Lifestyle, Persoonlijk, Tags

TAG – It’s weekend

weekendtag
WEEKEND! Wie houdt er niet van? Wij zeker wel en wij hebben beide ook een heel ander weekend. Waar Bibian en haar vriend vaak werken op een zaterdag en/of zondag, is de vriend van Manon vrij. Wij vonden het wel leuk om onze verschillende weekenden te beschrijven aan de hand van de It’s Weekend TAG.

1. Heb jij op zaterdag en zondag weekend of heb je op andere dagen vrij?
Bibian: Ik heb niet altijd weekend, ik werk bij het zwembad en die is natuurlijk ook in de weekenden open. Ik werk om het weekend maar het kan ook zijn dat ik extra werk en dat ik een paar weekenden achter elkaar werk. Wel werk ik parttime en ben dus doordeweeks weleens een dag vrij waarop ik niks gepland heb.
Manon: Omdat ik vanuit huis mijn werk doe (teksten schrijven voor diverse internetsites) kan ik werken wanneer ik maar wil. Ik heb de luxe dat ik mijn eigen tijd mag bepalen. Bijna altijd zorg ik ervoor dat alles voor de week “af” is en dat ik ook echt weekend heb. De zaterdag en zondag voelen vaak wel meer als weekend omdat Robert dan ook vrij is en we niks/weinig aan het huishouden doen. Lekker tijd met z’n tweetjes dus!

2. Hoe laat sta je op in het weekend?
Bibian: Dat ligt een beetje aan River. De ene keer wordt hij om 7 uur wakker de andere keer om half 9. Wel is het zo dat mijn vriend totaal niet van het uitslapen is en als hij dan thuis is gaat hij met River naar beneden en kan ik heerlijk blijven liggen. Want ik vind het heerlijk om lang te slapen mmm.
Manon: Wakker worden en opstaan is echt een wereld van verschil bij mij. Ik ben vaak vroeg wakker in het weekend (ook door de week trouwens), zo rond half 8 – 8 uur. Niet heel leuk maarja ik kan er niks aan doen. Als ik kan uitslapen dan lukt het me om tot 10 uur – half 11 te slapen, maar dat lukt me eigenlijk nooit! Vaak sta ik rond 8 uur, half 9 op in het weekend en laat ik Robert lekker liggen, die slaapt vaak tot 10-11 uur. Vaak kruip ik dan nog even bij ‘m in bed om te snoozen.

smoothies
3. Hoe ontbijt je in het weekend?

Bibian: Gewoon met een smoothie of een yoghurtje. Mijn vriend eet op zondag altijd harde broodjes en een gekookt ei, dit maak ik met alle liefde voor hem. Heel soms eet ik een hard broodje mee maar meestal kies ik toch voor een smoothie. Niet omdat ik die harde broodjes niet lekker vind, integendeel maar het is gewoon een stukje gezonder!
Manon: Niet heel anders dan doordeweeks. We ontbijten echt nooit in bed eigenlijk (mag wel hoor Robert, als je dit toevallig leest). Soms eten we afbakbroodjes of maak ik een verse smoothie, maar vaak is het gewoon een bak yoghurt met muesli/cruesli erin voor ons allebei.

4. Hoe ziet jouw weekend er meestal uit?
Bibian: Het ligt eraan of ik moet werken, als ik moet werken dan is het gewoon alsof het een doordeweekse dag is, maar als ik vrij ben doen we lekker rustig aan. Meestal werkt mijn vriend nog wat in zijn kantoortje en speel ik wat met River. Meestal gaan we ook wel wat doen want we zijn niet echt van het thuis hangen.
Manon: Lekker rustig opstaan, in onze pyjama’s rondwandelen, douchen/badderen en vaak gaan we wel IETS doen. Al is het een rondje door de IKEA of naar Arnhem overdag, samen boodschappen doen. Af en toe hebben we echt een “activiteit” (stom woord haha) zoals een dagje dierentuin of winkelen. Soms heb ik met iemand afgesproken ’s avonds, of we blijven samen thuis en kijken een serie/film of hangen gewoon lekker op de bank of gaan langs bij een van onze ouders of we spreken af met Bibian en Mike.

riverbibian5. Wat doe je het liefst in het weekend?
Bibian: Gewoon gezellige dingen met mijn zoontje en mijn vriend. Even lopen door de stad, wandelen, ijsje eten. Gewoon waar een weekend voor is, lekker genieten.
Manon: Waar ik zin in heb. Ik hou sowieso van rustig opstaan, bankhangen, pyjama’s lekker lang aan en dan rustig ontbijten en aankleden. Soms heb ik zin in een actief weekend en soms kunnen we ook het hele weekend kluizenaartje spelen met de gordijnen dicht en pyjama’s aan.

6. Wanneer plan jij je activiteiten voor het weekend?
Bibian: Ik plan niet altijd wat, alleen als het etentjes of verjaardagen zijn. Meestal zijn het van die smsjes die over en weer gaan en dan spreken we ineens wat af. Ik heb dus niet een volle agenda maar zie wel wat het weekend brengt.
Manon: Vaak weet ik het wel van te voren, een dag of twee/drie. Maar soms zijn juist de spontane dingen het leukst: onverwachts afspreken met Bibian en Mike bijvoorbeeld of op het idee komen om naar de film te gaan. Wekenlang van te voren plannen heb ik een hekel aan, zelfs een week van te voren al. Ik krijg de kriebels van een volle agenda. Ik weet toch niet of ik volgende week zondag zin heb om iets te gaan doen met iemand?

7. Ben je ook bezig met je studie of werk in het weekend?
Bibian: Wat ben ik blij dat ik niet meer studeer maar werken doe ik dan wel in het weekend zoals je hierboven al hebt kunnen lezen.
Manon: Als bloggen onder werken valt wel ja. Maar voor de rest niet. Vroeger toen ik op school zat nog moest ik het juist van het weekend hebben (scriptie, lessen voorbereiden etc.).

8. Hoe laat ga je naar bed in het weekend?
Bibian: Ligt er een beetje aan wat er op tv is, meestal rond 23.00 uur en ga ik boven op bed nog een beetje op de iPad en telefoon.
Manon: Mwoah, ik lig er vaak rond 23:00u/0:00u wel in. Slapen hoeft dan niet perse maar gewoon TV kijken, iPadden, mobielen of kletsen is ook gezellig samen!

We hopen dat jullie het leuk vonden om te lezen en als jullie het leuk vinden mogen jullie hem natuurlijk overnemen! Wat doe jij het liefste in het weekend?

LiefsBibianManon2

 

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

19 reacties

 • Reageer Kelly caresse 20 juli 2014 om 07:25

  Wat een leuke tag! Misschien neem ik deze nog wel over. Ik vind het weekend heerlijk maar ben zelf ook gewend om in weekenden te werken omdat ik al jaren in de horeca werk, en bloggen doe ik ook in het weekend. Wel vind het heerlijk dat mijn vriend dan ook vrij id
  Kelly caresse onlangs geplaatst…Shoplog boodschappen van de LidlMy Profile

 • Reageer Petra 20 juli 2014 om 08:19

  Ik vind het weekend heerlijk. Lekker samen met manlief en de kids. Het liefst heb ik ze niet volgepland en laat ik me verrassen wat het weekend brengt.
  Petra onlangs geplaatst…Summer TagMy Profile

 • Reageer Miranda 20 juli 2014 om 08:21

  Leuke tag! Die ga ik misschien ook nog maar eens invullen:)

  Herkenbaar Bibian, om te lezen over het werken bij een zwembad. Ik heb ook een hele tijd bij het zwembad gewerkt en moest ook vaak in het weekend. Leuke diensten vond ik dat altijd!
  Miranda onlangs geplaatst…Recept fudge brownie; perfectie!:)My Profile

 • Reageer Jess 20 juli 2014 om 09:00

  Leuk om te lezen weer meiden. Ik werk voor mezelf dus heb de vrijheid om mijn tijd zelf in te delen. Weekenden zijn voor mij de momenten dat mijn vriend ook thuis is.
  Jess onlangs geplaatst…Shoplogje Asos met onder andere een te stoer Heisenberg shirt…My Profile

 • Reageer Joyce 20 juli 2014 om 09:26

  Leuke tag! Ik vulde hem laatst ook in. Leuk om te lezen hoe iedereen zijn weekend indeelt/bekijkt

 • Reageer saskia 20 juli 2014 om 09:38

  Erg leuke tag om te lezen.Het leukst om te doen in het weekend vind ik gezellig iets doen met mijn zoontje 🙂
  saskia onlangs geplaatst…Persoonlijk: Welcome To My Life! (week 29)My Profile

 • Reageer Vanessa 20 juli 2014 om 09:39

  Leuk om te lezen hoe jullie weekends er uit zien! Op zaterdag is het bij ons vaak drukker. Dan doen we boodschappen en maken we het huis schoon, nadien in de stad wat winkeltjes doen, familie bezoeken… Op zondag is het meestal rustig. Als we nergens heen moeten, dan lopen we de hele dag in pyjama rond, heerlijk!
  Vanessa onlangs geplaatst…Zomer inspiratieMy Profile

 • Reageer Andrea 20 juli 2014 om 10:22

  Wat een leuke tag. Die had ik nog niet eerder gezien. Mijn weekenden zijn vaak druk. 1 dag aan het huishouden en 1 dag vrij, maar dan staan er vaak wel afspraken met vriendinnen of familie etc. Ik merk de laatste tijd dat het me wel opbreekt hoor. De weekenden vliegen voorbij en op zondagavond heb ik niet het idee dat ik echt weekend heb gehad. Dat moet dus even anders. Ik vind zo’n pyjama weekend van Manon wel wat haha
  Andrea onlangs geplaatst…Favorite Fives: Citytrip wishlistMy Profile

  • Reageer Manon 20 juli 2014 om 10:46

   Oh ja gewoon een keertje inlassen dan haha, een niks-doen-in-de-pyjama-weekend, heerlijk haha!

 • Reageer Marion 20 juli 2014 om 10:27

  Hele leuke tag! Mijn weekenden zien er op het moment praktisch hetzelfde uit als doordeweeks. Mijn man is werkloos en ik zit in de ziektewet. Soms heb ik niet eens door dat het weekend is en dat is niet leuk. Hoop dat ik snel weer dat weekendgevoel terug heb. Lekker naar de markt op zaterdag, op zondag naar het voetbal. Dat is mijn favoriete weekend!
  Marion onlangs geplaatst…Winnaar Suprise Give Away: VerjaardagMy Profile

 • Reageer Nicole 20 juli 2014 om 10:31

  Heb deze tag ook al eens ingevuld maar vind hem zoveel leuker bij jullie omdat het lekker met zn 2tjes is! Maakt het meteen weer anders XD
  Nicole onlangs geplaatst…Project: mama kijkt anders!My Profile

 • Reageer Oum Feerozah 20 juli 2014 om 11:34

  Ook super leuk dat jullie de tag samen doen, geniet elke dag weer van jullie updates:)
  Oum Feerozah onlangs geplaatst…Spam je blogMy Profile

 • Reageer Dita 20 juli 2014 om 12:20

  Leuke tag, deze ga ik ook doen denk ik. Ik ben dol op het weekend, lekker genieten mrt vriendlief en niet te veel moeten
  Dita onlangs geplaatst…My Life – Juli #2My Profile

 • Reageer Eline 20 juli 2014 om 12:45

  Wat ga je laat naar bed manon! En dan toch altijd zo fris en vrolijk zijn!
  Eline onlangs geplaatst…Kleurrijke tonijnsaladeMy Profile

 • Reageer Sylvana 20 juli 2014 om 12:48

  Wat een leuke tag! Heel leuk om te lezen :).
  Sylvana onlangs geplaatst…Room For Thought #4My Profile

 • Reageer Cindy 20 juli 2014 om 13:21

  Leuke TAG. Eens in de twee weken doen we samen het huishouden en we proberen ook vaak met zijn tweeën iets leuks te doen. Soms duurt het een hele tijd dat we een heel weekend zonder plannen hebben, dat vind ik dan ook echt heerlijk!
  Cindy onlangs geplaatst…Vakantieboek: Zomerbries!My Profile

 • Reageer Maai 20 juli 2014 om 13:43

  Super leuke tag en om jullie verschillende weekends te lezen. In het weekend gaan we er meestal op uit omdat we dan allebei thuis zijn. En ’s ochtends mag ik altijd blijven liggen en gaat Merijn met de kindjes naar beneden, zo lief….
  Maai onlangs geplaatst…Blegh, dat stomme gezwangerMy Profile

 • Reageer Angela 21 juli 2014 om 09:23

  Leuke tag! Wellicht dat deze tag binnenkort ook op mijn site verschijnt 🙂 In het weekend proberen Leonard en ik zo veel mogelijk te relaxen, maar nu de baby er bijna aankomt zijn we ook veel bezig met ‘het huis gereed maken’. Op dit moment bijvoorbeeld bezig met renovatie van de trap 🙂
  Angela onlangs geplaatst…Actieve spelletjes voor buitenMy Profile

 • Reageer Wendy 21 juli 2014 om 16:06

  Leuke tag en leuk om jullie antwoorden te lezen. Ik heb hem een tijd terug ook eens ingevuld.
  Wendy onlangs geplaatst…Onze tuin: Hallo gazonnetje!My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge