Babypraat, Moeder zijn, Persoonlijk

Jong & Moeder – Wel of geen UV zwemkleding?

zwemkleding
Toen ik nog geen kinderen had en van die oerlelijke UV zwemkleding voorbij zag komen had ik het al helemaal bedacht: mijn kind gaat dat never nooit dragen. Ik vond het er verschrikkelijk uitzien en ja je kind moet er toch een beetje leuk bij lopen. Tot ik een doos met kleding kreeg van een hele lieve moeder en haar zoon waar zo’n UV shirtje in zat. Ik trok hem bij River aan en het stond gewoon heel schattig. En niet dat het alleen schattig staat, maar het is ook nog eens ontzettend goed. Ik heb een hele bleke huid en ik verbrand dan ook enorm snel, zo snel dat ik wel eens bij de eerste hulp heb gezeten met blaren. En ja die pijn wil ik River nooit aandoen. Zulke shirts zijn dus enorm handig, het enige wat je nog hoeft te doen is zijn onderbenen en gezichtje in smeren en klaar is Kees.

DSCN0675
De hele pakjes hebben niet zo heel erg mijn aandacht, ik vind die hele pakjes er een beetje uit zien alsof ze gaan duiken. Ik heb het truitje met lange mouwen gewoon gecombineerd met zijn korte blauwe zwembroek. Staat het niet onwijs lief? Kinderen vinden het ook niet fijn om ingesmeerd te worden. Daar hebben ze natuurlijk wat op gevonden namelijk die sprays. Maar deze zijn minder goed dan de dikke crème dus ik ben meer van de tubes. Als je River zo ziet hoef ik dus alleen zijn gezicht, nek, oren en onderbenen in te smeren en meneer is klaar om te gaan.

DSCN0676
Vorige week liep ik in de Hema en zag ik ook UV kleren liggen, ik had al eens op internet gesurft maar vond het allemaal aan de dure kant. Vooral omdat ze er zo snel uitgroeien en het alleen in de zomer van pas komt. Maar bij de Hema hadden ze super leuke voor maar €10,00 dus die ging natuurlijk met me mee! Hij was hartstikke leuk, blauw wit gestreept met oranje stiksels en een oranje broekje. Dat broekje vind ik niks en deze krijgt River dan ook niet aan, maar het shirt daarentegen vind ik weer helemaal leuk. Het shirt combineer ik dan met zijn oranje zwembroek en hij is helemaal strand en zwembadproof!

Wat dragen jullie kinderen als jullie gaan zwemmen of naar het strand gaan? Kiezen jullie ook voor UV kleding of toch voor de algehele zonnebrandcrème insmeersessie?

liefsbibian

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

16 reacties

 • Reageer Barbara 24 juni 2014 om 13:08

  Ik denk dat ik dit tzt ook zal kopen voor onze kleine man. Ookal zijn ze niet echt pretty, inderdaad
  Barbara onlangs geplaatst…Gezond en puur eten tijdens de zwangerschapMy Profile

 • Reageer Jess 24 juni 2014 om 13:31

  Ik heb er nooit één gekocht voor Sam. Idd, omdat ik ze zo lelijk vind maar ook omdat ik als surfer weet hoe ranzig een natte rashguard en wetsuit kunnen aanvoelen. Hij is ook erg licht van huid maar is doordat ik hem goed insmeer nog nooit verbrand. Als we gaan zwemmen draagt hij een zwembroek en een petje of bandana. Ik laat hem niet al te lang in de zon en zo nodig trek ik hem een shirtje aan. Maar goed, misschien ga ik ook nog eens voor de bijl. Het is is misschien toch wel handig.
  Jess onlangs geplaatst…De (on)gelukkige huisvrouw…My Profile

 • Reageer Pauline 24 juni 2014 om 13:50

  Ik ga er ook nog voor kijken. Ze zijn inderdaad niet al te mooi maar liever wat minder fashionable en goed beschermd dan toch?! Dat maak je wel weer goed door hem super tof aan te kleden na de zwempartij 😉
  Pauline onlangs geplaatst…Fotodagboek #25My Profile

 • Reageer Joyce 24 juni 2014 om 14:31

  Ik heb geen uv kleding voor Aron, ik smeer hem altijd in met kinder zonnebrand en hij is nog nooit verbrand. Ik denk ook niet dat ik het zal aanschaffen. Mijn nichtje draagt het wel, ze heeft rood haar en vrijwel geen pigment, de kans dat ze verband is dus heel groot. Mijn zus heeft dit ook, als kind veel last van gehad ondanks het insmeren.
  Joyce onlangs geplaatst…Roundy™ S.O.S. armband + win!My Profile

 • Reageer Patricia 24 juni 2014 om 14:48

  Mijn dochter heeft tot ongeveer 2 jaar zo’n shirtje aan gehad. Bij de prenataal hadden ze toen altijd hele leuke.
  Nu smeren we gewoon goed in en in de middag doe ik haar vaak een tshirt aan.

 • Reageer Nicole 24 juni 2014 om 15:38

  Mij is zoiets nooit opgevallen haha wist niet dat t bestond! Maar zal t tzt wel aanschaffen want ik verbrand zelf snel..

 • Reageer Miss Milla at Home 24 juni 2014 om 18:45

  Ik ben al langer fan van uv-kleding. Ik vind het wel schattig staan bij mijn zoontje en het is super handig. Insmeren vinden de meeste kids inderdaad niet leuk.
  Miss Milla at Home onlangs geplaatst…Violetta is ziek, doodziek…My Profile

 • Reageer Maai 24 juni 2014 om 20:19

  Ik heb het ook voor mijn kinderen. Vooral de oudste, die verbrand snel met haar rode haartjes. Toch las ik laatst ook een artikel over hoe slecht het is dat we de kinderen en onzelf altijd maar insmeren. We zijn relatief al zo weinig buiten en daardoor maken we veel te weinig vit d aan. Vit d tekort schijnt grotere kans op kanker te hebben dan in de zon. Als je maar niet verbrand. Ik probeer dus de kinderen niet in te smeren, alleen als de kans op verbranden groot wordt. Ik denk dat daar ook wel wat in zit. Maar zoals ik zei, ik heb de pakjes ook en ben er blij mee, zeker straks op vakantie. Liefs
  Maai onlangs geplaatst…Boekreview en win: Dansen met herinneringenMy Profile

 • Reageer Petra 24 juni 2014 om 21:32

  Ik heb ze niet gekocht voor de kids. Want nee erg mooi vind ik het niet. Maar het lijkt me zelf ook niet erg prettig zitten. Hier verbranden de kids gelukkig ook niet snel. Ze hebben mijn huid. En insmeren vinden ze hier ook niet erg.
  Petra onlangs geplaatst…Liefde op het eerste gezicht?My Profile

 • Reageer Niki 25 juni 2014 om 07:04

  Oh wat herkenbaar! Ik vond die UV pakjes ook altijd zo afschuwelijk (net zoals die lelijke zwembrilletjes met elastiek die net op een duikbril lijken), maar heb nu ook dat pakje van de hema gekocht voor Denzel.

 • Reageer shar 25 juni 2014 om 08:34

  Ik gebruik wel UV kleding vooral op het strand als we lange dagen weg gaan. Niet de hele periode hoor maar sowieso rond de uren dat de zon het felste is.

  En niet eens tegen het verbranden want dat doet hij niet. Het is gewoon een stuk gezonder om niet de hele dag blootgesteld te worden aan Uv stralen.
  shar onlangs geplaatst…Opfrissen!My Profile

 • Reageer Marjolein 25 juni 2014 om 15:47

  Ik koop uvpakjes bij next. Die zien er heel leuk uit en zijn ook leuk geprijsd!

  • Reageer Bibian Sloot 25 juni 2014 om 16:07

   Dankjewel voor de tip, ik ga zeker eens een kijkje nemen!

 • Reageer Remy | BakingBeautyNL 25 juni 2014 om 17:17

  Ik vind dit juist stoere pakjes. Alsof ze gaan surfen 😉
  Tegenwoordig kan je ze ook bij de Primark kopen en je weet hoe wat voor prijzen ze daar hanteren…
  Remy | BakingBeautyNL onlangs geplaatst…Home Interieur WishlistMy Profile

 • Reageer Als we een geldboom zouden hebben #2 | Little Wonder World 31 januari 2015 om 06:00

  […] meer stoere zwembroeken bij want dit ziet er al veelbelovend uit. Verder is Bibian nogal van de UV shirts om River te beschermen tegen de zon, deze van Molo staat al bij de […]

 • Reageer Met je kind onder de zon | Little Wonder World 27 mei 2015 om 05:00

  […] en is daarom een uitstekende kandidaat om te verbranden in de zon. Vorig jaar schafte Bibian al UV-zwemkleding voor hem aan en naast deze kleding smeert ze hem altijd goed in als hij naar buiten gaat. Ook op […]

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge