Fashion, Lifestyle

Kijkje in mijn kledingkast – Manon

Volgens mij heeft ieder meisje/iedere vrouw wel een overvolle kledingkast en dan nog steeds niks om aan te trekken. Ik ben er in ieder geval zo eentje. Vooral nu ik zwanger ben, wordt mijn kledingkeuze steeds kleiner en kleiner. Toch vind ik wel dat het me lukt om er dagelijks leuk/hip genoeg bij te lopen zonder daarvoor voor honderden euro’s aan zwangerschapskleding aan te schaffen. Ik heb wel “geïnvesteerd” in een paar goede zwangerschapsbroeken en één shirtje maar voor de rest nog niet heel veel. Ik red me nu nog prima met een een maatje groter. Ik combineer het dan vaak met een leuk openhangend vestje of hesje en Manon kan de dag weer door hoor!
Vandaag laat ik jullie mijn kledingkast zien en hoe ik alles georganiseerd heb.

kast1Wij hebben een extra kamer in huis die we nergens voor gebruikten toen we hier kwamen wonen dus die hebben we omgetoverd tot een “kledingkamer”, heel decadent haha. Als we een tweede kindje krijgen dan moeten we deze kamer opofferen maar voor nu blijft het onze kledingkamer/make-upkamer. We hebben allebei een PAX-kast van IKEA. Ik heb de linker drie deuren en mijn vriend de drie rechter. Aan mijn kant staat ook nog een schoenenrek waar mijn schoenen op staan.

kast2Dit is het leggedeelte, de deur helemaal links. Ik heb hier vier schappen. Op de bovenste schap liggen mijn “normale” broeken waar ik nu niet meer in pas, helaas. Op de schap daaronder liggen shirts met lange mouwen en de iets dikkere truitjes. Dan op de schap eronder liggen mijn broeken waar ik nu in pas, links lange broeken en rechts korte broekjes voor de zomer. Op het onderste schap liggen mijn topjes/t-shirtjes. Er zit een beetje logica in: links alle t-shirts en “leuke” topjes en rechts allemaal basic hemdjes. Ik heb alle maten topjes, van XS tot XL nog van m’n dikke periode maar er zit dus altijd wel iets bij wat op dit moment past haha.

kast4Onder het leggedeelte zitten drie lades. In de bovenste lade ligt mijn ondergoed, in de tweede al mijn sokken en in de onderste la liggen bikini’s, broekjes voor onder jurkjes en riempjes. Onder de lades liggen nog twee zomerhoedjes.

kast8Dan het hanggedeelte. Hier zit ook vrij weinig logica in: helemaal rechts hangen de echte vakantie/zomerjurkjes, dan wat winterjasjes/vestjes, daarnaast gewone jurkjes, dan dunne vestjes en aan het einde, helemaal rechts hangen de dikke wollen vesten en wat pyjamadingen. Boven het hangrek staan twee dozen met winterschoenen en alles wat er niet in past zit ernaast gepropt.

kast5Onder het hanggedeelte heb ik nog twee grote lades. In de bovenste la zitten al mijn pyjama’s (vol). In de onderste la liggen panty’s, sportkleding (verstoft en wel) en wat huispak-truien. Op de bodem van de kast liggen nog wat dikke vesten in zo’n kledingzak en kleding wat ik gebruik om te klussen (nooit dus).

kast7Naast mijn kledingkast staat nog een schoenenrek (ooit gekocht bij Marskramer). Hierop staan nu mijn zomerschoentjes (en mijn UGGS, die ga ik niet in elkaar proppen in een doos). Gympjes, flatjes en sandaaltjes, alles staat voor het grijpen.

kast6Dan nog een paar favorietjes van dit moment: mijn maxi-dress van Forever21, ik vind de kleurtjes zo mooi! Dan nog een kanten broekje van Forever21, deze past mooi onder mijn buikje en staat hartstikke leuk met een dikke bolle buik. Dan twee gehaakte vestjes, een met mouwen en eentje zonder (Forever21 en ONLY) en tot slot mijn allermooiste partydress (die ik nog nooit aan heb gehad omdat ik zwanger werd nadat ik ‘m gekocht had). Dit is het jurkje waar ik sowieso weer in wil passen na het krijgen van een baby (dus over een jaar ofzo haha). Goh, het valt wel op dat ik van kant/gehaakte dingetjes hou tegenwoordig.

Hoe hebben jullie je kledingkast ingedeeld?

liefsmanon kopie

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

20 reacties

 • Reageer Kelly caresse 19 juli 2014 om 07:25

  Super leuk om een kijkje in je kledingkast te krijgen op deze manier. Lijkt me zo fijn zulke pax kasten! Wij hebben een stuk minder ruimte voor onze kleding hihi
  Kelly caresse onlangs geplaatst…Spam je blog (of Youtube kanaal)!My Profile

 • Reageer Dita 19 juli 2014 om 07:29

  Erg leuk om te zien! Ik heb ook een grote pax kast alleen gaan we straks verhuizen en ben ik bang dat mijn mooie kast het niet haalt. Ik hoop dat degene die ons appartement gaat huren de kast over wil nemen
  Dita onlangs geplaatst…My Life – Juli #2My Profile

 • Reageer Jess 19 juli 2014 om 09:06

  Ik vind het best georganiseerd hoor! Mijn kast is een puinhoop. Mijn vriend en ik delen een kast en ik heb veel te weinig ruimte haha. Wel heb ik een rek tijdelijk ernaast gezet met alle kleren die ik op dit wel pas.
  Jess onlangs geplaatst…Voor hen die vielenMy Profile

 • Reageer Eilish 19 juli 2014 om 09:19

  Leuk om een kijkje te nemen in je kledingkast!
  Eilish onlangs geplaatst…Quote of day #199 2014My Profile

 • Reageer Miranda 19 juli 2014 om 09:20

  Wat een luxe! Zo’n grote kast:) heel erg mooi!
  Wij hebben een iets kleinere, speciaal op maat laten maken voor een rare hoek in onze slaapkamer. Wel zo efficiënt voor zoveel mogelijk opbergruimte, er paste namelijk geen enkele standaard kast in:(

  Wij hadden eerst ook een aparte kamer met kledingkasten maar daar zijn er nu een badkamer van aan het maken:)

  Fijn weekend!
  Miranda onlangs geplaatst…Huisdieren en warmte; tips!My Profile

 • Reageer Joyce 19 juli 2014 om 09:22

  Ziet er netjes uit! Wij delen een kledingkast, Robert heeft één deur en ik twee haha!

 • Reageer Miranda 19 juli 2014 om 09:34

  Netjes hoor!
  Miranda onlangs geplaatst…Vier hoeraatjes voor Sam!My Profile

 • Reageer Yudeska 19 juli 2014 om 09:42

  Zo dat ziet er nog eens netjes uit! Vergeleken met onze kast haha leuk hoor. Is wel kicken om ook in iemand anders kast te mogen kijken
  Yudeska onlangs geplaatst…Nieuw : Zomer ontbijt! Muesli 2 goMy Profile

 • Reageer Anne Solveig 19 juli 2014 om 10:13

  Jeetje, wat een ruimte!!

 • Reageer Eline 19 juli 2014 om 10:47

  Ik draag alleen rokken en jurken dus een broekgedeelte heb ik niet. Ik heb een stapel topjes, een stapel ”huiskleding” en stapel leggings en thats it. De rest hangt aan hangertjes 🙂
  Eline onlangs geplaatst…Vies dik lui wijfMy Profile

 • Reageer kim 19 juli 2014 om 11:01

  Superleuk zo’n aparte kamer voor jullie kledij! En zo eerlijk verdeeld, elk 3 kasten! Ik zou 4-2 doen haha 😀 vrouwen hebben altijd meer plaats nodig! Van waar heb je dat mooie rode jurkje weer? 🙂 zo mooi!!
  kim onlangs geplaatst…TMI-tag: deel 2My Profile

  • Reageer Manon 19 juli 2014 om 11:33

   Dankjewel! Dat rode jurkje is van Mango!

 • Reageer Marion 19 juli 2014 om 11:02

  Wat een nette kast! Super. Ik moet de mijne eens onder handen nemen. Die maxidress is ook echt heel mooi!
  Marion onlangs geplaatst…Wie ben ik?My Profile

 • Reageer Vanessa 19 juli 2014 om 19:47

  Leuk om te zien. Ik vind het er best mooi en netjes uitzien! Mijn vriend en ik delen een kledingkast en we hebben hierdoor helaas te weinig ruimte.
  Vanessa onlangs geplaatst…Zomer inspiratieMy Profile

 • Reageer Petra 19 juli 2014 om 20:05

  Heb je speciaal voor dit item je kast zo mooi opgeruimd of is het altijd zo netjes? Mij wordt in ieder geval pijnlijk duidelijk dat ik nodig eens moet opruimen. Kijken wat er weg kan en het logisch ophangen en leggen. Die maxi dress is echt helemaal geweldig!
  Petra onlangs geplaatst…Summer TagMy Profile

  • Reageer Manon 19 juli 2014 om 21:58

   Haha nee mijn kast ziet er altijd zo uit.. Ben wat dat betreft wel een netfreak haha.

 • Reageer sistersandsisters 19 juli 2014 om 20:32

  suepr leuk om in je kleding kast te mogen kijken hihi en goed geregeld x http://www.sistersandsisters.com

 • Reageer Nicole 20 juli 2014 om 15:21

  Wij hebben alleen een lade kast en wel een pax kast. Maar die gebruiken we niet goed! Tis nogal ongeorganiseerd hihi..
  Nicole onlangs geplaatst…Project: mama kijkt anders!My Profile

 • Reageer Eline 21 juli 2014 om 09:18

  heel erg netjes!

 • Reageer Joyce 26 juli 2014 om 10:33

  Netjes zeg en wat een gave kasten! Ik heb van die cheap ass marktplaats kasten. Te lelijk voor woorden, maar ach!
  Joyce onlangs geplaatst…VLOG: Luuk’s eerste hapjeMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge