Moeder zijn, Persoonlijk, Zwanger

ZWANGER: Week 20

20WEEK
De helft zit erop! Wauw, ik heb al een halve zwangerschap erop zitten en alles gaat tot nu toe van een leien dakje. In deze update vertel ik alles over week 20.

Precies op de dag dat ik 20 weken zwanger was, afgelopen vrijdag, leek het wel alsof dat leien dakje het had begeven. Robert was lekker vrij die dag dus er ging geen wekker. We sliepen lekker uit en terwijl Robert nog in bed lag ging ik vast douchen. Nadat ik gedoucht had ging ik me rustig aankleden, haren föhnen en all that jazz. Op een gegeven moment wérd ik me toch een partij misselijk, niet normaal. Ik ging maar boven de wc hangen maar er kwam niks. Ik moest wel een paar keer hevig hoesten/kokhalzen (ja sorry door de smakelijke details maar ik kan ’t wel mooier maken dan het is maar dat is het dus niet altijd). Gek genoeg was het na die paar keer hoesten weg. Raar. Ik had het de ochtend daarvoor ook al gehad maar toen bleef het alleen bij een weeïg gevoel. Nadat ik wat gegeten had was het als sneeuw voor de zon verdwenen. Vanaf toen ben ik dus ook meteen gaan eten als ik wakker werd en heb er geen last meer van gehad gelukkig.

20wekenzwangerOok zijn we nu écht begonnen met het kamertje. We hebben behang (behangwebshop.nl) en verf (Gamma) gekocht! We willen dus één muur behangen maar ons hele huis is bedekt met prachtig (ahum) spachtelputz waardoor je dus niet kunt behangen. Mijn neef is vakman in dat soort dingen en gaat een muurtje glad maken van de babykamer. Wij moesten wel de muur voorstrijken met bepaald spul dus dat hebben we afgelopen week ook gedaan. Binnenkort komt hij de muur stuccen en daarna kunnen we aan de slag met verf en behang, YAY!

Natuurlijk had ik ook de 20 weken echo, woensdag 9 juli. Hier hebben jullie gisteren alles al over kunnen lezen. Gelukkig is onze kleine man weer “geslaagd”.

20wekenzwanger2Ook ben ik dinsdag samen met mijn moeder en zusje naar BabyPark geweest (ja alweer) en naar een grote Prénatal. We kregen van mijn ouders het wiegje (en matrasje, dekentje etc.) dus die ging ik samen met hen uitkiezen. Het wordt het nieuwe “familiewiegje” dus daarom ging mijn zusje ook mee (niet dat zij plannen heeft hoor, maar gewoon voor later alvast). Ik heb daar ook nog allerlei andere dingetjes gekocht: hydrofiele luiers, washandjes, aankleedkussen en hoezen, lakens, moltons, en weet ik allemaal wat.

Verder voel ik me eigenlijk gewoon goed! Op dat gekke ochtendmisselijkheidje twee keer na, heb ik gewoon energie, en geen rare fratsen. Ik merk wel dat als ik een dag druk en op pad ben geweest, dat ik dan ’s avonds wel moe en op ben. Ik krijg dan ook een beetje last van m’n buik maar dat is niet echt iets om over te klagen!

Nog een keer dit “stuk” van 20 weken en hij is er gewoon: WAAAH! Kan er eigenlijk niet op wachten maar ergens gaat het toch ook wel heel snel hoor…

liefsmanon kopie

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

23 reacties

 • Reageer Gwen 11 juli 2014 om 06:58

  Gaat hard zeg! Hier bij vlagen soms opeens ook nog kokhalsreflex. Van niks of als ik een bruin plekje in de aardappels zie (?!) En van te veel broodkorsten in mijn mond. Bizarre dingen dus haha.
  Gwen onlangs geplaatst…Bath Time #21My Profile

 • Reageer Kelly caresse 11 juli 2014 om 07:08

  Wauw de helft zit erop wat fijn! Fijn om te lezen dat alles zo goed gaat en je weinig klachten hebt. Op naar de laatste 20 weken die hopelijk ook zo vlekkeloos verlopen
  Kelly caresse onlangs geplaatst…Foto diary van afgelopen weekMy Profile

 • Reageer Marion 11 juli 2014 om 07:24

  Bizar ja…. Over 20 weken. Spannend man! Wat betreft die braakneigingen, ik hoop dat het bij deze twee keer blijft!
  Marion onlangs geplaatst…Surprise Give Away: VerjaardagMy Profile

 • Reageer Judith 11 juli 2014 om 07:25

  Fijn dat de eerste helft er (alweer) op zit, het is echt zo’n mijlpaal hé. Op naar de volgende 20 weken! Ik hoop dat je zo weinig mogelijk klachten hebt en dat je ongestoord verder kan uitkijken naar jullie kleine man. Veel succes & plezier met het inrichten van zijn kamer, de kleurencombinatie en het behang zijn erg leuk!
  Judith onlangs geplaatst…Shoplog Interieur 3.0My Profile

 • Reageer Healthy Mommy 11 juli 2014 om 07:35

  Time flies.. Vooral na de 20 weken echo vond ik! Je ziet er onwijs goed uit! Heb je blog van gisteren nog niet gelezen dus dat ga ik zo nog even doen; fijn dat de echo goed was. Weer een last van je schouders 😉
  Healthy Mommy onlangs geplaatst…Yara is alweer 3 maanden!My Profile

 • Reageer Geertje 11 juli 2014 om 07:59

  20 weken al weer!! Wat gaat dat snel! Mooi buikje heb je al hoor! En wat fijn dat op de 20 weken echo alles goed was! En… een echt fotomodelletje las ik al in je vorige artikel over de echo!
  Geertje onlangs geplaatst…Persoonlijke Update Juli 2014My Profile

 • Reageer Dita 11 juli 2014 om 08:23

  Jeetje wat gaat de tijd snel meid! Super leuk voor jullie, ik ben ook erg benieuwd. Fijn dat je je ook goed voelt!
  Dita onlangs geplaatst…Hier word ik blij van!My Profile

 • Reageer mamoesjka 11 juli 2014 om 09:25

  Dat gaat snel! voor je het weet…over 17 weekjes mag het al!
  mamoesjka onlangs geplaatst…Ik ben vast het dikst!My Profile

 • Reageer Vanessa 11 juli 2014 om 09:51

  Super dat je boven de helft zit! Fijn dat je je goed voelt. Alvast veel plezier met het inrichten van de babykamer!
  Vanessa onlangs geplaatst…Win € 25 shoptegoed bij Sans-Online!My Profile

 • Reageer Maris 11 juli 2014 om 10:16

  De eerste 30 weken gaan heel snel. Daarna gaat het zooooo langzaam, dat die eerste 30 weken korter leken te duren. Waarom weet ik eigenlijk niet. Het schiet gewoon niet op! Dus maak je maar niet druk dat je het snel vindt gaan. Hihi! Fijn dat alles goed was!
  Maris onlangs geplaatst…Eerste keer PilatesMy Profile

  • Reageer Manon 11 juli 2014 om 10:54

   Hahaha, ik hou het in m’n achterhoofd 😉 Af en toe kan ik nu al niet meer wachten totdat hij er is… 19 weken lijkt ook nog zo lang!

 • Reageer Amber 11 juli 2014 om 10:23

  Alweer 20 weken! Fijn dat de echo goed was! Bij mij klopt het wat Maris hierboven zegt. Eerste 30 weken gaan heel snel en daarna ging het voor mijn gevoel iets langzamer. Helemaal vanaf mijn zwangerschapsverlof! Vandaag precies 39 weken!Volgens mijn eigen voorspelling komt hij morgen dus wie weet 🙂
  Geniet lekker van alles wat je nog gaat doen! Kamertje wordt vast prachtig!

  • Reageer Manon 11 juli 2014 om 10:54

   Oeh wat spannend! Ik zal voor je duimen dat hij morgen aanstalte zal maken, succes met de bevalling en geniet!

 • Reageer Barbara 11 juli 2014 om 12:29

  Jeeej het komt dichtetbij, spamnend he. Mooi buikje hoor
  Barbara onlangs geplaatst…Gezond eten! – detox update #1My Profile

 • Reageer Odile 11 juli 2014 om 12:43

  Fijn dat het tot nu toe zo makkelijk gaat zeg! Ik had het zelf in de laatste 2 weken helemaal gehad door pijn en gezondheidsklachten. Op een gegeven moment wil je je kindje gewoon zo graag zien en vasthouden. Denk dat je dat tegen die tijd ook wel zult hebben. Voor nu duimen dat je je zo goed blijft voelen!
  Odile onlangs geplaatst…Zara baby herfst/ winter ’14 ’15My Profile

 • Reageer Debbie 11 juli 2014 om 15:52

  Van week 20 naar 30 gaat als een malle! Met hier een daar wat pijntjes (m’n ribben auwie! ) maar goed, is bij iedereen anders. Succes 😀

 • Reageer marianne 11 juli 2014 om 18:05

  hey Manon

  Wat leuk dat je een eigen blog, gefeliciteerd met je zwangerschap.
  ik ben nichtje van je moeder. hier inmiddels ook zwanger ben nu 26 weken 🙂

  groetjes marianne de Haan-Bleumer

  • Reageer Manon 11 juli 2014 om 20:45

   Oh wat grappig haha 😀 Gefeliciteerd ook!

 • Reageer Maai 12 juli 2014 om 09:42

  Wouw op de helft alweer. Super fijn zo’n zwangerschap die van een leie dakje gaat, geniet ervan

 • Reageer Joyce 12 juli 2014 om 09:58

  Wat fijn dat je je nog zo goed voelt. Oh ja dat eten ’s morgens. Ik had crackers naast mijn bed staan, want als ik met een lege maag uit bed stapte, moest ik overgeven, niet dat er dan echt wat uit kwam, maar dan was de rest van de dag verpest!
  Joyce onlangs geplaatst…Favoriete artikelen #1My Profile

 • Reageer Saskia 12 juli 2014 om 11:13

  Wat gaat dat indd snel! En heerlijk zeg om al die inkopen te doen, dat vond ik altijd zo leuk 🙂
  Saskia onlangs geplaatst…Review: Kneipp Vijgenmelk – Arganolie Douche Foam & MassagemilkMy Profile

 • Reageer Nicole 12 juli 2014 om 16:24

  Ja het gaat super snel…. En leuk al die nieuwe aankopen, vond ik ook tof om te doen!
  Fijn ook dat je niet echt veel kwaaltjes hebt!!
  Enjoy!
  Nicole onlangs geplaatst…Een jaar geleden…My Profile

 • Reageer Anoeska 28 juli 2014 om 20:20

  Wat gaat het hard zeg. Geniet er maar van, voor je het weet is het weer voorbij. 😉
  Anoeska onlangs geplaatst…CATRICE HERFST/WINTER 2014My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge