Food, Persoonlijk, WeightWatchers

WeightWatchers update #27

Eindelijk, eindelijk kan ik weer iets leuks schrijven. Vorige week ben ik weer voor het eerst naar de cursus gegaan. Zonder Manon en zonder Lizanne. Een stap, maar ik moest. Na de vakantie en 8 weken er niet echt naar om gekeken te hebben moest ik van mezelf de knop weer omzetten. Misschien had ik er nu 5 kilo bij aan dacht ik, en als ik nu niet ga dan zitten die 30 er zo weer aan. Vandaar dat ik na mijn werk de auto in stapte richting de cursus en niet richting huis. Op de weegschaal thuis was het totaal niet best, op de cursus viel het me opzich mee. Ik was aangekomen maar niet super veel en ik was trots op mezelf dat ik toch maar weer naar de cursus ging.

Gisteren was het dus weer zo ver om na een nieuwe week op de weegschaal te gaan staan. Rond een uurtje of 6 kwam ik aan en kletste wat met mijn coach, en toen het moment van de waarheid. Normaal woog ik altijd zonder schoenen maar ik besloot het dit keer met te doen omdat dit vanaf nu verplicht is. Ik ging de weegschaal op en ze had goed nieuws. 1,4 kilo er af, die had ik even nodig. Ik ben blij, en alhoewel ik nu de kilo’s die ik aangekomen was nog niet kwijt ben, is dit wel de juiste stap om nooit meer die vieze kilo’s aan te komen. Ik wil proberen weer opnieuw ervoor te gaan en opnieuw de 6 in beeld te krijgen, en daar zijn we gelukkig niet ver vandaan.

Ik heb steun nodig, en gelukkig heeft mijn vriend besloten het samen met mij te doen. Ook heb ik zo nu en dan contact met Shirley , die motiveert me ook enorm, want die heeft ook al super veel bereikt, en nog wat andere lieve meiden. Want 1 ding is zeker, alleen is zoveel moeilijker dan samen.

image

Ik heb mijn boodschappenlijstje weer gemaakt, het weekmenu is opgeschreven, ben naar Duitsland geweest voor wat Weight Watchers lekkernijen en ik ga er weer tegenaan. Elke week mag ik wat lekkers, en deze week is dat de zondag. Zondag gaan we heerlijk frietjes eten, maar wel binnen mijn punten. Ik hoop dat aankomende week weer net zo goed gaat als afgelopen week, en dat ik over een paar maanden kan zeggen dat ik mijn streefgewicht heb bereikt. Ik heb besloten om nu om de twee weken naar de cursus te gaan, dit eigenlijk alleen maar vanwege de kosten, jullie zullen dus om de twee weken een nieuwe update van mij krijgen.

Tot over 2 weken!

liefsbibian

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

31 reacties

 • Reageer Marjon 24 juli 2014 om 13:07

  Wat goed! Fijn gevoel geeft dat als het opeens weer lekker gaat en je inzet beloond wordt! 🙂

 • Reageer Vanessa 24 juli 2014 om 13:09

  Goed dat je weer naar de cursus bent gegaan. Dat lijkt me een goede stimulans om je best te blijven doen. Fijn dat je elke week iets lekkers mag eten, zo hou je het ook makkelijker vol. Ik wens je veel succes en geniet van je frietjes zondag! 😉
  Vanessa onlangs geplaatst…Let’s talk: Wel of geen make-up op een warme zomerdag?My Profile

 • Reageer lou 24 juli 2014 om 13:17

  super goed dat je het weer opppakt! Ben zelf niet bekend met WW, maar wel met dieten etc, wat bij mij werkt is om er niet constant mee bezig te zijn, maar gewoon gezonde keuzes te maken en veel te sporten. Dat werkt bij mij altijd motiverend. (ik moet van mezelf verplicht sporten nadat ik bijvoorbeeld frietjes heb gegeten)
  Succes! Je kan het!
  Nothing tastes as good as skinny feels, zei Kate Moss ooit. 😉

 • Reageer Lianne 24 juli 2014 om 13:18

  Goed bezig Bibian! 🙂 (Bovenin staat: geschreven door Manon, denk ik een foutje ofniet 🙂 )

 • Reageer Betty 24 juli 2014 om 13:24

  Wauw wat goed van je! Lijkt me zo moeilijk om na een tijd die knop weer om te zetten! Heel fijn voor de motivatie dat er alweer 1,4 kilo af is. Nu lekker zo doorgaan en hopelijk haal je dan snel je streefgewicht!
  Betty onlangs geplaatst…De zwangerschapsshoot!My Profile

 • Reageer Anne Solveig 24 juli 2014 om 13:27

  Successss! You can do thisss <3
  Anne Solveig onlangs geplaatst…Besteld op Ebay!My Profile

 • Reageer Miranda 24 juli 2014 om 13:34

  Wauw wat een fijne positieve post. Wat knap dat je het zo goed oppakt, je gaat je doel vast en zeker bereiken! Succes:)
  Miranda onlangs geplaatst…Voor jou getest: nagelstickers van Essie en OPIMy Profile

 • Reageer Sara 24 juli 2014 om 13:41

  Komt vast helemaal goed Bibian! Je kan het, want je bent al zoveel afgevallen. Even een terugval is logisch denk ik zeker als er meerdere factoren meespelen, dat je vriendinnen niet meer gaan, de zomer begint, je hebt vakanties, meer werk. Nu is dat allemaal niet meer zo ‘nieuw’ dus een goed moment om weer te beginnen. Goed dat je jezelf ook wat lekkers gunt op zondag! En leuk dat deze rubriek weer even terug is! (Ik ben door jullie ook ww gaan doen, al ben ik nu weer gestopt)

 • Reageer Elise 24 juli 2014 om 13:41

  Ik ben blij voor je dat je de moed weer hebt gevonden om ervoor te gaan. Ik wens je nog heel veel succes met die laatste eindspurt!
  Elise onlangs geplaatst…Zomertip #1 – Gratis app: VakantiebiebMy Profile

 • Reageer Daisy 24 juli 2014 om 14:14

  Veel succes, you can do it !!

 • Reageer Marion 24 juli 2014 om 14:14

  Super dat je de stap gemaakt hebt om weer naar de cursus te gaan! Nu op weg naar de 6 erin! Succes! Go for it!
  Marion onlangs geplaatst…Fietstocht eindigt in shoplogMy Profile

 • Reageer Shirley 24 juli 2014 om 14:56

  Jeej, heel goed! We can do this 😀
  Shirley onlangs geplaatst…Zwangerschaps-bubbelMy Profile

 • Reageer Jess 24 juli 2014 om 15:02

  You go girl!!! Goed dat je weer naar de cursus gaat. Lijkt me een fijne stok achter de deur.
  Jess onlangs geplaatst…Zwangerige updateMy Profile

 • Reageer Silvia 24 juli 2014 om 15:05

  Top!! Herkenbaar, alleen moet ik de goede stap nog zetten die jij hebt gemaakt. Ik doe met je mee:):)

 • Reageer Annet 24 juli 2014 om 15:22

  Super goed nieuws!
  Vooral ook voor jezelf, dat je weer nieuw energie hebt om er tegenaan te gaan.

  Door jullie WW verhaal, ben ik via google zo op jullie site terecht gekomen.
  Ik vond het al jammer dat dit niet meer het hoofddoel van de site was, des te leuker is het dus dat je hier weer over gaat schrijven!

  Jullie hebben mij ook erg geïnspireerd.
  Die levenslust die er bij jullie is… daar verlang ik ook (weer) naar!!
  WW lijkt me dan toch niet helemaal mijn ding (punten tellen etc) en daardoor heb ik besloten dat ik na de vakantie (over drie weekjes dus) onder begeleiding van een gewichtsconsulente ook wat aan mijn eet- leefgewoontes ga werken.
  Zij richt zich op mentale steun en kijkt vooral naar je gedrag.
  Wanneer, wat en waarom eet je dat?
  Lijkt me goed om (net als bij WW) een stok achter de deur te hebben.

  Let’s do it!

  Veel succes Bibian!

 • Reageer Dita 24 juli 2014 om 15:39

  Wat goed dat je weer bent gegaan en lief dat je vriend nu wil meedoen. Succes!
  Dita onlangs geplaatst…Verhuizen #2My Profile

 • Reageer Cindy 24 juli 2014 om 16:42

  Wat ontzettend goed van je dat je, zonder je WW-maatjes, naar de cursus bent gegaan! En ook fijn dat je iemand hebt die nu WW volgt om gedachten mee uit te wisselen. Knap hoor! Je kan het!
  Cindy onlangs geplaatst…New in: Vogue zonnebrilMy Profile

 • Reageer Anneleen 24 juli 2014 om 16:50

  Goed bezig Bibian!!

 • Reageer Odile 24 juli 2014 om 19:12

  Knap! Ben net 2 weken bezig en ik vind het best moeilijk hoor, maar 26 punten per dag. Hou echt van koekjes, taartjes etc! Sport jij erbij of houd je het bij puur op je voeding letten?
  Odile onlangs geplaatst…14 beginnersfouten die elke ouder maaktMy Profile

 • Reageer Monique 24 juli 2014 om 19:29

  Wat goed dat je weer gegaan bent! En ook alweer wat afgevallen, netjes hoor. Inderdaad is de support van anderen heel belangrijk. Fijn dat je die hebt. Gaat helemaal goedkomen 😀
  Monique onlangs geplaatst…Food – Mexicaanse ovenschotel met tortilla’s en gehaktMy Profile

 • Reageer Maai 24 juli 2014 om 20:01

  Wat goed van je meis! Die pizzas op de foto zien er echt heerlijk uit
  Maai onlangs geplaatst…Boekreview: Een weeffout in onze sterrenMy Profile

 • Reageer Marjan 24 juli 2014 om 20:07

  Wat goed dat je gewoon de draad weer oppakt! Het is inderdaad makkelijker om je kop in het zand te steken en het weer zo ver te laten komen, maar 30 kilo later sla je jezelf daarvoor voor je kop. Ik blijf je updates lezen, ze motiveren mij ook!

 • Reageer Nienke 24 juli 2014 om 21:10

  Wat is dan je streefgewicht als ik vragen mag?

 • Reageer Kelly Caresse 24 juli 2014 om 21:25

  Goed bezig meid! Ben echt heel trots op je, komt helemaal goed.
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…Diary donderdag : Zomergevoel, Efteling en stappen vooruitMy Profile

 • Reageer Miriam 25 juli 2014 om 09:47

  Wat super goed! Ook fijn dat er de eerste week meteen bijna 1,5 kilo af is! Dat motiveert alleen maar meer om door te zetten 🙂 Heel veel succes nog de komende tijd.

 • Reageer Eline 25 juli 2014 om 10:01

  Goed bezig bibian! Je kunt het!
  Eline onlangs geplaatst…Heerlijke bietensaladeMy Profile

 • Reageer Nicole 25 juli 2014 om 15:43

  Het begin is er! Super knap.. ik moet er ook maar ovee schrijven op mn blog als soort van stok achter de deur!
  Nicole onlangs geplaatst…Recept: heksenkaasMy Profile

 • Reageer teta 28 juli 2014 om 22:18

  Hi meis, Super dat je bent afgevallen! En leuk dat je zoveel support hebt van andere meiden. Ik denk dat alle vrouwen veel met hun gewicht bezig zijn, je bent hier nooit alleen in.

  Maar ik zie die foto van WW koekjes en pizza’s en ik ga bijna huilen. Want doet WW goed aan marketing. Maar geloof er niks van, dit is zijn geen gezonde koekjes. Probeer zo clean mogelijk te eten met heeeel veel groenten. Lees eens het boek van Amber Albarda, er gaat een wereld voor je open. De voedingsindustrie en de marketing die veel bedrijven doen, zorgen ervoor dat wij niet meer weten wat goed of slecht is. Maar ook WW is een bedrijf die geld wilt verdienen. Misschien zit je niet op mijn comment te wachten. Maar ik vind het zonde als je zo je best doet en dan toch dat eten eet.

  Succes en veel geluk! Liefs

 • Reageer Jenn 31 juli 2014 om 17:51

  Leuk om je update te lezen! Goed dat je de cursus weer oppakt.
  Jenn onlangs geplaatst…De afloop van de 100 things challengeMy Profile

 • Reageer Ilse 1 augustus 2014 om 17:10

  Wat ben ik blij met deze blog…. Ik dacht dat jullie de weight watchers vergeten waren. Het was nl voor mij een inspiratiebron voor recepten ed… Ben vandaag ook weer begonnen met tellen, vakantie kilo’s moeten er zo wie zo af en daarna de rest

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge