Babypraat, Moeder zijn, Persoonlijk, Zwanger

ZWANGER: Week 16

16WEEK

Wat een week! In week 16 kwamen we erachter dat we een jongetje krijgen, maar dat weet iedereen nu wel, haha. Ook gingen we meteen babyshoppen op zaterdag en wat was dat leuk zeg! Al die mini-maatjes en schattige/stoere kleertjes. Je kiest eigenlijk meteen een bepaalde stijl/look voor je baby’tje. Alles zit nu netjes opgevouwen bij elkaar in een doos en het is zo gek om te bedenken dat er over een half jaar een kindje in zit, ONS kindje!

Schermafbeelding 2014-06-11 om 19.24.23
Verder had ik vanaf zondagavond last van m’n buik. In eerste instantie leek het op bandenpijn (steken aan de zijkanten van m’n onderbuik) en maakte ik me ook niet zo’n zorgen. Maar toen het maandagavond erger werd, en niet alleen aan de zijkanten maar ook juist in het midden, waar de baby dus zit, maakte ik me toch wel een beetje zorgen. Ik kreeg een heel drukkend gevoel op m’n buik en ging maar vroeg slapen. De volgende ochtend was het nog steeds en met bandenpijn moet het na een nacht rust toch wel minder zijn. Robert stond erop dat ik de verloskundige zou bellen want daar zijn ze voor. Maarja, ik voel me dan weer zo snel teveel en een zeur en ziemel.

Toen om half 11 vond ik ’t toch een beetje eng en elke keer als ik opstond of moest niesen werd het erger. Dus toen belde ik toch maar… Ik moest m’n urine inleveren en ’s middags terugbellen voor de uitslag. Nouja, zoals ik al dacht had ik geen blaasontsteking maar de verloskundige zei dat ik maar de rest van de middag/avond op de bank/bed moest gaan liggen en niks doen. Dat is dus niks voor mij maar eenmaal in bed sliep ik binnen 5 minuten. Twee uur later schrok ik wakker en besefte ik me dat ik toch misschien iets rustiger moet doen. Ik heb nog steeds wel af en toe last van m’n buik maar als het niet echt PIJNLIJK werd hoefde ik me geen zorgen te maken. Gelukkig heb ik 19 juni weer een check-up bij de verloskundige en dan zal het wel even bekeken worden.

manonbaby
Verder voel ik me prima eigenlijk, op dat buikpijntje na. Wel ben ik een emotioneel wrak haha. Van de week werd Bo gesteriliseerd en toen ze thuis kwam heb ik wel drie keer gehuild omdat ik haar zo zielig vond. Achja, hormonen… We gaan nu langzamerhand aan de uitzet beginnen, kamertje, wagen, nog meer kleertjes!

Op naar week 17 en tot volgende week!

liefsmanon kopie

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

20 reacties

 • Reageer Anoeska 13 juni 2014 om 06:49

  Wat vervelend van die buikpijn! Zo zie je maar dat je toch heel rustig aan moet doen ook als je denkt dat het wel gaat allemaal. Doe rustig aan en geniet ervan. 🙂
  Anoeska onlangs geplaatst…VADERDAG 2014My Profile

 • Reageer Kelly caresse 13 juni 2014 om 06:59

  Ik ben dol op je zwangerschapsverhalen en ik herken er veel in van mijn zwangerschap van Lana. Wat vervelend van die nare buikpijn en ik kan me dan helemaal die onzekerheid in denken. Ook die hormonen herken ik helemaal haha veel plezier in Antwerpen melden!
  Kelly caresse onlangs geplaatst…Foodie friday: babyfood challenge met KoalabeautymamaMy Profile

 • Reageer Jess 13 juni 2014 om 07:30

  Oh naar zeg die buikpijn. Idd lekker rustig aan doen maar. Wat gaaf dat jullie al weten wat het wordt. Ik weet het nog steeds niet en je kunt me inmiddels opvegen haha. Ook ik vind het leuk om je verhalen te lezen.
  Jess onlangs geplaatst…Mirror shotsMy Profile

 • Reageer Geertje 13 juni 2014 om 08:05

  Wat vervelend van die pijn op/in je buik! En balen dat je dan wat rustiger aan moet doen! Herken het wel hoor, die onzekerheid! Bij ieder dingetje wat anders voelt vraag je je toch af of het wel goed gaat! Maar lekker blijven genieten hoor… voor je het weet is het zover!
  Geertje onlangs geplaatst…Plog: 12 juni 2014My Profile

 • Reageer Miranda 13 juni 2014 om 08:25

  Leuk om te lezen jouw updates:) veel plezier in Antwerpen!
  Miranda onlangs geplaatst…Coolbest Coconut; Favorite FridayMy Profile

 • Reageer Gwen 13 juni 2014 om 08:25

  Je buik wordt al een echt bolletje nu! Zo leuk 🙂 Misschien je darmen? Ik heb deze zwangerschap ontdekt dat die echt heel veel pijn kunnen doen, terwijl k dat de vorige x niet had. Ben er in het begin ook zelfs een X extra voor langs de vk geweest omdat ik dacht aan een miskraam, zoveel pijn. Maar, darmen dus.
  Gwen onlangs geplaatst…Kadootje voor de baby + winactieMy Profile

 • Reageer Dita 13 juni 2014 om 08:30

  Zo leuk om je verhalen te lezen, je krijgt al een mooi buikje meid!
  Dita onlangs geplaatst…Mijn budget favorieten – BeautyMy Profile

 • Reageer Sara 13 juni 2014 om 09:19

  Ah dat was even schrikken, toch goed om even te checken wat het is! In Antwerpen ook maar genoeg rusten tussendoor! Heerlijk dat je aan de uitzet kan gaan beginnen. Bij een vriendin van mij staat ook alles al een tijd klaar, zo spannend dat er straks een meisje in de wagen ligt! Mooi buikje heb je al!

 • Reageer Barbara 13 juni 2014 om 09:29

  Wat gaat het snel hè?
  Barbara onlangs geplaatst…41 weken: body after babyMy Profile

 • Reageer Joyce 13 juni 2014 om 09:34

  Wat een mooi buikje krijg je al! Leuk!
  Joyce onlangs geplaatst…Gezien | Walking on sunshineMy Profile

 • Reageer Nicole 13 juni 2014 om 09:36

  Leuk om weer een update te lezen!
  Dat die pijn je onzeker maakt kan ik me helemaal voorstellen!
  En ja, rustig aan doen.. nog rustiger aan doen is de remedie dan vaak!
  Al is dat soms erg lastig!
  Nicole onlangs geplaatst…Ergernis top 10My Profile

 • Reageer Vanessa 13 juni 2014 om 09:38

  Vervelend van die buikpijn. Verder heb je wel al een mooi buikje!
  Vanessa onlangs geplaatst…Mijn favoriete liedjes van dit momentMy Profile

 • Reageer Elise 13 juni 2014 om 09:43

  Ik kijk elke week weer uit naar je verhalen over je zwagerschap. Ik leef helemaal met je mee! Hopelijk heb je nu niet te veel last meer van je buik en kan je heerlijk genieten van een weekendje Antwerpen. Je hebt ook echt al een mooie zwangere buik!
  Elise onlangs geplaatst…Ik ben terug!My Profile

 • Reageer Pauline 13 juni 2014 om 09:56

  Je ziet er prachtig zwanger uit!!
  En die buikpijn heb ik ook gehad, flink op mn kop gehad van de verloskundige toen.. Ik moest echt rustig aan doen en naar mn lijf luisteren. Dus neem je rust!
  Pauline onlangs geplaatst…De 100% biologische maaltijdpotjes van de EtosMy Profile

 • Reageer Mama's Jungle 13 juni 2014 om 10:39

  Huilen huilen huilen, gaat nooit meer weg trouwens 😉
  Mama’s Jungle onlangs geplaatst…Zaadjes, nootjes & simpele crackersMy Profile

 • Reageer Jessica 13 juni 2014 om 10:44

  Mooi buikje heb je nu. Vervelend van de buikpijn.
  Jessica onlangs geplaatst…Opgemaakt – Maart, april & mei 2014My Profile

 • Reageer Marion 13 juni 2014 om 14:33

  Lekker labiel! Geeft niks. Gaat wel weer over! Tenminste… ja toch???
  Marion onlangs geplaatst…Bloglovin’ en vakantieplannenMy Profile

 • Reageer iris 13 juni 2014 om 17:18

  Wow, alweer 16 weken! Vind het zo snel gaan, maar vergeet dan dat ik ook iedere week weer verder ben haha. Veel plezier dit weekend!

 • Reageer Tineke 14 juni 2014 om 10:57

  Elke week als ik deze updates lees denk ik: die gaat hard, ze haalt me zo nog in! Maar ik ga net zo hard natuurlijk! Die bandenpijn is echt vervelend, ik was op een gegeven moment bang om te niezen omdat het dan echt voelde alsof ik een messteek in m’n buik kreeg ofzo! Inmiddels is dat al wat minder geworden, maar heb ik wel heel regelmatig buikpijn. Niet heel pijnlijk, echt kleine pijntjes, alsof je heel licht ongesteld bent ofzo (maar geen krampen, anders maakte ik me wel meer zorgen denk ik :P) en dat is ook heel vervelend!

 • Reageer Joyce 15 juni 2014 om 23:45

  Goed van je dat je deze weekfoto’s volhoudt, ik vind het zo jammer dat ik dat niet heb gedaan!
  Wat schrikken zeg van die buikpijn. Gelukkig gaat het beter. En inderdaad, je rust pakken is belangrijk. Nog een paar weekjes, dan krijg je langzaam aan iets meer energie, tot de laatste loodjes zich aandienen.

  En die emoties.. Haha, heel herkenbaar!
  Joyce onlangs geplaatst…De week in foto’s #7My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge