Persoonlijk

LIJSTJE: Angsten

angsten
Iedereen heeft zo wel haar of zijn angsten en natuurlijk heb ik die ook. Ik kan van verschillende dingen panisch worden waar andere denken: “doe normaal”. Dat herkennen jullie waarschijnlijk ook vast wel. Waar Manon doodsbang is voor vliegen (in een vliegtuig, niet die beestjes) word ik er juist helemaal happy van. Kijken jullie mee naar mijn angsten of dingen waar ik naar van word?

Alleen thuis slapen: Ik ben gewoon niet zo’n held in alleen slapen. Ik word van elk wissewasje wakker en denk dan gelijk dat iemand in mijn huis loopt of me wilt vermoorden.

Onweer: Ik vind het gewoon drie keer niks, al dat gedonder en die lichtflitsen. Je zou maar getroffen worden, daar moet je toch niet aan denken…

Over de datum eten en drinken: Oeh dat vind ik zo vies en eng hè. Als iets tot vandaag goed is vind ik het al niks meer en zou ik het liefst iets anders nemen. Terwijl er vroeger niet eens een datum op producten stond! Je zal toch ziek worden van een klein hapje van een toetje die een dag over de datum is? In ieder geval: mij niet gezien!

Vrachtauto’s die invoegen: Ik vind het gewoon eng als je op de snelweg rechtdoor rijdt, en er in een bocht aan je rechterkant een vrachtauto aan komt rijden. Ik ben dan altijd bang dat hij door schiet en op mijn weghelft komt, AAH!

Vuurwerk: Oh wat ben ik altijd weer blij als we op 1 januari weer netjes met alle vingers, ogen en lichaamsdelen in bed liggen. Ik vind het eng spul en vind het ook eng als anderen het afsteken. Ik ben er gewoon geen fan van!

Ziekenhuizen: Een beetje tegenstrijdig maar toch echt waar. Ik vind ziekenhuizen gewoon eng, en ik kom er ook liever niet. Moet ik ooit weer bevallen dan kies ik er (het moet ook) weer voor om in het ziekenhuis te bevallen en dat met alle liefde. Maar liever kom ik er gewoon niet. Er hangt een nare ziekenhuisgeur en meestal als je er komt is het niet voor leuke dingen. Nee, ik heb er gewoon niks mee!

Ongedierte: Spinnetjes, vliegjes, bijen, wespen noem maar op, ik vind het niks en ik ga het ook nooit wat vinden. Ze zijn banger voor jou dan jij voor hen maar pfoe, dat gekrioel. Moet er toch niet aan denken dat er een spin over me heen kruipt IEEEH.

Nou dat zijn zo beetje mijn angsten en dingen waar ik bang voor ben,  waar ben jij bang voor?
Kan je nog wat dingen delen met mij of ben jij totaal voor andere dingen angstig?

liefsbibian

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

20 reacties

 • Reageer kim 23 juli 2014 om 13:13

  Wat leuk om te lezen. Het is net of ik mezelf hoor praten… 🙂

 • Reageer Miranda 23 juli 2014 om 13:25

  Herkenbaar lijstje! Min ziekenhuizen en ongedierte. Of eigenlijk… Ongedierte in de zin van muizen, ratten en ander gespuis dan weer wel;) maar spinnen enzo doen me niks gelukkig haha!
  Alleen slapen vind ik het ergst, precies zoals jij beschrijft. Ik word dan echt overal wakker van. Bah!
  Miranda onlangs geplaatst…review philips keukenmachine HR7778My Profile

 • Reageer Mama's Jungle 23 juli 2014 om 13:33

  Vuurwerk absoluut op 1! Over de datum was ik altijd erg bang voor, nu ik met m’n bio dingetje bezig ben, ben ik daar wat realistischer in geworden
  Mama’s Jungle onlangs geplaatst…Tips voor een leuk levenMy Profile

 • Reageer Marion 23 juli 2014 om 13:58

  Poeh, ik ben net in behandeling voor mijn angsten. Alleen zijn dat geen angsten als voor spinnen of om te vliegen, maar angst om controle kwijt te raken over dingen. Verder ben ik wel panisch, maar dan niet een beetje panisch, nee HYSTERISCH panisch voor wespen. Net als mijn man. Dat is heel handig als er een wesp in de woonkamer zit en je met z’n tweetjes op de gang staat 😀
  Marion onlangs geplaatst…Bladieblablablog #2My Profile

 • Reageer Angela 23 juli 2014 om 14:17

  Wat grappig om te lezen. Ik heb eigenlijk wel dezelfde angsten. Alleen voor onweer en ziekenhuizen heb ik dat niet. Qua ongedierte heb ik het vooral niet op motten (ik ben bang dat ze tegen je aan vliegen), spinnen en wespen..
  Angela onlangs geplaatst…Mijn zwangerschaps-essentialsMy Profile

 • Reageer Jolien 23 juli 2014 om 14:49

  Over angsten moet je mij niets vertellen. Ik heb er heel veel en die zijn behoorlijk levensbeheersend. zo heb ik hypochondrie en ben ik dus constant bang dat ik ziek ben en dood zal gaan. Ook heb ik claustrofobie en vliegen durf ik daardoor écht niet. Maar ook van alleen thuis slapen, onweer en invoegende vrachtwagens ben ik bang hoor. Maar dat zijn mijn ‘kleine’ angsten. 😉

 • Reageer Vanessa 23 juli 2014 om 15:01

  Leuk om te lezen. De angst om alleen thuis te slapen is erg herkenbaar. Als mijn vriend een avondje weg is, dan blijf ik altijd wakker tot hij terug is. Ik lig anders toch maar heen en weer te draaien in bed. Verder ben ik ook bang in het spookhuis. Klinkt misschien grappig, maar ik word heel bang wanneer het donker is en ik geen controle meer heb over dingen. En ongedierte? Daar moet ik ook niets van weten!
  Vanessa onlangs geplaatst…Shoplog C&AMy Profile

 • Reageer Eline 23 juli 2014 om 16:52

  Ik haat spinnen. Haat haat haat. Verder ben ik bang dat de keuzes die ik onlangs gemaakt heb misschine niet de juiste waren, maar dat kan alleen de tijd me leren!
  Eline onlangs geplaatst…Birthday wishlist!My Profile

 • Reageer Anne Solveig 23 juli 2014 om 18:37

  Ik heb het ook met alleen slapen! Ik houd er gewoon echt niet van.
  Anne Solveig onlangs geplaatst…Thoughts Lately #10 – Taco’s, blij zijn met jezelf en EbayMy Profile

 • Reageer Anne 23 juli 2014 om 19:45

  Hahaha ik moest lachen bij het invoegen van vrachtwagens. Ik vind dat ook zo eng (en dan zit ik nog nieteens zelf achter het stuur..) voorbij zo’n Immens ding is elke keer weer een opluchting.
  Oh en dat alleen slapen herken ik ook, helaas

 • Reageer Dita 23 juli 2014 om 20:48

  Ja ongedierte is ook niets voor mij, maar
  Vliegen vind ik erg leuk!
  Dita onlangs geplaatst…Verhuizen #2My Profile

 • Reageer Margriet 23 juli 2014 om 22:19

  Ja dat ongedierte herken ik volledig, vooral met wespen enz. BRR bah! En ik vind het rijden onder tunnels en bruggen ook niet echt wat hoor, maar daar wen ik wel wat meer aan. En mijn honden angst zal me ook altijd bij blijven denk ik.

 • Reageer Kim 24 juli 2014 om 00:25

  Voor weinig bang, maar andermans vieze borden en bestek afwassen krijg ik echt de kriebels van! Brr net ala de geur van een vieze volle vaatwasser! Echt bang ben ik voor slangen! Al van kleins af aan ! Zelfs op een foto….

 • Reageer Madelaine 24 juli 2014 om 12:36

  Ik ben ook bang voor voedsel dat niet meer goed is, vooral bij uiteten gaan of eten halen in wat mindere tentjes. Nee dat is niks voor mij. Best wel verwend als ik mezelf zo hoor haha.

 • Reageer Anneleen 25 juli 2014 om 09:02

  Fijn artikel. Ik word bang wanneer ik geen controle heb over bepaalde zaken zoals ziekte,… Ik heb graag de touwtjes in handen.

 • Reageer Nicole 25 juli 2014 om 23:38

  Oooh ik zie zoveel herkenbaars, geloof vrijwel alles haha!
  Nicole onlangs geplaatst…Recept: heksenkaasMy Profile

 • Reageer Joyce 26 juli 2014 om 13:47

  Ik ben alleen bang voor onweer en spinnen. Verder ben ik niet zo’n doemdenker en dus ook niet snel bang.
  Joyce onlangs geplaatst…VLOG: Luuk’s eerste hapjeMy Profile

 • Reageer Sandra 26 juli 2014 om 15:42

  Zo herkenbaar! Alleen slapen vind ik ook vreselijk, ik denk altijd dat ze gaan inbreken en ik mag er niet aan denken wat er gebeurt als ze me dan vinden haha!
  Sandra onlangs geplaatst…30-day ab challengeMy Profile

 • Reageer Stien 27 juli 2014 om 09:09

  Ja eng hé al dat onweer! Ik vind het wel heel gezellig als ik binnen zit met wat kaarsjes maar doe voor mij maar sneeuw! 🙂 Veel leuker dan regen en donder…vliegen vind ik ook geweldig, maar snap wel dat mensen daar bang voor kunnen zijn…
  Stien onlangs geplaatst…Summer bij Action!My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge