Babypraat, Moeder zijn, Persoonlijk

Naar het kinderdagverblijf?

20140424_103547Zoals jullie al in mijn kijkje hebben kunnen lezen, zijn we wezen kijken bij een kinderdagverblijf. Momenteel werk ik bij 2 bedrijven en heb ik bij beide een wisselend rooster.  Ik was dus op zoek naar een flexibele opvang. Ik keek bij een gastouderbureau en mailde wat heen en weer, tot ik op Facebook hoorde over de Lollyfant. Deze zit in Zevenaar en dat is vlakbij waar ik woon en deze geven flexibele opvang, net wat ik zocht. Ik besloot een mail te sturen voor een rondleiding en afgelopen week was het zo ver. We waren wat vroeg maar werden goed ontvangen. River vond het wel een beetje eng en was enorm verlegen.

We kregen een rondleiding en het zag er allemaal erg gezellig uit. Een beetje huiselijk en niet te groot, daar houd ik wel van. Leuke speelruimtes, wat hoeken waar bepaalde dingen zijn neergezet, een poppenhoek bijvoorbeeld. Middenin staat een leuke tafel met bankjes en in elke ruimte staat een keukentje wat het dus zo huiselijk maakt. Op het moment dat er fruit gegeten werd kreeg River ook een stukje maar dat vond hij nog wel een beetje eng haha. Ze kijken goed naar elk kind wat de ouders fijn vinden en dat vind ik zelf ook wel heel prettig. Ook zijn de groepen verticaal wat betekent dat ze groepen hebben van 0 t/m 4 jaar en zo leren ze dus ook veel van een andere leeftijd. Ook doen ze regelmatig uitstapjes, altijd leuk!

Toen we naar buiten gingen, kwam River wat los en begon hij al een beetje te spelen. En wat leuk: ze hebben ook dieren: kippen en een konijn. Er komt binnenkort geloof ik ook nog een cavia bij en River is dol op dieren dus dat komt helemaal goed. Mike en ik hadden er een goed gevoel over en we bleven best lang plakken, we hadden gelijk een goede klik met de medewerkers en dat is altijd wel prettig. Deze week hebben we nog even contact en ik denk dat River dan een ochtendje gaat oefenen, en natuurlijk ook voor mij, want het is natuurlijk heel anders om je kind naar een vriendin te brengen dan naar “onbekende”.

kdv

Waarom we dan nu toch gekozen hebben voor kinderopvang? Alhoewel Manon en Lizanne het met plezier doen kan ik natuurlijk niet van ze verwachten om elke 2 dagen op te passen. Ook vind ik het belangrijk dat River leert om met andere kinderen om te gaan en te spelen. Nu ziet hij bijna nooit kinderen en is hij omringt door volwassenen. Als het goed is gaan we voor 10 uur opvang in de week, zodat ik de uren die ik werk, River naar het kinderdagverblijf kan brengen. Ik ben geen moeder die haar kind 40 uur weg zou brengen maar 10 vind ik echt heel prima. Ik zie het dan ook niet als gevangenis maar het is gewoon hartstikke goed en leerzaam zo’n kinderdagverblijf en ik denk dat hij er ook sociale vaardigheden aan over houdt. Ik ben erg enthousiast en ik ben heel benieuwd als hij een ochtendje gaat oefenen.

Hoe vonden jullie het toen je kindje voor het eerst naar de opvang ging?

liefsbibian

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

11 reacties

 • Reageer lizanne 2 mei 2014 om 13:10

  Riv gaat zich daar prima vermaken! Lekker kroelen met het konijn en in de zandbak spelen. En hij mag nog altijd hier komen spelen, want anders ga ik hem teveel missen 🙁

 • Reageer Elise 2 mei 2014 om 14:33

  Het lijkt me heel leuk voor River dat jullie hem zo’n goed evenwicht kunnen geven. Door af en toe naar de opvang te gaan leert hij ook andere kindjes kennen, maar doordat hij toch ook nog veel thuis is, kan je een goede band met hem opbouwen. Zo’n flinke kerel gaat dat zeker kunnen!
  Elise onlangs geplaatst…Dertien rennende hertjes – Edward van de VendelMy Profile

 • Reageer PSnim 2 mei 2014 om 14:45

  Klinkt als een erg leuk kinderdagverblijf! Ik ben benieuwd hoe River het gaat vinden. Wij willen Nim ook 1 dag in de week naar opvang gaan brengen om dezelfde redenen eigenlijk, alleen past Oma op ipv vriendinnen :). Moet me nog gaan verdiepen in wat er hier is aan opvang…
  PSnim onlangs geplaatst…Hoera: Nim 1 jaar!My Profile

 • Reageer Dita 2 mei 2014 om 14:57

  Wat leuk zeg! Aangezien ik zelf pedagogisch medewerkster ben ben ik natuurlijk wel een voorstander van KDV. Maar net wat je zegt, je moet je kind niet alleen maar daar heen brengen. Wel fijn dat jullie er zo’n goed gevoel aan over hielden. Ik ben erg benieuwd hoe hij het daar gaat vinden. Succes en veel plezier voor River! 🙂
  Dita onlangs geplaatst…Mac Candy Yum YumMy Profile

 • Reageer Nicky 3 mei 2014 om 10:42

  Voor de kids is een opvang zeker goed, ze komen in contact met leeftijdsgenoten en leren ermee om te gaan. Samen spelen samen delen! Voor mama is het vaak moeilijker maar voor de kleintjes heel leuk.
  Nicky onlangs geplaatst…Mommy Beauty | Sleek Palette Del Mar Volume 1My Profile

 • Reageer Eline 3 mei 2014 om 12:19

  erg belangrijk een goede opvang… wij hebben al een eerste slechte ervaring voor onze dochter geboren is… !
  Eline onlangs geplaatst…April 2014 !My Profile

 • Reageer Gwen 3 mei 2014 om 12:52

  Klinkt goed! Het gevoel is het belangrijkste! Hier hadden we eerst 3 dagen kdv, maar omdat ik nog minder ben gaan werken 2 dagen. Ideaal vind ik, 2 dagen ipv 3. Olivia gaat er met plezier heen en is altijd vrolijk als ik d’r ophaal. Idd: het omgaan met andere kindjes is zo belangrijk!
  Gwen onlangs geplaatst…Genieten, hoe doe je dat?!My Profile

 • Reageer Anoeska 4 mei 2014 om 05:16

  Wat spannend zeg! Wel leuk dat River zich na een tijdje wat meer op zijn gemak voelde.
  Anoeska onlangs geplaatst…Video: Top 5 april ’14My Profile

 • Reageer Nicole 5 mei 2014 om 09:54

  Nou klinkt super hoor!
  En inderdaad 10 uur is echt prima..
  Zelf wil ik ons meisje, mocht ik werk hebben, ook uiteindelijk naar de opvang brengen al is mn schoonmoeder t daar niet mee eens. Maar goed, dat is een ander verhaal 😉
  Nicole onlangs geplaatst…Favorieten: items in mijn tasMy Profile

 • Reageer Kim 7 mei 2014 om 14:47

  Mijn zoon is 2.5 jaar 40u naar de crèche gegaan en ik zou het niet anders hebben gewild. Ze leren er zo véél! Niet alleen sociale vaardigheden maar ook knutselen, samen spelen, voorbereiding op kleuterklas, op potje gaan, … Allemaal dingen die ze volgens mij niet kunnen leren van heelder dagen verwend worden door de grootouders.
  Kim onlangs geplaatst…HaarkameleonMy Profile

 • Reageer Bibian: terugblik 2014 | Little Wonder World 30 december 2014 om 06:00

  […] zin en ga er altijd heen met een goed gevoel. Ook ging River deze maand voor het eerst naar het kinderdagverblijf. Toch ook wel een hoogtepuntje, wat was dat […]

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge