Babypraat, Moeder zijn, Persoonlijk, Zwanger

ZWANGER: Week 4 t/m 8

WAAAAAH, wát een reacties maandag op mijn aankondiging dat ik zwanger ben, wauw! Bedankt allemaal, dat was nog eens leuk wakker worden haha. Echt, zo zo zo leuk! Veel van jullie hadden het al een klein beetje verwacht, mede door onze Q&A video hahahaha. Het is ook gewoon zó moeilijk om zo lang geheim te houden, je bent gewoon zo trots en je wilt het zo graag delen! Maar nu kan ik eindelijk naar alle hartenlust gaan bloggen en spammen over ons kleine dropke ♥!

Bij deze het eerste kleine dagboekje wat ik geschreven heb van week 4 t/m 8. Zo gek om terug te lezen, lijkt alweer zo lang geleden!

Op het moment dat ik dit schrijf ben ik 7 weken en 6 dagen zwanger. Bijna 8 weken dus. De afgelopen 4 weken waren bijzonder. Het idee dat we een kindje krijgen begint steeds meer te aarden zeg maar. Eigenlijk zit er pas 6 weken een soort van baby in mijn buik. De eerste twee weken van de zwangerschap krijg je “cadeau” (om het effe makkelijk te maken, je ongesteldheidsweek zit erbij en de week voor de eisprong, ofzoiets).

week4tot8

Ik voel me nog steeds kiplekker. Ik begin nu wel steeds meer kwaaltjes te krijgen maar niet extreem. Ik heb gevoelige borsten (en ze zijn al best wel gegroeid YES!), ben best wel moe, heb ’s avonds soms last van hartkloppingen (lage bloeddruk) en ik voel af en toe wel dat er meer hormonen aanwezig zijn (zomaar kunnen janken bijvoorbeeld). Verder ben ik bijna niet misselijk, af en toe van die vlagen, maar that’s it! Geen zware ochtendmisselijkheid ofzoiets (yay!).

De afgelopen weken waren 9 van de 10 keer helemaal leuk, vrolijk, fijn en fantastisch. Maar er zijn ook momenten dat ik het allemaal zo eng vind. Niet dat ik een baby krijg, nee dat niet, maar dat er iets mis kan gaan. Soms heb ik wat krampjes/steekjes in mijn buik en ik ben dan meteen helemaal panisch. Als ik dan iets voel, dan ren ik meteen naar de WC om te checken. Ik ben ZO bang dat ik op een ochtend naar de WC ga en dat ik dan bloed zie. De onzekerheid is niet te beschrijven. Normaal ben ik diegene die juist niet onzeker is, niet bang of angstig is, maar met dit… POEH! Af en toe even huilen lucht wel op haha. Bibian zegt dat de onzekerheid wel de hele zwangerschap blijft maar dat het minder wordt. Je gaat de baby voelen en dan weet je dat het wel snor zit.

cadeautjesDe eerste aankoopjes/cadeautjes zijn nu ook al binnen. Ik heb zelf het berenpakje (H&M) gekocht en natuurlijk een poezenbroekje (Zara)! Van Bibian kreeg ik een negen maanden dagboek, van mijn ouders&zusje kreeg ik het witte vestje en konijntje en van mijn schoonouders kreeg ik het baby’s eerste jaar dagboek! Zo leuk allemaal!

En ja, Bibian weet het al! Dinsdag 25 maart hadden we dus onze eerste echo. Het was met 6 weken, erg vroeg, maar het bleek dat de verloskundigen mij hadden verwisseld met een andere vrouw die al iets verder was. Niks aan de hand, ik kon gewoon gaan liggen en ik kreeg een echo! Ze zei wel dat we rekening moesten houden dat het hartje nog niet kon kloppen maar dat hadden we zelf ook al gevonden op Google. En helaas, geen hartje te zien. Maar we waren hiervan uitgegaan dus we waren totaal niet teleurgesteld of bang. Het zag er allemaal prima uit voor iemand die ongeveer 6 weken zwanger is.

Echo25MaartOp onze eerste echo kon je alleen nog het vruchtzakje zien.

Na de echo wilden we het aan onze ouders, zussen en Bibian en Mike vertellen. Dat weekend hebben we het op vrijdagavond aan mijn ouders en zusje verteld, zaterdag aan de ouders en zus van Robert en zondagmiddag vertelden we het aan Bibian en Mike. Hoe we dat gedaan hebben zal ik nog uitgebreid laten zien op de blog!

Dinsdag 8 april hadden we onze tweede “eerste” echo. En wat voor één! We konden het hartje zien én we hebben het zelfs gehoord! Wat een mooi moment was dat zeg, zo fijn om iets te zien en te horen! Ik durf nu zelfs al een klein beetje meer te genieten en ben iets minder angstig.

Echo8AprilHoi! Daar ben ik!

Over 2 weken hebben we de 10-weken echo, waarbij ze de uitgerekende datum gaan vaststellen! Voor nu is het rond 15-16-17-18 november, ze weten het niet helemaal zeker omdat het ukje in mijn buik nog te klein is om te meten en mijn cyclus is een mysterie omdat ik er maar ééntje gehad heb voordat ik zwanger werd. Ik heb nu al zin in 23 mei voor de volgende echo!

Yay! Ik ben zo happy!

liefsmanon kopie

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

36 reacties

 • Reageer Dita 14 mei 2014 om 06:29

  Wat bijzonder en mooi om te lezen!
  Dita onlangs geplaatst…DIY scrub – Lemon en OrangeMy Profile

 • Reageer Chantal 14 mei 2014 om 07:03

  Mooi om te lezen Manon!
  Lijkt me ook echt eng, elk raar dingetje wat je voelt…brrr..
  Maar gewoon proberen te genieten!

 • Reageer Renee 14 mei 2014 om 07:42

  Oh meid, wat heerlijk om dit te lezen! En wat superfijn dat je je over het algemeen goed voelt. Wij hebben het nieuws maandag verteld, ik ben nu ongeveer 10 weken. Week 6/7 was ik superberoerd. Niet overgeven, maar wel continu dat gevoel. Ik ben zelf echt nooit ziek/zwak/misselijk, dus vond het gevoel vreselijk. Daarna werd het minder en sinds gister voel ik me tot 11.00 uur weer hondsberoerd en na het avondeten. Je angsten begrijp ik heel goed! Elke x na het plassen check ik of ik geen bloed zie, elke keer weer een opluchting! De boobs zijn flink gegroeid hier en m’n buik ook al. Haha. Geniet ervan en ik kijk nu al uit naar al je updates!

  • Reageer Manon 14 mei 2014 om 09:03

   Ah gefeliciteerd! Wat &@^#% dat je je misselijk voelt… Lijkt me zo vreselijk, hoop dat het bij mij wegblijft! Ik heb na het avondeten ook wel af en toe een bluh-moment, heel klein beetje misselijk. Ik heb nog bijna geen buikje helaas 🙁 achja, komt nog! Genietze!

 • Reageer Geertje 14 mei 2014 om 07:47

  Heerlijk he, dat zwanger zijn, echo’s, spulletjes kopen etc. Geniet er maar lekker van wamt die 9 maanden zijn zo voorbij!
  Geertje onlangs geplaatst…Vakantaseren: ParijsMy Profile

 • Reageer Kelly caresse 14 mei 2014 om 07:57

  Wauw Manon je verteld het zo onwijs leuk’ ik zit aan je lippen gekluisterd! Mooi om dit allemaal te lezen en ik herken zoveel van mijn zwangerschap! Vooral die onzekerheid pfoe! 🙂
  Kelly caresse onlangs geplaatst…Aangrijpende verhalen : Live your dreams, ook na zoveel tegenslagen!My Profile

 • Reageer Mirjam 14 mei 2014 om 08:18

  Oh wat leuk en spannend om te lezen! Ik geniet helemaal mee 🙂
  Mirjam onlangs geplaatst…Neon nailart & Ebay studsMy Profile

 • Reageer Jess 14 mei 2014 om 08:26

  Die onzekerheid is killing de eerste weken. Heel herkenbaar dat continu naar de wc gaan om te checken haha.
  Jess onlangs geplaatst…Tips & tricks to be a freakin’ masterchefMy Profile

 • Reageer Joyce 14 mei 2014 om 08:38

  Leuk dat je de eerste weken ook deelt, ik herken de spanning en de angst 🙂
  Joyce onlangs geplaatst…Run mama Run| Ik ga de 4 mijl lopen!My Profile

 • Reageer Maai 14 mei 2014 om 08:54

  Wouw meis, ik heb de vorige post gemist, ga zo even terug lezen. Wat super leuk dat we vanaf het prille begin kunnen mee lezen, waarom eigenlijk ook niet? Ik vind het zo leuk voor jullie, je enthousiasme straalt er van af. Hoop dat er geen kwaaltjes bijkomen. Super leuk, liefs!

 • Reageer Lauriette 14 mei 2014 om 08:57

  Aww dat berenpakje is echt te leuk! Heel erg leuk zo’n update! 😀
  Lauriette onlangs geplaatst…Persoonlijk bloggen; Yay or Nay?My Profile

 • Reageer Anoeska 14 mei 2014 om 09:33

  Jeetje wat bijzonder en mooi allemaal! Geniet ervan. 🙂
  Anoeska onlangs geplaatst…Video: ‘Would You Rather’ Beauty TagMy Profile

 • Reageer Debbie 14 mei 2014 om 09:41

  Gefeliciteerd met je zwangerschap! Op dit moment ben ik 21 weken zwanger van de eerste en heb de eerste 12 weken als ‘onzeker’ ervaren. Achteraf alleen maar omdat alles de eerste keer is. Ik had namelijk wel de ballen om de familie met 6 weken zwangerschap te vertellen dat we een kleine verwachten 🙂 Blijf relaxed en geniet (ondanks de misselijkheid; bij mij hielp gele vla, Optimel, Yoki (degoedkoopste die er is) en af en toe een Rennie scheelde wat 🙂 succes en geniet! P s. die roze wolk moet ik ook nog vinden hoor 😉

 • Reageer Mama's Jungle 14 mei 2014 om 09:59

  Wat leuk hoe je die buikfoto’s doet! Origineel en echt superleuk voor later.
  Mama’s Jungle onlangs geplaatst…Dag auto, hallo baby. Een goede ruil?My Profile

 • Reageer Nicole 14 mei 2014 om 10:05

  Super die buikfoto’s!
  En ik denk dat je 23 mei bedoelt met de echo? Ipv 23 april, hihi. Begint dat nu al die zwangerschapsdementie 😛
  Trouwens dat je boobies groeien is niet altijd even leuk.. De mijne waren 4!!! maten groter geworden en zijn nu dus helemaal vreselijk lelijk geworden want ze krimpen natuurlijk ook weer beetje.. pffff
  Maar ben blij voor je dat je niet zoveel kwaaltjes hebt sowieso, geniet er maar lekker van! Ik ga je blijven volgen want vind dat altijd zo leuk om te lezen en ben ook pas zwanger geweest dus zo herkenbaar allemaal!
  Nicole onlangs geplaatst…Keep calm and..My Profile

  • Reageer Manon 14 mei 2014 om 10:40

   Och, ja ik ben de laatste week sowieso helemaal verstrooid, vergeet van alles! Haha, thanks heb het meteen aangepast ;)! Tot nu toe vind ik groeiende boobies wel leuk. Ik ben veel afgevallen dus ik had echt NIKS meer, nu zijn ze weer bijna zoals ze waren in m’n zwaardere periode haha.

 • Reageer Miranda 14 mei 2014 om 11:22

  Wat een leuke dingetjes heb je al gekocht/gekregen!

  Ik vind je foto’s onwijs leuk! Grappig gedaan zo met die kreten er op:)
  Miranda onlangs geplaatst…Recept wentelteefjes met een twistMy Profile

 • Reageer Dianne Overbeeke 14 mei 2014 om 11:54

  Wat leuk, gefeliciteerd!!!

 • Reageer Cindy 14 mei 2014 om 11:57

  Waaaah, gefeliciteerd! Wat ontzettend leuk zeg! Wat heb je een leuke cadeaus gekregen al. Ik hoop dat ik ook ooit zwanger zou mogen raken, maar dat is een medisch probleem 🙁 Ik ga je zeker volgen!
  Cindy onlangs geplaatst…29 jaar, op naar de 30!My Profile

  • Reageer Manon 14 mei 2014 om 12:26

   Oh dat is niet leuk om te horen 🙁 Ik duim voor je mee dat je ook mama mag worden ooit!

 • Reageer Marieke 14 mei 2014 om 12:59

  Ik vind het zo leuk voor je! Ik zit met klapperende eierstokken mee te lezen haha!

 • Reageer Melanie 14 mei 2014 om 15:26

  Die angst herken ik ook maar al te goed! Onze eerste zwangerschap is onze zoon, en doordat we jong zijn ( nu 23 en 26 ) dachten we dat een 2de ook geen probleem zou worden, maar helaas kregen we 3 miskramen achter elkaar ( allemaal lege vruchtzakjes dus ‘gelukkig’ nog geen vruchtje te zie ).

  Nu na 2 jaar eindelijk weer zwanger, ik kreeg elke week een echo en dan was je de eerste 2dagen weer opgelucht en blij en dan begon het gestress weer ‘wat als..’ maar toen ik inmiddels met 14.5 de baby voelde en direct ook dagelijks durfde ik er eindelijk van te genieten! Ik ben nu 17 weken precies en voel HAAR ( ja it’s a girl ) nu dagelijks, toch fijn dat je even de bevestigheid hebt dat alles nog goed gaat.

  Dus lekker van genieten, zodra je hem of haar voelt word het nog echter en gaat je onzekerheid ook grootendeels weg!

 • Reageer Eline 14 mei 2014 om 17:28

  spannende tijd he! Ik kan er van meespreken op dit moment… ben 30 weken!

 • Reageer Eline 14 mei 2014 om 19:01

  Ik ben zo blij voor jullie Kan niet wachten om regelmatig updates te lezen!
  Eline onlangs geplaatst…De propere huisvrouw; Shine your sink!My Profile

 • Reageer Sonja 14 mei 2014 om 19:11

  Wat leuk gedaan met die foto’s! Van harte
  Sonja onlangs geplaatst…Honey, I’m hoooome!My Profile

 • Reageer Sylvana 14 mei 2014 om 19:45

  Wat een leuke, gezellige blog Manon!
  Leuk om te lezen dat alles goed met je gaat en natuurlijk: van harte gefeliciteerd met jullie zwangerschap.
  Geniet ervan.

  Groetjes, Sylvana

 • Reageer Amber 14 mei 2014 om 19:51

  Gefeliciteerd! Zo leuk om te lezen! Doet me terugdenken aan mijn eerste weken! Ben nu 31 weken zwanger van een klein mannetje

 • Reageer Suzanne 14 mei 2014 om 20:38

  Wat super leuk om te zien en heel gaaf dat je elke week een foto maakt van je buikje! Hihi
  Suzanne onlangs geplaatst…Studeren | Update thuisstudie VoedingsdeskundigeMy Profile

 • Reageer Marlinde 14 mei 2014 om 21:24

  Heel leuk om te lezen en om zo je zwangerschap een beetje mee te volgen! Die buikfoto’s zijn ook mooi gedaan!

 • Reageer Marion 15 mei 2014 om 19:37

  Prachtig, die weekfoto’s. Leuk om te doen. En de echo, het hartje. Bijzonder moment. Word je stil van…
  Marion onlangs geplaatst…Het verlossende gesprekMy Profile

 • Reageer lizzy 1 oktober 2014 om 11:03

  ik ben nu ook zwanger en heb mijn eerste echo op dacht ik toen 6 weken gekregen maar bleek 5 weken te zijn. precies hetzelfde verhaal als hierboven! een leeg vruchtzakje..
  verdrietig gingen wij weer naar buiten en moest een week later terug komen..
  vruchtzakje was wel gegroeid en qua omvang 2 keer zo groot geworden.. en een dooierzak gezien.. maar nog steeds geen vruchtje!! en nu dus 6 weken zwanger.. volgende week moeten we weer terug komen.. en ik hoop dan zo dat ik dan wat te zien krijg. en vooral een harje zie en hoor kloppen.. maar ben er bang voor..
  voel me verder wel prima.. en heb nog steeds een goed gevoel maar toch omdat de echoscopiste meteen al zei het is niet goed.. ben ik bang dat het een miskraam gaat worden..
  we zijn na 3 jaar eindelijk een keer zwanger!! dus ik wil dit kindje niet kwijt.. ben radeloos maar hoop dat ik gewoon te vroeg was..

  lizzy

 • Reageer Henriet 2 april 2015 om 10:55

  Hoi Bibian en Manon,

  Ik ben er gister achter gekomen dat ik zwanger ben, daardoor dacht mijn vriend dat het een 1 April grap was. Maar nee, geen grap dit is echt. Volgens mijn berekening ben ik a.s. zondag 5 weken zwanger. Ik heb volgende week woensdag mijn eerste echo bij de verloskundige, ik heb gezegd dat ik mijn cyclus niet weet omdat ik heel graag zo snel mogelijk een echo wil, voor mijn eigen gemoedsrust want veel kunnen ze nog niet zien dan denk ik. Ik kan het nog steeds niet geloven dat ik zwanger ben, het was niet gepland namelijk wel erg welkom. Maar na 1 kruitvat test van de 2 voor 5 euro en 2 clearblue testen die aangaven zwanger kan het niet anders zijn lijkt me. Toch ben ik ook heel erg bang het alsnog te verliezen of dat het hartje niet klopt straks bij de 8 weken echo. Ik heb nog niet heel veel last van kwaaltjes, wel heb ik s’ avonds last van mijn onderrug wat doortrekt naar mijn benen, ik lig dan ook erg onrustig in bed. Af en toe ben ik misselijk maar niet vaak, wel heb ik snel hoofdpijn en heb ik last van menstruatiepijn? Wat zijn jullie ervaringen in deze weken en onzekere periode?

  Groetjes henriet

  • Reageer Manon 2 april 2015 om 12:04

   Hey Henriet! Gefeliciteerd met je zwangerschap!
   Tja… Die eerste onzekere periode hoort er toch wel bij, je bent doodsbang, zo onzeker en je bent telkens bang dat het niet goed zit. We hebben niet echt advies want je moet jezelf toch echt wijsmaken dat alles wel goed zal zijn en meer kun je niet doen… Misschien afleiding zoeken en een hele goede vriendin/familielid het vertellen zodat je bij meerdere mensen je ei kwijt kunt als je vriend even niet bereikbaar is of het even aan een ander kwijt wilt! Geniet er wel van want voor je het weet is je baby er!

   • Reageer Henriet 2 april 2015 om 13:31

    Dankjewel!! Mijn 2 beste vriendinnen die weten het en die zeggen ook wel dat het wel goed zit en dat mocht het wel misgaan ik er niks aan kan doen, ik durf er nog niet echt van te genieten. Ik ben zo bang dat het dan uiteindelijk toch mis gaat. Nouja, maar even afwachten wat de verloskundige zegt a.s. woensdag dan ben ik ongeveer 5wk en 3 dgn zwanger. Het worden nog 3 lange weken hierna haha! Ik blijf jullie volgen, deed ik al toen ik nog niet zwanger was, jullie maken erg leuke filmpjes en blogs!

    Groetjes en alvast fijne paasdagen!

   • Reageer Henriet 10 april 2015 om 23:00

    Helaas is het bij mij toch misgegaan…

 • Reageer Zwangerschapsdagboekje van week 5 t/m 8 & 9 t/m 11 | Little Wonder World 31 oktober 2016 om 06:00

  […] lezen hoe de eerste weken van Nilo’s zwangerschap waren en de “buikfoto’s”. –> WEEK 4 t/m 8 –> WEEK 9 t/m […]

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge