Babypraat, Persoonlijk, Zwanger

Dé Naam

Zwanger zijn betekent dat je ook al gaat nadenken over hoe je je toekomstige zoon/dochter wilt gaan noemen. Voordat we überhaupt aan kinderen dachten, had ik al een meisjesnaam die ik voor een toekomstige dochter had bedacht. Toen ik zwanger was kwam deze meisjesnaam ter sprake en gelukkig keurde Robert deze naam ook goed. We hadden dus al snel een meisjesnaam voor als we een dochter zouden krijgen!

namen
Maar jongensnamen… POEH! Dat is een vak apart. Voordat we wisten dat we een zoon kregen vonden we jongensnamen al moeilijk. Ik was op een dag aan ’t Googlen en kwam op een forum terecht waar wel wat leuke namen bij stonden. Ik vond een naam die ik wel érg leuk vond. Ik liet deze aan Robert zien en hij vond deze naam zowaar ook leuk! Yay! We hadden een potentiële naam voor onze misschien-zoon.

Dagen verstreken en twee dagen voordat we de geslachtsbepalende echo hadden hadden we het over de namen. De meisjesnaam stond zo vast als een huis maar de jongensnaam… Robert moest er nog even goed over nadenken zei hij. Ik vind de naam nog steeds geweldig en weet ook wel zeker dat ons kind zo zou gaan heten als het een jongen zou zijn! We spraken af dat we niet gingen bakkeleien die avond, we zouden eerst de echo afwachten om te zien wat het zou worden.

vraagteken
En toen kwam de dag! We krijgen een zoontje. Dat betekent toch echt dat we namen moeten gaan bedenken. Ik laat af en toe de naam vallen voor onze zoon want ik weet zeker dat hij zo heet. Als ik aan ons jongetje denk dan ZIE ik gewoon dat hij zo moet heten… Ik had het er laatst over met Robert en zijn uitspraak was dat hij rond zijn verjaardag (17 augustus) uitspraak gaat doen hahahaha. Ik noem onze zoon gewoon bij zijn naam en dan zullen we wel zien of hij zo gaat heten! Voor iedereen blijft de naam geheim, iedereen mag alles weten: geslacht, de echo’s, alle kwaaltjes over mijn zwangerschap maar de naam dat blijft geheim tot dat hij geboren is (als ik me niet een keer verspreek haha).

Als jullie nog suggesties hebben laat het dan vooral achter in de comments! De stijl van namen die wij leuk vinden zijn korte, stoere namen. Geen Amerikaanse (Jason/Devon), met extra onnodige letters (Djaézson ipv Jason bijvoorbeeld), langer dan drie lettergrepen (Alexander/Benjamin/Valentino), en “bijzondere”namen (River/Spijker). Wij zijn (ik ben) meer van de Finn, Mik, Job, Milo, dat soort namen (en nee, deze hebben de lijst niet gehaald).

Vinden jullie jongensnamen ook lastiger dan meisjes?

liefsmanon kopie

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

48 reacties

 • Reageer Evelien 22 juni 2014 om 06:40

  Wij wilden een korte, stoere, niet af te korten, Nederlandse naam die je niet zo vaak hoort. Gelukkig waren we het vrijwel meteen met elkaar eens en hebben we onze zoon Noud genoemd. Krijgen nog steeds complimenten over wat een leuke naam het is! Dus ben er erg blij mee!

 • Reageer Pauline 22 juni 2014 om 07:06

  Ik had een lijstje waar ik namen bij schreef die ik leuk vond. Voor een meisje hadden we de naam ook al voordat ik zwanger was, voor een jongen had ik 2 favorieten maar dat vond Kay helemaal niks. Nim zijn naam had ik al een hele tijd in mijn hoofd en toen ik daarmee aan kwam vond hij het zowaar wel leuk, we wilden een korte aparte naam die toch overal makkelijk uitspreekbaar zou zijn.
  Ik ben zo benieuwd welke naam jullie je zoontje gaan geven!
  Suggesties? Uh nou de namen die ik leuk vond waren Cas en Dajo! 😉
  Pauline onlangs geplaatst…Fotodagboek #24My Profile

  • Reageer Manon 22 juni 2014 om 08:44

   Ik vind Nim echt ontzettend leuk! Ik had een poging gedaan bij Robert met die naam maar zoals ik al verwacht had vond hij Nim niet bij ons passen haha. Ach, blijft jouw knulletje uniek 😉

   • Reageer Pauline 22 juni 2014 om 13:05

    Ha wat leuk ;).
    Pauline onlangs geplaatst…Fotodagboek #24My Profile

    • Reageer Roos 22 juni 2014 om 22:18

     Haha hier hetzelfde verha! Vond Nim ook fantastisch, maar kreeg het er niet doorheen 🙂
     Hij heet Moos, ook erg blij mee!

     O ja en suggesties; Mink en Mels!

 • Reageer Kelly caresse 22 juni 2014 om 07:26

  Wat schrijf je dat toch leuk manon! Ik ben heel benieuwd hoe muuske zal gaan noemen. Wij hadden toen ik zwanger was juist heel duidelijk een jongensnaam en toen bleek het een meisje te worden. De jongensnaam blijft bewaart voor een eventuele zoon hihi
  Kelly caresse onlangs geplaatst…Outfit: De vlindertop op een rokjeMy Profile

 • Reageer Jess 22 juni 2014 om 07:31

  Zo herkenbaar dit! Jongensnamen zijn een ramp. Ook wij hadden al vlot een meisjesnaam de eerste keer. Toen werd het echter een zoon. En ditmaal krijgen we weer een jongen en heb ik voor mijn gevoel de leukste namen al gebruikt. Dusse, dat wordt nog even een flink potje matten met de man des huizes haha!
  Jess onlangs geplaatst…Niet rocken maar croccen + mirror shotsMy Profile

 • Reageer Gwen 22 juni 2014 om 08:07

  Dex! Hier al een eeuwigheid nog twee meidennamen ‘liggen’ en we hadden een jongensnaam, me onenigheid over de spelling. Inmiddels hebben we een nwe jongensnaam, dus is het alleen nog mr afwachten wat het is 🙂
  Gwen onlangs geplaatst…BekkenpijnMy Profile

 • Reageer Joyce 22 juni 2014 om 08:38

  Ik denk aan Sem! Maar die naam vind ik zelf gewoon heel leuk hoor haha!
  Wij hadden ook al een meisjesnaam klaar liggen. En eigenlijk ook al een jaar of 2 een jongensnaam, maar Luuk heeft toch een andere naam gekregen 😉
  Wij maakten allebei een lijstje met namen en keken of er een naam overeen kwam. Nee dus. Haha!
  Maar op weg naar huis na de geslachtsbepaling zei ik, ik vind het een echte Luuk!
  Ja, dat vond manlief ook, dus werd het Luuk.

  Je hebt nog even de tijd 🙂 En misschien vinden je hormonen de naam die je nu hebt straks niet mooi meer en wordt het vlak voor je bevalt nog heel anders 😉
  Joyce onlangs geplaatst…De week in foto’s #8My Profile

 • Reageer Josy 22 juni 2014 om 08:56

  Wij hebben voor ‘Tom’ gekozen en we zijn er nog steeds heel blij mee 😉
  Josy onlangs geplaatst…Follow….My Profile

 • Reageer Sara 22 juni 2014 om 08:57

  Spannend hoor om over na te denken. Ik wist ook altijd wat “mijn” meisjes zullen gaan heten en vriendlief is het daar van begin af aan mee eens geweest. Jongens vond ik altijd zo moeilijk, totdat we een keer door Parijs liepen en ik tegen die naam stuitten, ja dat moest hem worden. En nu, (terwijl we niet zwanger zijn of bezig zijn met zwanger worden) kan mijn vriend spontaan zeggen: “Leuk toch als M. nu hier aan tafel zou zitten bij ons” of “dat is echt een les die ik M. mee zou willen geven”. We denken ook nu dat ons eerste kindje een jongen zal worden haha, maar toch gek want vroeger was ik ervan overtuigd dat ik een meisjesmama was. In ieder geval leuke namen voor jou misschien: Bor, Sil, Ole (zeg je als: Oluh), Rob, en dit vind ik de leukste: Sem.

 • Reageer Petra 22 juni 2014 om 09:06

  Ik vond jongensnamen ook een ramp. Zelf houden we van kort en stoer. Er waren maar 2 namen die we allebei mooi vonden: Lars en Jens. Succes!
  Petra onlangs geplaatst…Hoe mijn leven er uit zou zien als ik geen kinderen hadMy Profile

 • Reageer Francesca Vonk 22 juni 2014 om 09:07

  Een vriendin van mij heeft haar zoontje Noud genoemd. Vind ik zo stoer!
  Francesca Vonk onlangs geplaatst…Ik ben een Croqqer ‘pionier’.My Profile

 • Reageer Roos 22 juni 2014 om 09:12

  Heel erg herkenbaar, ik heb zo 20 leuke meiden namen uit mijn mouw geschud, maar een jongensnaam! Pffft, wat een klus! Nu we weten dat baby2.0 ook een jongen is, zijn we ook weer op zoek naar de ‘perfecte’ naam, zo moeilijk!
  Roos onlangs geplaatst…GeslachtsbepalingsechoMy Profile

 • Reageer Jenny 22 juni 2014 om 09:13

  Ik vind het andersom lastiger haha
  Jenny onlangs geplaatst…ADHD breinMy Profile

 • Reageer Marion 22 juni 2014 om 09:25

  Lijkt me ook niet erg makkelijk. Ik hou wel van korte namen op zich. Maar goed, ik hoop dat jullie eruit komen. Een naam is best wel een dingetje for life, zullen we maar zeggen!
  Marion onlangs geplaatst…100 Happy Days: 59 – 70My Profile

 • Reageer Linda 22 juni 2014 om 09:40

  Ik heb zelf (nog) geen kinderen, maar ik heb het – voor de grap, soms semi-serieus – met mijn vriend wel eens over namen. We hebben vooral héél veel namen die we ons kind NIET willen geven haha!
  Ik vind Hugo een toffe naam, maar dat vindt mijn vriend verschrikkelijk haha!
  Linda onlangs geplaatst…Fotografie | Sloop huisjes MijnsheerenlandMy Profile

  • Reageer Manon 22 juni 2014 om 09:41

   Hahaha, och hier ook lijsten vól met vooral-niet-namen! Hugo vind ik ook een stoere naam!

 • Reageer Betty 22 juni 2014 om 09:44

  Tja, heel erg herkenbaar!

  Meisjesnamen in overvloed, maar die kunnen wij ons kind niet gaan geven, hihi.

  We hadden ver voordat we al maar serieus dachten aan zwanger worden al een jongensnaam in ons hoofd, maar die ziet Maran niet meer zitten. Het is namelijk een vrij populaire naam en dat wil hij niet.
  Inmiddels hebben we wel een minder belende naam gevonden die we allebei leuk vinden. Misschien wordt dat ‘m wel!

  Trouwens: volgens mij hebben we precies dezelfde smaak! Haha typisch 😉
  Betty onlangs geplaatst…De 3D-echoMy Profile

 • Reageer Stef 22 juni 2014 om 09:49

  Ik vind jongensnamen ook veel lastiger ben nu zwanger 8 weekjes van een tweeling yeahh dus zit ook al beetje te denken wat ik leuk vind, voor een jongen vind ik Tim erg leuk of Sam

 • Reageer Merel 22 juni 2014 om 10:01

  Wij hadden zat namen voor een meisje maar het werd toch echt een jongen. Ik had een naam in mijn hoofd en die bleef ik de hele tijd zeggen. Na een tijdje zei mijn man nou ben ik zo gewend aan die naam laten we dat maar doen. Ons zoontje heet nu dus Quinn (spreek je uit als kwin). Deze naam lijkt een beetje op Finn 😉 misschien heb je er iets aan.

 • Reageer Miranda 22 juni 2014 om 10:41

  Ooh wat lijkt me dat lastig. Een naam kiezen.
  Hopelijk komen jullie er uit samen:)

  Leuk geschreven!:)
  Miranda onlangs geplaatst…Cookie dough truffels; recept!My Profile

 • Reageer Renee 22 juni 2014 om 11:12

  Oh de jongensnaam vonden wij ook zo lastig! Zijn er inmiddels uit. Korte stoere namen.. Ik hoorde gister de jongensnaam Kyo (spreek uit als Kio). Verder vind ik Xavi, Tygo, Sil, Miko, Jack en Zino ook leuke jongens namen. Al lijkt dat totaal niet op ‘onze’ naam 🙂

 • Reageer kim 22 juni 2014 om 11:28

  Ik weet een leuke, korte, stoere naam: Kim!!! Hahaha nee mopje! Ik vind Finn, Sem, Cas, Sam wel leuk qua korte namen 🙂 verder vind ik Lucas en Milan ook heel leuk, maar die kan je natuurlijk afkorten! En River vind ik ook echt een superleuke naam, ik had hem eerder nog nooit gehoord maar nu vind ik deze echt superleuk! En Bibians River is ook zo’n schatje dat ik meteen zin krijg om m’n kindje ooit ook zo te noemen! 🙂 maar ik denk dat je bij het idee dat je nu hebt zal blijven als je echt al het gevoel hebt dat het bij hem past! 🙂 en Robert zal wel akkoord gaan, volgens mij is het toch altijd de mama die uiteindelijk het laatste woord heeft haha 😉
  kim onlangs geplaatst…TMI-tag: deel 2My Profile

 • Reageer Rowan 22 juni 2014 om 13:14

  Onze zoon heet Sem, en ik vind zelf Boaz een ontzettende stoere naam!

  • Reageer Manon 22 juni 2014 om 16:40

   Ja, Boaz vind ik ook heel erg tof. Maar we willen geen voornaam die met een B begint, omdat de achternaam ook als beginletter een B heeft en dan wordt het zo stripfiguurachtig (komt door de achternaam).

 • Reageer Vanessa 22 juni 2014 om 13:32

  Ook ik vind jongensnamen heel moeilijk. Ik heb er nog geen enkele die ik echt mooi vind. Meisjesnamen heb ik wel genoeg, dat is gewoon veel makkelijker!
  Vanessa onlangs geplaatst…E.L.F. Nail Polish: Gum Pink & Coral DreamMy Profile

 • Reageer Barbara 22 juni 2014 om 14:41

  Ja, jongensnamen zijn veel moeilijker! Ik kan zo 10 meisjesnamen opnoemen hoe ik mijn dochter zou willen noemen (alleen is mijn man het met geen enkele eens, maar dat terzijde). Jongetjesnamen vonden we veel lastiger. Uiteindelijk had ik er een stuk of 3 a 4 en daarvan vond mijn man alleen Aeden meteen leuk, dat is het dus geworden.

  Wij (ik) wilden zelf juist wel een bijzondere naam en net even anders geschreven, maar van de bekendere korte namen gind ik leuk: Lars, Mick, Daan (maar die laatste vind ik wel echt veel te populair)
  Barbara onlangs geplaatst…Gezond en puur eten tijdens de zwangerschapMy Profile

 • Reageer Dita 22 juni 2014 om 16:09

  Ik ben erg benieuwd hoe jullie musken gaat heten. Wij willen als wij ooit een kindje krijgen ons kindje 2namen geven. Een mooie korte NL naam en een bijpassende Indiase naam omdat dat mijn roots zijn. Ik vind die namen die jij al opnoemde ook erg leuk 🙂 op ons werk hebben we een jongetje die Silvar heet. Dit vind ik zo’n mooie jongensnaam 🙂
  Dita onlangs geplaatst…PioenrozenMy Profile

 • Reageer mamawatdoejenou.nl 22 juni 2014 om 17:29

  Wij hadden inderdaad ook meer moeite met een jongensnaam. Toen we die ook besloten hadden, begon mijn man drie weken voor de uitgerekende datum opeens weer te twijfelen. Konden we opnieuw beginnen. Na een avond vruchteloos zoeken naar een leukere naam heb ik mijn poot stijf gehouden.Gelukkig maar.We zijn heel blij met de naam: Jonas.
  mamawatdoejenou.nl onlangs geplaatst…Mama’s zelfgemaakte WK-IJsjesMy Profile

 • Reageer lonneke 22 juni 2014 om 18:27

  Ideetjes:
  Mick, Nick(y), Zafi, Sam, Jos, Imbre, Thijs, Joost, Kevin, Jesse, Lex, Rick, Bart, Maico, Brend.

  Zelf vind ik Jesse, Brend en Mick heel erg leuk!

 • Reageer Renate 22 juni 2014 om 19:15

  Siem vind ik een leuke jongensnaam!

 • Reageer mamoesjka 22 juni 2014 om 20:35

  Wat dacht je van Melle, Mick, Tycho, Hidde, Mexx, Xavi, Billy, Dex, Kai….namen verzinnen is leuk!!
  mamoesjka onlangs geplaatst…Superfoods #3My Profile

 • Reageer Odile 22 juni 2014 om 21:43

  Grappig, ik had ook een hele waslijst met meisjesnamen (ik was om de een of andere belachelijke reden ervan overtuigd dat het een meisje zou worden haha) maar geen jongesnamen. Ik vond niks super leuk en vond het maar moeilijk. Uiteindelijk is het Maxim geworden omdat Max al heel vaak voorkwam. Ik wilde geen naam die in de top 20 voorkwam omdat er anders straks 3 anderen in zijn klas zitten met dezelfde naam. Noud, Luc, Vic(o), Noah, Aron (Maxim zijn tweede naam maar dan met extra a) en Nathan vind ik ook leuke namen. Succes met kiezen, het blijft lastig!
  Odile onlangs geplaatst…7 maanden updateMy Profile

 • Reageer Nikita 23 juni 2014 om 11:50

  Wij vonden vooral een meisjesnaam lastig. Het lastige eraan is, dat je het allebei leuk moet vinden. Gelukkig werd het een jongen en hij heet Ezra. Ik ben benieuwd hoe jullie zoontje gaat heten. 🙂

  • Reageer Manon 23 juni 2014 om 11:57

   Ezra is mooi!

 • Reageer Ilse 23 juni 2014 om 17:43

  Een meisjesnaam lijkt me inderdaad makkelijker als een jongensnaam, nou maar hopen dat ik later (ben nu 14 ;)) een meisje krijg, kan ik misschien wat makkelijker kiezen haha

 • Reageer Elisia 23 juni 2014 om 18:40

  Hoi Manon!
  Tja.. Namen voor jongens, ze zijn inderdaad wat lastiger dan meisjesnamen..
  Ik heb 2 dochters en ook 2 zoontjes, en ik ben erg blij met de namen..
  Mijn dochtertjes heten:
  Yara
  Jada (Spreek uit als djeda)
  en mijn zoontjes:
  Milan
  Thijn
  Misschien eentje van deze:
  Daan, Joey, Lucas, Jesse, River of Tim
  Nou ja, Heel veel suc6 met de naam uitzoeken!

  • Reageer Manon 23 juni 2014 om 18:44

   Twee Rivers is misschien een beetje teveel van het goede denk ik haha.

   • Reageer Elisia 5 juli 2014 om 19:33

    Da’s waar 😉

 • Reageer Melanie 24 juni 2014 om 08:42

  Ik ben helemaal weg van de naam Ties 🙂
  Ben, Byn, Abe, Jule en Len vind ik ook erg leuk

 • Reageer Roan 24 juni 2014 om 23:54

  Wat vind je van mijn naam.. 😉
  Ben wel een meisje, maar deze naam word ook vaak aan jongens gegeven!

 • Reageer Anoeska 26 juni 2014 om 06:20

  Ah wat lijkt me dat moeilijk om namen te bedenken.
  Anoeska onlangs geplaatst…MAC THE OSBOURNE COLLECTIONMy Profile

 • Reageer Esmée 26 juni 2014 om 12:39

  Wij zijn ook bezig met namen! Wij vinden de naam Quint wel erg leuk voor een jongen 🙂

 • Reageer seva 26 juni 2014 om 20:44

  Mika, Thijn, Stijn, Mees, mick zelf ben ik niet zo van de simpele en korte namen.. doe mij maar shaffiér, safiro.. maar jongennamen vindt ik zelf onwijs moeilijk.. doe mij maar een meisje haha..

 • Reageer Michelle 8 juli 2014 om 01:05

  Ik vind zelf Liam een mooie jongensnaam

 • Reageer Lotte 19 juli 2014 om 10:24

  Namen voor meisjes vind ik ook veel makkelijker. Voor een jongen vind ik Noah of Ace wel leuk. Kort, krachtig en stoer.

 • Reageer Anneleen 24 januari 2015 om 18:36

  Haha Milo trok toch al een beetje op Nilo hé Manon 😉
  Anneleen onlangs geplaatst…Studiereis naar MallorcaMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge