Food, Recepten

RECEPT: Kaas uienbrood

kaas12
Mijn vriend zag laatst op Facebook bij één van zijn Facebookvrienden dat ze een kaas-uienbrood van Rudolph gemaakt hadden. Hij wilde dit ook wel eens proberen dus hij zette zijn lieve vriendinnetje (ik dus) aan het werk haha. Nee, ik vind het heel erg leuk om te bakken en vooral als iets van Rudolph (van de Bakery) is omdat dat bijna altijd geslaagd is.

Ik haalde het kookboek wat ik gekregen heb uit de kast en daar stond het recept in! Ik besloot om het proces vast te leggen en het recept te delen met jullie. Alle credits gaan naar Rudolph van Veen en 24Kitchen. Ik heb het recept niet zelf bedacht.

kaas1Wat heb je nodig:
♦ 500 gram patentbloem
♦ 60 gram boter (ik koos voor roomboter)
♦ 1 lepel honing
♦ 12 gram gedroogde gist (is 1 zakje)
♦ 265 ml lauwwarm water
♦ snufje zout
♦ 4 uien (Rudolph zegt 4 maar ik had 2 grote uien en ik vond dat meer dan genoeg)
♦ 250 gram geraspte kaas
(Dit is voor 2 broden, ik had alles keer twee gedaan omdat ik wat extra’s wilde maken om mee te nemen naar mijn ouders.)

En zo maak je het:
kaas2
Het deeg maken is heel makkelijk. Je maakt een kuil in de bloem en doet daar alle ingrediënten – op de kaas en uien na – in. Het zout strooi je niet in het water maar op het bloem zelf.

kaas3Dan ga je alles mengen. Doe dit voorzichtig want je wilt niet dat de rand “breekt” en een vloedgolf van het water op je aanrecht krijgt. (Been there, done that.)

kaas4Als je een grote bal gevormd hebt, blijf je nog even goed kneden zodat het deeg lekker elastisch en zacht wordt.

kaas5Dan doe je het deeg in een kom en dek je deze af met wat folie en laat je dit rijzen voor ongeveer 30 minuten.

kaas6Ondertussen kun je de uien in halve ringen snijden.

kaas7De oven verwarm je voor op 180ºC. Als het deeg goed gerezen is dan haal je het uit de kom en kneed je het nog een keertje goed door.

kaas8Bekleed een bakplaat met wat bakpapier en verdeel je deegbal in twee gelijke delen (of 3,4,5,6 ligt eraan hoe groot je ze wilt maken).

kaas9Strooi wat bloem op je aanrecht en op je deegroller en rol het deeg uit naar de gewenste vorm. Ik maakte ze ovaal, net als Rudolph. Het hoeft geen pizza-bodem te worden dus het mag best een beetje dik blijven.

kaas10Dan leg je je brooddeeg op de bakplaat en verdeel je er veel uien overheen (uien krimpen nog enorm in de oven dus mag best wel royaal) en strooi je flink wat kaas er bovenop. Zo bescherm je de uien ook tegen verbranden.

kaas11Dan komt het moeilijkste: WACHTEN. Doe je brood in de voorverwarmde oven en bak het voor zo’n 25 minuten.

kaas13En klaar is je brood! Het is echt ontzettend lekker! Heel luchtig brooddeeg met lekker veel kaas. Je kunt er ook andere toppings op doen zoals hamblokjes, salamiblokjes, allerlei soorten groenten, champignons, of je maakt er een pizzabroodje van door er wat tomatensaus onder te smeren en te beleggen met mozzarella en wat extra Italiaanse kruiden. Yum! Dit deeg is echt een blijvertje hier in huis hoor!

Eet smakelijk.

liefsmanon kopie

 

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

16 reacties

  • Reageer Jess 27 juli 2014 om 07:08

    Oh lekker zeg! Ik wil dit nu direct eten haha. Om 7 uur ’s morgens 😉
    Jess onlangs geplaatst…The evolution of the bump in mirror shots (12-25 weken)My Profile

  • Reageer Kelly caresse 27 juli 2014 om 07:42

    Oeh lekker zo’n zelfgebakken foccasia broodje! Slim van je vriend om die door jou te laten maken, ziet er echt onwijs lekker uit!
    Kelly caresse onlangs geplaatst…Personal update : Back on trackMy Profile

  • Reageer Marion 27 juli 2014 om 07:53

    Potverdorie, dat ziet er lekker uit! En dan te bedenken dat ik nog met mijn laptop in bed lig. Nu al trek! Nou, dan ga ik nog maar even verlekkerd naar de foto’s kijken!
    Marion onlangs geplaatst…100 Happy Days: Oops …My Profile

  • Reageer Miranda 27 juli 2014 om 09:31

    Oh dit ziet er echt goddelijk uit.
    Ga ik zeker eens proberen!:) bedankt voor het delen!
    Miranda onlangs geplaatst…Hoe ik tzatziki maak!:)My Profile

  • Reageer Dita 27 juli 2014 om 09:39

    Heerlijk! Dit recept ga ik gelijk opschrijven en volgende week uitproberen
    Dita onlangs geplaatst…Nieuwe aankopen van de HemaMy Profile

  • Reageer Joyce 27 juli 2014 om 09:53

    Ohhh ik krijg er zo’n honger van. Ziet er erg goed uit. Ik ga het van de week gelijk uitproberen 🙂
    Joyce onlangs geplaatst…VLOG: Luuk’s eerste hapjeMy Profile

  • Reageer Vanessa 27 juli 2014 om 10:51

    Mijn maagje begint al te knorren, hihi!
    Vanessa onlangs geplaatst…Win een strandtas naar keuze t.w.v. € 39,95 | My New BagMy Profile

  • Reageer Eline 27 juli 2014 om 11:12

    Ik heb deze ook al eens gemaakt. 1000357325 calorieën maar idd erg lekker!
    Eline onlangs geplaatst…Maar wat eet je dan?My Profile

  • Reageer Renee 27 juli 2014 om 11:22

    Dat ziet er lekker uit zeg!

  • Reageer Dolinda 27 juli 2014 om 11:26

    O heerlijk!!! Krijg net als de rest ^^^ meteen trek!!! Denk dat ik alleen nog knoflook zou toevoegen,, maar doe dan ook (bijna) overal knoflook in 😉

  • Reageer Sara 27 juli 2014 om 13:01

    Hmm ziet er heel lekker uit. Ik houd niet zo van uienbrood maar mijn vriend wel! Ook leuk om te maken met andere ingrediënten inderdaad! Ik ga het recept bewaren, leuk dat je het gedeeld hebt!

  • Reageer judith 27 juli 2014 om 17:30

    Drie keer raden wat er zometeen bij mij in de oven zit;-) thanks voor t recept!

    • Reageer Manon 27 juli 2014 om 17:46

      Oeh lekker, eet smakelijk!

  • Reageer Anne Solveig 27 juli 2014 om 20:38

    Oooooh, dat klinkt lekker zeg!
    Anne Solveig onlangs geplaatst…Photo Diary #72 – Tassen, Radler en in bad met LushMy Profile

  • Reageer Nicole 27 juli 2014 om 23:37

    Oeh dit ziet er lekker uit en ook nog eens makkelijk! Yummie!
    Nicole onlangs geplaatst…Babyherinneringen bewarenMy Profile

  • Reageer janieneke 28 juli 2014 om 16:04

    Ik heb zonet het recept gelijk uitgeprobeerd! Heel erg lekker, ietsjes te flauw vond ik, volgende keer beetje peper en zout erbij. Bedankt voor het makkelijke en lekkere recept!

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge