Moeder zijn, Persoonlijk, Zwanger

ZWANGER: Week 22

22WEEK

Wat een week was week 22 van mijn zwangerschapsweek, zo warm! We maken altijd op zaterdag de weekfoto en dit keer had ik écht geen puf om me een beetje fatsoenlijk aan te kleden en m’n haar los te doen. Normaal hou ik wel van warm weer, zonnetje, en hoge temperaturen maar nu? Hou op zeg haha. Ik weet niet waar ik het zoeken moet af en toe en ik voel me een kacheltje. Gelukkig werd het in de loop van de week weer wat beter qua weer maar nee, van mij mogen we doorspoelen naar september hoor!

De kleine man begint steeds meer, vaker en harder te schoppen in mijn buik. Ik vind het zo leuk! Hij heeft zo’n beetje z’n vaste tijden wanneer hij actief is: ’s morgen als ik rustig aan tafel zit te ontbijten, dan rond lunchtijd en dan ’s avonds als ik in bed lig en nét de lamp uit heb gedaan om te gaan slapen. Soms schopt hij zo hard dat hij me wakker houdt (mag allemaal!). Van de week had ik een beetje last van m’n buik en lag met m’n handen erop een beetje te aaien. Ineens ZAG ik ‘m gewoon schoppen. Ik riep Robert erbij en we staarden een beetje dom naar mijn buik. En na een paar minuten zagen we het weer! Robert zag het gelukkig ook, zo gek en bizar haha. Sindsdien hebben we het niet nog een keer gezien maar dat komt nog wel.

Verder heeft mijn zusje ‘m nu ook twee keer gevoeld. Echt ontzettend leuk om nu dingetjes te kunnen delen met familie en vrienden. Ze zijn dan allemaal zo geïnteresseerd en lief, dat ik al weet dat onze knul heel erg geliefd en verwend gaat worden door alle lieve mensen om hem heen!

Qua kwaaltjes heb ik ook (nog) nergens last van. In het filmpje van vorige week zei ik sorry maar daar kreeg ik alleen maar (lief) commentaar op ;). GELUKKIG (!!!!) heb ik weinig last van dingen. Ja, als ik een drukke dag gehad heb ben ik ’s avonds best wel moe en voel ik wel wat pijntjes in m’n rug en heb ik last van mijn buik (is dat een harde buik dan?), maar dat vind ik niet iets om over te klagen. Ook slaap ik niet heel goed, maar daar geef ik de warmte de schuld van! Verder leek het wel alsof hij een groeispurt doorgemaakt heeft want twee dagen lang voelde ik m’n huid zo trekken, en ik voelde het zowat groeien! Ik blijf gewoon lekker smeren met Zwitsal Buik Balsem overdag en ’s avonds smeert Robert heel lief mijn buik in met een vettere Mama-olie. Dus wat betreft mag ik in m’n handjes knijpen dat het allemaal zo goed en “gemakkelijk” gaat.

Ik ga nu genieten van mijn 23e zwangerschapsweek en ik “spreek” jullie over een weekje weer!

liefsmanon kopie

 

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

17 reacties

 • Reageer Kelly caresse 25 juli 2014 om 07:25

  Wat leuk dat jullie het geschop nu ook van buitenaf konden zien! Dat maakt het nog intenser he 🙂 zo leuk dat je vriend het ook heeft gezien. Toen ik zwanger was van Lana was het schoppen vaak weg zodra ik mijn vriend erbij riep haha

 • Reageer Lianneke 25 juli 2014 om 07:33

  Wat schrijf je toch leuk. Dit soort updates vind ik echt de leukste!
  Bedankt dat je al deze persoonlijke dingen met ons wil delen. Ik kan niet wachten tot ik zelf ook mag.

 • Reageer Koalabeautymama 25 juli 2014 om 07:34

  Je babybump groeit goed Manon! Wat leuk dat je de baby nu echt goed begint te voelen en te zien. Haha klinkt als een druktemaker 😉 x

 • Reageer Gwen 25 juli 2014 om 08:02

  Ik ben dit weer ook al spuugzat. ben het trouwens na mijn eerste zwangerschap nooit meer zo gaan waarderen als ervoor. dat urenlang bakken enzo trek ik niet meer en alle kleding zweet haha. Hopelk heeft augustus een max van 25 graden, vind ik prima 😉
  Gwen onlangs geplaatst…Mama is zwanger #4My Profile

 • Reageer Angela 25 juli 2014 om 08:08

  Ik heb ook een druk kereltje in m’n buik zitten. Nu 28 weken zwanger. Heerlijk om hem te voelen bewegen. Maakt het allemaal zo speciaal!
  Angela onlangs geplaatst…Mijn zwangerschaps-essentialsMy Profile

 • Reageer Marieke 25 juli 2014 om 08:24

  Wat fijn dat het zo goed gaat! Je krijgt ook echt al een mooie buik! Gaaf hè om hem zo te voelen en te zien, bij mij ging vanaf ongeveer 32 weken mijn hele buik soms heen en weer van het gedraai en geschop, zo gel.

  Geniet van de komende week
  Marieke onlangs geplaatst…Day zero project update #1My Profile

 • Reageer Anneleen 25 juli 2014 om 08:57

  Ben blij dat het zo goed met je gaat! Je bent erg mooi zwanger

 • Reageer Vanessa 25 juli 2014 om 08:59

  Leuk om te lezen. Het lijkt me echt genieten als je hem voelt en ziet schoppen!
  Vanessa onlangs geplaatst…Win een strandtas naar keuze t.w.v. € 39,95 | My New BagMy Profile

 • Reageer Miranda 25 juli 2014 om 09:06

  Weer zo’n leuke update. Mooie foto, je ziet er goed uit! Kan me voorstellen dat je de warmte zat bent zeg, van mij mag het ook wel wat koeler;)
  Miranda onlangs geplaatst…Favorite Friday; ZomerreceptenMy Profile

 • Reageer Nienke 25 juli 2014 om 09:27

 • Reageer Marion 25 juli 2014 om 09:32

  Dat is hartstikke fijn dat het allemaal zo goed gaat en dat je zo weinig last hebt van kwaaltjes. Houden zo! Liefst tot het einde! Gelukkig nu ook wat minder warm, dus kan je wellicht ook wat beter slapen. Ga maar weer lekker verder genieten!
  Marion onlangs geplaatst…Het is niet mijn eigen schuldMy Profile

 • Reageer Eline 25 juli 2014 om 10:11

  Fijn dat het allemaal zo voorspoedig verloopt manon!
  Eline onlangs geplaatst…Heerlijke bietensaladeMy Profile

 • Reageer Betty 25 juli 2014 om 10:51

  Wauw, wat krijg je een prachtig buikje! En die hitte is vreselijk inderdaad!
  Betty onlangs geplaatst…Angelsound, waarom wel of niet?My Profile

 • Reageer Petra 25 juli 2014 om 14:02

  Fijn dat het goed gaat. Jammer van het minder slapen… Misschien met de reden om je straks klaar te maken voor de slapeloze nachten :-).
  Petra onlangs geplaatst…Rust zachtMy Profile

 • Reageer Joyce 27 juli 2014 om 09:06

  Knap dat je je staande hebt weten te houden de afgelopen warme week 😉

  En of dat nou een harde buik is…? Geen idee! Ik heb een zwangerschap (bijna) voldragen en weet nog steeds niet wat een harde buik is. Het schijnt dat je buik dan strakker staat ofzo, maar ze registreerden het ook wel eens via de CTG in het ziekenhuis en dan zeiden ze, zo dame, je hebt veel harde buiken! En dan dacht ik, oh ja? 😉

  Dat slapen is ff wennen. Niet leuk, maar wen er maar vast aan 😉
  Joyce onlangs geplaatst…VLOG: Luuk’s eerste hapjeMy Profile

 • Reageer Zwangerschapsupdate: week 21 – To do list | Little Wonder World 9 januari 2017 om 06:02

  […] rond dit termijn ook een groeispurt doormaakte en ja hoor, na wat graven in het archief kwam ik de blogpost tegen van week 22 van zijn zwangerschap. Precies hetzelfde gevoel wat ik toen had, had ik dus vorige week ook weer. Grappig, om zo te […]

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge