Babypraat, Zwanger

River krijgt een vriendje of vriendinnetje!!

“Ik heb een nieuw shirtje gekocht voor River, ik ga hem even aan doen hoor, zo terug.”  En daar ging Manon naar boven. Vijf minuutjes later kwam ze de trap af, ik keek naar het shirtje en begon te gillen, yaaaay Manon je bent zwanger! Hoe leuk is dat!

Nadat we van alles besproken hadden en we weer naar huis waren gegaan, zat ik er nog eens over na te denken. Ik vind het zo bijzonder, ik weet hoe het is, hoe het voelt en hoe spannend het is. Ik vind het zo leuk dat ik nu mijn ervaringen met haar kan delen. Toen ik zwanger was was het een beetje gokken en af en toe schakelde ik de hulp van mijn schoonzusje in. Maar toch is een vriendinnetje anders. “Bieb, had jij dit ook?” Of “Bieb, is dat normaal?” Ik vind het super fijn dat ik Manon kan steunen, bijpraten en dat we nu heerlijk samen over zwanger en kinderen kunnen praten. Samen kunnen shoppen, urenlang over de kinderafdeling kunnen struinen en uren praten over hoe hij of zij eruit gaat zien. vertellen1

Als ze er dan weer even doorheen zit of de hormonen weer op komen spelen kan ik haar vertellen dat het er allemaal bij hoort en dat het geen gekke dingen zijn. Ik vind het heel bijzonder om het van een ander zo van dichtbij mee te maken. Soms als Manon een echo heeft gehad, dan leef ik helemaal mee en ben ik zelfs een beetje zenuwachtig. Ook denk ik dan terug aan de tijd dat ik zwanger was van River en dan krijg ik die gevoelens weer helemaal terug. De spannende tijden, zenuwslopende echo’s en als het hartje dan klopt dat er een last van je schouders valt. Ja, het is super bijzonder, keer op keer. Ik kan niet wachten tot het er is, dat River en Muuske samen kunnen spelen, ravotten en keten. En als het een meisje wordt, dan word ik haar schoonmoeder natuurlijk, ja dat staat al op de planning (grapje natuurlijk hè). Nog even en dan weten Manon en Robert wat het wordt en kan ik beginnen met het kraamcadeau, ja nu al. Je moet op alles voorbereid zijn en het is alleen maar leuk om er zo lang mee bezig te zijn. Ik ben enorm trots en blij voor Manon en Robert en ik gun ze al het goede en gezondheid toe. En een trotse suikertante, dat ben ik natuurlijk allang.

Vonden jullie het ook zo leuk dat je beste vriendin zwanger was, en wat deden jullie allemaal?

liefsbibian

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

19 reacties

 • Reageer Dita 22 mei 2014 om 06:34

  Leuk om te lezen. Mijn vriendinnen hebben nog geen kindjes maar het lijkt me wel erg leuk!
  Dita onlangs geplaatst…DIY Stippling nailsMy Profile

 • Reageer Marion 22 mei 2014 om 07:37

  Lief! En mijn vriendinnen hebben allemaal wel kindjes, maar ik niet! Ik heb dus geen flauw idee wat ze allemaal meemaken, maar ik doe mijn uiterste best om met ze mee te leven.
  Marion onlangs geplaatst…Snapy de SpinnenvangerMy Profile

 • Reageer Kelly caresse 22 mei 2014 om 07:39

  Ahh wat geweldig om te lezen dit! Zo bijzonder als een goede vriendin komt vertellen dat ze zwanger is. Dat heb ik nog niet mee gemaakt want mijn vriendinnen zijn jong en nog studerende enzo maar dat lijkt me zO tof!
  Kelly caresse onlangs geplaatst…Diary donderdag : Genieten van de zon!My Profile

 • Reageer Vanessa 22 mei 2014 om 08:14

  Ik vind het echt leuk voor jullie. Dat tshirtje is trouwens heel leuk gedaan!
  Vanessa onlangs geplaatst…Mijn tips om te besparenMy Profile

 • Reageer Mirjam 22 mei 2014 om 09:46

  Ah wat een leuke manier om dat zo aan je beste vriendin te vertellen! En River heeft het helemaal niet door 😉 Super leuk!
  Mirjam onlangs geplaatst…Shoplog: Primark sieradenMy Profile

 • Reageer Jennifer 22 mei 2014 om 10:10

  Ik heb mijn moeder bewust zwanger meegemaakt toen ik 11 was en dwt vond ik ook heel bijzonder. Mijn moeder had op de kalender geschreven dat ze naar het ziekenhuis moest en zodoende waren ik en mijn andere zusje in paniek en toen kregen we te horen dat we nog een broertje of zusje kregen. Mijn moeder wilde ook niet weten wat het zou worden, maar we zijn nu een compleet meidentrio, haha. En ik heb dus ook de echo’s mee mogen maken en natuurlijk daarna ook de poepluiers. Maar ik heb ook nog twee nichtjes van 7 en 4 en ook dat heb ik van dichtbij meegemaakt en dat is inderdaad ook heel bijzonder. Ik krijg altijd wel een beetje de baby kriebels als er weer een blogger zwanger is, maar ik ben nog maar 20 en moet nog minimaal twee jaar naar school, en dus de meeste van mijn vriendinnen ook.
  Jennifer onlangs geplaatst…Plog 20/5My Profile

 • Reageer Cindy 22 mei 2014 om 10:38

  Mijn oude vriendinnetje is zwanger geweest, helaas kon ik niet de vreugde delen die zij had, omdat het voor mij erg pijnlijk is (ik kan zelf niet zo maar zwanger raken). Wel deed ik mijn best en kocht ik leuke cadeaus. Ik zeurde niet over dat ik het niet leuk vond, maar ze merkte wel dat ik niet super enthousiast was.
  Cindy onlangs geplaatst…Video: Shoplog H&M en van HarenMy Profile

 • Reageer Janouk 22 mei 2014 om 10:40

  Ahh echt super leuk! 😀
  Janouk onlangs geplaatst… What to wear on a sunny day?My Profile

 • Reageer Lisanne 22 mei 2014 om 10:48

  Aah, wat gaaf!! En wat een leuke manier om het te vertellen trouwens!
  Lisanne onlangs geplaatst…Tag | De eerste keerMy Profile

 • Reageer Miranda 22 mei 2014 om 11:06

  Wat is dit op een leuke manier aan je bekend gemaakt!
  Miranda onlangs geplaatst…Kinderboeken: Knor de waakbigMy Profile

 • Reageer Eline 22 mei 2014 om 11:46

  ooh wat lief toch!

 • Reageer R. 22 mei 2014 om 11:49

  Wat ontzettend leuk voor jullie! Ik heb de zwangerschap van mijn beste vriendin van heel dichtbij meegemaakt, maar dat was niet alleen maar leuk. Zij kwam er na 6,5 maand achter dat ze zwanger was, terwijl ze net een abortus achter de rug had. Ook had ze net wen nieuwe vriend (dus niet de vader), de vader weet het overigens nogsteeds niet. Ze is nu net 22 en het kindje 5 weken, en het is nogsteeds niet makkelijk. Last van depressie e.d. Gelukkig is het bij jullie allemaal een wat positiever verhaal!

 • Reageer Jess 22 mei 2014 om 12:53

  Wat heeft Manon dat leuk gedaan. Ik had me voorgenomen het deze keer op een speciale manier te doen maar ik ben zo’n doos dat ik het natuurlijk gewoon verklapt heb. Bijzonder om vriendinnen zwanger te zien. Ik ben deze keer samen met mijn schoonzus zwanger. Vind ik ook wel speciaal.
  Jess onlangs geplaatst…Al mijn nutteloze talentenMy Profile

 • Reageer Eline 22 mei 2014 om 14:09

  Wat spreekt er ontzettend veel liefde voor manon uit deze post, heerlijk!
  Eline onlangs geplaatst…De operatiedatum is bekend!My Profile

 • Reageer Anoeska 22 mei 2014 om 14:16

  Wat leuk zeg, lijkt me geweldig om zo mee te kunnen leven met je vriendin.
  Anoeska onlangs geplaatst…The Sims 4 komt eraan!My Profile

 • Reageer Sonja 22 mei 2014 om 17:35

  Wat een leuke manier van bekend maken. Ik ben tegelijkertijd zwanger met een vriendin, die -toen ze hoorde dat ik ook zwanger was- helemaal uit haar dak ging. Geweldig gevoel om dat samen te kunnen delen!
  Sonja onlangs geplaatst…Summer wishlist 2014My Profile

 • Reageer Petra 24 mei 2014 om 20:11

  Wat leuk dat jullie het zo samen kunnen delen.
  Petra onlangs geplaatst…Lieve LarsMy Profile

  • Reageer Bibian Sloot 25 mei 2014 om 09:02

   Ja, het is eigenlijk heel bijzonder om lekker samen te kletsebetsen. Gisteren hebben we urenlang zitten keutelen over baby’s en zwanger zijn, heerlijk!

 • Reageer Debbie 25 mei 2014 om 12:34

  Wat leuk zeg… Gefeliciteerd voor de zwangere hihi…
  Ik ben net zelf bevallen van ons kindje, en ben heel benieuwd wanneer mijn vriendin zwanger raakt. Want dat lijkt me best heel leuk om dat te ervaren ondanks er zo,n afstand tussen ons zit.
  Debbie onlangs geplaatst…In de vriendinMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge