Babypraat, Moeder zijn, Wonen, Zwanger

Baby Wishlist

Jaja, we moeten (of ja moeten…) nu langzaam aan beginnen met het verzamelen van onze baby-uitzet. We kunnen wel langer wachten maar eigenlijk vinden we (lees: ik) het hartstikke leuk om al met kamertjes en spulletjes bezig te zijn! Vandaag laat ik mijn wishlist zien voor onze kleine Muus die in november aanstalte zal gaan maken in ons kleine gezinnetje!

joolzAls eerste de kinderwagen. We zijn eruit! In het begin twijfelden we (ik) heel erg tussen een Bugaboo en de Joolz. Totdat ik bij Babypark kwam en zag de de wagens van Bugaboo ontzettend laag zijn. Niet dat duwding maar de bak waar de baby in ligt zeg maar. Ik kreeg al een spontane hernia bij de gedachte dat ik elke keer zo laag moet bukken als ik onze baby wil pakken. Dus kwamen we al snel uit op de Joolz. Ik vind het een hele mooie wagen en wat ik er van gelezen/gehoord heb, moet hij ook heel fijn zijn in gebruik. We gaan voor een zilver/grijze kleur zodat we bij een (eventueel) tweede kindje ook wat aan hebben, ongeacht het geslacht!

tripptrappstokkeDan willen we graag een TrippTrapp kinderstoel van Stokke. Ik zie ‘m op meerdere blogs voorbij komen en het lijkt me een ideaal ding. Ik ken ook mensen met grotere kinderen (een jaar of 8/9/10) die nog steeds de TrippTrapp gebruiken als stoel voor hun kids. Dus we vinden het wel een goede koop. We willen ook graag de babyset erbij, zo met dat bakje erop zodat baby lekker bij ons aan tafel kan zitten en niet op de grond of op tafel moet staan. We kiezen wel gewoon voor een neutrale kleur (wit), ik vind de kleurtjes ook heel erg leuk maar ik ben al snel uitgekeken op een bepaalde kleur en wit is altijd goed!

maxicosiNatuurlijk moet baby ook veilig vervoerd kunnen worden. De veiligste manier van vervoeren in de auto is tegen de rijrichting in. Daarom gaan we voor de Maxi-Cosi 2Way Pearl. Een systeem waarop je gemakkelijk de Maxi-Cosi kunt klikken (geen gedoe met gordels etc.) en waarop later een autostoeltje bevestigd kan worden. Dat autostoeltje is ook tegen de rijrichting in dus super veilig. Volgens mij moeten over een tijdje alle kindjes tegen de rijrichting in worden vervoerd vanwege een nieuwe norm/wet/regel/ofzo. Dus dan doen we het maar meteen goed. En we vinden veiligheid allebei het belangrijkste van alles dus dan is de keuze snel gemaakt.

bedjeQua meubeltjes weten we niet precies welk soort we willen, we weten alleen wel dat we witte meubels willen voor in het kamertje. Wit, een beetje strak, niet teveel poespas en vooral praktisch. Ook kiezen we hier weer voor wit omdat we dat gewoon mooi vinden en ook later voor een tweede kindje! Ook voor een box willen we graag wit omdat dat mooi is in onze woonkamer.

We hebben nog niks gekocht maar dit staat er sowieso op onze lijst wat we willen aanschaffen qua “grote” spullen. Al die kleine dingetjes (lakens, dekentjes, badje etc) komt in de loop van de tijd wel elke keer! Oja, wij kiezen ervoor om de spullen nieuw in de winkel te kopen. We weten dat er ontzettend veel tweedehands te koop is maar we zijn van plan om het ook voor volgende kindjes te gebruiken en zo niet, dan kunnen we het zelf nog voor een goede prijs verkopen of aan familie geven 🙂

Hebben jullie nog tips voor leuke winkels voor babykamers? (Oja, deze post is niet gesponsord ofzo hoor, was het maar zo’n feest haha.)

liefsmanon kopie

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

18 reacties

 • Reageer Dita 18 juni 2014 om 06:51

  Wat leuk om te lezen. Je hebt dezelfde stijl als ik. Als wij ooit een kindje krijgen wil ik ook een joolz en een triptrap stoel, hihi 😉
  Dita onlangs geplaatst…Wist je dat?My Profile

 • Reageer Geertje 18 juni 2014 om 07:03

  Leuk he, om een lijstje te maken met spullen die je wil/moet hebben… (is wel n rib uit je lijf… das dan weer minder) Die kinderwagen is mooi! Wij hadden een Stokke Xplory… super fijne wagen!
  Geertje onlangs geplaatst…Loom Bands En Andere RagesMy Profile

 • Reageer Kelly caresse 18 juni 2014 om 07:05

  Wat leuk om te zien! Van de joolz ga je echt geen spijt krijgen, daar hebben wij ook heel veel plezier van en ik vond de bugaboo ook te laag hihi. Wij hebben ook een triptrap stoel en die bevalt erg goed ook. Ben bij je autostoel wel benieuwd hoe je dat doet als je je kindje met een andere auto als de hoofdauto wilt vervoeren
  Kelly caresse onlangs geplaatst…Wat doe jij van 9 tot 5? ‘De omroepstem achter treinvertraging’My Profile

  • Reageer Manon 18 juni 2014 om 08:37

   D’r gaat gewoon een maxi cosi op! Dus als we met een andere auto gaan kan wel gewoon de maxi cosi met gordels bevestigd worden zoals nu ook gedaan wordt!

 • Reageer Mirjam 18 juni 2014 om 08:09

  Ah leuk, nu begint het helemaal te kriebelen he 😉
  Mirjam onlangs geplaatst…Shoplog ActionMy Profile

 • Reageer Miranda 18 juni 2014 om 08:39

  Leuk zo’n wishlist:) lijkt me heerlijk om zo af en toe bij weg te dromen:)
  Miranda onlangs geplaatst…Rock candy makenMy Profile

 • Reageer Melanie 18 juni 2014 om 09:19

  Leuk!!

  Wij hebben ook een Joolz gekocht! En de Stokke tripp trapp hebben we bij onze zoon toendertijd gekocht en nu met 4 jaar zit hij er nog op! Ideaal ding!

 • Reageer Milou 18 juni 2014 om 09:55

  Haha, leuk. Tegen de tijd dat ik zwanger ben ben ik ook zo iemand die zich er helemaal in gaat verdiepen en wil ik het beste van het beste haha. :p
  Milou onlangs geplaatst…Dubbelfrisss: Team Boysss vs. Team GirlsssMy Profile

 • Reageer Marjan Dekker 18 juni 2014 om 10:11

  De joolz is echt een superfijne wagen.
  Wat ik nog wel mis op je lijstje was mijn favoriet. Een geweven draagdoek. Heerlijk om je kindje dichtbij je te dragen en zeker als ze zich even niet lekker voelen. Mocht je het knopen niet zien zitten is een ergonomische draagzak ook een optie (manduca/ergobaby/marspi/bondolino). De meeste draagzakken die in de babywinkels verkocht worden (stokke/babybjorn) zijn helaas niet helemaal ergonomisch voor de heupjes en het ruggetje van je kindje.

  • Reageer Manon 18 juni 2014 om 10:40

   Oh thanks :)! Ja, dit zijn vooral de “grote/duurdere” aankoopjes maar ik zal het zeker in m’n achterhoofd houden!

   • Reageer Alida 18 juni 2014 om 11:38

    Ja dragen is fijn! Heb inmiddels 2 geweven doeken, een ringsling, een hop tye (mei tai) en een Bondolino in mijn bezit! Nee hoor, dragen is helemaal niet verslavend! Haha 😉 En zeker niet alleen voor hippies.
    Neem eens een kijkje op de fb groepen draagpraat en draagdoekenmarkt! Be aware of babybjorn haters. Haha

    Mooie wishlist verder, wij hebben wel een Bugaboo, maar zijn allebei mini. De Joolz is zeker ook erg mooi. De stokke tripp trapp met newborn set staat hier ook. Zeker een aanrader! De grote dingen hebben wij inderdaad ook neutraal gekocht!

 • Reageer Jess 18 juni 2014 om 12:41

  Mooie wishlist hoor! Wij hoeven deze keer niet zoveel omdat we natuurlijk nog veel hebben. Wel twijfel ik over een duowagen. Ik vond het twee jaar geleden leuk om inspiratie op te doen bij Baby & Tienerstore. En Loods 5 voor geinige accessoires die niet zo typisch baby-baby zijn. Verder weet ik het ook niet.
  Jess onlangs geplaatst…Let’s triple those mirror shotsMy Profile

 • Reageer Remy | BakingBeautyNL 18 juni 2014 om 13:00

  Haha! Niet eens gesponsord 😛

  De Joolz is een leuke kinderwagen. Zelf had ik de Quinny Moodd, die ziet er iets sportiever uit, vandaar de keuze uiteindelijk.

  De Stokke stoel is inderdaad een geweldige aankoop. Die kan lekker mee tot het kind in groep 8 zit ofzo. Wij hadden die ook, dus ik deel die ervaring 😉

  En verder heb ik mijn meubelen bij Babydump gekocht. De naam past totaal niet bij wat ze verkopen, maar is zeker de moeite waard om te kijken.

  Succes, leuke wensenlijst!
  Remy | BakingBeautyNL onlangs geplaatst…Update week 1: Mijn strijd tegen de kilo’sMy Profile

 • Reageer Barbara 19 juni 2014 om 04:05

  Wij hebben ook alles nieuw gekocht. Een beetje luxe, maar inderdaad willen ook wij graag meerdere kinderen en nu hebben we alles precies in de kleur en soort die we (ik) willen. Qua spullen heb ik ook bijna hetzelfde, alleen ben ik toch voor de FamilyFix gegaan i.c.m. gewone Pearl. Het prijsverschil was erg groot en vooruitkijkend stoeltje leek me veiligheid zat en bovendien gezelliger, dan is je kindje wat ouder en kun je met hem kletsen via de achteruitkijkspiegel.
  Barbara onlangs geplaatst…41 weken: body after babyMy Profile

 • Reageer Nicole 19 juni 2014 om 08:22

  Aaah een joolz is echt fijn! Had hetzelfde met de bugaboo! En handig zo’n systeem voor de maxi cosi.. wij moeten t wel met gordels doen maar ben wel gevorderd daarin haha!
  De tripptrapp is super, wij hebben hem gekregen en ik wilde ook zo’n baby inzet erbij maar helaas.. moeten nog wat dingen erbij kopen maar eerst even sparen haha! Want stokke is wel prijzig.. Wij hadden ook alles nieuw trouwens!

 • Reageer Ann 19 juni 2014 om 20:48

  Wij hebben dezelfde kinderwagen, zelfde kleur! Een echt aanrader! Jammergenoeg gaat het zwart van het frame er snel af. Ik zou voor een zilvergrijs frame kiezen.

  • Reageer Manon 19 juni 2014 om 21:10

   Oh goed om te weten! Dankjewel 😀

 • Reageer Kimberly 23 juni 2014 om 11:47

  Heey , leuk he zo’n lijst . Ik kijk regelmatig op baby dump hier hebben ze ook winkels van. 🙂

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge