Babypraat, Moeder zijn, Persoonlijk, Zwanger

ZWANGER: Week 13

13WEEK
Week 12 is voorbij en dat betekent dat de zogenaamde “mijlpaal” bereikt is, YES! Afgelopen week was dus mijn 13e zwangerschapsweek.

Het is zo grappig hoeveel aandacht je krijgt als mensen weten dat je een baby’tje verwacht. Je lijkt wel een magneet voor vrouwen! Je hebt 3, eigenlijk 4 soorten “groepen” heb ik gemerkt. Vrouwen die zelf al kinderen hebben, zij delen al hun verhalen en vragen dingen van: “Heb jij dit ook, heb jij dat ook?”. Vrouwen die zelf ook kindjes willen op de korte termijn die razend nieuwsgierig zijn hoe alles voelt, gaat en vooral nieuwsgierig zijn naar de kwaaltjes. Dan heb je nog de vrouwen/meiden die zelf (nog láng, extra benadrukt) geen kinderen willen: “Och, nee ik moet er nog niet aan denken, maar ik vind het heel leuk voor jullie hoor”. En helaas ook mensen/vrouwen die hun mening al klaar hebben staan voordat ze ook maar iets gevraagd hebben of iets van je weten. Gelukkig is die allerlaatste groep mensen heel klein in mijn omgeving en wordt er voor 99,99% superlief, geïnteresseerd en enthousiast gereageerd en gekletst over ons kleine Muuske.

week13
Soms voel ik me ook wel een beetje “teveel” hoor. Als mensen dan naar dingen vragen en ik vertel het verhaaltje opnieuw in een gezelschap die het al gehoord heeft, dan denk ik wel eens van: “Zouden ze nou niet denken, daar heb je háár weer met d’r verhalen, ik weet het nu wel…” Maarja, ach ik ben trots op mijn verhaal en mijn baby en onze keuzes en ik pronk er maar al te graag mee! Mensen wennen er maar aan toch ;).

Verder hadden we woensdag een afspraak bij de verloskundige, gewoon een routine-check maar daarom niet minder leuk. Mijn moeder wilde zo graag een keertje mee dus die is afgelopen woensdag mee geweest. Alles was goed met baby! Ik had alleen weer wat… Mijn bloedgroep blijkt O negatief te zijn, wat betekent dat als de baby een positieve bloedgroep heeft, dat mijn lichaam dan antistoffen kan aanmaken tegen het bloed van de baby. Niet heel handig dus. Ik moet met 27 weken bloedprikken en ze gaan dan kijken welke bloedgroep onze baby heeft en of mijn lichaam antistoffen aanmaakt. Als mijn lijf dat doet, dan krijg ik rond de 30 weken een prik in mijn bil met iets waardoor het wel allemaal goed gaat met mij en de baby!
Ik heb het drinken nu allemaal op orde en drink genoeg op een dag (YES!), maaaaaarrrrr mijn lijf is dus niet zo goed in plassen. Ik kwam blijkbaar met een volle blaas bij de verloskundige en ze vroeg zich af of ik niet hoefde te plassen. Nou, nee… Ik voel dat gewoon niet. Ik heb van mezelf al een sterke blaas en kan zo mijn plas urenlang ophouden zonder problemen. Ik moet nu dus om de drie uur even de tijd nemen om te ontspannen en te plassen want dat was niet helemaal goed om zo weinig te plassen. Tjonge, drink ik eindelijk goed voor het eerst in m’n leven, krijg ik dit weer hahaha. Achja, drinken en plassen hebben natuurlijk met elkaar te maken! Een leuk puntje door die volle blaas was dat ze met het geluidmachientje het hartje niet zo goed kon vinden, wel vaag maar niet goed genoeg. Dus kregen we een echo! Zo leuk om onverwachts even onze baby te zien. We kregen een fotootje mee van het gezichtje, zo lief! (Op de foto zie je rechts de zijkant van het gezichtje en een stuk van de borst.)

echo13week
Daarnaast voel ik me eigenlijk wel prima. Ik heb van de week toch maar twee zwangerschapsbroeken gekocht want ik merkte dat mijn normale spijkerbroeken niet meer lekker zitten en veel te hard knellen in mijn buik. Ik heb heel veel leuke topjes en hemdjes voor de zomer die ik  nu lekker aan kan, maarja zonder broek kom je dan niet ver haha. Verder heb ik lekkere jurkjes en losse broekjes aan en voor nu bevalt me dat prima!

Aankomende week (in week 14 dus) heb ik niks bijzonders gepland rondom baby. Oja, wel! We gaan waarschijnlijk zaterdag eens een keer naar zo’n groot babywarenhuis om eens te kijken wat er allemaal in de handel is. Even rondschuumen met z’n tweetjes, eigenlijk drietjes! Tot volgende week!

liefsmanon kopie

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

35 reacties

 • Reageer Desiree 23 mei 2014 om 06:31

  He Manon,

  Nog van harte gefeliciteerd met je zwangerschap! Je straalt helemaal! 🙂
  Ik heb zelf ook o negatief dus ik moest met 30
  weken ook een prik. En na de bevalling ook! Ach je merkt er weinig van haha

 • Reageer Chantal 23 mei 2014 om 06:42

  Leuk om te lezen Manon!
  Geniet lekker van deze tijd en de aandacht, je mag er best trots op zijn dat je een nieuw leven op de aarde gaat zetten!!

 • Reageer Kelly caresse 23 mei 2014 om 06:50

  Wat een mooi stukje Manon! En zo herkenbaar van die 4 soorten vrouwen die je opmerkt zodra ze weten dat je zwanger bent, vooral die vrouwen die het nog lang niet willen en dit zo benadrukken hihi. Wat zie je er goed uit meid!
  Kelly caresse onlangs geplaatst…Foodie friday: Basis boodschappen voor een suikervrij eetpatroonMy Profile

 • Reageer Dita 23 mei 2014 om 06:56

  Wat leuk om te lezen, heerlijk! Ik hoor bij de vrouwen die dit reuze interessant vindt en graag over een jaar of 2 (het valt niet te plannen, I know maar voor het plaatje 😛 ) graag een kindje zou willen krijgen als dat ons gegeven is. 🙂
  Dita onlangs geplaatst…Recept: Frisse saladeMy Profile

 • Reageer Healthy Mommy 23 mei 2014 om 06:57

  Oh, wat leuk om je verhalen te lezen rondom de zwangerschap. Ben echt enorm blij voor je! Wanneer jouw lijf anti stoffen maakt tegen de baby, dan krijg je een prik met anti D. Zowel tijdens de zwangerschap als net na de bevalling. Leuk is anders, maar gelukkig is het voor een héél goed en mooi doel!
  Healthy Mommy onlangs geplaatst…De ‘laten-we-eerlijk-zijn-over-het-moederschap’ trendMy Profile

  • Reageer Manon 23 mei 2014 om 08:44

   Jaaaa, dat spul krijg je dan ingespoten inderdaad! Achja, wat ze er ook inspuiten, als het maar goed is voor mij en de beeb <3

 • Reageer Niki 23 mei 2014 om 07:11

  Ik heb die prikken ook gehad, maar vond het echt niks voorstellen. Geniet van je zwangerschap!

 • Reageer Anoeska 23 mei 2014 om 07:40

  Wat gaaf zeg en haha toch maar zwangerschapsbroeken gekocht? Gaat harder dan je denkt. Veel plezier alvast met shoppen!
  Anoeska onlangs geplaatst…THE BODY SHOP TEA TREE FLAWLESS BB CREAMMy Profile

 • Reageer iris 23 mei 2014 om 08:08

  Ik krijg om een andere reden nu iedere week een prik in mijn bil en het klinkt enger dan dat het is. Ik heb er nooit last van en het is natuurlijk voor een goed doel.
  Ik heb zelf ook een sterke blaas en ging weinig plassen, maar nu in mijn 21ste week dwingt ons manneke me wel om meer te plassen haha.
  Fijn dat alles zo goed gaat!

  • Reageer Manon 23 mei 2014 om 08:44

   Hahaha, oh fijn dat ik niet de enige ben met weinig plassen 😉

 • Reageer Wendy (B) 23 mei 2014 om 08:14

  Je zal toch snel (eigenlijk nu al) een buikje zien omdat je een fijne vrouw bent.
  Ik ken jou (en Bibian) nog niet lang maar je bent een toffe meid!

  • Reageer Manon 23 mei 2014 om 08:44

   Ah, dankjewel Wendy, super lief!

 • Reageer Vanessa 23 mei 2014 om 08:15

  Leuk om te lezen hoe je zwangerschap verloopt, geniet er maar van!
  Vanessa onlangs geplaatst…The Lately TagMy Profile

 • Reageer Betty 23 mei 2014 om 09:22

  Ooohh Manon! Wat een mooi gezichtje! Wat gaat het nu snel he! Woohoo! Ik ga even op je mailtje reageren!
  Betty onlangs geplaatst…DrukdrukdrukMy Profile

 • Reageer Sara 23 mei 2014 om 09:24

  Awhh heel leuk om te lezen! En ookal hoor ik bij de groep die nog even wacht (paar jaartjes), toch vind ik het heerlijk om te lezen. Zodra ik zie dat er een zwangerschaps post online komt, kan ik niet wachten om hem te lezen! En ja, mensen zullen het altijd niet eens zijn met keuzes die je maakt, maar dat heb je met alles in het leven! Leuk dat jullie al wat gaan rondsnuffelen en dat je vriend dat ook leuk vindt om te doen! En trouwens, ik vind jullie blog heel leuk! Zwangerschap, afvallen, vriendschap, shoppen, huishouden, allemaal leuk om te lezen!

  • Reageer Manon 23 mei 2014 om 10:14

   Ah dankjewel! Ik hou ook al jaaren van alles wat met babys, zwanger, kinderen te maken heeft. Goede voorbereiding toch 😉

 • Reageer Melanie 23 mei 2014 om 09:27

  De weken vliegen nu voorbij! Hier nog 1.5 week en dan alweer op de helft! En doordat we alle meubels/ box, badje etc allemaal nog van onze zoon hebben hoefde we alleen wat roze dingen aan te schaffen omdat veel blauw was.

  Van de week is er iemand geweest om de babykamer te verbouwen dus hopelijk kunnen we snel beginnen!
  Geniet maar lekker van je zwangerschap, voor je het weet is het al zover! 😀

 • Reageer Cindy 23 mei 2014 om 10:35

  Wat mooi, die echo. Geniet er van en veel geluk!
  Cindy onlangs geplaatst…Rust in je hoofd: tips!My Profile

 • Reageer Marion 23 mei 2014 om 10:51

  Hihi, ik ben zo’n vrouw die geen kinderen wil, maar ik ben daardoor juist extra geïnteresseerd in het zwanger zijn en zo, wetende dat ik dat nooit zal meemaken en al die dingen nooit zal voelen. Wat een mooi gezichtje!
  Marion onlangs geplaatst…Eetstoornis ~ Herstel: Jezelf iets gunnenMy Profile

 • Reageer Suzanne 23 mei 2014 om 11:02

  Oh heerlijk om te lezen manon, ik geniet volop mee! Ik kan niet wachten tot ik later mama mag zijn!
  Suzanne onlangs geplaatst…Lijstjesmeisje | Bucketlist, hardlopen, diploma en IbizaMy Profile

 • Reageer Remy | BakingBeautyNL 23 mei 2014 om 11:08

  Haha!! Leuk dat je de mensen om je heen in groepjes plaatst, maar het klopt ook echt!

  Hoe beleeft je vriend het?
  Het is logisch dat de vrouw veel aandacht krijgt, maar de man mag niet vergeten worden 😉
  Remy | BakingBeautyNL onlangs geplaatst…Outfits voor naar je werk: de volwassen lookMy Profile

 • Reageer Danielle 23 mei 2014 om 11:25

  Straks heb je ook nog zo’n groepje mensen die ongevraagd aan je buik gaan voelen..
  Leuk zo’n onverwachte echo. En doe mij jouw blaas!! Heel handig!

 • Reageer Miranda 23 mei 2014 om 11:30

  leuke update. grappig om jouw belevenissen rondom de zwangerschap te lezen.

  Mooie foto, je kunt het inderdaad al goed zien:)
  Miranda onlangs geplaatst…Wishlist; Favorite FridayMy Profile

 • Reageer Marjolein 23 mei 2014 om 12:19

  Hé ik heb dezelfde bloedgroep, familiekwaaltje? 😉
  Wat schattig dat jullie het kindje muuske noemen. Oma noemde mij vroeger ook altijd zo en ik noem haar daarom altijd oma muus! 😀
  Geniet van je zwangerschap, het is zo bijzonder en mooi! <3

  • Reageer Manon 23 mei 2014 om 12:24

   Hahaha, oh wat grappig! Toevallig dat je ook O negatief hebt :), mijn vader heeft het ook dus dan zit het aan beide kanten haha.

 • Reageer Barbara 23 mei 2014 om 12:33

  Ah daar komt al een heel klein mini-buikje! Vanaf ca. 20 weken begint het echte groeien…
  Barbara onlangs geplaatst…Food: lekkere en gezonde snacks #2My Profile

 • Reageer Barbara 23 mei 2014 om 12:35

  Oja, no worries over dat bloed, doen ze allemaal uit voorzorg. Ik ben Rhesus C negatief en moest ook extra prikken in week 27. Was gelukkig niks aan ’t handje!
  Barbara onlangs geplaatst…Food: lekkere en gezonde snacks #2My Profile

 • Reageer Jess 23 mei 2014 om 12:51

  Ja ik zie de bump!!! Zwangerschapsbroeken zijn idd wel erg fijn. Kun je weer een beetje ademen enzo. Fijn dat alles lekker loopt. Ik ben zo benieuwd naar jullie beeb.
  Jess onlangs geplaatst…Armcandy van Timex + superduper winactieMy Profile

 • Reageer Lisanne 23 mei 2014 om 12:55

  Wat leuk en interessant om te lezen! Ik hoor bij vrouwengroep 2. 😉 Dus ik blijf je volgen! 🙂
  Lisanne onlangs geplaatst…Essence | Colour & Go 107 ‘Naughty & Pink!’My Profile

  • Reageer Manon 23 mei 2014 om 13:37

   Leuk :D!

 • Reageer Stephanie 23 mei 2014 om 13:10

  Mooi zo’n foto! :3
  En wat leuk om te lezen! ^^ Voor mij een ver-van-mijn-bed-show, dus extra interessant!
  Stephanie onlangs geplaatst…Sporten | Curves – update #1My Profile

 • Reageer me 24 mei 2014 om 01:49

  Gefeliciteerd. Volgens mij vergeet je nog een groep: mensen die het jou hartelijk gunnen maar zelf niet aan kinderen moeten denken, nooit….hahahaha

 • Reageer Nicole 24 mei 2014 om 07:17

  Ooh ja die groepen vrouwen, herkenbaar. Vooral die laatste groep. Daar ga je misschien nog wel iets van tegenkomen als je hier langer en vaker iets schrijft, want er zijn altijd mensen die denken zelf perfect te zijn 😉 Leuk die onverwachte echo! Kon daar ook zo van genieten telkens, hihi.. Raad een in welke groep ik zit 😉
  Nicole onlangs geplaatst…Jubileum: 1 jaar getrouwd!My Profile

 • Reageer Eline 26 mei 2014 om 13:31

  fijn dat alles goed is!

 • Reageer Zwangerschapsupdate: week 13 – De NIPT in Brussel | Little Wonder World 14 november 2016 om 06:00

  […] –> Klik hier voor week 13 + buikfoto van de zwangerschap van Nilo De NIPT in Brussel Zoals jullie vorige week konden lezen, was de uitslag van de combinatietest niet helemaal zoals je dat graag wil. We kwamen in Nederland niet in aanmerking voor vervolgonderzoek (de NIPT/NIPtest) dus we besloten om naar het buitenland te gaan. We zaten met onze cijfers van de combinatietest nét boven de Nederlandse grens, vandaar. We wilden dus net iets meer zekerheid omdát we dus zo dichtbij die grens zaten… Woensdag 8 november zaten we om 6:30u al in de auto, aangezien Brussel niet echt om de hoek ligt en het megadruk is op de weg die kant op. Better safe than sorry. We kwamen een uur van te voren bij het ziekenhuis aan, konden ons aanmelden (in het Frans…) en na een kop thee werden we geholpen. We kregen een heel verhaal en uitleg van de dokter (in heel mooi Vlaams met een Frans accent), moesten tekenen, bladiebla. Daarna kwam er een verpleegster, nam twee buisjes bloed bij me af en dat was dat. […]

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge