Lifestyle

Hotspots Arnhem

Zoals jullie weten wonen wij vlak bij Arnhem. Een gezellige stad die wij zeker eens per maand bezoeken om heerlijk te lunchen, winkelen of gewoon om gezellig rond te lopen. Het leek ons leuk onze favoriete winkels en lunchtentjes met jullie te delen! Komtie:

Food & Drinks

zappasZAPPA’S: Een heel lekker tentje om te lunchen is ZAPPAS. Ze hebben van alles wat maar een favoriet is toch wel de panini! Ze verkopen ook verse pasta’s, salades en pizza’s die erg lekker zijn. Hij zit in een zijstraatje van de Korenmarkt (ook heel gezellig in de zomer op het terras). Zappa’s vindt je aan de Korenstraat 6.

BAGELS & BEANS: Dit tentje kennen jullie natuurlijk allemaal! Maar het zit niet in elke stad en daarom vonden wij dat hij best een plaatsje mocht krijgen in onze lijst met hotspots in Arnhem. Je kunt er heerlijke bagels eten en vergeet daarbij dan ook niet zo’n heerlijke smoothie! Bagels & Beans ligt aan de Koningsstraat 69.

DOUWE EGBERTS: Aan de Koningstraat 18 vind je een Douwe Egberts shop. Hier kun je ook heerlijk even neerploffen en genieten van een écht kopje koffie (of thee). Wij gaan altijd voor een ijskoffie, mmm! Je hebt hier trouwens ook super leuk servies en allemaal keukendingetjes dus echt een kijkje waard.

arnhemsmeisjeARNHEMS MEISJE: Een gezellig eetcafeetje waar je lekker kunt lunchen/dineren. Gewoon een gezellig tentje (met terras) om wat te eten en te drinken. Ze hebben hier ook glutenvrij, lactosevrij en vegetarische gerechten, dus voor ieder wat wils. Ook kun je hier High Tea-en! Arnhems Meisje zit aan de Broerenstraat 41.

Shoppen!

Foto 26-06-14 12 18 53IMAGINARIUM: We kennen allemaal de Bart Smit, Intertoys of de Top1Toys maar wat we niet allemaal kennen (denk ik) is deze supertoffe Spaanse speelgoedwinkel. De winkel is prachtig verdeeld in verschillende categorieën en het speelgoed is gewoon net even anders dan bij een gewone speelgoedwinkel. River is dol op de winkel en ook wij doen een klein sprongetje wanneer we er doorheen lopen. Alleen de ingang van de winkel is voor kinderen al een feest. Waar de ouders door de gewone deur lopen kunnen de kids door een speciale kleine deur, een eigen deur naar de hemel van speelgoed! Deze winkel is gelegen in het Musis Kwartier op De Gruyterpassage 19.

DILLE & KAMILLE: Wie van koken en decoratie houdt, is bij deze winkel aan het goede adres. Wij vinden het echt een hele leuke winkel en ze hebben er echt van alles. Voor in de keuken kun je het zo gek niet bedenken of de winkel heeft het in het assortiment. Ook verschillende soorten losse thee, houten speelgoed en kookboeken. Echt een aanrader om hier even binnen te stappen, vooral als je op jezelf gaat wonen of even wil kijken voor wat leuke dingetjes voor in de keuken. De winkel ligt aan de Bakkerstraat 60.

P.A.K.: Voor de meiden die geïnteresseerd zijn in beauty dan is de winkel P.A.K. erg leuk. Het is een soort afro-winkel, vol met nephaar, extensions, verf maar natuurlijk ook leuke make-up merken zoals bijvoorbeeld Sleek. Bibian heeft hier vaak haar extensions gekocht en het was van super goede kwaliteit, vriendelijk personeel en je kunt je extensions zelfs daar laten zetten! P.A.K. zit aan de Weverstraat 17.

Foto 26-06-14 12 21 18PRIMARK: Er komt eind september/begin oktober ook een Primark in Arnhem. Helaas heeft de Bijenkorf het hiervoor moeten opgeven (wat super jammer is…). Toch is het ook wel leuk om een Primark “dichtbij” te hebben.

FLYING TIGER:Volgens mij was Arnhem één van de eerste steden met een Flying Tiger. Wij hadden deze winkel in ieder geval nog nooit eerder gezien of er zelfs van gehoord! Een heerlijk winkeltje met allemaal leuke hebbedingetjes. Keukenspulletjes, cadeautjes, echt van alles verkopen ze er. Heel erg leuk om eens even te snuffelen in deze winkel. Je vindt de Flying Tiger aan Koningstraat 70

MAMALICIOUS: Op de bovenste verdieping van Vero Moda/Jack&Jones (Ketelstraat 3) vind je het kledingmerk MAMALICIOUS. Manon vindt het wel prettig om zwangerschapskleding te passen ipv online op de gok kopen dus dit is echt een fijn (en hip!) merk voor zwangerschapskleding. Je vindt er ook nog het baby/kindmerk Name It, wat ook echt leuke kleding heeft voor de allerkleinsten! 

Foto 26-06-14 12 20 47Voor de rest is het heel erg leuk om eens zijstraatjes in te lopen. Bijvoorbeeld achter de oude Bijenkorf/binnenkort Primark (Zwanenstraat). Hier vind je allerlei kleine boetiekjes, winkeltjes en restaurantjes die echt de moeite waard zijn. Zoals Cook&Book en Het Kookeiland (kookwinkeltjes).
Ook is de Kerkstraat leuk. Hier vind je een leuk winkeltje: Van Mij (hele mooie, unieke hebbedingetjes)!

Natuurlijk zitten alle “standaard” winkels ook in Arnhem: H&M (2x), Zara, Mango, Vero Moda, Only, Berschka, New Yorker en bekende schoenenwinkels (Sascha, Invito, Foot Locker).

LiefsBibianManon2

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

18 reacties

 • Reageer Ilse 21 juli 2014 om 13:08

  Wow, dit artikel komt precies op het juiste moment :0 ik ga over 3 daagjes naar Arnhem, en ben er nog nooit geweest. Dankjewel voor deze tips, ga zeker bij deze winkeltjes en restaurantjes een kijkje nemen 😀
  Xx

 • Reageer Sunseeree 21 juli 2014 om 13:12

  Wat een leuke tips! Vooral die Spaanse speelgoedwinkel lijkt me leuk om eens te kijken. Ben 1 x in Arnhem geweest en vond het wel een gezellige stad.
  Sunseeree onlangs geplaatst…Vlog 21: Mijn babyshower & Dagje weg met ons gezinMy Profile

  • Reageer susanna 24 augustus 2014 om 16:02

   die winkel lijkt leuk maar is een enorme tegenvaller,
   zijn jullie wel naar binnen geweest?

 • Reageer Nienke 21 juli 2014 om 13:23

  Ik mis de Urban Chef in dit verhaal haha!! Net als jullie woon ik dichtbij Arnhem en dit is toch wel echt een heel fijn plekje om even bij te komen (ok, en om taart te eten!) Hij zit aan de Koningsstraat, t.o. de oude bieb. Mochten jullie deze nog niet kennen, aanrader!
  Manon, ken je Belly-B ook? Daar verkopen ze naast mamalicious ook andere merken. Kwam ik een beetje laat achter… Zit aan de Kerkstraat 31 (vanaf kookeiland doorlopen naar Arnhems meisje) Fijne service daar!

  • Reageer Manon 21 juli 2014 om 19:38

   Jaaa die ben ik laatst tegengekomen! Leuk winkeltje idd 🙂

 • Reageer Marion 21 juli 2014 om 13:23

  Mijn zus woont in Arnhem. Ik kom er niet zo vaak de laatste tijd, maar ik wil binnenkort weer eens gaan. Arnhem Meisje ben ik een keer geweest toen ik nog glutenvrij at. Was superleuk! Zappa’s heb ik wel van gehoord, maar nog niet zelf geweest. Hou ik in mijn achterhoofd voor de volgende keer.
  Marion onlangs geplaatst…Persoonlijke Update #2My Profile

 • Reageer Monique 21 juli 2014 om 13:35

  Goede en leuke tips! Dille en Kamille vind ik een superleuke winkel, helaas is die er in Eindhoven niet. En wat leuk zeg, die Spaanse speelgoedwinkel met speciale kinderingang! Daar moeten we toch wel een keertje heen als Lise wat groter is 🙂
  Monique onlangs geplaatst…Summertime Tag!My Profile

 • Reageer Petra 21 juli 2014 om 13:50

  Soms mis ik mijn stadje wel. Zo vertrouwd en knus. Vooral de gezellige zijstraatjes. De Spaanse speelgoedwinkel is een feestje. Het speelgoed is er echt heel leuk.
  Petra onlangs geplaatst…Winactie!My Profile

 • Reageer Jess 21 juli 2014 om 15:30

  Ik kom er niet zo heel vaak maar Arnhem is inderdaad heel erg leuk. Hier vandaan toch best een een stukje rijden maar het is er zo gezellig altijd.
  Jess onlangs geplaatst…50 funny questions tagMy Profile

 • Reageer Nicole 21 juli 2014 om 15:58

  Wat een leuke tips! Zijn er ook nog bezienswaardigheden? Zou graag daar ook een blogje over zien hihi…
  Nicole onlangs geplaatst…Favorieten: zomer activiteitenMy Profile

  • Reageer Manon 21 juli 2014 om 19:38

   Wij zijn niet zo van de bezienswaardigheden haha. Ik zou ook zo 1,2,3 geen “cultuur” in Arnhem weten (slecht)!

 • Reageer Dita 21 juli 2014 om 16:41

  Wat leuk. Ik ben nog nooit in Arnhem geweest maar Dille en Kamille is zo leuk! Ook bij DE kan je idd heerlijke koffie drinken 🙂 ik hou ervan!
  Dita onlangs geplaatst…My Life – Juli #2My Profile

 • Reageer Cindy 21 juli 2014 om 16:43

  Wat een leuke tips, ik ben nog nooit in Arnhem geweest (oh dat lieg ik, een paar keer in Gelredome vanwege voetbal, concerten en housefeesten, maar ik ben dus nog nooit in de stad geweest). Het is niet super ver weg voor ons en ik wil er graag een keertje heen.
  Cindy onlangs geplaatst…Zomergeurtjes in mijn stashMy Profile

 • Reageer lou 21 juli 2014 om 16:59

  leuk! ‘mijn’ stadje!
  Vind zelf de restaurantjes/terrasjes aan de Rijnkade erg leuk, lekker bij het water en je hebt er nu een strandje Roses! (Roses beach)
  En voor mij is het ook nog es om de hoek! Ik zeg: ideeal!

 • Reageer Desiree 21 juli 2014 om 18:04

  Leuk en komt goed van pas. Wij (vriend, zoontje en ik) gaan in de herfstvakantie een weekje naar Beekbergen. Dus dan is Arnhem lekker dichtbij!

 • Reageer Patricia 21 juli 2014 om 20:57

  Vroeger toen wij vaker in Arnhem kwamen aten we wel eens bij Nashville, zo lekker !

 • Reageer Jenn 21 juli 2014 om 22:33

  Leuk! Ik kom bijna nooit in Arnhem, hoewel het niet zo ver weg is en ik er bijna vier jaar gewerkt heb.
  Jenn onlangs geplaatst…Guilty pleasuresMy Profile

 • Reageer Eline 21 juli 2014 om 22:50

  Dille en kamille is echt een van mijn favoriete winkels, ga daar nooit met lege handen naar buiten!
  Eline onlangs geplaatst…Kleurrijke tonijnsaladeMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge