Moeder zijn, Persoonlijk, Zwanger

ZWANGER: Week 18

18WEEK
Wauw, het is echt waar wat ze zeggen! Als je weet wat het wordt, dan vliegt de tijd. Week 18 van mijn zwangerschap is alweer voorbij… We zijn bijna op de helft en ik moet zeggen dat ik het heel spannend vind.

Ten eerste: IK HEB ‘M GEVOELD! Bijna iedere avond kan ik onze kleine Kabouter Plop in mijn buik voelen ploppen. Eigenlijk voelde ik ‘m in week 17 al maar toen durfde ik het niet te geloven. Bijna altijd aan de linkerkant, dus hij zal daar wel met z’n benen/voeten zitten. De eerste paar dagen was het heel zachtjes en mini maar afgelopen dinsdagavond lagen we al vroeg in bed en had ik m’n hand op mijn buik. Nou, Plop ging me tekeer en ik voelde het zelfs tegen m’n hand aan! Dus ik haalde zachtjes mijn hand weg en legde heel voorzichtig Roberts hand op mijn buik. Toen schopte hij en ik zei en deed niks, om te zien of Robert het kon voelen zonder dat ik het “verklapte”. En ja hoor, Robert keek me aan met grote ogen! Hij voelde hem! Daarna schopte Plop nog een keer of drie en elke keer zei ik niks en kon Robert precies zeggen wanneer en waar. Wauw ♥! Ik had niet durven denken dat ik ondanks die dikke placenta dat ik ‘m met 18 weken kon voelen, laat staan Robert! Sindsdien plopt hij gezellig ’s avonds door, niet meer zo hard als die eerste keer maar wel al dat ik ‘m lief kan voelen…

luiertasAfgelopen week zijn we naar BabyPark in Kesteren geweest en hebben we een groot deel van de duurdere aankopen besteld (komen nog wel op de blog wat we allemaal gekozen hebben). Een kamertje, kinderwagen, matras, kinderstoel, Maxi Cosi, dat achterstevoren auto-klik-systeem, badsetje en een luiertas (die we al meegenomen hebben, hij is van Lief!. Is hij niet mooi ♥). Het is een goed bedrag wat er uiteindelijk uit kwam, maar ja, je moet toch alles hebben! En we kregen ontzettend veel korting omdat we heel veel combinatie-kortingen kregen, dus dat scheelt wel! Ook wordt het gratis bezorgd ergens in augustus, en kregen we veel dingen gratis zoals een campingbedje en accessoires voor de wagen. I CAN’T WAIT!
Ook is het kamertje al leeg zoals ik verteld heb en zijn de voorbereidingen voor de kleuren/behang al in volle gang. De kleur verf is zo goed als uitgekozen en we willen graag voordat alles geleverd wordt in augustus het kamertje “af” hebben qua verf en behang zodat we dan alles daar kunnen bewaren.

Verder gaat eigenlijk alles goed, heb niet zo heel veel te klagen. Vorige week had ik even een energiedipje en was ik een beetje lusteloos maar deze week gaat het een stuk beter. Het enige klaagpuntje is dat ik wat sneller last van m’n rug krijg maar ook niet heel erg ofzo dus dat is fijn! En het zwanger zijn is nog steeds leuk, geweldig en prachtig! Ik ga met een goed gevoel week 19 in en kan niet wachten op alles wat nog komen gaat!

liefsmanon kopie

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

21 reacties

 • Reageer Kelly caresse 27 juni 2014 om 06:40

  Ah zo fijn dat je je mannetje al lekker hebt voelen ploppen, dat is zo’n magisch mooi moment! Heerlijk 🙂 en je lief luiertas is heel goed uitgekozen!
  Kelly caresse onlangs geplaatst…Snelle gezonde snack: Gepocheerd ei uit de magnetronMy Profile

 • Reageer Dita 27 juni 2014 om 07:21

  Wat fijn dat jullie hem beide gevoeld hebben! Ik ben ook erg benieuwd naar alle spullen die je hebt gekocht.
  Dita onlangs geplaatst…10 tot 1 tagMy Profile

 • Reageer Marion 27 juni 2014 om 07:37

  Oh wat gaaf dat je je kleine kereltje al gevoeld hebt! Super! En al die voorbereidingen! Ik vind het superleuk dat je ons mee laat genieten! 🙂
  Marion onlangs geplaatst…Eetstoornis ~ Herstel: Goed genoeg zijnMy Profile

 • Reageer Miranda 27 juni 2014 om 08:17

  Wat een leuke update:) toffe luiertas.
  Wat bijzonder lijkt me dat om hem voor het eerst te voelen!
  Miranda onlangs geplaatst…Haarproducten; Favorite FridayMy Profile

 • Reageer Pauline 27 juni 2014 om 08:35

  Heel leuk om elke week jou verhalen te lezen, ik moet telkens terug denken aan wanneer ik/wij al die eerste keren beleefden enzo. Super fijn dat je de kleine voelt! Ik vond dat altijd heel leuk, momentjes van mij en mn kindje zonder dat iemand anders weet wat er in je buik gebeurd 🙂
  Pauline onlangs geplaatst…Everything pinkMy Profile

 • Reageer Jess 27 juni 2014 om 09:01

  Oh wat gaat het snel. Ben benieuwd naar julie babybuit. Die luiertas ziet er handig uit. Flink wat ruimte enzo.
  Jess onlangs geplaatst…Instagram diary #32My Profile

 • Reageer mamawatdoejenou.nl 27 juni 2014 om 09:45

  Oh die eerste keer dat je je baby voelt – geweldig! Zoiets bijzonders. Geniet er lekker van!
  mamawatdoejenou.nl onlangs geplaatst…Tag: Mijn leven als mamaMy Profile

 • Reageer Joyce 27 juni 2014 om 10:19

  Bijzonder moment hé die schopjes! Je buikje begint zich ook al mooi te vormen!
  Joyce onlangs geplaatst…Friday favourites #14My Profile

 • Reageer Barbara 27 juni 2014 om 10:56

  Aaah leuk is dat hè!
  Barbara onlangs geplaatst…Het is mooi geweest… detox-time!My Profile

 • Reageer Meike 27 juni 2014 om 11:47

  Wat heerlijk dat je ‘m nu kunt voelen. Dat is heel bijzonder gevoel hè?!
  Meike onlangs geplaatst…Het resultaatMy Profile

 • Reageer Odile | Go mommy go! 27 juni 2014 om 11:55

  Bijzonder he om je kindje te voelen! Ik twijfelde ook lang of het niet gewoon mijn buik was die rommelde haha. Mooie luiertas heb je gekocht, ben benieuwd naar je andere aankopen!
  Odile | Go mommy go! onlangs geplaatst…Voedingsschema 7 maandenMy Profile

 • Reageer Remy | BakingBeautyNL 27 juni 2014 om 14:04

  Wat gaaf dat je hem gevoeld heb! Fijne momenten zijn dat…
  Remy | BakingBeautyNL onlangs geplaatst…Lief meisje in dat veel te korte broekjeMy Profile

 • Reageer Loes 27 juni 2014 om 15:12

  Zo leuk om helemaal mee te kunnen leven 😀 lijkt me heel bijzonder om ‘m voor ’t eerst te voelen bewegen!
  Loes onlangs geplaatst…Verjaardags outfit!My Profile

 • Reageer Marloes/GLAMOURMOES 27 juni 2014 om 15:20

  Wat leuk om te lezen. Lijkt me een gekke gewaarwording om voor het eerst je eigen kindje te voelen schoppen.
  Marloes/GLAMOURMOES onlangs geplaatst…Wanted: Random wishlistMy Profile

 • Reageer Chantal 27 juni 2014 om 20:58

  Wat gaaf dat je hem gevoeld hebt! Dat is echt zo’n bijzonder moment. En super leuk dat je vriend het ook meteen kon meemaken!! Nog gefeliciteerd ook! Het is echt geweldig om mama te worden, veel plzr met alles dat komen gaat. Xx
  Chantal onlangs geplaatst…Een hartverwarmende actie! Doe jij ook mee?My Profile

 • Reageer Rachel Kromdijk 27 juni 2014 om 21:42

  wat leuk nog heel veel succes en plezier ervan meid! liefs x

 • Reageer Petra 28 juni 2014 om 10:51

  De eerste plopjes…een magisch moment. En wat super dat Robert de kleine ook al heeft gevoeld. Fijn dat alles goed gaat.
  Petra onlangs geplaatst…1 jaar getrouwd!My Profile

 • Reageer Denies 28 juni 2014 om 21:52

  Geweldig! Ook voor je vriend! Jullie zijn goed geslaagd met de babyuitzet zo te horen, de tas is super leuk! Ben benieuwd welke kleuren jullie voor het kamertje gaan uitzoeken. Succes met klusproject! Liefs Denies

 • Reageer Nicole 28 juni 2014 om 23:30

  Super die allereerste schopjes en hoe mooi dat robert hem ook al voelde!
  Nicole onlangs geplaatst…Tag: google it!My Profile

 • Reageer Anoeska 29 juni 2014 om 11:31

  Wat super gaaf dat Robert en jij jullie kindje kunnen voelen. Ik kan me niet voorstellen hoe geweldig en bijzonder dat voor jullie moet zijn.
  Anoeska onlangs geplaatst…MY WEEKLY UPDATE JUNI #5My Profile

 • Reageer Sandra 29 juni 2014 om 16:36

  Leuk om te lezen dat het zo goed gaat met je zwangerschap! En die tas is echt zo leuk, ben al benieuwd naar de andere aankoopjes 🙂

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge