Food, Lifestyle, Persoonlijk

Eetdagboek Manon #4

Het was weer eens tijd voor een eetdagboek! Die worden altijd goed ontvangen door jullie haha. Nu ik al maandenlang “klaar” ben met WeightWatchers, stabiliseren en ook nog eens zwanger ben, zijn mijn eetbehoeftes natuurlijk ontzettend veranderd. Ik ben niet meer bezig met punten tellen en kijk gewoon naar waar ik zin in heb en let af en toe toch wel een beetje op. Soms heb je van die weken dat je veel etentjes hebt, buiten de deur luncht of gewoon ordinaire vreetbuien hebt haha. Kijken jullie mee naar mijn eetdagboek van de afgelopen tijd? O,ja natuurlijk drink ik ook gewoon maar ik ga niet elk glaasje drinken fotograferen haha. En als je je afvraagt waar de groentes zijn lees dan even dit artikeltje.

eetdagboek1Ontbijt: Ik ben de laatste tijd helemaal verzot op de yoghurtjes/kwark van Oikos. Het is hele dikke yoghurt (0% vet!) en onderin zit een heerlijk “sausje” van het fruit wat je kiest. Ik heb sinds mijn zwangerschap wat moeite om ’s morgens (veel) te eten dus zo’n bakje is precies genoeg voor mij. Ik dronk een kopje rooibos vanille thee erbij.
Lunch: Mmmm, tosti! Gewoon twee sneetjes maisbrood met een plakje 30+kaas, een plakje ham en pizzakruiden.
Avondeten: Pannenkoeken! Och, ik ben verslaafd aan pannenkoeken sinds ik zwanger ben. Kan het de hele week wel eten haha. Ik at er een met appel en stroop en eentje met Nutella.
Tussendoor: Om een uur of 11 nam ik een bakje verse kersen en ’s avonds rond 9 uur nam ik drie bonbons, oeps!

eetdagboek2Ontbijt: Ik neem weer een bakje Oikos maar dan in de smaak aardbei! Ook eet ik er een banaantje bij.
Lunch: Ik maak zelf guacemole omdat ik gisteren ook geen groente op had en eet twee maisboterhammen.
Avondeten: Ik had totaal geen honger dus maakte ik twee tosti’s: ham, kaas en pesto! Sinds ik zwanger ben heb ik echt behoefte aan brood…
Tussendoor: Ik had semi-gezonde mini-muffintjes gemaakt en die moest ik even proeven. Het recept stond gisteren online. Ik nam er een glaasje Fanta Lemon Light bij, yum! ’s Avonds na het eten namen we als toetje verse ananas, altijd zo’n gedoe om klaar te maken maar wel super lekker.

eetdagboek3Ontbijt: Ik nam een maisboterham met Nutella (ja, we hadden die week maisbrood, merken jullie het haha) en een glas ijskoffie!
Lunch: Ik at een paninibroodje met kaas, uitjes en pesto, lekker!
Avondeten: We hadden nog twee zakken met diepvriesaardappeltjes, dus we hadden assorti. Ook maakte ik zoet/zure komkommer. Vlees had ik totaal geen zin in, ik had sowieso niet echt honger die avond.
Tussendoor: Om 11:00u nam ik lekkere kersen en rond 16:00u kreeg ik een dipje en nam ik een glas warme chocolademelk. Een dagje zonder vlees zie ik nu, haha.

eetdagboek5Ontbijt: Ik had de avond ervoor een bananencake gebakken en ik nam als ontbijt twee plakjes (er staat er maar 1 op de foto omdat ik er later nog een bij gepakt had). Vult goed en is superlekker en best wel gezond (er zit in ieder geval geen suiker in en ook geen boter/olie).
Lunch: Als lunch nam ik heel fout een croissantje met Nutella, ja sorry, zwanger en cravings haha.
Avondeten: We aten een keertje nasi. Lekker pittig met veel sambal en knoflook.
Tussendoor: ’s Avonds nam ik op de bank lekker een ijskoffie (of twee, oeps). Heerlijk met ijskoude melk!

eetdagboek4Ontbijt: Ik nam als ontbijt een bakje Alpro Soya vanille yoghurt met Special K Chocola en een glas sinaasappelsap.
Lunch: Ik had trek dus ik maakte een tosti met ham en kaas en ik at daarbij ook nog een roerei. En natuurlijk een glas sinaasappelsap want daar snak ik naar!
Avondeten: We waren lui en het was vrijdag dus we besloten om verse pizza’s te halen bij de Albert Heijn. Ik nam die met verse mozzarella en salami, mijn favoriet! HEERLIJK!
Tussendoor: Geen tussendoortjes gehad eigenlijk… Ik heb niet eens de hele pizza opgegeten omdat ik zo vol zat dus ’s avonds op de bank verder niks gehad.

Zoals je ziet ben ik niet echt een heeeeeele gezonde eter. Nu ik zwanger ben heb ik echt zin in brood en koolhydraten. Toch probeer ik wel om zo goed mogelijk mijn best te doen met groente en fruit. Fruit lukt nog wel maar groente… Meh. Toch heb ik drie van de vijf dagen die ik vastgelegd heb in ieder geval een beetje groente gehad. Ik hoop dat jullie een beetje lief zijn in de comments maar dit is nou eenmaal mijn eetpatroon haha.

Andere eetdagboeken van mij:
Eetdagboek 1
Eetdagboek 2
Eetdagboek 3

liefsmanon kopie

 

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

14 reacties

 • Reageer Melanie 23 juli 2014 om 06:33

  Stomme vraag misschien, maar hoe maak jij thuis je ijskoffie? En volgens mij zijn dat de muffins van gisteren, toch? Er staat nl dat het recept volgende week online komt!

  • Reageer Manon 23 juli 2014 om 08:57

   Haha ja was een planningsfoutje, oeps!

 • Reageer Kelly caresse 23 juli 2014 om 06:39

  Ik vind het altijd heel leuk om mee te kijken in andermans eetdagboek dus leuk dat je het hebt ingevuld! Mmm al die tosti’s zien er zo lekker uit
  Kelly caresse onlangs geplaatst…Wedding wednesday : Op zoek naar een trouwjurkMy Profile

 • Reageer Sunseeree 23 juli 2014 om 06:45

  Ik vind het nog wel meevallen met de zwangerschapscravings hoor haha. Volgens mij houdt je het wel in balans met je voeding. Genieten mag ook hoor. Je bent ten slotte zwanger 😉 Lekker die baby laten spekken in je buik.
  Sunseeree onlangs geplaatst…Bobbi Brown Shimmer Brick BronzeMy Profile

 • Reageer kim 23 juli 2014 om 09:21

  Hoi manon
  Hoe maak jij je ijskoffie?

  • Reageer Patricia 23 juli 2014 om 09:28

   Ja daar ben ik ook benieuwd naar, komt er een receptje van online?

  • Reageer Manon 23 juli 2014 om 14:09

   Hahaha oh nou… In Duitsland kun je van dat poeder kopen en daar doe je dan melk bij en dan heb je ijskoffie! Geen recept ofzo, sorry!!!

   • Reageer kim 23 juli 2014 om 14:40

    Haha jammer. Bedankt voor je reactie!

 • Reageer Marion 23 juli 2014 om 09:33

  Ik kom bij jou wonen! 😀
  Marion onlangs geplaatst…Zoek de zeepMy Profile

 • Reageer Vanessa 23 juli 2014 om 10:01

  Leuk om te zien wat je zoal eet!
  Vanessa onlangs geplaatst…Shoplog C&AMy Profile

 • Reageer Eline 23 juli 2014 om 10:22

  Leuk om te zien watje zoal eet in een week 🙂
  Eline onlangs geplaatst…Birthday wishlist!My Profile

 • Reageer Miranda 23 juli 2014 om 11:25

  Altijd leuk om te zien wat anderen eten.
  Ik heb je andere artikel ook gelezen en herken er een deel in. Ik luste vroeger ook weinig (wel meer dan jij:)) en werd ook vaak gedwongen. Haha kokhalzend aan tafel met koud eten kan ik me ook nog wel herinneren.
  Ik moet wel zeggen dat sinds ik op mezelf woon ik me voor heb genomen nooit meer iets te eten wat ik niet lust. Ik doe het gewoon niet:) dat heb ik daar aan over gehouden.
  In de loop van de jaren lust ik gelukkig steeds meer, m’n smaak is echt veranderd. En de meeste groente ben ik gelukkig dol op. Ik had het meer met bepaalde gerechten…

  Maar lastig joh, als je zo weinig groente lust. Misschien is een groene smoothie bijv. iets voor jou? Ik eet er elke ochtend 1.
  Miranda onlangs geplaatst…review philips keukenmachine HR7778My Profile

 • Reageer Kim 23 juli 2014 om 11:30

  Oeh hoe maak jij je ijskoffie? Ben heel benieuwd 🙂

 • Reageer Dita 23 juli 2014 om 20:53

  Leuk om te lezen en te zien! Het ziet er allemaal heerlijk uit!
  Dita onlangs geplaatst…Verhuizen #2My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge