Lifestyle, Wonen

De luie huisvrouw

Ik ben best wel een schoonmaaktype. Vind ik. Maar soms dan komt mijn moeder met dingen dat ik denk: “Och, daar denk ik dus helemaal niet aan!”. Bijvoorbeeld: de gordijnen van de slaapkamer een keertje buiten uitkloppen of om bovenop alle kasten eens met een doek langs te gaan (en dan bedoel ik de hoge kledingkasten en de keukenkasten) of wat dacht je van de garadedeur-raam zemen? Nou, hier denk ik dus niet aan en ik ben dan ook wel een beetje een luie huisvrouw. Ik wil alles voor het oog netjes en schoon hebben maar echt geweldig deepcleanen (zoals ze dat zo mooi in Amerika zeggen), daar ben ik geen held in.

luiehuisvrouw

Ik heb in de laatste 2,5 jaar dat ik op mezelf woon toch wel wat trucjes, handigheidjes en makkelijke dingen bedacht om het schoonmaken lekker snel en makkelijk te laten verlopen. Dit deel ik vandaag in dit blogje. Misschien zijn ze voor sommigen overduidelijk en denken zij: DUHHH, maar ik vind ze een uitkomst!

dastyAls eerste: DASTY. Dasty koop je bij de Wibra en heeft een hele “schone” geur. Ik koop altijd de felroze spray en daarmee maak ik alles schoon. Vochtige doek in de hand, spray in de andere en gaan met die banaan. Spraytje op de vensterbank, doekje erover heen en het is weer schoon en ruikt fris. Ik gebruik het werkelijk voor alles: de vensterbanken, de salontafel, het tvmeubel, randjes van de tv (bovenop), om de keukendeurtjes oppervlakkig schoon te maken, de deuren… Alles! Scheelt toch weer gezeul met een emmer, sop, allesreiniger, droge handen door het water, nee dit is een uitkomst.

doekjesDan, als je het nog makkelijker wilt, heb je tegenwoordig van die pakken met kant en klare doekjes. Het lijken op babybillendoekjes maar je hebt ze echt voor allerlei soorten oppervlakken. Ik heb een pak sanitairdoekjes op de badkamer en de wc liggen, en elke dag ga ik even met zo’n doekje over de bril heen, met een nieuw doekje even door de wasbak en hopsakee, het is weer schoon. Natuurlijk doe ik ook 1x in de week even een grondige wc-poets-beurt maar met deze doekjes gaat het dagelijks prima. Robert is de hele dag op kantoor dus zoveel worden onze toiletten ook niet gebruikt.

stofzuigerOok kun je met de stofzuiger heel veel. Af en toe heb ik echt geen zin om af te stoffen met doekjes, spraytjes en noem maar op. Dan trek ik de stofzuiger uit de kast en doe ik dat borsteltje aan de stang. Hier kun je ook ubergemakkelijk mee “stoffen”. Even over de vensterbanken, de box van de tv, randjes van kasten/tafels. En het stof is in ieder geval weg! Stofzuigen doe ik toch al bijna iedere dag dus dat ding komt sowieso de trappenkast uit.

dweilTot slot iets voor de échte luie huisvrouwen (zoals ik dus). Het is wel een beetje over de top en misschien onzin maar ik heb 2 stofzuigers in huis. Eentje boven en eentje beneden. Dit scheelt ZOVEEL gesjouw, niet normaal. Als ik boven wil stofzuigen en ik moet die zware stofzuiger naar boven sjouwen, dan hoeft het al niet meer van mij haha (ja, I know, ernstig). Ook heb ik boven een emmer staan met hierin een fles allesreiniger, Dasty, Glassex, zo’n pak doekjes en gewone schoonmaakdoeken. Daarnaast staat er ook nog een extra dweil. Het is misschien een beetje overdreven en een luxe, maar het scheelt echt een boel traplopen en gedoe. Als ik alles van boven naar beneden moet sjouwen elke keer dan ben je al 3x de trap op en af aan het gaan en voor deze zwangere gans is dat soms net iets teveel. Ideaal deze oplossing dus!

Zo, dit waren mijn luie huisvrouwentips. Hebben jullie nog makkelijke dingetjes waarvan ik ze écht moet weten? Laat het dan asjeblieft achter in de comments want ik ben er van overtuigd dat er nog meer makkelijke dingen zijn!

liefsmanon kopie

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

25 reacties

 • Reageer Nikki 4 juni 2014 om 12:10

  Ik ben echt een vreselijke huisvrouw, haha. Ik vind het stom, zonde van m’n tijd en ik heb er nooit zin in. Maar omdat ik een enorme hekel heb aan troep en viezigheid, moet ik er toch aan geloven. Van mijn kant dus geen tips, want ik doe altijd maar wat. Ik ga wel op zoek naar Dasty, dat klinkt ideaal! Verder doe ik inderdaad ook heel veel met de stofzuiger, kun je prima mee afstoffen!
  Nikki onlangs geplaatst…KlusmoeMy Profile

 • Reageer Joyce 4 juni 2014 om 12:17

  Ik kan echt niet zonder mr propper en de schoonmaakdoekjes van de Lidl. De doekjes doe ik een paar keer per dag over de wc heen, sinds dat Aron zindelijk is. En dan 2x per week even met een sopje.
  Joyce onlangs geplaatst…EVENT | Orange is the new blackMy Profile

 • Reageer Nicole 4 juni 2014 om 12:36

  Haha ik ben ook een luie huisvrouw, vandaag nog een blog erover geschreven haha toevallig!!
  Ik gebruik die doekjes ook van de action haha alleen die tip vd Dasty is een goede, ga ik overnemen!!
  Nicole onlangs geplaatst…Huishouden: soms krijg ik het op mijn heupenMy Profile

 • Reageer Cindy 4 juni 2014 om 12:37

  Bijna elke dag stofzuigen? Oh ja, je hebt katten haha. Ik ben ook van de hygiënische doekjes en wij hebben ook 2 stofzuigers. Die hadden we al omdat we eerst op onszelf woonden voordat we gingen samenwonen. Verder heb ik van die paarse flessen van Action waar ik alles mee doe, Cillit Bang heet het volgens mij. Ideaal! En een zwabber, ook fijn.
  Cindy onlangs geplaatst…De Nom Nom Nom TagMy Profile

  • Reageer Manon 4 juni 2014 om 13:49

   Haha, jaaa, echt puur door de katten hoor (waarvan twee langharig)!

 • Reageer Vanessa 4 juni 2014 om 13:18

  Goede tips! Ik gebruik heel graag de schoonmaakdoekjes van de Action.
  Vanessa onlangs geplaatst…Max Factor CC CreamMy Profile

 • Reageer Marjon 4 juni 2014 om 13:28

  Na het douchen de douchecel insprayen met zo’n schoonmaakspray. Dan aankleden,haren borstelen,makeup etc. En dan met de douchekop alles afspoelen en drogen. Droogmaken doe ik toch al, en nu is het ook gelijk schoon. En de spiegel afnemen na het douchen, als hij nog beslagen is.
  Fijne tips heb je! Huishoudblogjes zijn leuk om te lezen 😉

  • Reageer Manon 4 juni 2014 om 13:49

   Oh dat is ook een handige tip 😀

 • Reageer Remy | BakingBeautyNL 4 juni 2014 om 14:05

  Altijd leuk om dit soort artikelen te lezen. Ik ben namelijk de schoonmaak man! haha 😉
  Ik herken er veel in terug. Ik gebruik Dubro met marseillezeep voor alles. Gaat makkelijke en scheelt inderdaad sjouwen met een emmertje water.

  Voorheen had ik ook een eengezinswoning en als ik ergens een hekel aan had dan was het wel met de stofzuiger rondsjouwen. Trap op en trap af. En met katten moet je nog vaker zuigen dan normaal. Ook ik heb toen maar een 2e stofzuiger op de 1e gezet 😉

  Groeten, Remy
  Remy | BakingBeautyNL onlangs geplaatst…3 maanden bloggende: Kijkje in mijn statistiekenMy Profile

 • Reageer Dita 4 juni 2014 om 14:08

  Wat een handige tips, die doekjes gebruik ik ook altijd! Zo handig 🙂
  Dita onlangs geplaatst…Weekendje VlielandMy Profile

 • Reageer Marion 4 juni 2014 om 14:22

  Thanks voor de tips. Ik zal ze doorgeven aan mijn luie huisman!
  Marion onlangs geplaatst…Eestoornis ~ Herstel: Paniek en herpakkenMy Profile

 • Reageer laura 4 juni 2014 om 14:46

  Lui valt nog wel mee jij koopt in iedergeval nog schoonmaakdoekjes ik gebruik de echt billendoekjes haha ruikt ook lekker!

 • Reageer Jess 4 juni 2014 om 14:51

  Haha, deze tips kan ik zeker gebruiken 😉 Ik denk dat ik de allerslechtste huisvrouw ever ben. Mijn tips zijn dan ook: richt je vent goed af, huur een werkster af aan en smeek je schoonmoeder om te komen helpen met poetsen.
  Jess onlangs geplaatst…Oops I did it again! Maternity shopping at Asos…My Profile

 • Reageer Fonghwa 4 juni 2014 om 15:00

  Ik ga die Dasty maar eens in huis halen! Het is inderdaad een gedoe om eerst een emmer te pakken, sopje maken etc. Ik word al moe als ik eraan denk -_-

 • Reageer Nienke 4 juni 2014 om 16:04

  Lang leve de kruimeldief; even gauw iets opzuigen of de trap. Scheelt ook weer heel veel geleur met de grote stofzuiger.
  Daarnaast heb ik een windowvac, een soort van ‘water-trekker-kruimeldief-ding’ Ideaal bij het ramenlappen/(badkamer)tegels schoonmaken. Ik zou hier niet meer zonder kunnen!

  • Reageer Manon 4 juni 2014 om 16:06

   Jaaa kruimeldief heb ik ook! Staat zowat naast de kattenbak haha.

 • Reageer Pauline 4 juni 2014 om 16:09

  Oh ik houd er helemaal niet van, maar als ik eenmaal bezig ben sla ik door en moet ALLES schoon wat natuurlijk nooit lukt haha.
  Die pakken schoonmaakdoekjes van de Action hebben we hier ook altijd liggen! Super vind ik die! En die Dasty hoor ik veel goeds over.. Ookmaar ns gaan halen dan.
  Pauline onlangs geplaatst…Fotodagboek #22My Profile

 • Reageer Kelly Caresse 4 juni 2014 om 16:33

  Dat dasty is echt wat voor mij! Deep cleaning moet ik mezelf ook nog handiger in maken, ik denk er soms ook echt niet aan haha, overal waar ik niet bij kan (lees hoge kasten enzo) daar kom ik niet in de buurt haha. Leuk om te lezen!
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…Outfit : Liefde voor mijn nieuwe BirkenstocksMy Profile

 • Reageer Wendy 4 juni 2014 om 16:47

  Ik heb ooit eens een lege spuitfles bewaart en nu vul ik deze steeds met een mengsel van allesreiniger en water. En daar maak ik echt bijna alles mee schoon. De deuren, de plinten, de vensterbanken, kastjes, tafels. Ideaal! Op mijn werk in de kinderopvang doen we dat ook zo. 🙂
  Wendy onlangs geplaatst…InstaMei ‘14My Profile

 • Reageer Danielle 4 juni 2014 om 18:32

  Wat grappig ik doe het precies zo. Alleen ik heb geen 2 stofzuigers meer. Die van boven heeft het helaas begeven 🙁 Maar de doekjes en de spray. Ik gebruik alleen verdunde allesreiniger in de sprayfles (die lichtgroene bloemetjes van de ajax, die ruikt zooo lekker!) En het kleine stofzuigerborsteltje ook. Onmisbaar huishoudatribuut 😛

 • Reageer Stef 4 juni 2014 om 20:56

  Heel herkenbaar Hihi ik heb ook twee stofzuigers. Met die wc doe ik ook hetzelfde en heb pas voor t eerst een keer de bovenkant van me slaapkamergordijnen gedaan kunnenniet in de wasmachine was wel hard nodig die ontvetter van de wibra is ook echt super hoor ook handig als er een vieze olie laag in me bad zit

 • Reageer Marloes/GLAMOURMOES 4 juni 2014 om 21:15

  De Dasty ontvetter is ook een super product! En de stofzuiger komt goed van pas als je geen zin hebt om met een natte doek stof af te nemen. Ik heb zwarte meubels in mijn slaapkamer, daar zie je alles op! 😮
  Marloes/GLAMOURMOES onlangs geplaatst…Beauty: Opgemaakte producten mei 2014My Profile

 • Reageer Meike 5 juni 2014 om 13:52

  De kant-en-klare schoonmaakdoekjes zijn hier niet aan te slepen. Ik noem ze de luie-huisvrouwen-doekjes. Lekker makkelijk in gebruik.
  Meike onlangs geplaatst…Werkende moederMy Profile

 • Reageer Joyce 5 juni 2014 om 16:49

  Haha hier ook zo’n luie huisvrouw, ik ben ook niet zo van het deepcleanen. Weet wel wat beters te doen met mijn tijd hoor!
  Dus de schoonmaakdoekjes van de Lidl, de spuitflacons en de stofzuigermondjes zijn hier bekend 😉
  Joyce onlangs geplaatst…TBT – ThailandMy Profile

 • Reageer Christel 10 juni 2014 om 14:27

  Huh, maar jij stofzuigt de trap dus niet? Je moet, lijkt mij, die toch ook zuigen en dan ben je automatisch al boven. Of beneden, afhankelijk van waar je begint. En daar laat je hem dan staan! 🙂
  Dasty lijkt me geweldig, die ga ik eens halen!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge