krijgen!

 • Reageer Zina 18 mei 2014 om 08:41

  Woah, echt bizar hoeveel haar loslaat, ik vind dat je het ook best goed kan zien. Mijn eigen katjes borstel ik 1 á 2 keer per week, afhankelijk van hoe erg ze verharen. Ze zijn allebei best wel een tijdje in de rui geweest maar dat is gelukkig nu voorbij, al is mijn kleine katje nu wel zijn babyvacht kwijt 🙁
  Zina onlangs geplaatst…Siep en Kees een half jaar bij ons – the furry friend tagMy Profile

 • Reageer Geertje 18 mei 2014 om 08:41

  Ik deed mijn hondje Brutus (was een chihuahua,moet je voorstellen) ook alijd naar de kapper. Het was een langharige, dus in de zomer lekker kort maken!
  Geertje onlangs geplaatst…Plog: 17 mei 2014My Profile

 • Reageer Eline 18 mei 2014 om 09:55

  super hoor! Mooie katten!

 • Reageer Iris 18 mei 2014 om 09:58

  Aaaaah lieve fluffy’s!
  Niks (laten) doen aan de vacht is juist mishandeling! Klitten doen hartstikke veel pijn, vooral als ze dicht op de huid zitten.
  Ik heb twee kortharige katten, die ik regelmatig uitborstel met een Furminator, en een Ierse Wolfshond die geplukt moet worden 2 keer per jaar, daar hebben we een cursus voor gevolgd dus dat doen we zelf. Altijd een hele klus met zo’n mega hond, daar gaan wel 10 uur in zitten (verspreiden we over een week).

  • Reageer Manon 18 mei 2014 om 11:26

   Wauw, 10 uur! Zo’n hond is natuurlijk ook wel 10x groter dan deze katten haha.

 • Reageer Kim 18 mei 2014 om 11:08

  Ahh wat schattig om te zien!
  Kim onlangs geplaatst…Nail it Sunday: Cute CoralMy Profile

 • Reageer Lauriette 18 mei 2014 om 11:10

  Wauw wat komt daar veel haar vanaf!
  Lauriette onlangs geplaatst…RoomblushMy Profile

 • Reageer Miranda 18 mei 2014 om 11:47

  Wat een leuke foto’s! Haha vooral die naast de grote berg vacht:)

  Nee hoor, dit doet de katten zeker geen pijn, volgens mij is het pas ‘dierenmishandeling’ wanneer je dit nooit zou doen, ze hebben alleen maar last van dat overtollige wol:)

  Onze bulldog hoeft gelukkig niet naar de plukker maar de hondjes van m’n ouders en zus moeten beide wel. Dat ziet er ongeveer zo uit als bij jou katten:) zij gaan ook 2 keer per jaar en zijn super vrolijk en energiek na de tijd:)
  Miranda onlangs geplaatst…Voegen schoonmaken, hoe krijg je ze weer wit?My Profile

 • Reageer Jess 18 mei 2014 om 12:22

  Wat een lading haar komt er vanaf zeg! Heerlijk dat ze daar vanaf zijn met dit warme weer. Onze katten zijn kortharig dus wij hoeven niet naar de kattenkapper. Zou het anders zeker wel doen, denk ik.
  Jess onlangs geplaatst…Born to be a surferboyMy Profile

 • Reageer Marije - BakingBeautyNL 18 mei 2014 om 12:52

  WAUW komt er echt zoveel haar vanaf! En dan nog hebben ze haar over! Heel bijzonder hahaha. Ik ga zelf nooit met mijn katten naar de kapper.. Sterker nog. Ik ga zelf amper naar de kapper haha 😉
  Marije – BakingBeautyNL onlangs geplaatst…Het jurkjesseizoen is weer geopend!My Profile

 • Reageer Eline 18 mei 2014 om 14:48

  haha wat een haar, hoppa, extra katje erbij. Ongelofelijk dat er van zulke kleine diertjes zoveel af kan komen zeg!
  Eline onlangs geplaatst…De operatiedatum is bekend!My Profile

 • Reageer Marion 18 mei 2014 om 15:13

  Oh shit, ik heb gewoon de slappe lach. Hahahaahaa!!
  Marion onlangs geplaatst…Photochallenge 52 weeks: Week 20My Profile

 • Reageer Remy | BakingBeautyNL 18 mei 2014 om 15:36

  Wat zijn ze schattig!!!

  Eerlijk, ik ben nog nooit naar een trimsalon geweest, maar een hoop haren zeg.

 • Reageer Dita 18 mei 2014 om 17:34

  Wauw wat een haar komt daar af, haha 🙂 Leuke post!
  Dita onlangs geplaatst…Lichtpuntjes #8My Profile

 • Reageer Petra 18 mei 2014 om 17:46

  Ik ben ook verbaasd dat er nog zo vel haar vanaf komt. Wat een prachtige katten zijn het.
  Petra onlangs geplaatst…Kledingstress en de oplossingMy Profile

 • Reageer Vanessa 18 mei 2014 om 20:35

  Haha wat schattig om te zien!
  Vanessa onlangs geplaatst…Goodiebag gewonnen van Cindy | Sunshinecin.blogspot.nlMy Profile

 • Reageer Kim 18 mei 2014 om 22:42

  Hoi Manon, wat een super leuke en mooie katten heb je! Ik heb samen met mijn vriend sinds oktober twee noorse boskatten en zijn continue de haren aan het oprapen en weg stofzuigen. Heel irritant. We borstelen ze wel elke dag, maar kunnen geloof ik de hele dag wel bezig blijven. De kattenkapper klinkt ideaal!!!
  Nu jij bent geweest heb je dan geen last meer van plukken haar op de grond? 🙂 En mag ik vragen hoeveel je er aan kwijt bent (naast de vele jaren :))? Groetjes Kim

  • Reageer Manon 18 mei 2014 om 23:49

   Hoi! Nee ik heb bijna geen last meer van losse haren, heerlijk. Ik ga 1x per half jaar maar het beste is om om de 3/4 maanden te gaan want zolang duurt het voordat de ondervacht weer helemaal terug is. Dat merk je ook meteen, na 4 maanden ben je zelf weer enorm druk met kammen en doen. Bij mij kost het 80 euro voor 2 katten en ze is dan 1 uur per kat bezig. Inclusief nageltjes knippen en even een check aan de oren en gebit (ze werkt ook bij een dierenarts volgens mij). Echt de moeite en t geld waard!

   • Reageer Kim 19 mei 2014 om 08:15

    Bedankt voor je reactie! Ik ga ook maar op zoek! 🙂

 • Reageer Jennifer 19 mei 2014 om 13:18

  Ooh wat heerlijk! Ik zie het verschil duidelijk. Niet alleen zijn ze veel haar kwijt, maar ze zien er ook verzorgder uit.
  Jennifer onlangs geplaatst…Diary: 9My Profile

 • Reageer Milou 21 mei 2014 om 17:36

  Wat een verschil! Haha. Ik kam mijn katten met de Furminator maar wil dit nog wel eens vergeten waardoor mijn huis echt één en al HAAR is hahaha
  Milou onlangs geplaatst…Diary: Turkije dag 4 t/m 6My Profile

 • Reageer Kitty Cats | Little Wonder World 21 november 2014 om 06:02

  […] mij op de bank gaan zitten en je moet hun vacht verzorgen. Ik ga 3x in het jaar met Balou naar de kattentrimster en met Bouli 2x per jaar. Daarnaast moet je ze thuis ook regelmatig borstelen en kammen. Bo kan ik […]

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge