Babypraat, Moeder zijn, Persoonlijk, Zwanger

ZWANGER: Week 14

14WEEK

Hoi! Hier mama in spé weer met een wekelijkse zwanger-update. Week 14 is alweer achter de rug en week 15 staat voor de deur. Aan de ene kant gaat het heel snel, ik kan nog als de dag van gisteren herinneren dat we de test deden. Maar aan de andere kant duurt me het ook allemaal veel te lang. Ik wil van alles! Weten wat het geslacht is, de baby voelen schoppen, kleertjes kopen, beginnen met het kamertje… Mevrouwtje ongeduld.

babyparkAfgelopen zaterdag zijn Robert en ik naar Babypark in Kesteren geweest. Gewoon, om te snuffelen en rond te kijken wat er allemaal te koop is, alles is natuurlijk nieuw voor ons! We kwamen binnen en WOW, wat een winkel. Ik raakte een beetje overdonderd door AL DIE SPULLEN. 100 kinderwagens, 50 wipstoeltjes en ontelbaar veel kinderstoelen… Goh, als je niet weet wat je wilt dan weet je het tijdens een bezoekje aan deze winkel helemaal niet meer! Gelukkig hadden wij al een beetje research gedaan naar wat we graag willen kopen en we hebben dan ook naar deze merken/spullen gekeken en niet echt naar andere dingen, anders waren we er nu nog. We hebben niks gekocht maar het was wel heel leuk om eens rond te kijken!

kamerVerder ben ik heel onrustig af en toe en dan wil ik gewoon IETS doen wat met baby/zwanger te maken heeft. Ik ben dus afgelopen week langzaamaan begonnen met onze “babykamer” leeg te halen. Het was ons dumphok, als we spullen hadden die even geen plek ik huis konden krijgen dan dumpten we het daar maar neer. We brachten de meubels naar zolder en hebben daar nu een werkplek gemaakt en ik heb alles wat in dozen kon in dozen gedaan en achter het schot gezet. Nu nog een paar zware dingen (mag Robert doen) en dan is de kamer zo goed als leeg…

Qua gevoel gaat alles wel goed… Ik voel me eigenlijk prima! Het enige is dat ik heel slecht slaap en heel raar/eng droom. Het zijn niet zozeer nachtmerries maar meer dat ik droom dat ik bang ben voor iets en dat voel ik dan ook echt. Ik werd laatst midden in de nacht hysterisch wakker, huilend en al dat Robert me echt moest sussen. Ik weet niet maar die dromen zijn zo echt en ik slaap al zo licht en onrustig… Ik hoop dat die dromen weggaan, dat onrustige slapen dat neem ik dan wel voor lief!
Verder voel ik me niet heel erg zwanger, is dat gek? De moeheid is eigenlijk over, ik heb weer energie maar aan de andere kant voel ik ook nog niks dus ik heb de laatste week soms dat ik het “vergeet”. Heel gek! Overdag vooral! ’s Avonds lig ik in bed of op de bank en dan aai ik over m’n beginnend buikje heen en dan ben ik heel bewust en gelukkig dat alles zo goed gaat. Gelukkig maar!

Aankomende week hebben we wederom niks bijzonders op de planning staan qua baby/zwanger zijn. Die week erna daarentegen… Dan hebben we een geslachtsbepalende echo, WAAH, I can’t wait! Deze week komt er trouwens een leuk filmpje op de blog die zwanger-gerelateerd is dus check zeker onze blog of abonneer je op ons YouTubekanaal, dan ben je als eerste op de hoogte! Tot volgende week!

liefsmanon kopie

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

29 reacties

 • Reageer Geertje 30 mei 2014 om 07:14

  Heerlijk he om lekker rond te struinen in die winkels! En dan straks de keuzes maken en echt dingen gaan kopen! Zo leuk… Leuk dat je ons iedere week een update geeft!
  Geertje onlangs geplaatst…Me-Time Met Kinderen, De TrucjesMy Profile

  • Reageer Manon 30 mei 2014 om 12:11

   Jaaa, ik kan niet wachten om straks echt dingetjes in huis te halen <3

 • Reageer Kelly caresse 30 mei 2014 om 07:23

  Wat leuk weer om te lezen! Dat met die enge dromen en zo wakker worden herken ik nog goed van mijn zwangerschap. Dat is vervelend maar allemaal voorbereidingen om een goede moeder te worden 🙂 nesteldrang zit er ook al in lees ik hihi leuk!
  Kelly caresse onlangs geplaatst…Foodie friday : Green smoothie challenge filmpjeMy Profile

 • Reageer Anoeska 30 mei 2014 om 07:25

  Wat gaaf om te zien dat je echt een buikje gaat krijgen, ben heel benieuwd wat het gaat worden!
  Anoeska onlangs geplaatst…ZOMER MUSTHAVESMy Profile

 • Reageer Elise 30 mei 2014 om 07:29

  Fijn om te horen dat alles goed gaat met jou en jullie kleintje. Ik ben benieiwd hoe de babykamer er zal uitzien ;).
  Elise onlangs geplaatst…Mijn eigen kamishibaiMy Profile

 • Reageer Fonghwa 30 mei 2014 om 07:48

  Je bent zo mooi zwanger ♥ Ben benieuwd naar het filmpje!

 • Reageer Roos 30 mei 2014 om 08:10

  Ooh wat is et slechte slapen en heel raar en realistisch dromen herkenbaar zeg! Ik ben nu 13,5w zwanger en heb er ook ‘last’ van! Je hebt wel al een mooi buikje zeg :)!
  Roos onlangs geplaatst…Vergelijken.My Profile

 • Reageer Vanessa 30 mei 2014 om 08:26

  Leuk om te lezen! Wat jammer van die dromen, hopelijk gaat dat snel voorbij. Verder is het wel leuk dat je bijna het geslacht weet, lijkt me zo spannend!
  Vanessa onlangs geplaatst…Mijn blog bestaat 1 jaar + win een pakket van Rituals!My Profile

 • Reageer Jess 30 mei 2014 om 08:42

  Bij mijn eerste had ik van die nachtmerries. Was er bang voor dat ik het deze keer weer zou hebben maar gelukkig niet. Ben benieuwd naar jullie kamertje. Oh en het geslacht natuurlijk haha.
  Jess onlangs geplaatst…Je weet wel… vrouwen komen van Venus en mannen van MarsMy Profile

 • Reageer Dita 30 mei 2014 om 08:46

  Zo leuk om te lezen je zwangerposts
  Dita onlangs geplaatst…Recept: Broodje Shoarma met saladeMy Profile

 • Reageer Pauline 30 mei 2014 om 08:47

  Wat fijn dat alles zo goed gaat! En wat een lief mini buikje ben je al aan het krijgen :). Dat dromen had ik ook ja, ging gelukkig ook vrij snel weer weg!
  Ben zo benieuwd of je een jongentje of meisje krijgt!!
  Pauline onlangs geplaatst…Landgoed Clingendael in Den HaagMy Profile

 • Reageer Suzanne 30 mei 2014 om 09:04

  Spannend Manon, ik ben erg nieuwsgierig wat het zal worden!
  Suzanne onlangs geplaatst…Ikea Plantenkas + Plantjes updateMy Profile

 • Reageer Marion 30 mei 2014 om 09:05

  Oh bah, die dromen. Kan zo echt voelen als je wakker wordt. Hoop dat ze snel weer weg zijn. Fijn dat verder alles goed gaat!
  Marion onlangs geplaatst…Eetstoornis ~ Herstel: De 10 fasesMy Profile

 • Reageer Marloes/GLAMOURMOES 30 mei 2014 om 09:23

  Oooh die enge dromen zijn wel vervelend! Wel fijn dat het verder allemaal goed gaat!
  Marloes/GLAMOURMOES onlangs geplaatst…Review: Mango Body Sorbet van The Body ShopMy Profile

 • Reageer Lauriette 30 mei 2014 om 09:50

  Wat super leuk! Al die voorbereidingen, je kan het al wel goed zien haha! Ben benieuwd wat het gaat worden!:D
  Lauriette onlangs geplaatst…Weekly Quote #18My Profile

 • Reageer Joyce 30 mei 2014 om 09:58

  Herkenbaar, het lange wachten tot je het geslacht weet en dan die dromen, aah, erg vervelend!
  Fijn dat de babykamer zo goed als leeg is en dat je al een klein beetje weet wat je wilt.
  Soms vergeten dat je zwanger bent, lijkt me heerlijk. Ik ben van begin tot eind ziek geweest, dus geniet daar ook vooral van, dat je je zo goed voelt 🙂 Het kan ook anders zijn!
  Joyce onlangs geplaatst…V&D kinderkledingMy Profile

  • Reageer Manon 30 mei 2014 om 12:11

   Ja, dat is ook weer zo! Mag volgens mij in m’n handjes knijpen dat ik geen nare lichamelijke kwaaltjes heb, heel fijn!

 • Reageer Miranda 30 mei 2014 om 10:56

  Leuk om te lezen. Spannend allemaal lijkt me. Ik ben benieuwd wat het geslacht is.

  Leuk dat je al een beginnetje hebt gemaakt met de babykamer;) ben heel benieuwd wat je er van gaat maken haha!
  Miranda onlangs geplaatst…Mijn favoriete blogs; Favorite FridayMy Profile

  • Reageer Manon 30 mei 2014 om 12:10

   Ja, is allemaal echt zo nieuw en spannend! Als we weten wat het wordt dan gaan we langzaam beginnen met de babykamer, heb er helemaal zin in 😀

 • Reageer Eilish 30 mei 2014 om 11:24

  Super leuk! Gefeliciteeerd!
  Eilish onlangs geplaatst…TAG: Let’s Get PersonalMy Profile

 • Reageer Jessica 30 mei 2014 om 11:43

  Superleuk!
  Jessica onlangs geplaatst…Day Zero Project – Andere bloggersMy Profile

 • Reageer Nicole 30 mei 2014 om 14:49

  Oh dat is inderdaad super spannend een geslachtsbepaling! Wij wisten het pas tijdens de 20 weken echo.. dat is lang wachten dan joh! Dus ik snap je ongeduld wel hoor XD
  Nicole onlangs geplaatst…Baby pakket Jan LindersMy Profile

 • Reageer Petra 30 mei 2014 om 15:15

  Fijn dat alles goed gaat. En dat van die dromen en slechte slapen…heel herkenbaar.En nu vergeet ik mijn dromen weer. Raar wat hormonen met je kunnen doen.
  Petra onlangs geplaatst…Waarom vind ik Ikea ook al weer zo leuk?My Profile

 • Reageer Gwen 30 mei 2014 om 19:40

  Jeej, buikje! Hier geen dromen, mr elk u wakker ofzo. Best kut dus, mr herken het nog vd eerste keer, slechte nachtrust. Smiddags daarintegen slaap ik heerlijk en diep haha. Enne, ook ik voel me niet zwanger, was bijna verbaasd dat de spruit gewoon gegroeid was vd wk met echo hihi. Nog dik drie wkn tot onze geslachtsecho, spannend!
  Gwen onlangs geplaatst…Broeken inkortenMy Profile

 • Reageer Jenny 30 mei 2014 om 20:56

  Fijn dat je je zo goed voelt!
  Jenny onlangs geplaatst…Average Joe’sMy Profile

 • Reageer mamoesjka 30 mei 2014 om 22:05

  Ik wist bij 14.6 weken het geslacht al…doormiddel van een pretecho!
  mamoesjka onlangs geplaatst…De voedselzandloper (winactie)My Profile

 • Reageer Eline 1 juni 2014 om 22:02

  spannende tijd he 😀

 • Reageer Leonie 1 juni 2014 om 22:36

  Vandaag 3 maanden geleden ben ik bevallen van een zoon. De dromen zijn herkenbaar en ook ik voelde me het 2e trimester super goed. Ik droomde over zowel over een jongen als meisje, maar in 1 van mijn dromen ben ik bevallen van een jongen. En dat bleek te kloppen!
  Geniet van je zwangerschap! Ik mis het stiekem wel; het geschop in je buik. Ik mis m’n ongelofelijke babybump daarentegen niet

 • Reageer Malou 2 juni 2014 om 14:06

  Hé wat leuk, je bent net zo ver als ik!
  Echt leuk om te zien allemaal.
  Ik ga jullie volgen 🙂
  Malou onlangs geplaatst…TAG: AND THAT’S WHO I AMMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge