Babypraat, Moeder zijn, Zwanger

Ik ben om: de draagdoek

little-frog-baryte
Tja, wat kan ik zeggen? Ik ben om. Ik ga ook in de weer met knopen, doeken en dragen. Al vanaf het moment dat ik zwanger ben, liep ik al met het idee rond om een draagdoek te nemen. Ik had het al vaker rond zien komen op internet en op Instagram. Het ziet er zo knus en lief uit, een baby’tje zo dicht tegen de moeder aan. Ja, dat zag ik wel zitten!

Een poosje stapte ik van het idee af: te ingewikkeld, lastig en waarom zou ik niet gewoon zo’n kant en klare draagzak kopen? Veel makkelijker met klipjes en geen gedoe met knopen leren en stukken stof wikkelen. Dat dacht ik. Tot dat ik me een beetje ging verdiepen in het verschil tussen zo’n kant en klare draagzak en een draagdoek. Iedereen moet het voor zich weten en wat haar wensen en eisen zijn maar ik kon me meer vinden in de draagdoeken. Ook staat me de prijs van een beetje een goede draagzak tegen, je betaalt meer dan 100 euro voor een beetje een goede zak!

Toen ik laatst bij Kelly (van Caresse) was, vroeg ik of ik haar dochtertje eens mocht proberen te dragen in haar draagdoek. Met 5 minuten had Kelly de draagdoek bij mij om gedaan en zat haar dochtertje erin. Dat was eigenlijk al genoeg voor mij. Ik wilde ook een draagdoek. Daarna zag ik River veranderen van een wild, beweeglijk jongetje naar een rustig ventje in de draagdoek bij Bibian.

Little-Frog-Baryte1
Eenmaal thuis ben ik weer gaan speuren naar draagdoeken, meldde me aan bij zo’n Facebookgroep en struinde ik verschillende webshops af. En afgelopen weekend heb ik dan mijn eerste draagdoek besteld! Niet een hele dure, want ja, IK kan het wel willen, maar of baby het straks ook fijn vind en of ik het straks ook écht fijn vind is natuurlijk een tweede. Ik besloot dus om een mooie, basic, niet al te dure draagdoek van Little Frog te kopen. Hij kwam gisteren binnen en ik vind ‘m echt heel erg mooi! Deze is het uiteindelijk geworden. De Little Frog in de kleur “Baryte”, een grijs/blauwe draagdoek die ik echt heel erg mooi vind. Dit is trouwens de link van de doek die ik gekocht heb.

Foto 15-07-14 13 49 37Mijn draagdoek!

Ik kan niet wachten om het allemaal uit te gaan proberen straks! Oja, ik weet niet de hele visie en gedachte achter het dragen hoor. Ik zie en lees gewoon dat kindjes het als prettig ervaren, dat moeders het fijn vinden en ik vind het er gewoon zo lief, gezellig en knus uitzien. Ook lijkt het me wel praktisch als je door een drukke IKEA loopt en je hebt geen kinderwagen bij je of je wilt je handen vrij hebben maar toch je kindje kunnen “knuffelen”. Ik ga mezelf geen draagmoeder of iets in die trant noemen. Ik denk dat ik net zo goed de kinderwagen/buggy/Maxi Cosi ga gebruiken!

Gebruiken jullie ook een draagdoek voor jullie kindje?

liefsmanon kopie

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

28 reacties

 • Reageer Kelly caresse 16 juli 2014 om 06:29

  Super leuk dat je zo enthousiast geworden bent voor de draagdoek. Ik vind het zelf heerlijk en in periodes draag ik Lana veel, nu ik een ringsling heb draag ik bijna iedere dag wel met korte stukjes, ze wordt er zo rustig van. Ik gebruik ook net zo makkelijk een kinderwagen hoor hihi
  Kelly caresse onlangs geplaatst…Wedding wednesday : De trouwdatum + getuigen zijn gekozen!My Profile

 • Reageer Healthy Mommy 16 juli 2014 om 07:04

  Ik heb zelf de ringsling en normale draagdoek van de denim collectie ByKay. Kan écht niet meer zonder. Yara geniet er enorm van en in de meest heftige periode heeft het heel veel rust gegeven. Hier in de stad zie je het nog weinig dus wij zijn regelmatig een attractie.
  Healthy Mommy onlangs geplaatst…Yara is alweer 3 maanden!My Profile

  • Reageer Manon 16 juli 2014 om 09:10

   Hier zie ik ook weinig mensen met een draagdoek… Ach, als zwangere ben je al een attractie en praatpaal opzich dus dat kan er dan ook nog wel bij haha.

 • Reageer Jess 16 juli 2014 om 07:10

  Mooie doek. Ik wil het deze keer weer eens kans geven. Ik heb nog ergens zo’n rekbare doek maar dat vond ik een crime met knopen omdat je dat bijna niet strak krijgt. Althans, ik krijg het niet voor elkaar. Als de nieuwe beeb het straks fijn vindt, bestel ik misschien ook wel zo’n geweven doek. Het idee spreekt me nog steeds aan.
  Jess onlangs geplaatst…Another shitload of mirror shotsMy Profile

 • Reageer Pauline 16 juli 2014 om 07:51

  Goede keuze! Ga je zeker veel aan hebben. Ik had voor in het begin een rekbare doek, vond ik erg prettig toen Nim nog zo klein was. En wat later kocht ik dezelfde doek als jou maar dan in groen/turkoise kleur.
  Pauline onlangs geplaatst…Leuke uitstapjes #2: Kasteel de Haar & Slot LoevesteinMy Profile

 • Reageer lou 16 juli 2014 om 09:01

  Ook wij hebben een draagdoek, vooral mijn vriend wilde er heel graag een.
  Ons zoontje is nu 3 maanden en regelmatig zit hij in de doek.
  Zelf wonen wij op 3 hoog, zonder lift, dus ideaal als ik even naar de stad wil! Hij vind het heerlijk in de doek, lekker geborgen en het is ook heel gezellig.
  En ja, wij hebben hem ook in de doek gedaan toen we naar IKEA gingen, haha!
  Ik raad het altijd iedereen aan 🙂

 • Reageer Vanessa 16 juli 2014 om 09:09

  Ik heb nog geen kindje en ik weet niet of zo’n draagdoek iets voor mij is. Ben wel benieuwd hoe je het zal ervaren als je baby’tje er is. Daar lezen we binnen enkele maanden vast meer over? 😉
  Vanessa onlangs geplaatst…Achter de schermen | Wat gebruik ik voor mijn blog?My Profile

 • Reageer Shirley 16 juli 2014 om 09:31

  Ik heb het niet maar heb de eerste periode af en toe een draagzak geprobeerd. Toch vind ik gewoon een kinderwagen fijner. Ik zie mezelf niet echt met een draagdoek lopen, haha. Geen idee waarom niet eigenlijk..
  Shirley onlangs geplaatst…Lief en leed rond 8 maandenMy Profile

  • Reageer Manon 16 juli 2014 om 10:56

   Ja ik denk ook dat je er zelf mee moet willen lopen inderdaad! Ik ga het gewoon proberen… Vind ik het niks heb ik het in ieder geval ook geprobeerd!

 • Reageer Angela 16 juli 2014 om 10:22

  Je blogpost komt als geroepen! Ben op dit moment 27 weken zwanger en twijfel ook of ik een draagzak zal aanschaffen om dezelfde redenen als jij deed. Jouw draagdoek ziet er in elk geval prachtig uit!
  Angela onlangs geplaatst…Fit de zomervakantie overlevenMy Profile

  • Reageer Manon 16 juli 2014 om 10:55

   Wat ik gelezen heb en uit ervaringen hoor is dat een draagdoek ergonomischer is dan een zak… Het knopen moet je even onder de knie krijgen maar als je dat eenmaal hebt dan denk ik dat het net zo snel en makkelijk gaat als een draagzak!

   • Reageer Linda 16 juli 2014 om 13:58

    Je hebt ook ergonomische draagzakken (bondolino, manduca, ergobaby, beco en nog meer:)) Babybjorn en stokke zijn niet ergonomisch..
    Linda onlangs geplaatst…Hoe werkt een wasbare luier?My Profile

 • Reageer Eline 16 juli 2014 om 10:28

  Ik vind zo’n draagdoek met zon schattig kindje erin altijd zo liefdevol staan <3
  Eline onlangs geplaatst…My weight appMy Profile

 • Reageer Marion 16 juli 2014 om 10:56

  Ik heb zelf geen kinderen, maar ik ben een groot voorstander van een draagdoek. Geen idee waarom, maar het voelt gewoon beter als een kind in een soort rugzak te zien zitten. Goed dat je dit gaat doen!
  Marion onlangs geplaatst…The Nom Nom Nom ~ The Bomb TagMy Profile

 • Reageer Inge 16 juli 2014 om 11:07

  Ik begin er toch ook meer en meer aan te denken, gewoon al omdat het gemakkelijker is om eens zonder die grote buggy op stap te gaan, dus proberen zal ik zeker doen, en dan zien we wel!
  Inge onlangs geplaatst…Weeral bijna juliMy Profile

 • Reageer Nicole 16 juli 2014 om 12:33

  Het is heerlijk om te dragen! Ik gebruik hem niet elke dag en de kinderwagen blijft in gebruik maar bem super blij met de doek! Mooie kleur ook.
  Nicole onlangs geplaatst…Recept: studentenmaaltijdMy Profile

 • Reageer Anouk 16 juli 2014 om 12:56

  Ik heb tijdens mn zwangerschap een baby bjorn gekregen en ik vind het ideaal. Brn niet zon knoper. Principe is super!

 • Reageer Barbara 16 juli 2014 om 13:04

  Ik heb er nog geen een maar het lijkt ons ook wel wat. We hebben er alleen nog geen een besteld, want ze zijn best duur en ik twijfel welke maat we moeten nemen. Ik heb nu de denim versie van ByKay op het oog.
  Barbara onlangs geplaatst…Imps&Elfs sample sale: de buit!My Profile

 • Reageer Tamara 16 juli 2014 om 19:41

  Ik vind dragen heerlijk! 1 van de beste aankopen die ik heb gedaan!

 • Reageer Rosie 16 juli 2014 om 21:15

  Super dat je hier voor gaat, dit zou ook echt iets voor mij zijn. Ik heb een hele tijd geleden een artikel gelezen over de voordelen van een draagdoek. Ik weet niet meer exact alle feitjes maar het kwam er op neer dat in de dierenwereld baby’s altijd bij hun moeder in de buurt zijn. Bij mensen wordt de baby al snel van de moeder gescheiden (eigen bedje liggen, in de kinderwagen etc.) en dit zou, vanuit de dierenwereld gezien, ‘slechter’ zijn voor de baby. Vandaar dat de draagdoek in dat onderzoek enorm wordt aangeprezen. Laat je baby zoveel mogelijk, vooral in de eerste maanden, bij zijn/haar moeder zijn. Huid tegen huid. Hier waren ook onderzoeken naar gedaan over het levensgeluk van baby’s die 2/3 uur per dag in een draagdoek met mama mee gingen en baby’s die overal naartoe gingen in de kinderwagen en er zaten behoorlijk wat voordelen aan vast.

  Heel lang verhaal maar ik vond het ontzettend interessant en ik heb mijzelf vanaf toen voorgenomen dat wanneer ik ooit een kindje zou krijgen ik het kindje zoveel mogelijk in een draagdoek mee zou willen nemen!

  Ik vind jouw draagdoek trouwens erg mooi! <3
  Veel liefs!
  Rosie onlangs geplaatst…Outfit: mint summer dressMy Profile

  • Reageer Manon 16 juli 2014 om 21:29

   Jaa klopt! Ik heb dat artikel ook gelezen. Dat de mens het kind maar “weg” doet inderdaad, box, wagen, bed, wipstoel etc. Heel interessant :)!

 • Reageer Amber 16 juli 2014 om 23:29

  Zo leuk toen ik las dat je ook gaat dragen! Ik ga het ook uitproberen en ik hoop dat mijn kindje het straks lekker vindt als hij er eenmaal is! Ik heb een rekbare Boba wrap omdat mijn schoonzusje het niks vond. Deze is alleen zwart en bij rekbaar moet je drielaags knopen dus dat is nu veel te warm! Ik krijg als kraamcadeau een geweven doek van Calin Bleu. Deze doeken staan bekend als de ideale zomerdoeken dus dat is perfect voor ons nu. Ben heel benieuwd hoe jij het zal ervaren straks, en of je kleintje het lekker vindt!

 • Reageer Mama's Jungle 17 juli 2014 om 21:09

  Gave doek! Ik ga ook zeker dragen bij een volgend kindje.
  Mama’s Jungle onlangs geplaatst…Aanklooien met zaadjesMy Profile

 • Reageer Joyce 18 juli 2014 om 16:59

  Het hele idee erachter is vooral, dat je kind bij je dragen heel natuurlijk is. En dat het wegleggen van je kindje en vooral het alleen laten van je kindje echt iets menselijks is, wat totaal nergens op slaat! En met een draagdoek (maar ook met ergonomische draagzakken, die dure ja 😉 ) ondersteun je de natuurlijke houding. De beentjes zitten in de M-houding en de rug behoudt zijn natuurlijke bolling. Hartstikke goed voor die kleintjes!

  Ik heb de komende weken een blogserie over natuurlijk ouderschap en sta ook zeker stil bij het dragen van je kindje. Ik vind mezelf wel een echte draagmama, al gebruik ik ook (zeker met die bloedhitte vandaag) de kinderwagen. Dragen is zo ontzettend fijn. Mijn kleine man wordt er lekker rustig van en voor mijn gevoel is het goed voor onze band 🙂
  Het is ook ideaal met darmkrampjes! Het zorgt er echt voor dat je je handen een beetje vrij hebt en bijvoorbeeld gewoon kunt bloggen 😉
  Joyce onlangs geplaatst…Mama Challenge – Budget baby outfitMy Profile

 • Reageer Anoeska 20 juli 2014 om 00:38

  Leuk dat je een draagdoek gekocht hebt. Het lijkt me zelf ook wel heel fijn en praktisch. Ben benieuwd hoe je het straks gaat vinden als je kindje er echt inzit. 🙂
  Anoeska onlangs geplaatst…ANDRÉLON GO FOR TEXTURE BEACH SPRAYMy Profile

 • Reageer Jennifer 22 juli 2014 om 09:35

  Ik zag van de week op vakantie ook heel veel baby’s in draagdoeken! We waren bijvoorbeeld op een berg bij watervallen en de moeder droeg haar baby gewoon in een draagdoek de berg op. Niks geen gedoe idd met een kinderwagen en het kindje was heerlijk rustig. Ik verbaasde me erover dat er eigenlijk zoveel gezinnen met zulke kleine kinderen de berg op waren, dat was nooit in me opgekomen dat dat gewoon kan!
  Jennifer onlangs geplaatst…Diary: 12My Profile

 • Reageer De draagdoek | Little Wonder World 18 januari 2015 om 06:00

  […] dragen, hoe interessanter ik de draagdoek ging vinden. Ik bestelde er eentje en schreef er toen ook een blogje over. Ik wilde niet al te veel geld uitgeven want misschien vond ik het toch wel niks als mijn kind […]

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge