Babypraat, Kijken - luisteren - lezen, Zwanger

Cheesy Zwangerschapsliedjes

zwangerschapsliedjes
Wist je dat er heel veel liedjes bestaan die over zwanger zijn gaan en over baby’s en het aanstaande ouderschap? Ik heb een aantal (kazige) liedjes bij elkaar gezet voor alle moeders (in spé). Check vooral even het laatste liedje HAHA. Sorry ik kon het niet laten om deze erbij te zetten, deze heeft toch ook te maken met zwanger zijn ;)?


Als eerst een heeeeeeel supercheesy liedje namelijk van Glee. Finn Hudson zong You’re Having My Baby voor Quinn toen zij zwanger was van zijn kind (dat bleek later dus niet zo te zijn maargoed). Het origineel is van 100 jaar geleden en vond ik minder ‘mooi’ dan deze. Het is niet mijn stijl muziek maar op zich vind ik het wel een heel schattig liedje.


Toen Bibian bevallen was van River vond zij dit echt een prachtig lied. Ik vond het niet zoveel bijzonders maar op het moment dat ik zwanger was en Niels Geusebroek kwam op de radio met zijn liedje: Take Your Time Girl, stroomde toch echt de tranen over mijn wangen. Het hartje op de achtergrond, de tekst… *Le Sigh*.


Ik zat een keer in de auto en had een Disney cd opstaan (ja ik luister dat) toen ineens Aladdin met A Whole New World op kwam. Ik heb jankend op de parkeerplaats van de Albert Heijn gestaan want ik kon door de tranen de weg niet meer zien HAHA. Het is dan wel niet een liedje over zwanger zijn maar het verwoordt zo goed waar je als mama en papa to be aan gaat beginnen…
“I can open your eyes
take you wonder by wonder
over, sideways and under
on a magic carpet ride.”


I WANNA HAVE YOUR BABIES! Och, hoe vaak heb ik wel iets in die trant geroepen tegen Robert voordat we “aan de slag” gingen. Tot grote ergernissen aan toe maar het heeft toch geholpen, nietwaar ;)? Natasha Bedingfield met I Wanna Have Your Babies zingt precies wat veel vrouwen denken!


Gewoon een mooi, lief liedje van Colbie Caillat. Capri zal wel de naam van het baby’tje zijn.


En aan alle zwangerschappen komt een eind: Salt ’n Pepa verwoorden het prima met hun klassieker Push It.
Baby, baby, baby, baby, PUSH IT PUSH IT. Aaaaauw!!! Push it real good! Ik heb nog geen bevalling meegemaakt, maar dit zijn toch wel de woorden die veel geroepen worden denk ik ;). HAHA, ik kon het niet laten om hier mee af te sluiten!

Kennen jullie nog meer (grappige) liedjes over zwanger zijn, moeder worden/zijn of andere liedjes die kunnen slaan op dit onderwerp?

liefsmanon kopie

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

20 reacties

 • Reageer Gwen 13 augustus 2014 om 13:11

  Hahah die laatste! Ik jank bij niet specifieke liedjes als ik zwanger ben 😉 Zo draaide ze op 538 heel vaal We are Young van Fun met Janelle en hoorde ik dat 1x toen Olivia trappelde in mijn buik. Nog steeds, elke x als ik dat nr hoor moet ik janken. Rothormonen 😉
  Gwen onlangs geplaatst…Lief Dagboek #32My Profile

 • Reageer Anneleen 13 augustus 2014 om 13:58

  Haha grappig artikeltje Manon!

 • Reageer Mama's Jungle 13 augustus 2014 om 14:00

  Haha lol. Hoe kom je erbij.. enne altijd is kortjakje ziek puf puf puf
  Mama’s Jungle onlangs geplaatst…Mijn Laatste Marktplaats Items – VerkochtMy Profile

 • Reageer Desiree 13 augustus 2014 om 14:09

  Small bump van ed sheeran. Zo mooi!

 • Reageer Marion 13 augustus 2014 om 14:43

  Oké nummer 1 staat stil op 20 seconden, nummer 2 op 18 seconden, nummer 3 op 36 seconden en nummer 4 op 12 seconden. Net toen ik dacht dit echt de meest kansloze blogpost ooit zou worden zag ik nummer 5. Capri van Colbie Caillat!! TRANEN MET TUITEN! Ik had de cd van haar en toen was net een vriendin van mij zwanger. Ik luisterde dat nummer toen heel vaak. Zo’n mooi en lief liedje!
  Marion onlangs geplaatst…Depressie De Deur Uit #Dag 7My Profile

 • Reageer Pauline 13 augustus 2014 om 17:34

  Ohhh Capri! Die zette mijn man dan soms eens voor mij aan toen ik zwanger was. Heel mooi 🙂
  Pauline onlangs geplaatst…Mama Challenge: Gratis uitje voor het gezinMy Profile

 • Reageer Joyce 13 augustus 2014 om 18:13

  Ik had niet bepaalde liedjes tijdens de zwangerschap die zwanger of baby gerelateerd zijn. Wel reageerde Luuk altijd op 1 bepaald nummer. En toen hij daar niet op reageerde na al bijna 24 uur niet bewogen te hebben kon ik ook ongelooflijk stressen en ging ik rechtstreeks naar het ziekenhuis voor controle. Luuk reageert nog steeds op dat nummer, maar nu met een grote lach 🙂
  Joyce onlangs geplaatst…Natuurlijk Ouderschap – BabywearingMy Profile

 • Reageer Petra 13 augustus 2014 om 19:36

  Ik vind ‘jouw liedje’ van Claudia de Breij prachtig. Bezorgt me nog steeds kippenvel en tranen.
  Petra onlangs geplaatst…Lars’ favorieten: Buurman & BuurmanMy Profile

 • Reageer Annemarie 13 augustus 2014 om 20:15

  Dochters van Marco Borsato (heb een zoon maar effect is hetzelfde, brul!), uiteraard Niels Geuzebroek (brul x2) en waar we tijdens de bevalling samen hard om hebben gelachen: burning ring of fire van Johnny Cash. Vul zelf maar in waarom 😉

 • Reageer Jennifer 13 augustus 2014 om 20:34

  Oh haha, fantastisch! Ik dacht echt ‘oh, zijn die er dan?’ maar natuurlijk, overal is een liedje voor! Die van Niels Geusenbroek speelt mijn vriend vaak op de gitaar voor de baby, want vanaf nu zou hij/zij het kunnen horen en dat vindt hij leuk. *smelt* Ben benieuwd of het dan ook een meisje is, haha. Maar het is inderdaad een fijn liedje om te horen, zeker op de akoestische gitaar.
  Jennifer onlangs geplaatst…Het grote nieuws vertellenMy Profile

  • Reageer Manon 14 augustus 2014 om 08:55

   Aaah, wat lief <3 Dat is echt *smelt* haha.

 • Reageer Anamaria 13 augustus 2014 om 21:21

  Een borstvoedingslied waar ik helemaal dubbel om lag is ‘ruin You day’ van sparrow folk. Echt de moeite waard 😉

 • Reageer Faye 13 augustus 2014 om 21:48

  Wat grappig, ik ben toevallig net naar Capri van Colbie aan het luisteren!
  Faye onlangs geplaatst…Verjaardagen vierenMy Profile

 • Reageer Roos 13 augustus 2014 om 21:58

  Wat een leuk artikel!!!
  Ik was op een gegeven moment helemaal klaar met zwanger zijn, en toen stuurde een vriendinnetje een parodie op i’m sexy and i know it; i’m pregnant and i know it!
  Hilarisch! Moet je maar eens opzoeken op YouTube

 • Reageer Anoeska 13 augustus 2014 om 22:24

  Wat grappig dit!
  Anoeska onlangs geplaatst…ESSENCE ALL ABOUT CANDIES PALETTEMy Profile

 • Reageer Eilish 14 augustus 2014 om 11:28

  Wat een grappig artikel haha!
  Eilish onlangs geplaatst…TAG ♥ Create it your wayMy Profile

 • Reageer Eline 14 augustus 2014 om 17:02

  hahaha die laatste 😀 te fout 😀
  Eline onlangs geplaatst…SuperfoodsMy Profile

 • Reageer Nicole 14 augustus 2014 om 17:18

  Take your time girl was echt t nummer waarbij ik telkens weer brulde..
  Maar ‘zij’ van Marco B is ook geweldige tranentrekker en ‘All of me’ zong ik vaak voor mijn dochtertje..
  Nicole onlangs geplaatst…VriendinnenmiddagMy Profile

 • Reageer Odile 15 augustus 2014 om 01:58

  Ik zong tijdens de bevalling in mijn hoofd (ja echt haha!) ‘Hey Ho’ om rustig te blijven en niet aan de pijn te denken. Nu is dat toch een beetje ons liedje geworden omdat het toen zo slecht ging met de kleine, dan denk ik daar aan terug.
  “I belong with you, you belong with me, you’re my sweetheart!’
  Odile onlangs geplaatst…Queen mum herfst/ winter 2014My Profile

 • Reageer Diana 15 augustus 2014 om 14:38

  Heerlijk! Weet nog een mooie, Guardian van Alanis Morissette. Heeft ze voor haar zoon geschreven, echt prachtig! En om lekker bij te janken ; )

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge