Babypraat, Moeder zijn, Persoonlijk, Zwanger

Pregnancy Questions

PQIk was op Amerikaanse Mommyblogs aan het rondschuumen en toen zag ik ineens een leuke vragenlijst over de zwangerschap “van het moment”. Ik besloot ‘m te vertalen en ook in te vullen! Lees mee over mijn aangekomen kilo’s, food cravings en allerlei zwangerschapskwaaltjes.
Als je het leuk vindt, mag je de lijst natuurlijk overnemen voor je eigen blog.

Hoe ver ben je nu?
18 weken en 4 dagen.

Hoeveel ben je aangekomen/wat is je omvang?
Ik schommel een beetje met mijn gewicht. De ene ochtend weeg ik een kilo lichter dan de andere ochtend maar er is nu 3 – 4 kilo bijgekomen en mijn buik is nu 86 cm in omvang (’s avonds na het eten).

DSC_0063
Zwangerschapskleding?
Ja! Shirtjes/jurkjes niet nog, maar broeken zeker wel! Ik heb nu drie zwangerschapsbroeken en die combineer ik gewoon met t-shirtjes/topjes die nog passen. Ik merk wel dat die stretch-topjes aan de kortere kant worden nu dus ik ga binnenkort maar eens wat basics shoppen in een of twee maatjes groter.

Striae?
Nee, nog geen last van.

Slaap?
Slapen gaat echt met ups en downs. Soms heb ik nachten achter elkaar dat ik zo slecht slaap/droom en dan weer wat nachten dat ik als een roosje slaap.

Beste moment van deze week?
Volgens mij heb ik baby voor het eerst gevoeld deze week! Afgelopen donderdag had ik bubbels in m’n buik maar ik dacht dat dat m’n darmen waren, vrijdagavond wéér dezelfde bubbels en plopjes. Zaterdag, zondag en maandag ook weer plopjes, echt op de plek waar hij zit. Dus ik denk wel dat hij het is! Het is vooral ’s avonds als ik na een warme douche of een warm bad rustig op de bank lig en even geen herrie om me heen heb!

Slechtste moment van deze week?
Emotioneel zijn, bleh ik vind het niks. Je down voelen op het ene moment en dan in huilen uitbarsten om niks. Of boos worden om iets onzinnigs terwijl je dan achteraf denkt: doe normaal. Dat had ik de afgelopen paar dagen wel een paar keer en dat vind ik dus écht niet leuk.

1388235801081
Mis je iets?
Vooral eten! Lekkere broodjes filet americain, bolletjes met salami en ik lust best wel een Liqor 43. Verder mis ik niet echt iets!

Bewegingen?
Zoals ik al typte: hele mini-vage-plopjes ’s avonds! Ik durf ergens nog niet goed te “geloven” dat hij het is om straks 2 weken niks meer te voelen en dat het toch mijn darmen waren ofzo maar ik denk toch stiekem dat hij het is!

Food Cravings?
PANNENKOEKEN! En chocola. Goeie combi al zeg ik het zelf! O,ja en ook melk (???). En ik lijk wel onverzadigbaar!

Iets dat je misselijk of bleh maakt?
De geur van gebakken vis en schimmelkaas! Bah.

Geslacht?
Nog steeds een jongetje! Wij zitten nog steeds op een blauw wolkje hoor!

Kwaaltjes?
Donsjes op m’n onderbuik, jeuk aan m’n buik en borsten, soms heel energieloos en heel af en toe lichte bandenpijn. Maar dit is allemaal niks vervelends hoor, ik “heb” dat gewoon en het staat me niet in de weg met iets.

Navel in of uit?
Gewoon nog in. Ik heb ook geen “plopje” in m’n navel, gewoon een kuiltje is het hier, zou ik dan een uitpuilsel krijgen of niet?

Blij of chagrijnig?
Gewoon happy zoals altijd! Af en toe van die dip/ik-zit-niet-lekker-in-m’n-hum-momentjes maar die gaan vaak wel weer over!

Waar kijk je naar uit?
Och, waar kijk ik niet naar uit? Ik vind alles leuk: bezig zijn met de babykamer, shoppen voor onze kleine man, een steeds ronder buikje krijgen. Ik kijk er wel heel erg naar uit dat ik ‘m echt goed ga voelen, geen vage “zou-dat-m-zijn-plopjes”, ja dat staat denk ik op nummer één voor nu.

liefsmanon kopie

 

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

22 reacties

 • Reageer Gwen 24 juni 2014 om 06:36

  Wat een leuke tag, doe neem ik over! Is trouwens absoluut de baby die je voelt! De ‘maatstaaf’ is dat als je denkt dat het hem of haar is, mr het niet durft te geloven, dat het zo is. Het lijken je darmen, mr is toch anders zeg maar 😉 Hup weg twijfels: gewoon je zoontje die zich laat voelen! En Tja, soms zijn ze een dag stil, dat mag tm dertig wk geloof ik. Daarna moet er dagelijks beweging zijn en ah einde zelfs elke twee u ofzo, als je hem wakker zou drukken zeg maar. Oh en een kg of vier is onwijs netjes hoor 🙂
  Gwen onlangs geplaatst…Lief Dagboek #25My Profile

 • Reageer Dita 24 juni 2014 om 06:52

  Super leuke tag!
  Dita onlangs geplaatst…Persoonlijke update – juni 2014My Profile

 • Reageer Pauline 24 juni 2014 om 07:04

  Leuk om te lezen! Ik had ook een melk verslaving tijdens mn zwangerschap… Echt liters gingen erdoorheen per week haha. En mijn navel plopte ook niet, hij was gewoon helemaal verdwenen…
  Super fijn dat je de baby voelt, dat kan ik soms best missen dat speciale gevoel! Geniet ervan 🙂
  Pauline onlangs geplaatst…Fotodagboek #25My Profile

 • Reageer Kelly caresse 24 juni 2014 om 07:21

  Wat een super leuke tag! Ik hoor het je allemaal al helemaal zeggen vol enthousiasme. Mijn navel ging in de zwangerschap van Lana pas na 30 weken uitpuilen haha
  Kelly caresse onlangs geplaatst…Gezond recept: Chia pudding met banaan en kaneelMy Profile

 • Reageer Geertje 24 juni 2014 om 07:34

  Leuke tag! Heel herkenbaar dat als je rust neemt, de baby begint te bewegen! Geniet er maar lekker van! En die navel… geen plop gehad, bleef gewoon “n gat”…
  Geertje onlangs geplaatst…Een Kijkje In Mijn Leven #22My Profile

 • Reageer Miranda 24 juni 2014 om 08:02

  Wat een leuke vragen, grappig om te lezen!:)
  Miranda onlangs geplaatst…Recept; kipsatéMy Profile

 • Reageer Nicole 24 juni 2014 om 08:41

  Onwijs leuke tag!! En die plopjes.. oooh die mis ik zo!!
  Nicole onlangs geplaatst…Mijlpaal: omrollenMy Profile

 • Reageer Betty 24 juni 2014 om 09:29

  Aaah wat een leuke tag! Die ga ik overnemen! En wat herkenbaar allemaal, behalve die filet-craving. Ik heb dat nooit lekker gevonden, dus dat scheelt me nu weer 😉

  En die plopjes kunnen het echt wel zijn hoor! Als het goed is worden ze ook steeds iets duidelijker te voelen en dan weet je het zeker!
  Betty onlangs geplaatst…Zwangerschapsupdate week 27My Profile

 • Reageer Joyce 24 juni 2014 om 10:39

  Leuk om te lezen! In Nederland is er een blogger die dit lijstje elke weekje invult. Super leuk om bij te houden 🙂
  Joyce onlangs geplaatst…Roundy™ S.O.S. armband + win!My Profile

 • Reageer Tineke 24 juni 2014 om 10:59

  Wat leuk dat je hem al voelt! 😀 zo begon het bij mij ook, haha, nog af en toe vraag ik me af of het niet een spastisch spiertje in m’n buik is, maar andere keren kan ik er niet meer om heen! Leuke tag, zo! 🙂

 • Reageer Monique 24 juni 2014 om 12:18

  Super leuke tag! En die beweging voelen is echt het mooiste wat er is. Ik mis dat best wel sinds ik niet meer zwanger ben… Lekker van genieten dus 🙂
  Monique onlangs geplaatst…Herinnering aan je eigen babyspullenMy Profile

 • Reageer Jess 24 juni 2014 om 13:27

  Leuke tag! Tof ook om hem over een paar weekjes opnieuw in te vullen. Plopjes klinken heel bekend. Over een poosje kun je er niet meer omheen en stampt mini er vrolijk op los.
  Jess onlangs geplaatst…De (on)gelukkige huisvrouw…My Profile

 • Reageer Amber 24 juni 2014 om 15:20

  Ja die plopjes zijn waarschijnlijk je kleine mannetje! Het wordt binnrnkort vast duidelijk dat hij het is! Hier met 37 weken nog steeds geen uitpuilende navel. Is nog steeds rond gaatje. Ik mis de Filet Americain ook en natuurlijk sushi met zalm en tonijn

 • Reageer Marion 24 juni 2014 om 16:46

  Leuke tag en spannend toch allemaal lijkt me. Geniet ervan!
  Marion onlangs geplaatst…VoetbalmuziekMy Profile

 • Reageer Barbara 24 juni 2014 om 17:56

  Ik heb ook een kuiltje als navel en heb lang gedacht dat dat zo zou blijven, maar hij werd steeds platter, toen een ‘halfie’ en later toch echt een ‘outtie’. Hij plopte dus niet van de ene op de andere dag. Direct na de bevalling was het weer een ‘innie’ Raar ding, zo’n navel!
  Barbara onlangs geplaatst…Gezond en puur eten tijdens de zwangerschapMy Profile

  • Reageer Manon 24 juni 2014 om 17:59

   HAHA een innie 😉 Nouja het maakt me niet zoveel uit als die na de tijd maar weer krimpt haha.

 • Reageer Malou 24 juni 2014 om 18:02

  Heel leuk om te lezen, ik heb hem overgenomen 🙂
  Malou onlangs geplaatst…TAG: PREGNANCY QUESTIONSMy Profile

 • Reageer Anoeska 26 juni 2014 om 05:46

  Leuke vragen!
  Anoeska onlangs geplaatst…COHUNU KOALA PARKMy Profile

 • Reageer Pregnany Questions #2 | Little Wonder World 3 september 2014 om 13:00

  […] tijd geleden vulde ik een vragenlijst in over mijn zwangerschap op dat moment. Ik was toen 18 weken en 4 dagen zwanger. Omdat er zoveel […]

 • Reageer Pregnancy Questions #3 | Little Wonder World 12 november 2014 om 06:03

  […] deze vragenlijst nu voor de derde keer in. De vorige keren dat ik de vragen beantwoordde, was ik 18 weken en 28 weken zwanger. Op dit moment 38 weken, dus tussen iedere vragenlijst zitten zo’n 10 […]

 • Reageer Pregnancy Questions #1 | Little Wonder World 24 mei 2015 om 05:00

  […] Manon zwanger was heeft ze een paar keer de pregnancy questions ingevuld. En dus leek het me leuk deze […]

 • Reageer Het Grote Tag overzicht; vragenlijstjes die je op je blog vrij kan overnemen - Bloggerslijst 5 november 2016 om 21:13

  […] Pregnancy Questions (kan je wekelijks invullen) – Francesca […]

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge