Babypraat, Moeder zijn, Persoonlijk, Zwanger

ZWANGER: Week 15

15WEEK
Week 16 van mijn zwangerschap is aangebroken! Dat betekent een terugblik op afgelopen week, week 15.

Ik kan meteen vertellen dat dit een korte update wordt, want zoveel is er niet aan de hand! Alles gaat eigenlijk van een leien dakje wat natuurlijk super fijn is. Wel ben ik (mede daardoor) zo onzeker als het maar kan. Ik voel niks, ik merk niks… Het enige wat ik “merk” is dat ik steeds meer een buikje krijg maar ik krijg het steeds voor elkaar om te denken dat dat gewoon puur vet en kilo’s van mezelf zijn en geen babygewicht.

Ik ben nu in totaal precies 3 kilo aangekomen. Ik vind dat wel veel maar volgens de verloskundige was dat helemaal prima (ook omdat ik niet overgeef enzo). Ik heb echt vreetbuiten af en toe en ik snak naar zoet en vette dingen. Ik probeer het nu een beetje te bedwingen en vanaf maandag heb ik niet meer gesnoept (oké, één keertje wat chocola…) en gezond gegeten en genoeg gedronken. Dus daar kan het niet aan liggen… Als ik dan “vergelijkingsmateriaal” ga zoeken (blogs van andere zwangere ladies vooral) en ik lees dat ze niet zijn aangekomen nog of maar 2 kilo terwijl ze al 25 weken zijn, dan voel ik me een klein biggetje. Maarja, mijn jasjes (maat 34) en normale spijkerbroeken (maat 36) kunnen nog gewoon aan, alleen niet meer dicht. Dat is dan wel een “troost” haha. Het is voor een heeeeeeeel goed doel en ik weet dat ik af kan vallen en ik weet ook hoe dus dat zien we na die tijd dan wel weer toch! En ja, alle mijlpalen moeten gevierd worden en wij doen dat met lekker eten haha.

Verder had ik deze week ook last van een gek, drukkend gevoel in mijn onderbuik. Ik raak dan natuurlijk steeds in paniek en ga 100x naar de wc om te “checken”. Toen was ik mijn negenmaandendagboekje aan het bijwerken en er stond bij week 15 heel mooi beschreven dat je een drukkend, vervelend gevoel in je onderbuik kan hebben en dat dan bandenpijn is. Nou Manon, no worries, die pijntjes horen er gewoon bij. Ik had alleen bandenpijn anders voorgesteld haha. Meer een trekkerig gevoel dan een drukkend gevoel!

Ik heb heel veel zin in aankomende week want we gaan een pretecho laten maken om te kijken wat het geslacht van onze baby is! Dan kan er eindelijk geshopt worden voor onze zoon of dochter (zo gek om dat te schrijven haha).
Van de week kon je al in dit filmpje zien wat ik volgens alle fabeltjes en verhaaltjes zou krijgen. Nou, ik ben benieuwd! Ik zal het zeker laten weten op de blog als het zo ver is…

liefsmanon kopie

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

21 reacties

 • Reageer Geertje 6 juni 2014 om 06:44

  Heel normaal hoor, dat je onzeker bent… denk dat iedere zwangere dit wel heeft gehad! En wat gaat de tijd snel eigenlijk, nog 4 wk, dan zit je al op de helft! Ik ben benieuwd naar hoe de pretecho is geweest…. geniet er in ieder geval van!
  Geertje onlangs geplaatst…Onze Bruiloft Dag 2My Profile

 • Reageer Gwen 6 juni 2014 om 07:06

  Die onzekerheid hoort erbij! Heel herkenbaar vd eerste keer voor mij. Nu had ik dat alleen tot de echo met tien wk, want sindsdien voel ik de baby al. Drie en halve wk eerder dan bij Olivia, mr alsnog erg vroeg. En toch, erg fijn hihi. Probeer eens op je rug te liggen en je hand tussen navel en schaambot te laten rusten, wie weet voel je na een tijdje een soort ‘spiertrillingen’ en ‘duwtjes’ van binnen uit, dat is de baby! Mits je placenta goed achterin ligt, anders is het nog te vroeg. Deze wk gaat je buik vast meer rond opv puntog worden, vond ik echt fijner (want mooier hihi). En die kilo’s: bij Olivia zat ik met 16wk op +3,5 ongeveer en met 20 al op +6 terwijl ik niets geks deed qua eten, ja snoepen, mr niet extreem vond k. Nu zit ik met bijna 14wk op een krappe kilo erbij, mr wat ik dus wil zeggen: vergelijk niet met blogs van tweede zwangerschappen, die gaan echt anders merk ik! Qua buikgroei en kilo’s. Echt, je gast heel nromaal nu als ik het vergelijk met Olivias zwangerschap (eindigde in +18 en toch raakte ik alles binnen 7mnd kwijt, no worries!)
  Gwen onlangs geplaatst…Plog #3: Weekendje wegMy Profile

  • Reageer Manon 6 juni 2014 om 08:08

   Oh, dat stelt me wel een soort van gerust! Soms heb ik van die gewichtdipjes, heel stom! En helaas ligt mijn placenta ver naar voren toe dus het kon even duren voordat ik het kan voelen 🙁 Ach, we wachten rustig af!

 • Reageer Kelly caresse 6 juni 2014 om 07:18

  Wat leuk om deze updates te lezen, dat va dat aankomen daar was ik ook een uitzondering op, had er al wel zeker 7 kg ofzo bij zitten op dat termijn, ik kwam veel aan en had gigantisch veel honger maar is allemaal goed gekomen hihi. Die onzekerheid begrijp ik volledig, if u need me, just app me haha
  Kelly caresse onlangs geplaatst…Foodie friday : Good food voor onderwegMy Profile

 • Reageer Anoeska 6 juni 2014 om 07:20

  Wat spannend allemaal zeg, ben heel benieuwd wat het gaat worden!
  Anoeska onlangs geplaatst…LOAVIESMy Profile

 • Reageer Dita 6 juni 2014 om 07:23

  Super leuk om je updates te lezen
  Dita onlangs geplaatst…My Life – Juni 2014 #1My Profile

 • Reageer Marion 6 juni 2014 om 07:25

  Ik kan je geen adviezen geven. Niet ‘been there, done that’, helaas. Maar ik denk dat onzekerheid meer dan logisch is. Blijf ademen!
  Marion onlangs geplaatst…Ask Me Anything, Thomas PannenkoekMy Profile

 • Reageer Lauriette 6 juni 2014 om 07:57

  Je begint al een mooi buikje te krijgen!
  Lauriette onlangs geplaatst…Weekly Quote #19My Profile

 • Reageer Lifestyle-Fabriek 6 juni 2014 om 08:00

  Mooie buik heb je! En die 3 kilo? No worries! Dat is ontzettend netjes! Vergeet niet dat je al bijna 4 maanden zwanger bent! Fijn dat alles zo goed gaat! Spannend volgende week, dan kan de shop pret pas echt gaan beginnen!
  Lifestyle-Fabriek onlangs geplaatst…FOOD: BANAAN – EI PANNENKOEKJESMy Profile

 • Reageer Miranda 6 juni 2014 om 08:02

  Geen geruststellend advies van mij:) geen idee namelijk, maar ik kan me de onzekerheid zo goed voorstellen, lijkt me niet meer dan logisch:) ik zou niet al te veel op internet speuren, iedere zwangerschap is anders denk ik.

  Leuke update weer, ook ik ben erg benieuwd of het een jongen of meisje is:)
  Miranda onlangs geplaatst…Favorite Friday: favoriete nagellak kleurenMy Profile

 • Reageer Maai 6 juni 2014 om 08:03

  Wat gaat het alweer hard Manon, 15 weken alweer. En ik vind het een mooi buikje hoor, wat is nou 3 kg, klinkt netjes. Je straalt helemaal. Super leuk om het zo van week tot week mee te mogen lezen. Liefs
  Maai onlangs geplaatst…Make over kleine manMy Profile

 • Reageer Selina 6 juni 2014 om 08:04

  Ik zeg meisje! Bij mijn dochter groeide ik naar voren en bij mijn zoon waar ik nu 7 maanden zwanger van ben juist in de breedte
  En maak je maar geen zorgen om de kilos. Als jij je gewoon aan je normale eetpatroon houdt en af en toe erbuiten schiet is er niks aan de hand.

  En die pijn zul je de komende weken nog wel vaker voelen hoort erbij!

 • Reageer Nicole 6 juni 2014 om 08:32

  Zo mooi om je te zien stralen op die foto hihi.. je hebt al een soort van gloed over je heen!
  Zelf kwam ik amper aan in het begin alleen die laatste 7.5 week gingen opeens als een tierelier!
  Schrok echt van hoeveel ik aankwam maar was er na de bevalling ook snel weer af gelukkig.
  Al moet ik nu opletten, maar ja dat moet ik eigenlijk altijd!
  Nicole onlangs geplaatst…My second letter to you..My Profile

 • Reageer Vanessa 6 juni 2014 om 09:58

  Leuk om te lezen. Ik ben super benieuwd naar het geslacht! 🙂
  Vanessa onlangs geplaatst…Win een goodiebag van ELF!My Profile

 • Reageer Melanie 6 juni 2014 om 10:26

  Die pijntjes heb ik ook sinds week 15, nu week 20 en nog steeds. Het maakt je inderdaad nogal onzeker omdat voelt als menstruatiepijn. Maar het is natuurlijk alleen maar goed omdat je baarmoeder groeit en je daarom die pijn voelt.

  Ik ben met 20 weken precies ‘al’ 7 kilo aangekomen, ik eet netjes brood, aardappels, groente en vlees maar tussendoor heb ik zooooo’n honger en dan is niks veilig meer! Ik wil nu wel wat meer op gaan letten omdat ik het niet zie zitten net als bij mijn zoon 24 kilo aan te komen ( gelukkig was 12 kilo direct met de bevalling erweer af, maar die andere 12 waren echt zelf aangegeten! )

 • Reageer Eline 6 juni 2014 om 10:45

  ik had dat ook hoor… fijn dat alles zo goed gaat!

 • Reageer Jess 6 juni 2014 om 13:01

  Ik ben ook deze keer niets aangekomen maar ben idd kotsmisselijk. Bij Sam kwam ik na d’r 20 weken aan maar heb dat meer dan goed gemaakt. Kun je het beter wat geleidelijker doen toch. Je ziet er hartstikke goed uit en je hebt echt minimaatjes. Gewoon een mooi babybuik en niets geen vetjes joh knapperd 😉
  Jess onlangs geplaatst…Instagram diary #29My Profile

 • Reageer Maaike 6 juni 2014 om 20:03

  Wat zijn je updates leuk om te lezen en wat fijn dat alles zo goed gaat!
  Veel plezier bij je echo!

  X

 • Reageer Tineke 7 juni 2014 om 10:59

  Ik vind dit zulke leuke stukjes om te lezen! Zelf ben ik inmiddels bijna 19 weken zwanger, en ook hier een placenta tegen de buik aan dis schopjes heb ik nog steeds niet gevoeld! 🙁 ik wacht met smart!

  • Reageer Manon 7 juni 2014 om 14:05

   Hihi dankjewel! Wat leuk zeg, 19 weken! Ik wacht ook met smart op kleine mini schopjes maar dat gaat hier ook nog wel even duren helaas.

 • Reageer Barbara 7 juni 2014 om 15:32

  Leuk, buikfoto!
  Mooi pril beginnend buikje
  Barbara onlangs geplaatst…De kraamweek is alweer voorbij!My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge