Babypraat, Filmpje, Moeder zijn, Zwanger

Fabeltjes: krijg ik een jongen of een meisje?

jongenmeisje
Binnenkort gaan Robert en ik langs Echowonder in Velp om hier een geslachtsbepalende echo te laten doen! We zijn vanaf het begin al ontzettend nieuwsgierig of we een zoontje of dochtertje krijgen. Lekker makkelijk met shoppen, het kamertje inrichten en cadeautjes krijgen natuurlijk ;). Sommige mensen kiezen ervoor om het niet te weten en het een verrassing te laten, maar wij vinden alles al spannend genoeg dus wij kunnen niet wachten op deze geslachtsbepalende echo!

Schermafbeelding 2014-05-27 om 15.31.33
Het leek Bibian en mij leuk om een filmpje op te nemen en hierin een aantal fabeltjes langs te gaan om te voorspellen wat het geslacht is: zin in zoet of juist hartig? Heb je koud voeten of juist niet? Ook bekeken we de Chinese geslachtskalender en deden we het “trucje” met de ketting boven de buik. Wil je weten wat er uit deze “test” kwam? Kijk dan ons filmpje! (Oja, dit is dus niet de officiele “uitslag” hè, die komt binnenkort!)

Klik op de onderstaande button om je te abonneren op ons YouTube kanaal!

LiefsBibianManon2

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

32 reacties

 • Reageer Dita 5 juni 2014 om 06:31

  Leuk dit filmpje, ben benieuwd naar de uitslag
  Dita onlangs geplaatst…Recept: Home made rabarber/aarbeienmoesMy Profile

 • Reageer Myrthe 5 juni 2014 om 06:41

  Hoi manon en bibian ik kan niet wachten

 • Reageer Gwen 5 juni 2014 om 06:42

  Ahhh zo leuk! Heb nu mr Tijd om het halve filmpje te kijken, irritant. Ben zelf ook zo nwsgierig bij mij. Zet in op een meisje bij jou trouwens 😉
  Gwen onlangs geplaatst…Plog #3: Weekendje wegMy Profile

 • Reageer Geertje 5 juni 2014 om 06:43

  Hahaha, zo zijn er veel “trucjes” om te kijken wat je krijgt…. maar of t klopt?!?! Ben benieuwd naar de officiële uitslag binnenkort…
  Geertje onlangs geplaatst…Onze Bruiloft Dag 1My Profile

 • Reageer Kelly caresse 5 juni 2014 om 07:11

  Hahah die fabels! Wat een leuk filmpje meiden. Ja ik geloof niet in de fabels want volgens die fabels had ik echt een jongentje gekregen en Lana is echt een meisje hihi. Ben zo benieuwd wat er wordt Manon!!

 • Reageer Healthy Mommy 5 juni 2014 om 07:35

  Ik geloof niet helemaal in die fabels. Heb er nog een artikel over geschreven tijdens mijn zwangerschap. Klopte niks van, op de Chinese geslachtskalender na. De eerste (of tweede echo) die je hier hebt geplaatst heb ik goed bekeken, maar hè verdorie geen NUB te zien. Als ik dan de SKULL theorie volg (waar ik overigens nog niet genoeg mee heb geoefend) dan zeg ik een jongetje. Mocht je a.s. week nog even een zij aanzicht echo plaatsen dan zie ik wellicht wél de NUB en dan is het easy peasy 😉
  Healthy Mommy onlangs geplaatst…Fase 314My Profile

  • Reageer Manon 5 juni 2014 om 08:32

   Hahaha, tegen die tijd weet ik het zelf al 😉 Die NUB theorie heb ik van de week ook nog bekeken maar de foto’s die ik heb zijn te onduidelijk…

   • Reageer Healthy Mommy 5 juni 2014 om 12:30

    Spannend! Ben heeel benieuwd. Wellicht kan je de SKULL theorie eens bekijken op de andere echo’s. Oefening baart kunst…. (fijne woordgrap, weer eens wat anders dan een kind baren).
    Healthy Mommy onlangs geplaatst…Fase 314My Profile

 • Reageer Wendy (B) 5 juni 2014 om 07:54

  Ikzelf zou het ook graag weten maar zou het niet vertellen.

 • Reageer Lauriette 5 juni 2014 om 08:06

  Haaha super leuk! 😀 Ben heel erg benieuwd!!
  Lauriette onlangs geplaatst…iPhone App: VSCO CAMMy Profile

 • Reageer Renee 5 juni 2014 om 08:18

  Spannend!! Ik denk een meisje bij jou. En bij mezelf ook. Haha. Ga je het bekend maken in een filmpje? 🙂

  • Reageer Manon 5 juni 2014 om 08:32

   Oeh, heel veel mensen denken een meisje! Dan zal het wel een jongetje worden ;). Ik denk dat ik het gewoon bekend ga maken op de blog!

 • Reageer Melanie 5 juni 2014 om 09:08

  Spannend!!
  Ik had het 2x fout haha! Bij mijn zoon was ik er van overtuigd dat het een meisje was, bleek dus een jongen en nu wist ik zeker dit word weer een jongen, en nu is het een meisje!

  Wij wisten het met 14 weken al. Toen was het al duidelijk, toen met de 15,5 weken een pretecho waarop het nog een meisje was, veel roze gekocht maar toch begon ik hoe dichter we bij de 20 weken kwmaen te twijfelen, straks had ze het toch mis zat ik met al het roze haha!
  Maar afgelopen dinsdag met de 20 weken echo zagen we direct 3 streepjes, en bij onze zoon toen een duidelijk piemeltje!

  Ik heb je 12 weken echo ook even bekeken maar inderdaad geen nub te zien en skull durf ik ook niet te zeggen. Maar ach 50% kans haha! Leuk he dat gokken! Ik had nu een hele andere zwangerschap maar zelfs dat hoeft niks te betekenen. Dus dacht dan wachten we gewoon de echo af, dan weet je het zeker!

  Veel plezier met het kijken naar jullie kindje!

 • Reageer Lifestyle-Fabriek 5 juni 2014 om 09:09

  Al die fabels van iedereen, heel herkenbaar! Bij mij klopte ze wel, maar ik gok nog steeds op puur toeval! Veel plezier alvast bij de pret echo!
  Lifestyle-Fabriek onlangs geplaatst…FOOD: EGGS FOR BREAKFAST!My Profile

  • Reageer Manon 5 juni 2014 om 09:28

   Haha, ja het is altijd 50/50 he, dus er zijn er altijd gewoon een paar goed maar dat is puur toeval inderdaad!

 • Reageer Vanessa 5 juni 2014 om 09:17

  Leuk filmpje! Ik ben heel benieuwd naar wat het is 🙂
  Vanessa onlangs geplaatst…Clarins HydraQuench CreamMy Profile

 • Reageer Jess 5 juni 2014 om 09:26

  Spannend!!! Ik klap bij ons inmiddels ook uit elkaar van nieuwsgierigheid. De vorige keer klopte de fabeltjes best redelijk en kregen we idd een jongetje. Toch had ik meer het gevoel dat dit meer geluk was ofzo. Zou wel heel gek staan te kijken als we nu een meisje krijgen.
  Jess onlangs geplaatst…Oops I did it again! Maternity shopping at Asos…My Profile

 • Reageer Joyce 5 juni 2014 om 09:59

  Haha leuk! Bij mij klopte de meeste fabeltjes wel, behalve het misselijk zijn, ik heb tot en met de 24e week boven de pot gehangen en heb toch echt een jongen 😉
  Joyce onlangs geplaatst…TBT – ThailandMy Profile

 • Reageer Janneke 5 juni 2014 om 10:18

  Wat superleuk en spannend zeg, gefeliciteerd! Ik volg jullie voor het laatste nieuws 😉
  Janneke onlangs geplaatst…Afvallen en inspiratieMy Profile

 • Reageer Sharmayne 5 juni 2014 om 10:38

  Haha ik hou van je broek hoor echt! Spannend meid
  Sharmayne onlangs geplaatst…Wat is erMy Profile

 • Reageer Betty 5 juni 2014 om 11:54

  Hahaha wat een superleuk filmpje!
  En inderdaad joh, wat toevallig dat ik hier net iets over heb geschreven op Mommy to be!
  Ik had precies alle antwoorden hetzelfde als jij! En die Chinese kalender wees uit dat het een meisje zou worden. Nu toch al twee keer bevestigd gekregen dat er toch echt een piemeltje aan zit. Ben benieuwd naar de 3D-echo, maar ik zou heeeel verbaasd zijn als er toch een meisje in zou zitten.
  Fabeltjes zeggen dus niks. Het is inderdaad 50/50, dus het zal vast bij sommige mensen kloppen en bij sommigen niet. Bij mij in ieder geval absoluut niet 😉
  Betty onlangs geplaatst…“En, wanneer gaan jullie aan kinderen beginnen?”My Profile

  • Reageer Bibian Sloot 5 juni 2014 om 12:14

   Haha, ja, River zou volgens de Chinezen ook een meisje zijn. Het is toch echt een jongetje!

 • Reageer Marion 5 juni 2014 om 15:57

  Wat lachen al die fabeltjes. Tenminste… fabeltjes? You never know!
  Marion onlangs geplaatst…Ask Me Anything, Thomas PannenkoekMy Profile

 • Reageer Elise 5 juni 2014 om 16:43

  Wat leuk dat je met ons wil delen wat het zal worden! Ik ben wel heel benieuwd.
  Elise onlangs geplaatst…Ongewone riddersMy Profile

 • Reageer Jennifer 5 juni 2014 om 17:45

  Manon, ik vind het ook super spannend wat je krijgt! Vind het zo leuk dat jullie je zwangerschap bijhouden op de blog! 🙂 Zou ik je een persoonlijk berichtje mogen sturen naar jouw e-mail adres of via facebook?
  Jennifer onlangs geplaatst…Waarom foto’s zo belangrijk voor mij zijnMy Profile

 • Reageer Anamaria 5 juni 2014 om 18:05

  Haha wat leuk! Bij ons klopte er niks van de fabels, en op een gegeven moment kwamen ze m’n keel uit haha. Overal waar ik kwam had iemand een theorie over wat zich in mijn buik bevond. :p

  Superleuk om over je zwangerschap te lezen, ik lees zoveel herkenbare dingen en mis het zwanger zijn en de bijbehorende spanningen dan ook wel weer.

 • Reageer Jessica 5 juni 2014 om 19:08

  Leuk filmpje!! Ik gok op een meisje, maar de echo is natuurlijk beslissend 😉

  Ps. Bibian komt de sjaal met katjes van e-bay? Ik heb em dan toevallig ook.

 • Reageer Petra 5 juni 2014 om 21:19

  Blijft leuk die fabeltjes….of zijn het geen fabeltjes ….?! De Chinese kalender klopte hier overigens beide keren.
  Petra onlangs geplaatst…Mannelijke trekjesMy Profile

 • Reageer Wendy 6 juni 2014 om 00:36

  Leuk om zulke testjes te doen. Ben benieuwd. Ik zet in op een jongetje. 😉
  Wendy onlangs geplaatst…InstaMei ‘14My Profile

 • Reageer ZWANGER: Week 15 | Little Wonder World 6 juni 2014 om 06:01

  […] worden voor onze zoon of dochter (zo gek om dat te schrijven haha). Van de week kon je al in dit filmpje zien wat ik volgens alle fabeltjes en verhaaltjes zou krijgen. Nou, ik ben benieuwd! Ik zal het […]

 • Reageer FILMPJE – fabeltjes, een jongen of een meisje? | Little Wonder World 8 mei 2015 om 05:00

  […] Manon zwanger was, namen we ook een video op met allerlei fabeltjes om te krijgen of zij een jongen of een meisje zou […]

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge