Babypraat, DIY, Moeder zijn, Persoonlijk, Zwanger

Zwangerschap Herinneringen

Als je zwanger bent – zeker voor het eerst – is alles nieuw, bijzonder, speciaal en ook wel onzeker. Ik heb het gevoel dat ik er heel erg mee bezig wil zijn en dat ik alles wil doen wat ik kan doen. Ik lees heel veel informatieve websites om zoveel mogelijk kennis op te doen over de “gemiddelde” zwangerschap. Ik lees geen forums, daar heb ik uitgebreid met Betty over gekletst via de mail haha. Je leest zulke enge, angstige verhalen op van die forums dat je er zelf helemaal bang van wordt en ontzettend gaat twijfelen. Ik zie mijn zwangerschap als een vrolijk, blij, bijzonder gebeuren en ik wil ook alles vastleggen. In dit blogje vertel ik hoe mijn zwangerschapsherinneringen vastleg voor later!

herinneringIk heb al jaren op mijn Pinterest een board genaamd: “Future kids and babies”, nou weinig future meer haha. Hierop had ik al eens een plaatje gepind van een vrouw die elke week naast een schoolbord staat en hierop leuke dingetjes van die week schrijft. Ik had me jaren geleden al voorgenomen dat als ik ooit zwanger mag worden, dat ik ook zoiets wilde gaan doen! En ja hoor, met de prille zwangerschap van ongeveer 4 weken, sleurde ik Robert mee naar boven om een foto van mij te maken! Witte muur, geen poespas, een beetje extra ruimte aan de linkerkant en voila: mijn zwangerschapsweekfoto (is dat een woord?) was geboren. In de eerste weken is er niet zoveel te zien natuurlijk maar het is wel leuk om kleine dingetjes erbij te schrijven. Straks als het “klaar” is, ga ik alle foto’s in een klein boekje afdrukken, hoe leuk!

9maandDan kreeg ik, meteen zodra ze het wist, van Bibian een negenmaandendagboek van Pauline Oud. Hierin wordt elke zwangerschapsweek behandeld en worden er vragen gesteld. Er is ruimte om foto’s te plakken en ook wordt er af en toe naar je gewicht en buikomtrek gevraagd. Super leuk om in te schrijven maar nog leuker om later terug te lezen.

wordDan heb ik natuurlijk ook nog mijn blog waar ik elke week stukjes op schrijf. Ik schreef allereerste stukje niet eens op de blog, maar gewoon in een Word-documentje omdat ik als de dood was dat het per ongeluk online zou komen haha. Eigenlijk is het super leuk om elke week, twee weken, maand een stukje te schrijven, ook al heb je geen blog. Een soort dagboekje dus! Dit kan digitaal maar het is natuurlijk ook leuk om een soort scrapboekje te maken met verhaaltjes, foto’s en ditjes en datjes.

echo'sTot slot vond ik het zo zonde om de fotootjes van de echo’s die je krijgt alvast op te bergen. Ik merkte dat ik vaak uit mijn zwangerschapsboekje die ik van de verloskundige kreeg de fotootjes haalde om ze te bekijken. Ik kocht een super goedkope lijst bij de Action, niet de mooiste vind ik, maar prima voor nu! Hier ga ik de echootjes in doen en deze staat te pronken op een kastje in onze woonkamer. Voordat ik de foto’s erin deed, heb ik ze wel even gescand zodat áls ze verkleuren of vervagen, dat ik ze dan nog wel heb op de computer!

Er zijn natuurlijk nog honderdduizend andere manieren om je zwangerschap “vast te leggen”. Ik vind dit eigenlijk meer dan voldoende voor mezelf. Ik heb verhaaltjes, foto’s en feitjes en natuurlijk alle herinneringen in mijn hoofd ♥. Aan het einde van de zwangerschap wil ik ook nog een professionele zwangerschapsfotoshoot doen samen met Robert, dat lijkt me ook ontzettend gaaf, maar voor nu is dit genoeg!

Hebben jullie je zwangerschap vastgelegd?

liefsmanon kopie

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

17 reacties

 • Reageer Kelly caresse 31 mei 2014 om 06:53

  Wat super leuk om te lezen hoe je dit allemaal doet en wil vastleggen 🙂 bij een volgende zwangerschap ga ik dat ook doen. Toen ik zwanger was van Lana was ik zo onzeker en bang dat ik tot 14 weken geen foto’s maakte of verhaaltjes wilde opschrijven, daar heb ik zo spijt van achteraf. Lekker van genieten hoor 🙂
  Kelly caresse onlangs geplaatst…Huishoudelijk : vragenlijst, hoevaak doe jij? ….My Profile

 • Reageer Suzanne 31 mei 2014 om 07:50

  Leuk om te lezen! Ik leg hem wel vast, maar ik weet niet of ik er zo openlijk over zal zijn. Ik vind het iets heel intiems. Maar dat weet ik pas als ik zelf ooit zwanger raak.
  Suzanne onlangs geplaatst…Jump rope challengeMy Profile

 • Reageer Gwen 31 mei 2014 om 07:57

  Hier ook zoiets. Hoewel mijn buikfotos minder professioneel zijn, mr ik maakte en maak ze wel veel en sla ze allemaal met wk en dag op in een mapje op pc en externe schijf. En ik print ze en plak ze in een schriftje, waar ik ook bijna elke wk een bladzijde of twee in schrijf en kaartjes en naam betekenissen in plak. Bij Olivia gedaan en nu weer, hoewel k de buikfotos nog moet printen. En tot slot een negen maanden boek, houd ik netjes bij en daar gaan de echos in. En idd ook gescand en digitaal op de pc. Ik wil het heel bewust nu de tweede x hetzelfde doen, zodat beide kindjes dat hebben later 🙂
  Gwen onlangs geplaatst…Tag: It’s weekendMy Profile

 • Reageer Miranda 31 mei 2014 om 09:23

  Leuk om te lezen!
  Ik vind je buikfoto’s zo leuk en creatief met die teksten erbij.
  Leuke herinnering voor later lijkt me:)

  Prettig weekend!:)
  Miranda onlangs geplaatst…DIY: wat maak jij met plastic lepels?:)My Profile

 • Reageer Vanessa 31 mei 2014 om 09:38

  Ik zou sowieso een dagboek bijhouden om alles in te schrijven en het idee van de echo foto’s is ook heel leuk!
  Vanessa onlangs geplaatst…Yves Rocher Natuurlijke BodysprayMy Profile

 • Reageer Lauriette 31 mei 2014 om 10:12

  Wat een super leuke manier om het vast te leggen! Dat 9 maanden dagboek lijkt me erg leuk om later doorheen te bladeren!
  Lauriette onlangs geplaatst…Weekend Disneyland Paris: Dag 2My Profile

 • Reageer Sara 31 mei 2014 om 11:24

  Heel leuk om vast te leggen voor later! En trouwens goede tip van die fora, dat je daar beter niet kunt lezen. Nu mijn trouwen er aan gaat komen, lees ik juist heel veel op fora over hoe andere het beleefd hebben/geregeld hebben. En zou mij zo kunnen voorstellen dat ik dat met een toekomstige zwangerschap ook zo gedaan zou hebben!

 • Reageer Jessica 31 mei 2014 om 11:37

  Leuke ideeën om het vast te leggen voor later!
  Zelf heb ik nog geen kinderen en begin ik er ook nog niet aan, maar wel leuk om zo ideeën op te doen.

 • Reageer Marion 31 mei 2014 om 12:44

  Ik vind het prachtig allemaal om te lezen. Zo’n negen maanden dagboek lijkt me leuk om bij te houden. Bijzonder om dat later allemaal weer terug te zien.
  Marion onlangs geplaatst…TOMS: Twee paar nieuwe schoenenMy Profile

 • Reageer Betty 31 mei 2014 om 14:23

  Ooohhh Manon! Wat leuk die weekfoto’s met de tekstjes erbij! Nu baal ik dat ik daar niet vanaf het begin mee begonnen ben! Haha, nouja, misschien iets voor de volgende zwangerschap!

  En ik vind onze mailtjes ook altijd zo leuk! <3
  Betty onlangs geplaatst…Onze huwelijksreisMy Profile

 • Reageer Jess 31 mei 2014 om 14:32

  Ik ben dus een beetje een knurft want behalve op mijn blog houd ik dus niet zoveel bij. Zo moet ik nog steeds een zwangerschapsalbum en een eerste jaar album voor Sam maken. De tijd dringt want tja, nummer twee is al even onderweg. Wil trouwens wel al mijn blogje printen en in een map plakken. Inmiddels heb ik ook de foto’s van mijn eerste zwangerschap uitgezocht. Beter laat dan nooit. Ik ben zo’n chaoot haha 😉
  Jess onlangs geplaatst…Mirror shots for Miss EtamMy Profile

  • Reageer Manon 31 mei 2014 om 14:38

   Hahaha jaa ik wil ook al m’n blogjes uit printen of ook in een fotoboek doen dat ik aan t einde een mooi zwangerschapsboek heb!

 • Reageer Dita 31 mei 2014 om 19:22

  Wat leuk! Mooi om alles te bewaren, zou ik ook doen
  Dita onlangs geplaatst…Review: Essence lipstick 09-Wear Berries!My Profile

 • Reageer Anoeska 1 juni 2014 om 14:39

  Super leuk om te lezen!
  Anoeska onlangs geplaatst…MY WEEKLY UPDATE JUNI #1My Profile

 • Reageer Eline 1 juni 2014 om 21:53

  ik heb dat 9maanden dagboek ook… zo leuk!

 • Reageer Kim 1 juni 2014 om 22:22

  Wat een super leuk idee om zo je zwangerschapsweken vast te leggen op foto! Zelf hou ik het 9 maanden dagboek ook bij erg leuk voor later,

 • Reageer Joyce 2 juni 2014 om 23:28

  Super leuk die foto’s zo, kwam het idee ook tegen op Pinterest, maar heb er nooit wat mee gedaan. Ik ben van begin tot eind ziek geweest en wilde niet op de foto. Daar heb ik nu al spijt van en ga ik als ik ooit nog eens zwanger mag worden heel anders doen.

  Het boek van Pauline Oud heb ik helemaal ingevuld. En alle andere boeken van haar heb ook. Het kraambezoekboek vindt de visite erg leuk om in te vullen en het is zo leuk om te lezen allemaal!
  Joyce onlangs geplaatst…Rondvaart door UtrechtMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge