Lifestyle, Persoonlijk

Upcoming: Tripje naar Antwerpen

20140528_151852
Hooiiii!
Vorig jaar zijn we met z’n tweeën een nachtje naar Antwerpen geweest. Dit was voor het eerst in onze geschiedenis dat we samen een tripje gingen doen, ja serieus! Bibian had via VakantieVeilingen ofzoiets een nachtje hotel gewonnen en dan niet in Antwerpen maar in Beveren, een plaatsje dicht in de buurt. Bibian was toen 27 weken zwanger van River en we hebben twee dagen heerlijk geshopt en gedaan. Helaas was Bibian niet zo heel lekker in orde die dagen, dus ons tripje viel toen een piepkleinminibeetje in het water.

De geschiedenis gaat zich herhalen want we gaan weer met z’n tweetjes een nachtje naar Antwerpen. En wel aanstaande vrijdag (de 13e, ojee). Dit keer is Bibian niet zwanger maar Manon (gelukkig nog geen 27 weken, maar 17 haha). Manon had nog een bon liggen waarmee we een overnachting konden boeken en we kozen ervoor om een hotel in Brasschaat (de Pfaffs!) te nemen. Het is een van der Valk hotel en het zit ongeveer 20 minuutjes van het centrum van Antwerpen af. Hartstikke prima vinden wij!

DSC_0090
We weten nu eindelijk dat Manon een ZOONTJE krijgt. Dus het babyshoppen kan van start gaan! Natuurlijk gaan we ook shoppen voor onszelf en hopelijk gaan we goed slagen. Vrijdagochtend gaan we richting Brasschaat, onze tassen dumpen bij het hotel en dan als de wiedeweerga naar Antwerpen zelf. Lekker shoppen, kletsen, Starbucks drinken en lekker eten. ’s Avonds romantisch dineren in de stad en dan keten op de hotelkamer (haha, stelletje pubers). De volgende dag gaan de tassen mee de auto in, weer winkelen in Antwerpen en dan als we kapotmoe zijn gaan we weer richting huis!

DSC_0141
Nu willen we aan jullie vragen of jullie nog hotspots hebben voor ons? Waar haal je bijvoorbeeld de allerlekkerste Belgische wafels? En Vlaamse frieten? En wat is een leuk (goedkoop) restaurantje om lekker te eten ’s avonds (pizza houden we van!)? Welke (baby)winkels mogen we echt niet overslaan? Natuurlijk gaan we onze “trip” ook vloggen en de vlogs komen zo snel mogelijk online!

Dus heb jij nog tips voor ons, laat het dan vooral weten in de comments!

LiefsBibianManon2

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

20 reacties

 • Reageer Dita 11 juni 2014 om 06:32

  Veel plezier meiden! Ik ben 1x met mn vriend in Antwerpen geweest, leuke stad!
  Dita onlangs geplaatst…Outfit of the day #13My Profile

 • Reageer Kelly caresse 11 juni 2014 om 06:34

  Oehh heerlijk meiden! Ik ben in veel belgische steden geweest want ik ben dol op belgie maar antwerpen staat nog op de to do list. Lekker losgaan met babyshoppen voor je zoontje manon 😀 veel plezier
  Kelly caresse onlangs geplaatst…Oproepje nieuwe rubriek: Wat doe jij van 9 tot 5?My Profile

 • Reageer Vanessa 11 juni 2014 om 07:17

  Leuk dat jullie naar Antwerpen gaan! Ik woon in België maar kom eigenlijk nooit in Antwerpen omdat het redelijk ver van mijn deur is. Daardoor kan ik jullie geen tips geven, maar de frietjes zullen overal wel lekker zijn hoor 🙂 veel plezier!
  Vanessa onlangs geplaatst…Chilly Gel voor intieme frisheid + gratis sample!My Profile

 • Reageer Geertje 11 juni 2014 om 07:21

  Wat een voorpret hebben jullie al! Leuk om te lezen! Heb geen hotspots voor jullie, want weet niet meer hoe dat restaurant heet, waar ik toen gegeten heb… Veel plezier alvast!
  Geertje onlangs geplaatst…Wat Is Dat Toch Met VoetbalMy Profile

 • Reageer Marion 11 juni 2014 om 07:22

  Oeh, dat is zo lang geleden dat we daar waren. Ik weet dat we ergens ’s ochtends altijd koffie gingen drinken en dat we daar ook een keer een biertje hebben genomen. Kwamen we twee hele toffe Belgen tegen. Manlief en ik naar het hotel rond middernacht. Komen we de volgende ochtend terug voor koffie: Hééééé! Zaten ze er nog. Hahaha. Stomdronken natuurlijk. Maar goed, waar dat was…. Jullie hebben weer niks aan mij! Ik kijk uit naar jullie vlog!
  Marion onlangs geplaatst…De Google TagMy Profile

 • Reageer Josy 11 juni 2014 om 08:07

  In het straatje (Jan Blomstraat) tussen de groenplaats en grote markt zitten een paar pizzeria’s. Wel toeristische, want ze staan je buiten al toe te roepen, maar wel lekkere pizza’s!!
  Op het hoekje van de Groenplaats en de JanBlomstraat zit ook een starbucks.
  Ik heb 4 jaar geleden de hele stad afgezocht naar een positiewinterjas. Uiteindelijk in een zijstraatje van de Meir een jas gevonden, één winkel met positiekleding van mamalicious als ik het goed heb. Toen werd me verteld dat er niet zo veel winkels met positiekleding in Antwerpen zijn en je beter naar Nederland kunt 😉 Kinderkleding heb ik toen nog niet gezocht, maar er zitten zoveel leuke kleine winkeltjes in de zijstraatjes, daar moet je ook zeker eens kijken. Zijstraatjes rond oudaan (korte gasthuisstraat) En de Wijngaardstraat, verlengde kleine straatje van de Grote Markt richting de Carolus Borromeuskerk. Veel plezier!!!
  Josy onlangs geplaatst…Follow….My Profile

  • Reageer Bibian Sloot 11 juni 2014 om 09:19

   Dankjewel voor de tips!

 • Reageer Nikki 11 juni 2014 om 08:10

  Pizza= da govanni op de groenplaats:D richting de kathedraal! En het is ook sinksenfoor, grote kermis 😀

 • Reageer Sara 11 juni 2014 om 08:21

  Wat een leuk vooruitzicht dames, veel plezier!! Ik vind Massimo Duti een leuke winkel (zelfde eigenaar als Zara) maar de kledingstijl is wat meer chique. Slaag daar altijd voor werk outfits of feestjes. Verder moeten jullie natuurlijk chocola kopen en meenemen voor t thuisfront. Godiva is mijn favoriet! Zal sowieso een gezellig weekend worden voor jullie, dat weet ik zeker!

 • Reageer Barbara 11 juni 2014 om 08:40

  Geniet ervan, dames, lekker babyshoppen!

 • Reageer Barbara 11 juni 2014 om 08:45

  Oja, ik heb een halfjaar in Antwerpen gewoond voor mijn stage en heb toen heeerlijk sushi gegeten met mijn vriend in dr straat achter het plein, zit op een hoek en buiten staan grote houten picknickbanken. wij hadden een big boat, heerlijk. sAvonds is het smalle straatje achter het Australian ijs, waar een boekwinkel zit, heel gezellig om een drankje te doen. Om te lunchen is er een leuk hippie tentje met lekkere broodjes en smoothies naast het marktplein als je vanaf de Meir richting vogeltjesmarkt looptijd. Voor goede koffie MOET je naar Caffe Nation, achter het gouden gebouw pose Meir.

  Ik ben dus niet zo goed in straatnamen, haha
  Barbara onlangs geplaatst…41 weken: body after babyMy Profile

 • Reageer Elise 11 juni 2014 om 09:02

  Hey meiden! Als rasechte Antwerpenaar wil ik jullie graag een paar tips geven:
  – Op zoek naar heerlijke frieten? Frituur Number One in het begin van de Hoogstraat is een aanrader. Heerlijke frieten én veel zitplaats. En als je dan toch in de Hoogstraat bent, daar zitten een paar fijne kleine winkeltjes.
  – Als jullie ’s avonds graag pizza willen eten zullen veel mensen jullie naar Da Giovanni sturen. Een pizzaketen met 3 pizzeria’s in 1 straat (het straatje tussen de kathedraal en de Groenplaats). Ze hebben daar lekkere, goedkope pizza’s maaaaaar…ze lokken je snel binnen en willen je even snel weer buiten. Ik weet een goed alternatief, daar vlabij: Verona, in de Oude Koornmarkt. Een supermooi, groot pand, waar ze heerlijke pasta’s en pizza’s hebben voor een lage prijs. En je krijgt er als je aankomt stokbroodjes met heerlijke kruidenboter, gratis en voor niets.
  – En om te winkelen: de Meir is de grote shopstraat maar er is nog meer leuks. Als je op het einde van de Meir (het deel dat het dichtst bij de Groenplaats is) naar links gaat kom je in ‘De wilde zee’ (zo heet die wijk). Daar zijn allemaal kleine gezellige straatjes met ook nog leuke winkels. En als je wat meer geld wil uitgeven moet je zeker naar de Nationalestraat en de Kammenstraat.

  Zo meiden, hopelijk hebben jullie iets aan mijn tips. En veel plezier daar!
  Elise onlangs geplaatst…Ongewone riddersMy Profile

 • Reageer Miranda 11 juni 2014 om 11:03

  Wat leuk! Ik wil ook nog graag eens naar Antwerpen, veel plezier alvast, ik ben heel benieuwd naar de vlog!
  Miranda onlangs geplaatst…Slingers ophangen zonder spijkers? Het kan!My Profile

 • Reageer Odile 11 juni 2014 om 11:12

  Ik ben er van het weekend nog geweest. Gegeten bij Da Giovanni en ja dat is goedkoop maar vriendelijkheid staat bij hen niet op nummer 1! Bij dat plein heb je wel erg leuke terrasjes & restaurantjes! Winkels, geen idee! Ben zelf bij de Zara geweest waar ze een super newborn en kids collectie hadden liggen en bij Pimkies + Pull & Bear kan je leuk en goedkoop voor jezelf shoppen! Have fun, hopelijk hebben jullie mooi weer!
  Odile onlangs geplaatst…Maxim’s closet #2My Profile

 • Reageer Fonghwa 11 juni 2014 om 15:26

  Pizzahut is een aanrader! ALtijd als iemand naar Antwerpen gaat, geef ik deze als tip. Wij eten altijd onbeperkt van het buffet en zijn met z’n tweeen maar 20 euries kwijt!

 • Reageer Jessica 11 juni 2014 om 15:36

  Veel plezier in Antwerpen!!
  Lijkt me zeker leuk om een keer naar toe te gaan.
  Jessica onlangs geplaatst…Day Zero Project – Andere bloggersMy Profile

 • Reageer Cindy 11 juni 2014 om 19:13

  Antwerpen is zó leuk! Even naar ’t Eilandje voor the hot and happening. Langs de Schelde lopen, het oude historische centrum in waar je lekker kan struinen. Vlakbij de Meir zitten ook hele leuke, maar dure, winkels, leuk om even in de etalages te gluren. En er is ook ergens een karaokebar, wil je ’s avonds even lol hebben. Maar waar die zit weet ik niet. Brasschaat, daarbij kijk je je ogen uit met al die huizen, wow. Veel plezier dames!
  Cindy onlangs geplaatst…Picture Time – juni #1My Profile

 • Reageer Saskia 12 juni 2014 om 10:27

  Da Giovanni is een aanrader voor lekkere pizza’s! Zag dat hij hier al vaker genoemd was. Wij gaan er elke keer heen als we naar Antwerpen gaan, maar ik moet zeggen dat ze je niet wegkijken hoor. Wij hebben er al meerdere malen een hele avond gezeten. De service is wel erg snel, maar dat vind ik persoonlijk alleen maar fijn als je honger hebt 🙂 Veel plezier, shop ze en geniet ervan!

 • Reageer Janneke 12 juni 2014 om 11:46

  Ik lees eigenlijk altijd alleen maar mee en reageer nooit, maar nu jullie naar Antwerpen gaan moet ik echt even reageren. In de Pelgrimstraat (even google mapsen) zit de Pelgrom. Een super leuk ondergronds café. Het is sowieso even het kijken waard! Heerlijk eten kun je bij In de Herk (met een heerlijke buitenplaats) naast de Groenplaats in de straat rechts van de parkeergarage. Verder zit er een heel leuk cafe De Glora (of in den Gloria), maar dat moet je ook even googlen. Gaan jullie met de auto? Langs het water aan de haven (een stuk verder dan langs de plekken waar je wel moet betalen) kun je gratis parkeren, echt ideaal! Verder heeft Antwerpen zooo veel leuke restaurantjes, maar je moet dan wel even verder kijken dan de Markt. Degene daarbuiten zijn ook een stuk goedkoper dan die rond de kathedraal 🙂 Veel plezier meiden!

 • Reageer Dominique 1 juli 2014 om 20:51

  Handig al die reacties. Aankomend weekend ga ik naar Antwerpen en toen dacht ik direct aan dit artikel voor tips 🙂
  Dominique onlangs geplaatst…Recept: makkelijk bananenbroodMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge